Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@03:11:21 GMT

قهوه برای قلب مفید است یا نه؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۹۷۷۴

قهوه برای قلب مفید است یا نه؟

آفتاب‌‌نیوز :

قهوه در زمان صفویه جای خود را در میان نوشیدنی‌های روزانه ایرانی‌ها باز کرد و امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو، شیر قهوه و غیره طرف‌داران زیادی را پیدا کرده است اما مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی محبوب در ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نقش دارد.

چه قدر در دوران شیوع کرونا به سلامت قلب خود توجه می‌کنید؟ شیوع کووید - ۱۹ بیش از پیش ما را نگران سلامتی خود و افرادی که دوست‌شان داریم کرد اما تنها این بیماری همه‌گیر نیست که قربانی می‌گیرد، بلکه بیماری‌های قلبی و عروقی با ۱۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

آیا مصرف قهوه باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود؟

مضرات قهوه برای قلب به دلیل وجود مقدار فراوانی کافئین در دانه‌های آن بسیار زیاد است، زیرا مصرف بیش اندازه آن می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد، بنابراین با مصرف متعادل قهوه، احتمال آسیب رساندن آن به بدن کاهش پیدا می‌کند.

حمید خدرلو در رابطه با ارتباط مصرف قهوه و بیماری قلبی و عروقی، اظهار می‌کند: بیماری‌های قلبی و عروقی تحت تاثیر فاکتورهای خطری از جمله دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا، سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی و عروقی و غیره بروز می‌کند و برخی پژوهش‌ها مصرف بیش از حد قهوه را به عنوان فاکتور خطر بیماری‌های قلبی و عروقی برشمرده‌اند.

وی در رابطه با قهوه و بیماری عروق کرونر قلب، می‌افزاید: طبق بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۸ در رابطه با تاثیر نوشیدنی‌های کافئین‌دار بر بیماری‌های قلبی عروقی، مصرف متوسط و مناسب قهوه و چای برای طیف وسیعی از بیماری‌های قلبی عروقی از جمله بیماری عروق کرونر (سکته قلبی) مفید است.

بر اساس مرجع European Food Safety در رابطه با ایمنی کافئین، مصرف متوسط قهوه را می‌توان سه فنجان در روز تعریف کرد و مصرف بیش از پنج فنجان در روز به عنوان مصرف بیش از حد این نوشیدنی محبوب شمرده می‌شود.

این پزشک با بیان اینکه مصرف متوسط قهوه حدود سه فنجان و کمتر در روز ممکن است خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را تا ۱۵ درصد کاهش دهد، تصریح می‌کند: مصرف بیش از پنج فنجان با مکانیسم‌های مختلف باعث افزایش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

ارتباط تنگاتنگ قهوه و تپش قلب

متخصص قلب و عروق در رابطه با قهوه و تپش قلب، ادامه می‌دهد: مصرف قهوه می‌تواند همراه با تپش قلب باشد که این تپش قلب نیز می‌تواند به علت افزایش ضربان قلب یا بروز آریتمی رخ دهد، گفتنی است شایع‌ترین آریتمی‌های مرتبط با مصرف قهوه، تاکی کاردی سینوسی و فیبریلاسیون دهلیزی است.

مصرف قهوه و فیبریلاسیون دهلیزی

خدرلو با بیان اینکه فیبریلاسیون دهلیزی یکی از شایع‌ترین آریتمی قلبی است، اظهار می‌کند: تحقیقات موجود نشان می‌دهد مصرف بیش از حد قهوه از عوامل خطر بروز این آریتمی، تشدید و افزایش تعداد آن است، البته هنوز ارتباط مصرف متوسط و کمتر قهوه به اثبات نرسیده است.

ارتباط قهوه و چربی خون و فشارخون بالا

وی با بیان اینکه هنوز ارتباط بین مصرف قهوه و فشارخون نامشخص است، می‌افزاید: مصرف قهوه باعث افزایش کوتاه‌مدت فشارخون می‌شود اما در مورد ابتلای طولانی مدت به فشارخون مطالعات نتایج متناقضی را گزارش کرده‌اند.

این متخصص در رابطه با ارتباط مصرف قهوه و چربی خون بالا، تصریح می‌کند: روش تهیه قهوه اصلی‌ترین عامل مورد توجه با سطح کلسترول است که در آزمایش‌ها با استفاده از قهوه فیلتر شده عملاً هیچ تاثیری بر کلسترول سرم نشان نداده، در حالی که مصرف قهوه بدون فیلتر می‌تواند سطح کلسترول سرم را افزایش دهد.

مصرف قهوه و سکته مغزی

متخصص قلب و عروق در رابطه با ارتباط مصرف قهوه و سکته مغزی، خاطرنشان می‌کند: اکثر مطالعاتی که ارتباط بین مصرف قهوه و سکته مغزی را بررسی می‌کنند، نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه سه فنجان در روز با کاهش خطر سکته همراه است، اگر چه برخی نتایج متناقضی را نشان داده‌اند. در مقایسه با مصرف نکردن قهوه، مصرف دو فنجان قهوه در روز با کاهش ۱۴ درصدی و سه فنجان در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر سکته مغزی همراه بوده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قهوه سلامت قلب بیماری های قلبی و عروقی فنجان در روز ارتباط مصرف مصرف قهوه مصرف بیش مصرف متوسط سکته مغزی سه فنجان تپش قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۹۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

متن کامل پیام وزیر بهداشت

نهم اردیبهشت ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای است و سازمان بین المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیاندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی ۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه های بهداشت حرفه‌ای به منظور کنترل عوامل زیان آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذی نفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ای را خواستارم.

کد خبر 6091355 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!