Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@17:26:42 GMT

۱۵۷۰ گوش شنوا برای دردل‌های دانش آموزان شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۳۰۹۵

۱۵۷۰ گوش شنوا برای دردل‌های دانش آموزان شد

به گزارش ایرنا،خط چهار رقمی ۱۵۷۰، اورژانس اجتماعی دانش آموزان است و یکی از بخش ها و زیرساخت‌های مهم نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان  که در کنار ابزارهای دیگر در برنامه ملی نماد،موارد مختلف فوریت‌های روانی و اجتماعی دانش آموزان در قالب یک سیستم یکپارچه شناسایی وارانه خدمت انجام شود.

خط ۱۵۷۰ در۲ بخش مشاوره عمومی و مداخله اورژانسی برای دانش‌آموزان فعالیت می‌کند و کارکنان مرکز در زمینه‌های مختلف مشاوره تحصیلی- تربیتی، مشاوره‌ خانواده، ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی به صورت تلفنی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسترسی آسان به مراکز مشاوره، یکپارچه سازی خدمات مشاوره و به روزآوری روش‌های جدید و مؤثر واکنش سریع در فوریت های روانی-اجتماعی دانش آموزان از اهداف راه اندازی این خط است.

خط ۱۵۷۰در مرکز مشاوره  برخی استان ‌های کشور راه اندازی شده و استان کردستان  نیز از جمله استان‌هایی بود که در این زمینه اقدام کرد و آیین افتتاحیه این خط روز دوشنبه همزمان با آغاز هفته بهداشت روان و با حضور جمعی از مدیران آموزشی استان در سنندج برگزار شد.

۱۵۷۰ کمک به کاهش آسیب های اجتماعی دانش آموزان

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در این آیین افتتاحیه اظهار داشت: خدمات مشاوره ای و رسیدگی به آسیب‌های روانی اجتماعی دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است و لازم است با هر روش ممکن به آرامش روان دانش آموزان که برای جامعه و آموزش و پرورش اهمیت دارد، کمک شود.

رشید قربانی با اشاره به تهدیدهای ناشی از فضای مجازی و آسیب های اجتماعی جامعه، افزود: گاهی اوقات ممکن است دانش‌آموزان ناخواسته در معرض رفتارهای پرخطر و تنش های اجتماعی قرارگیرند.

وی اضافه کرد: زمینه برای ورود رفتارهای پرخطر در فضای مجازی فراهم است؛ لذا دستگاه های مختلف، بویژه آموزش و پرورش تلاش می کند که به هر طریقی بتواند به آرامش روحی و روانی دانش آموزان کمک کند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان موضوع آسیب های اجتماعی دانش آموزان را حائز اهمیت دانست و گفت: ایجاد خط ملی نماد ۱۵۷۰ کاری ارزشمند برای کاهش آسیب‌های روانی اجتماعی در بین خانواده‌ها و دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش از گذشته پیگیر این موضوع بوده و این خط در کل کشور راه اندازی می شود، ابراز امیدواری کرد، راه اندازی خط ملی ۱۵۷۰ در سطح استان بتواند در راستای بهداشت روان، آرامش روانی بیشتری برای دانش آموزان و خانواده ها فراهم کند و دانش آموزان بتوانند با آرامش خاطر به تحصیل خود ادامه دهند و به موفقیت و پیشرفت برسند.

۱۵ میلیارد ریال برای راه اندازی خط نماد هزینه شد

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان نیز گفت: راه‌اندازی خط ملی نماد گامی مهم در راستای آگاهی بخشی به خانواده‌ها و کیفیت‌بخشی به برنامه‌های حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

حجت الله نریمانی با بیان اینکه ۱۶ مرکز مشاوره در سطح شهرستان ها و مناطق مشغول ارائه خدمات مشاوره ای به دانش آموزان استان هستند، افزود: با شیوع ویروس کرونا که مشکلات روحی و روانی برای خانواده ها و دانش آموزان ایجاد کرد؛ طرح های مختلفی در حوزه آموزش و پرورش اجرا شد.

وی با اشاره به اجرای آزمون غربالگری برای همه دانش آموزان متوسطه اول گفت: بر اساس داده و تحلیل های حاصل از این آزمون، آسیب ها شناسایی و برنامه های مشاوره ای در شهرستان ها اجرا می شود که هدف آن ارتقاء سلامت روان و مصون سازی دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی محور فعالیتهای خدمات مشاوره ای است . 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان همچنین اجرای طرح یاریگران زندگی با مشارکت و همفکری دانش آموزان را یکی دیگر از برنامه های حوزه پرورشی عنوان کرد و اظهار داشت: در همین راستا دانش آموزان توانمند شناسایی و از این ظرفیت در راستای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده می شود.

وی اجرای طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان ) را از دیگر برنامه های این حوزه نام برد و گفت: این طرح با مشارکت ۱۲ دستگاه فرهنگی انجام می شود و در همین راستا دانش آموزان دارای مسائل خاص شناسایی و به مراکز شرکای آموزش و پرورش مثل دادگستری، بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی ارجاع داده شده و مسائل و مشکلات آن ها پیگیری می شود.

نریمانی با اشاره به راه اندازی صدای مشاور در مراکز مشاوره آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق گفت: با خط‌های تلفنی ایجاد شده، مشاورین به سوالات دانش آموزان و اولیا پاسخ داده و خدمات مشاوره ای لازم را به آن ها ارائه می کند.

وی با بیان اینکه امروز شاهد افتتاح خط ملی نماد ۱۵۷۰ بودیم، گفت: در این برنامه ملی کردستان جزو اولین استان هایی است که در این زمینه اقدام کرده است و امروز این طرح با اعتباری بیش از ۱۵ میلیارد ریال  افتتاح شد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: این خط به‌منظور تسهیل در دسترسی سریع و به‌موقع دانش آموزان، کارکنان و والدین به خدمات راهنمایی و مشاوره، واکنش سریع و به‌موقع در فوریت‌های روانی و اجتماعی دانش‌آموزان و کیفیت بخشی به خدمات با بهره‌گیری از متخصصان و آموزش دیدگان راه‌اندازی شده است.

وی افزود: تمام دانش آموزان، اولیا و معلمان در هر نقطه ای از استان می توانند از ساعت هشت صبح تا ۲۰ شب با این خط تماس بگیرند و مشاوران مجرب آماده ارائه خدمات خواهند بود.

درپایان این آیین خط ملی نماد(۱۵۷۰)در مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانش آموزان در سنندج افتتاح و فعالیت خود را به صورت رسمی در سطح استان آغاز کرد.

برچسب‌ها دادگستری کردستان کمیته امداد امام خمینی سنندج وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری کردستان کمیته امداد امام خمینی دادگستری کردستان کمیته امداد امام خمینی سنندج وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش کردستان اجتماعی دانش آموزان آسیب های اجتماعی خدمات مشاوره ای خط ملی نماد راه اندازی خانواده ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، طرح «نماد» مخفف عبارت «سند ائتلاف نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان» است و اولین بار در سال ۹۴ به منظور کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان تصویب شد.

طبق این سند، آموزش و پرورش به همراه ۱۴ نهاد دیگر مکلف به اجرای نظام مراقبت از دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی است. وزارت آموزش و پرورش، ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه کشور، قوه قضائیه، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان بهزیستی، دانشگاه توانبخشی و سلامت اجتماعی، کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، نیروی انتظامی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تشکیل و شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی نهادهایی هستند که موظف به اجرای طرح شده‌اند.

بیشتر بخوانید طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟

اجرای این نظام پنچ مرحله اعم از غربالگری، تشخیص، آموزش، توانمندسازی و مداخله و درمان دارد و پنج هدف ایمان، نشاط، امید، هویت و خردورزی به عنوان محورها و هدف‌های اصلی دنبال می‌کند.

ابعاد مختلف طرح

امیر تجلی‌نیا، مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره این طرح گفت: مدیر مدرسه با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا آسیب‌دیده ضمن ایجاد بستر برای ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری توسط افراد متخصص، در صورت نیاز به ارائه خدمات حمایتی و تخصصی یا مداخله قضائی، حسب مورد موضوع را فوراً به سازمان بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری اعلام می‌کند.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: چارچوب «نماد»، با تاکید بر سه محور شناسایی، آموزش و مداخله طراحی شده است، البته فعالیت‌های ترویجی و مکمل هم مورد نظر ائتلاف است، اما هر یک از این سه محور شامل فعالیت‌های «شناسایی و غربالگری در مدارس از طریق شواهد میدانی و آزمون‌های استاندارد روانی، آزمون‌های خطرپذیری، شواهد کلینیکی و چک لیست‌ها»، «آموزش‌های رشد مدار اعم از آموزش و توانمندسازی معلمان و والدین، تولید برنامه درسی پیشگیری مربوط به هر دوره تحصیلی و منابع کمک آموزشی آن، برگزاری و اجرای دوره‌های آموزشی رشد مدار پیشگیری، اجرای فعالیت‌های مکمل و ترویجی» و «مداخلات وضعی و روانی اجتماعی اعم از اقدامات مداخله‌ای برای کاهش عوامل مخاطره‌آمیز از جمله اقدامات انتظامی و مناسب سازی فضاها، برگزاری جلسات و دوره‌های آموزشی برای خانواده‌ها به ویژه در موارد مهم، خدمات و حمایت‌های روانی اجتماعی، معاضدت‌های حقوقی و مالی مورد نیاز، مشاوره‌های خانوادگی و فردی، معاضدت‌های تحصیلی و درمان و بازتوانی» می‌شود.

وی فرایند کامل و جامع نماد را تشریح کرد و گفت: این فرایند شامل فعالیت‌های ارتقایی اعم از آموزشی و ترویجی می‌شود. «نماد» به منظور ارتقای توانمندی‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان بخش فعالیت‌های ارتقایی را طراحی و راه‌اندازی کرده است که شامل دو بخش آموزش‌های ارتقایی و فعالیت‌های ترویجی می‌شود. در بخش آموزش‌های ارتقایی، با طراحی کتابچه‌های مختلف این امکان فراهم شده است که دانش‌آموزان، والدین و کارکنان بتوانند به منابع آموزشی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. در بخش فعالیت‌های ترویجی نیز امکان شرکت در فعالیت‌های مکمل و فوق برنامه از قبیل رویدادهای فرهنگی، هنری و ورزشی وجود دارد.

تجلی‌نیا تصریح کرد: بخش فعالیت‌های ارتقایی، یکی از پنج بخش اصلی برنامه ملی «نماد» است که هم به صورت مستقل و هم به صورت درهم تنیده با چهار بخش دیگر، طراحی شده است به طوری که دانش‌آموزان، والدین و مدارس، هم به صورت مستقل می‌توانند محتواهای‌های مورد علاقه خود در سامانه «نماد» را دریافت و استفاده کنند و هم بر اساس نتایج غربالگری‌ها، برای بهبود و یا تقویت یک یا چند مهارت خود از این کتابچه‌ها و نیز فعالیت‌های ارتقایی، به صورت موردی استفاده کنند.

وی درباره اقداماتی که در طرح نماد در راستای غربالگری، شناسایی و تشخیص انجام می‌شود، توضیح داد: «نماد» پرسشنامه‌هایی را طراحی و در دسترس قرار داده است تا با کمک آن، دانش‌آموزان وضعیت خود را اظهار و گزارش کنند. دانش‌آموزان دوره تحصیلی متوسطه اول و دوم با مشارکت در تکمیل این پرسشنامه‌ها، می‌توانند در تحلیل وضعیت خود مشارکت داشته باشند و از توصیه‌های مشاوران، کارشناسان و متخصصان برای بهبود یا ارتقای سلامت روانی اجتماعی، استفاده کنند. البته همین کار را والدین و معلمان نیز می‌توانند انجام دهند. چراکه در غربالگری «نماد»، پرسشنامه‌هایی نیز برای والدین و معلمان، طراحی شده است که با کمک آن‌ها می‌توانند درباره دانش‌آموزان و فرزندان خود، نظر بدهند و از این طریق به محافظت از ایشان، کمک کنند.

پوشش ناقص طرح در مدارس

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی روند اجرای این طرح پرداخت. یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ حدود ۵۱ درصد از دانش‌آموزان به صورت اولیه شناسایی و ۸/۱۲ درصد از آن‌ها درمان شده‌اند. از طرفی در این گزارش آمده که شواهد نشان‌می‌دهد، آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان رو به افزایش بوده است؛ بنابراین باید دید که نواقص اجرای طرح چیست.

براساس این گزارش یکی از نواقص اجرای طرح پوشش ناقص آن است. براساس برنامه‌ریزی‌ها باید «نماد» در در سال تحصیلی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ در همه مدارس کشور استقرار و تثبیت شده باشد اما تا این سال نسخه کامل نماد در ۲۱ هزار مدرسه یا ۱۷.۴۵ از مدارس اجرا شده البته نسخه کوتاه آن در همه مدارس اجرا شده است.

بر این اساس می‌توان گفت چتر این نظام هنوز فراگیر نیست و همه مدارس و دانش آموزان را در بر نمی‌گیرد و به دلیل یکپارچه‌سازی بخش‌هایی از آن در برهه‌هایی از زمان از دسترس خارج شد یا هنوز از دسترس خارج و هنوز سامانه برخط مقبول ارائه نشده است. از طرفی پرداخت اعتبارات این سامانه نیز با نوسان مواجه بوده و میزان پرداخت به ازای هر دانش آموز اندک است.

«نماد» همه آسیب‌های اجتماعی شناسایی شده را تحت پوشش ندارد

یکی دیگر از نواقص مطرح شده از سوی مرکز پژوهش‌ها این است که «نماد» همه آسیب‌های اجتماعی شناسایی شده را تحت پوشش ندارد. در مجموع درباره برنامه‌های پیشگیری باید گفت، اینکه تنها سراغ دانش‌آموزان (با تاکید بر دانش آموزان در معرض آسیب و آسیب دیده) رفتن به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی و کنترل و کاهش آنها کافی نیست.

اجرای ناقص طرح

غلام عباس ترکی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور هم از جمله کسانی است که نسبت به اجرای ناقص طرح انتقاداتی را مطرح کرده و گفت: متاسفانه در وزارت آموزش و پرورش طرح نماد به صورت کامل اجرا نشده است در صورتی که ۱۵ میلیون نفر جامعه دانش آموزی داریم که باید تحت پوشش این طرح قرار بگیرند. بررسی‌های ما از این حکایت دارد که کمتر از دو میلیون نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و این طرح هم ناقص اجرا شده است. بسیاری از مشکلات اجتماعی که داریم به حوزه کودک و نوجوان مربوط می‌شود و منشاء بسیاری از آسیب‌های دیگر هم در مدرسه، دبیرستان و مراکز تحصیل به وجود می‌آید.

معلمان آموزش ندیده‌اند

یکی از معلمان در گفت‌وگو با ایسکانیوز درخصوص نواقص اجرای طرح گفت: معلم‌ها آموزشی برای اجرای طرح «نماد» ندیده‌اند و ابعاد مختلف آن را نمی‌دانند؛ تنها فرم‌های مربوطه را در سایت نماد پر می‌کنیم. سوالات درباره مشکلات رفتاری است و شناسایی برخی از آن‌ها نیاز به تخصص دارد و از عهده معلم خارج است.

وی افزود: آموزش تنها یک بخش ماجرا است و مهمترین مانع سر راه اجرای طرح، جمعیت زیاد دانش‌آموزان و حجم بالای کتاب‌ها است. تعداد دانش‌آموزان بسیار زیاد و حجم کتاب‌ها هم بالاست و معلم زمانی برای تمرکز بر تک تک دانش‌آموزان ندارد.

معلم عنوان کرد: از طرفی پاسخ به برخی سوالات نیازمند تعامل بیشتر با دانش‌آموز و آشنا شدن با روحیات او است اما این امکان برای معلمی که درگیر کار است، وجود ندارد. من فرصتی برای حتی یک دقیقه گفت‌وگو با دانش‌آموز ندارم و تنها برنامه‌ریزی می‌کنم که در زمان مشخص شده همه مباحث کتاب را تدریس کنم.

وی ادامه داد: معلم‌ها در مدرسه ما معمولا همه فرم‌ها را بدون گزارش مشکل ارسال می‌کنند چراکه می‌گویند یا برای تشخیص علائم یک مشکل آموزش کافی ندیده‌اند یا فرصت تعامل با دانش‌آموز را ندارند. برای مثال من چطور می‌توانم تشخیص بدهم که دانش‌آموز افکار خودکشی دارد یا مبتلا به خودآزاری است. این طرح تقریبا پنج سال است که در مدرسه ما اجرا می‌شود اما تغییری درخصوص سلامت روانی دانش‌آموزان ایجاد نشده است.

به گزارش ایسکانیوز، ۹ سال از آغاز اجرای این طرح گذشته اما زمانی که مشکلات زیرساختی مانند کمبود معلم، حجم بالای کتاب‌های درسی و کمبود مدرسه در کشور وجود دارد، نمی‌توان از معلم انتظار داشت که زمان خود را صرف ارتقای سلامت روان دانش‌آموز کند.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1228765 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • نواخته شدن زنگ سپاس از معلم در کردستان
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • برپایی بازارچه کسب‌وکار به همت دانش‌آموزان بندرانزلی