Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@12:42:50 GMT

بیماری سل گاوی در استان اصفهان ‌کنترل شد

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۵۴۲۷

بیماری سل گاوی در استان اصفهان ‌کنترل شد

گروه استان‌ها-مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در حال حاضر بیماری سل گاوی نیز در استان اصفهان تحت کنترل است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، شهرام موحدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از سال  1304 تا  1403یک قرن می‌شود که حوزه دامپزشکی در حال فعالیت است و امیدواریم در سال 1404  دست اندرکاران سنگ تمام بگذارند و فعالیت عظیم، خاموش و سربازان گمنام عرصه بهداشت و سلامت ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ابتدای فعالیت حوزه دامپزشکی تاکنون نقش دامپزشکی نقشی پررنگ‌تر در جامعه شده و مردم آشنایی بیشتری  در حوزه کنترل بیماری‌های دامی، اجرای ضوابط قرنطینه‌ای نظارت بهداشتی بر فراورده‌های خام دامی، کارخانجات مختلف مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام کنترل بهداشت مراکز جمع آوری شیر دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه همه ما باید بدانیم که نقش دامپزشکی شاید در این حوزه‌ها بسیار  موثر است، گفت: 60 درصد بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و دام است و حدود 1800 عامل عفونی که در انسان‌ها ایجاد بیماری می‌کند بیش از 60 درصد این عوامل عفونی جزو بیماری‌های مشترک است.

وی ادامه داد: بیماری سیاه زخم، تب مالت، سارس، هاری، جنون گاوی، مشمشه و کووید 19 اشاره کنیم که قطعا منبع اصلی این بیماری از خفاش بوده و بعد به انسان سرایت کرده است.

75 درصد از بیماری‌های جدید در انسان مثل ابولا، اچ آی وی و آنفلوآنزا منشا حیوانی دارند

موحدی تصریح کرد: 75 درصد از بیماری‌های جدید در انسان مثل ابولا، اچ آی وی و آنفلوآنزا منشا حیوانی دارند و 80 درصد از بیماری‌ها با قابلیت استفاده بیوتروریستی است  چون زمان حملات بیوتروریستی میکروبی و ویروسی قارچی کشور متخاصم بخواهد عمل کند قطعاً از عوامل مشترک بین انسان و دام استفاده می‌کند به خاطر اینکه گسترش و سرعت انتقال بیماری بسیار زیادتر خواهد بود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه 5 بیماری جدید که در هر سال شناسایی می‌شود 3 بیماری منشاء حیوانی دارد، اظهار داشت: 60 بیماری بسیار مهم را سازمان دامپزشکی کشور در حال کنترل، رصد و پیشگیری و مقابله است.

وی افزود: به شدت حوزه دامپزشکی برای  بیماری تب کریمه کنگو اقدامات بسیار خوبی در حوزه مقابله با این بیماری انجام داد، یکی از عوامل انتقال این بیماری به انسان ترشحات گوشت‌های استحصالی است که در زمان کشتار انسان مصرف می‌کند این ترشحات از طریق چشم، زخم دست به انسان منتقل و بیماری ایجاد می‌شود.

بیش از 90 درصد از گوشت‌های استحصالی در کشتارگاه‌ها در پیش سرد نگهداری و وارد بازار می‌شود

موحدی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد از گوشت‌های استحصالی در کشتارگاه‌ها در پیش سرد نگهداری و وارد بازار می‌شود به این صورت که لاشه دام یک سالن نگهداری است که موقعی که کشتار انجام می‌شود دام در برودت صفر تا درجه و رطوبت 85 تا 90 درصد به مدت 24 ساعت نگهداری می‌شود و نگهداری دام در این سالن باعث می‌شود اسیدیته دام افزایش یابد و عواملی بیماری بروسلوز و تب کریمه کنگو از بین ببرد.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان با بیان سم‌پاشی اماکن دامی، گفت: این اقدام باعث شد استان اصفهان در دو سال  گذشته هیچ موردی از بیماری یا فوتی انسانی ناشی از تب کریمه کنگو نداشته باشیم، ضمن احترام به دوستان حوزه بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت درمان زمانی که گزارش می دهند که مثلاً در مورد بیماری تب کریمه کنگو تلفاتی در سال گذشته نداشتیم ضمن احترام به دوستان یادمان باشد این بستر در حوزه دامپزشکی اتفاق افتاده است.

موحدی به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: در سال‌های 95-96 طوفان شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری‌های استان شکل گرفت، اما در چهار سال گذشته با ممیزی، حل مشکلات بهداشتی ‌و نظارت های انجام شده، هیچ مورد آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان در استان اصفهان مشاهده نشده است، درحالیکه اصفهان قطب تولید مرغ و دیگر طیور است؛ البته این به معنای از بین رفتن این ویروس نیست.

سازمان دامپزشکی نقش سازنده‌ای در امنیت غذایی کشور داردهشدار دامپزشکی درباره 3 بیماری مشترک دام و انسان/لیست مراکز ذبح بهداشتی در آستانه عید قربانمراکز دامپزشکی مجاز به فعالیت در شهرها شدند/ نقش دامپزشکان برای سلامت شهر غیر قابل کتمان است

کنترل یک بیماری ویروسی مشکل است و دامپزشکی در سکوت کامل خبری این کار را انجام داده است

وی‌ با بیان اینکه کنترل یک بیماری ویروسی مشکل است و دامپزشکی در سکوت کامل خبری این کار را انجام داده است، گفت: برای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هر مرغداری در هر نقطه صعب العبور ‌ و هر ساعت شبانه روز موارد تلفات خود را به دامپزشکی اطلاع می‌دهد و این اداره به صورت رایگان اکیپ دامپزشکی را برای بررسی و گرفتن نمونه اعزام می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: کنترل و پیشگیری بیماری لمپی اسکین در دام‌های بزرگ استان که توسط پشه‌ها منتقل می‌شود در حال انجام است و در حال حاضر بیماری سل گاوی نیز در استان اصفهان تحت کنترل است.

وی‌ همچنین با اشاره به افزایش واکسیناسیون هاری در استان، گفت: در سال 15 هزار قلاده سگ گله در استان اصفهان واکسیناسیون شده‌اند و به نوعی بیماری هاری در استان تحت کنترل است و در حوزه بیماری دامی طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیش از 3 میلیون و 300 هزار راس واکسیناسیون در استان انجام شده است.

وی با بیان اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک بک بیماری ویروسی قابل انتقال در بین بز، گوسفند، آهو، کل، بزهای وحشی و ... است، تاکید کرد: کنترل و پیشگیری و مقابله با بیماری های حیات وحش بر عهده محیط زیست است، اما حوزه دامپزشکی در این خصوص همکاری های لازم را با این مجموعه انجام می دهد.

سه میلیون راس دام را در کمربند مناطق حفاظت شده استان اصفهان واکسیناسیون کرده‌ایم 

موحدی ادامه داد: سه میلیون راس دام را در کمربند مناطق حفاظت شده استان اصفهان واکسیناسیون کرده‌ایم  و در سال نزدیک به 14 میلیون نوبت سر واکسیناسیون در حوزه دام در استان اصفهان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در حوزه کاهش مستمر تلفات بیماری‌های دام و طیور 600 میلیون دوز واکسن طیور در استان اصفهان استفاده شده است.

وی با تاکید بر اینکه خشکسالی به شدت حوزه طیور را تحت تاثیر قرار داده، اظهار داشت: چرا که کمبود نهاده‌ها، جابجایی آب با تانکر و … موجب انتقال راحت ویروس از یک مرغداری به مرغداری دیگر می‌شود و خشکی زاینده رود نیز موجب حرکت پرندگان آزاد پرواز به سمت مرغداری و انتقال ویروس به طیور آنها می‌شود.

موحدی توضیح داد: زمانی که زاینده رود جاری باشد، پرندگان آزاد پرواز به سمت رودخانه می‌روند و اگر ویروسی هم باشد در همان محدوده خواهد بود، اما با خشکی رودخانه پرندگان آزاد پرواز با پرواز به سمت آبخورهای اطراف مرغداری ها، بمب ویروس را به همه جا منتقل می کنند.

 در یک سال گذشته بیش از 119 هزار مجوز حمل فراورده های دامی در حوزه قرینطنه صادر شده است

وی به فعالیت اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی اشاره کرد و گفت: در این اداره تمام گواهی‌های بهداشتی برای صادرات بین المللی صادر می‌شود و در یک سال گذشته بیش از 119 هزار مجوز حمل فراورده های دامی در حوزه قرینطنه صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: از مهر ماه سال گذشته تا مهر امسال، 34 میلیون دلار ارزش صادرات فراورده‌های خام دامی از استان اصفهان به سایر کشورها صادر شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت ‌و نظارت بر فراورده‌های دامی، کل کشتارگاه‌های دام و طیور استان زیر نظر اداره دامپزشکی هستند، گفت: از مجموع کشتار دام و طیور در استان با نظارت‌های انجام شده، در یک سال گذشته اجازه آمدن بیش از 171 هزار کیلوگرم لاشه دام از کشتارگاه ها را بر سر سفره های مردم نداده‌ایم و تمام لاشه‌های دارای مشکل در کشتارگاه‌ها ضبط شد.

موحدی در مورد نظارت دامپزشکی بر کلینیک‌های دامپزشکی سطح شهر، اظهار داشت: نظارت دامپزشکی بر این کلینیک‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود و در حال حاضر بیش از 187 کلینیک دامپزشکی و 118 داروخانه دامپزشکی در استان اصفهان فعال هستند و پزشکان این کلینی‌ها تخصص بیماری‌های دام کوچک دارند و به نوعی اصفهان و تهران امروز مجرب ترین متخصصان دام کوچک را در کشور دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در سال نزدیک به 14 میلیون نوبت سر واکسیناسیون در حوزه دام در استان اصفهان انجام شده است، گفت: از مهر ماه سال گذشته تا مهر امسال، 34 میلیون دلار ارزش صادرات فراورده های خام دامی از استان اصفهان به سایر کشورها صادر شده است.

 انتهای پیام/166/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان آنفلوآنزای فوق حاد استان اصفهان حوزه دامپزشکی تب کریمه کنگو صادر شده کشتارگاه ها بیماری ها سال گذشته انجام شده حوزه دام یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۵۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام