Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:00:22 GMT

تاثیر ۸۸ درصدی واکسیناسیون در کاهش بستری‌ بیماران کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۵۳۴۷

تاثیر ۸۸ درصدی واکسیناسیون در کاهش بستری‌ بیماران کرونایی

‍‍‍‍‍‍

ایسنا/خراسان رضوی رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: براساس تحقیقات اثربخشی واکسن در پیشگیری از بستری ناشی از ابتلا به کرونا ۸۸.۶ درصد محاسبه شده است  که عدد بالایی است.

علیرضا صداقت اظهار کرد: در تحقیقی که معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در اواسط شهریور تهیه کرده ۱۲۰هزار فرد واکسینه شده مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فاز اول ۴۰ هزار فرد واکسینه بررسی شدند. از این ۴۰ هزار نفر ۲۳ هزار نفر سینوفارم، ۱۳ هزار نفر آسترازنکا و ۴۶۰۰ نفر برکت و ۱۱۰۰ نفر اسپوتنیک دریافت کردند. ۲۵ هفته افراد مورد بررسی قرار گرفتند تا میزان ابتلا، بستری و فوت ناشی از کرونا در این افراد بررسی شود.

وی افزود: براساس نتایج این تحقیق اثربخشی واکسن در پیشگیری از بستری ناشی از ابتلا به کرونا ۸۸.۶ درصد محاسبه شده است  که عدد بالایی است. در خراسان رضوی تعداد افرادی که پس از واکسیناسیون کامل دچار بستری و فوت شده‌اند ۷ درصد است که این عدد حتی از میانگین کشور هم بهتر است.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بیان کرد: همچنین مطالعه کشوری پذیرش واکسیناسیون کویید ۱۹ در جمعیت بالای ۱۸ سال نیز انجام شده است که در فاز اول ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر از ۲۰ استان انتخاب و تحقیق از طریق پرسشنامه انجام شد که در انتها اطلاعات جالبی به دست آمد.

صداقت عنوان کرد: ۷۵ درصد افراد اظهار کردند همه‌گیری کرونا بر زندگی روز مره آنها تاثیر زیاد و بسیار زیادی گذاشته است و ۵۵ درصد هم معتقد بودند که کرونا بر کسب‌وکارشان به مقدار زیاد و بسیار زیاد تاثیر داشته است. ۶۰ درصد سابقه ابتلا اطرافیان و خانواده و حدود ۲۵ درصد تجربه فوت اطرافیان به دلیل کرونا داشته‌اند.

وی ادامه داد: درخصوص اطلاعات افراد در مورد کرونا نتایجی به این شرح به دست آمده که ۳۲ درصد افراد اطلاعاتشان زیاد و بسیار زیاد بوده است و ۵۰ درصد تاحدودی در این زمینه سواد داشتند. درمورد واکسن هم ۲۵ درصد اطلاعات زیاد داشته‌اند  و۵۸ درصد اظهار کردند که به اطلاعات بیشتری در حوزه واکسن نیاز دارند.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: منابع اخبار و اطلاعات  ۷۲  درصد افراد رادیو و تلویزیون بوده است. آیا رادیو و تلویزیون  توانسته اطلاعات دقیق در این زمینه  بدهد؟ با زیرنویس‌ها به جایی نمی‌رسیم.

صداقت افزود: منابع اخبار و اطلاعات  ۵۰ درصد افراد شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های اینترنتی و کانال‌های ماهواره‌ای  بوده است. آیا شبکه اجتماعی دست پزشکان، درمانگر نظام پزشکی و وزارتخانه است؟ شبکه‌های اجتماعی در اختیار دکان‌داران و مخدوش کنندگان کرونا و سیاه‌نماهاست و مشخص است که افکار عمومی را به سمت سیاه نمایی هدایت خواهند کرد.

وی بیان کرد: منابع اطلاعاتی ۲۸ درصد مردم هم خانواده، دوستان و اطرافیان بوده که آنها هم از شبکه‌های زرد اطلاعات کسب می‌کنند؛ درنتیجه اوضاع در حوزه اطلاع‌رسانی خراب است.  همچنین  ۱۸ درصد مردم هم از کارکنان بهداشتی اطلاعات کسب کرده‌اند، درحالی که برخی از این دوستان هم اطلاعات غلط در اختیار مردم قرار می‌دهند.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد اظهار کرد: استفاده از روزنامه‌ها، پوستر و پمفلت برای کسب اطلاعات درصد کمی داشته است، درحالی که ما بیشتر این کارها را انجام می‌دهیم.

صداقت افزود: درمورد اینکه افراد واکسن تزریق کنند یا نه ۶۹ درصد، خانواده موثر بوده است باید در این زمینه هم خانواده‌ها را آموزش دهیم و هم در رادیو و تلویزیون اطلاعات بدهیم.

وی با بیان اینکه یکی از سیاه‌نمایی‌ها درمورد عوارض واکسن است، بیان کرد: براساس این تحقیق  ۴۰ درصد افراد عارضه نداشتند، ۳۴ درصد عوارض  کم داشتند، همچنین ۴.۶ درصد عوارض زیاد داشته‌اند  که مراجعه به پزشک و در برخی موارد بستری است؛ درنتیجه عوارض واکسن کم بوده است.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد اظهار کرد: ۲۰ درصد افراد روند فعلی واکسیناسیون را مناسب ارزیابی نکردند. ۱۴ درصد افراد اصلا تمایل به دریافت واکسن نداشتند  و ۲۸ درصد نیز هنوز برای تزریق واکسن تصمیم نگرفته بودند و همچنین ۶۱ درصد افراد مارک و برند واکسن برایشان مهم بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس این تحقیق موانع و افکار غلطی وجود داشته‌اند که اگر برطرف شوند افزایش واکسیناسیون را خواهیم داشت، اظهار کرد: عده‌ای معتقد بودند که واکسیناسیون ایمنی کامل نمی‌دهد. بله باید این موضوع تبیین شود که واکسن شاید در ابتلا به کرونا خیلی موثر نباشد، اما در بستری و مرگ بسیار موثر است و اگر ۸۰ درصد جامعه واکسینه شوند و چرخه را قطع کنیم در ابتلا هم موثر خواهد بود.

صداقت گفت: حدود ۶۰ درصد افراد بیان کرده‌اند روش‌های طبیعی و سنتی همچون دمنوش‌ها را به واکسن ترجیح می‌دهند در حالی که با این روش‌ها نمی‌شود از کرونا پیشگیری کرد. ۴۰ درصد افراد گفته‌اند واکسن حاوی مواد خطرناک است و نمی‌زنیم. همچنین مراجعه به واکسیناسیون برای ۲۰ درصد افراد دشوار بوده است. حدود ۹۰ درصد افراد هم اعلام کرده‌اند چون بعد از واکسیناسیون باید اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم واکسن نمی‌زنیم. برخی هم معتقد بودند الزامی برای تزریق واکسن ندارند و این موضوع یک امر شخصی است. باید برای این افراد تبیین کنیم که واکسن فریضه‌ای اجتماعی است.

رئیس بخش مراقبت‌های ویژه کرونای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد تصریح کرد: حدود ۹۰درصد افراد حساسیت ابتلا به کرونا داشتند؛ یعنی تصور می‌کردند که اگر واکسن بزنند ناقل می‌شوند. حدود ۳۰ درصد معتقد بودند چون سیستم ایمنی آنها قوی است واکسن نمی‌زنند.  حدود ۳۵ درصد هم بیان کرده‌اند چون می‌توانند اصول پیشگیری را رعایت کنند نیاز به تزریق واکسن ندارند.

صداقت ادامه داد: براساس این تحقیق اگر برخی باورها را در جامعه افزایش دهیم شانس واکسیناسیون را زیاد می‌کنیم، ابتلا به کووید ۱۹ جدی و خطرناک است و ابتلا به آن می‌تواند عوارض جسمی و خطرناک بگذارد. تزریق واکسن می‌تواند از شدت و احتمال بروز عوارض خطرناک بیماری کم کند، تزریق واکسن می‌تواند جامعه را به شرایط زندگی عادی برگرداند و تزریق واکسن شانس ابتلا به کووید را کم می‌کند، از جمله این باورها هستند که باید مبنای آموزش‌ها  قرار بگیرند.

وی عنوان کرد: ۸۰ درصد سیاه نمایی‌ها در مورد واکسن و کرونا مربوط منافع مادی است که ما باید آنها را با حضور حداکثری در آموزش به مردم و افزایش واکسیناسیون خنثی کنیم.

صداقت تصریح کرد: بوی پیک ششم دارد می‌آید باید وظیفه آموزش مردم را به خوبی انجام دهیم.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا کرونا در ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیمارستان امام رضا ابتلا به کرونا معتقد بودند تزریق واکسن درصد افراد داشته اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۵۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • ۶ هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد اصفهان هستند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد