Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@15:56:38 GMT

احتمال صدور ۲۰ میلیون دوز واکسن رازی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۱۲۳۴

احتمال صدور ۲۰ میلیون دوز واکسن رازی

معاون تحقیقات مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی درباره آخرین وضعیت صدور ۲۰ میلیون دوز واکسن رازی و همچنین واکسن ویژه دانش‌آموزان توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش مشرق، محمدحسین فلاح مهرآبادی معاون تحقیقات مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی، در ارتباط با زمان تحقیق واکسن کووید رازی، آزمایش بالینی و سایر موضوعات مربوط به واکسن رازی توضیحاتی را مطرح کرد که در ادامه این گفت‌وگو تقدیم مخاطبان تسنیم می‌شود:

*مراحل تحقیق واکسن کووید رازی از چه زمانی شروع شد؟

تحقیقات در مورد واکسن اوایل اسفند سال ۹۸ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ماه نخست بر روی اینکه در چه پلتفرمی کار کنیم تحقیق انجام گرفت و سرانجام اواخر اسفندماه پلتفرم انتخاب شد که پروتئین نو ترکیب بود. به دلایل مختلفی به این پلتفرم رسیدیم تا در نهایت اوایل فروردین ماه ۹۹ بحث دوز فیانینگ بر روی حیوانات آزمایشگاهی را آغاز کردیم و تزریق شروع شد.در نهایت اواخر اردیبهشت بر روی حیوانات آزمایشگاهی چون موش، همستر، خرگوش هندی آزمایش انجام شد و جمع‌بندی نتایج ارزیابی کردیم و چون نتایج رضایت‌بخش بود وارد حیوان مدل میمون شدیم.

*چه زمانی به واکسن کووید رسیدید؟

اواخر تیرماه نتایجی سیوتی و ایمنی‌زایی در میمون آزمایشگاهی مشخص شد.

* به چه دلیلی آزمایش بالینی به روی واکسن زمان‌بر شد؟

ما خودمان را آماده کردیم و پروتکل مطالعه بالینی بعلاوه مستندات اواخر مردادماه ۹۹ به سازمان غذا دارو ارسال شد اما متاسفانه روند بررسی در سازمان غذا و دارو به دلایلی طولانی شد و ۲۷ دی ماه ۹۹ مجوز کمیته اخلاق و اوایل اسفند ۹۹ مجوز کارآزمایی بالینی به ما داده شد و ما در ۱۰ اسفند کار آزمایی بالینی را آغاز کردیم.

* در هر فاز آزمایش بالینی چه تعدادی مورد بررسی قرار گرفتند؟

در فاز اول ۱۳۳ نفر و در فاز دوم ۵۰۰ نفر مورد مطالعه قرار گرفتند و در فاز سوم ۴۰ هزار داوطلب باید وارد مطالعه می‌شدند؛ که اکنون در فاز سوم قرار داریم.

* چرا فرایند اطلاع‌رسانی در مورد واکسن ضعیف بوده؟

با توجه به امکانات مؤسسه رازی و زیرساخت‌هایی که داشتیم این اتفاق افتاد. بیشتر تمرکز ما بر تولید محصول بود و اینکه به موقع بتوانیم محصول باکیفیت که فرایندی کیفی و تحقیقی را به خوبی طی کرده باشد به مردم ارائه کنیم و به همین دلیل جنبه تبلیغاتی ما کم بود.

* با توجه به وضعیت حساس ایران و تجربه کردن پیک‌های متعدد و بعضاً پشت سر هم کرونا آیا اندیشه و خواستی وجود داشت تا کارخانه‌های واکسن‌سازی ایرانی که شرایط و امکانات لازم در ساخت واکسن را داشتند اقدامی‌ کنند؟

متاسفانه به دلایل مختلفی بیشتر شرکت‌های و کمپانی‌هایی که وارد بحث واکسن کووید شدن به شکل خودجوش عمل کردند و برنامه‌ریزی مدونی از سمت مسئولان کشور انجام نشد و ما از دلایل آن بی‌اطلاع هستیم. البته بهتر بود تا از سوی سیستم‌های نظارتی و حاکمیتی این اتفاق می‌افتاد و از موسساتی که تجربه ساخت واکسن داشتند مثل رازی و پاستور می‌خواستند که اتفاق بیافتد.

* آیا شرایطی فراهم شد تا محققین ایرانی در کنار یک کشور صنعتی به تولید مشترک واکسن بپردازند تا تولید سریع شود و زودتر به دست مردم برسد؟

خیر، این اراده نبود که کسانی که تجربه ساخت واکسن دارند در کنار هم قرار گیرند. متاسفانه این ضعف کلی کشور و کار جمعی و تیمی در کشور ما ضعیف است.

*در حال حاضر در چه مرحله‌ای از ساخت و عرضه واکسن کووید هستید؟

تولید صنعتی شروع کردیم و تا امروز ۵ میلیون دوز واکسن تولید کردیم. اگر اتفاق خاصی نیافتد برنامه‌ریزی داریم تا ۲۰ میلیون دوز در پایان سال تولید کرده و به مردم عرضه کنیم.

* برای تولید واکسن کرونا با چه کسانی در داخل و خارج در چالش بودید و می‌شد چه اقدامی صورت گیرد تا این روند تسریع شود؟

ما برای تولید واکسن کرونا با توجه به اینکه بیماری شکل خاصی داشت و ویروس نیاز به آزمایش سطح سه داشت، پلتفرمی انتخاب کردیم البته ضمن تأمین تجهیزات و مواد اولیه نیازمند زیرساخت‌های مورد نیاز بود که احتیاج به تأمین اعتبار ارزی و هم تأمین اعتبار ریالی داشت که به راحتی این موضوع فراهم نشد و در اختیار قرار نگرفت و باعث شد در تولید صنعتی و دسترسی عام به واکسن به تاخیر بر بخوریم.

* شرکت رازی وعده داده بود تا مهر ماه ۱۴۰۰ پنج میلیون دوز واکسن کرونا تولید کند آیا عملیاتی شد؟

مرداد ماه ۴۰۰ دوز و شهریور یک میلیون و تا مهر ماه سه و نیم میلیون دوز واکسن کرونا رازی کووپارش تولید کردیم که مجموعا ۵ میلیون دوز می‌شود.

* آیا اقدامی برای تولید انبوه واکسن کردید؟

در صورت صدور مجوز اضطرار واکسن کرونا رازی کووپارس و پیش خرید واکسن این زیر ساخت و قابلیت وجود دارد تا پایان سال و حتی زودتر ۲۰ میلیون دوز واکسن تولید کنیم.

* برای واکسیناسیون کودکان رازی چه تمهیدی اندیشیده است؟

ما برای کودکان و افراد ۳ تا ۱۸ سال، پروتکل‌هایی داریم که به سازمان غذا و دارو ارسال کردیم تا ارزیابی کنند و مجوز تزریق آن صادر شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان واکسن کرونا سلامت سازمان غذا و دارو پاستور ایران میلیون دوز واکسن ۲۰ میلیون دوز واکسن کووید واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۱۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، کارشناس هواشناسی گفت: از امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه تا اواخر وقت شنبه ضمن کاهش دما شاهد آسمان نیمه ابری تا ابری در کل استان خواهیم بود و شرایط برای رگبار و رعد و برق های پراکنده بویژه در ارتفاعات استان برای امروز فراهم است.

فرجی افزود: فردا جمعه ابتدا آسمان نیمه ابری را خواهیم داشت اما از بعدازظهر فردا به تدریج شدت ناپایداری ها افزایش پیدا می کند.

او گفت: گذر جمعه شب تا اواسط وقت شنبه انتظار داریم در همه مناطق استان شاهد رگبار و رعد و برق باشیم البته مقدار بارشها در ارتفاعات استان بیشتر است.

فرجی با بیان اینکه اداره کل هواشناسی هشدار زرد صادر کرد، افزود: احتمال پرآب شدن موقتی آب رودخانه ها هم برای گذر جمعه تا اواسط وقت شنبه وجود دارد.

کارشناس هواشناسی ادامه داد: در مناطق ساحلی بارندگی هم احتمال بارندگی وجود دارد اما مقدار آن کمتر خواهد بود ضمن اینکه کاهش دما هم برای روز شنبه محسوس تر است.

فرجی گفت: بعدازظهر شنبه از شدت ناپایداریها کاسته می شود و یکشنبه و دوشنبه جو استان پایدار است.

دریا برای امروز موج کوتاه دارد اما از امشب مواج می شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در مازندران
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال