Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه گروه پژوهش ایرنا، در دورانی که جهان به سبب ظهور و بروز تکنولوژی های ارتباطاتی به مثابه دهکده جهانی یاد می شد و رسانه ها به عنوان قدرت بلامنازع در جهت دهی به افکار عمومی در اختیار صاحبان زر و زور و یا به عبارتی در دستان استعمارگران و دشمنان بشریت افتاد تا مسیر آینده انسان به گونه ای رقم خورد که سور عزای انسانیت بر سر سفره هایشان نشسته باشد ؛ آخرین انقلاب کلاسیک قرن بیستم به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقلاب اسلامی ایران که بنا به فرموده امام خمینی (ره) به مثابه انفجار نور بود، همچون تیری پرفروغ بر بدن دژخیمان سیاه پوشی بود که سعی داشتند جهان را از معنویت دور و گمراهی را بر پیکره آن قرار دهند و بر همین اساس نیز با تمام هیمنه و ابزارآلات جنگی توسط مزدوران بر علیه اش شوریدند.

هر چند که این فروغ جاویدان آنچنان تابناک بود که دل مستضعفان جهان را گرم کرد و ایمان ایرانیان را به وعده های راستین خداوند در امر نصرت الهی استوارتر ساخت و در نهایت هم پیروزی از آن همین ملتی شد که با چنگ به ریسمان الهی به تمام جهالت ها و افکار شیاطین پشت پا زده بودند.

البته اینگونه کینه ورزی ها مختص ایرانیان نبود، بلکه هر مردمی که طرفدار عدالت و آرمان های اصیل الهی بودند؛ مورد غضب شیاطین استکباری قرار می گرفتند و اگر با ابزارهای سخت نظامی و یا کودتا به اهداف نمی رسیدند، ابرام به کسب موفقیت طی جنگ های نرم داشته اند.

توطئه اهریمنان در چنین شرایطی وارد مرحله تازه ای شد و دیگر به مانند گذشته تنها شامل جنگ های سخت نبود که نبردها در آن مشخص شده بودند به گونه ای که امروزه جنگ های اقتصادی و سیاسی با ایجاد فشار و به زانو در آوردن دیگران توسط قدرت های استعماری مورد استفاده قرار می گیرد.

جنگ رسانه ای و تبلیغاتی یکی از نمودهای جنگ نرم است ؛ این نوع جنگ‌ها در صفحات روزنامه ها و تلویزیون، میکروفون، رادیوها و عدسی دوربین ها جریان دارد و طی چندسال اخیر شبکه های اجتماعی نیز به محلی برای ایجاد شبهه افکنی و کاشتن بذر تردید میان مردم تبدیل شده است.

اهداف این جنگ رسانه‌ای ، ایجاد اضطراب ، یاس ، ناامیدی و احساس بن‌بست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاه‌های مسوول و همچنین بیشتر و بزرگ‌تر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی به دفعات از ایجاد چنین جبهه ای سخنرانی کرده اند و جنگ نرم دشمنان نظام جمهوری اسلامی را به همگان و علی الخصوص مسوولان و جوانان کشور گوشزد کرده اند ؛ البته ایشان همیشه ایمان به نصرت الهی داشته و پیروز نهایی این میدان را نیز اذعان دل های مومنان دانسته اند به گونه ای که در یکی از دیدارهایشان با نخبگان و استعدادهای برتر علمی فرمودند: " الان یک جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای بسیار تندی علیه ما وجود دارد، درست مثل جنگ تحمیلی... الان امکانات تبلیغاتی و رسانه‌ای ‌ما در مقابل دشمن، مثل امکانات آن روز ما است در مقابل دشمن؛ البته آن روز ما غلبه کردیم بر دشمن، امروز هم غلبه خواهیم کرد؛ بدون تردید غلبه خواهیم کرد، اما وضع این است".{۱}

هم اکنون تشکیلات بسیار بزرگی از سوی دشمن برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی و فضای تبلیغاتی ایران اسلامی و تصویر سازی غلط از وضعیت کشور در حال فعالیت مداوم است و بر همین اساس باید ملت ایران باید در مقابل دشمنان آرایش مناسب را اتخاد کنند و در این بین جوانان و نخبگان نخسیتن کسانی هستند که میدان جنگ رسانه‌ای آنها را به نقش آفرینی فرا می‌خواند و جوانان باید پیشگام در شکستن این محاصره تبلیغاتی باشند.

هر شهروند ، چراغی بیفروزد 

حجت الاسلام سید مهدی میراحمدی معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت و گو با خبرنگار گروه پژوهش ایرنا اظهار داشت: بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در روز اربعین حسینی در جمع دانشجویان نیز در همین زمینه بود ؛ البته این نصایح داهیانه  نه تنها خطاب به دانشجویان بلکه به تمام اقشار جامعه بود. {۱}

وی گفت: فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی همه مردم را مکلف می کند تا در زمینه تبیین و روشنگری به تعبیر ایشان جهاد گونه در میدان عمل حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به ایام شهادت سبط اکبر امام حسن مجتبی (ع) افزود: تفاوت امام حسن (ع) با بردارش امام حسین (ع) در چیست؟ یا تفاوت معاویه با یزید چه بود؟ که ایشان در برابر معاویه به تکلیف روشنگری و تبیین می پردازد و سیدالشهدا در برابر یزید به تکلیف مقاومت،  ایستادگی، جانفشانی و بذل جان می پردازد.

حجت الاسلام میراحمدی ادامه داد: این دو موضع را می توان از این منظر دید که وقتی مردم جامعه دچار جهل بوده و دشمنان مردم، رویکرد و استراتژیک فریب دارند؛ در چنین موقعیتی تکلیف انسان های آگاه، روشنگری در جامعه است.

وی با بیان اینکه مردم در جامعه به دو دسته تقسیم می شوند که یا نمی دانند و یا نمی توانند، تصریح کرد: اگر جامعه ای ناآگاه بود یا دشمن بنای بر فریب را داشت؛ آنجا باید تببین و روشنگری کرد، باید مردم را بیدار و دست دشمن را رو کرد، اما آنجایی که مردم می دانند، اما می ترسند؛ باید مقاومت و ایستادگی کرد.

معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: اکنون نظام جمهوری اسلامی به لحاظ قدرت سخت در وضعیت بسیار ارزشمندی قرار دارد و مردم ما ملت مقاومی هستند، اما توطئه های دشمنان هم پیچیده تر شده است.

وی اظهار داشت: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دیگر می دانند که با جنگ سخت ره به جایی نخواهند برد، بنابراین بنای خصومت و تهاجم به ملت ایران را به جنگ نرم گذاشته است؛ در چنین شرایطی وظیفه هر شهروندی است که جهادگونه اقدام به روشنگری کند و توطئه های پیچده دژخیمان را افشا سازد.

حجت الاسلام میراحمدی با تاکید بر اینکه باید هر شهروندی چراغی را روشن کند تا توطئه های دشمنان باز شود، گفت: این تکلیف در شرایط کنونی بسیار مهم است، اما بایستی برای انجام این امر در وهله نخست خودمان روشن و آگاه باشیم.

وی افزود: بایستی با چراغ علم و دانش،  پیچیدگی ها را شناسایی و گره ها را باز کنیم و به گونه ای نباشیم که خدایی ناکرده با جهل و عدم دانش و اطلاع کافی یک گره بر گره های دیگر بزنم.

معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: بر همین اساس نیاز به شناخت هوشمندانه از شرایط و مقتضیات زمان و نیز دشمنان و دوستان انقلاب هستیم  تا با مراقبت از مسیری که در آن هستیم؛ بتوانیم توفیقاتی را کسب کنیم.

وی اظهار داشت: روشنگری و تبیین یک توفیق الهی است که سختی آن کمتر از دشواری در حضور جبهه های جنگ نظامی نیست و این کاری است که حضرت امام حسن مجتبی (ع) به ما آموختند و توانستند چهره تزور،  ریا و نفاق را از معاویه عیان کنند.

حجت الاسلام میراحمدی گفت: ما نیز در چنین شرایطی مکلف هستیم تا معاویه های تاریخ را با تمام پیچیدگی هایی که دارند و منافقانه راهبرد، تزویر و نفاق را به دست گرفتند، شناسایی و به افکار عمومی تبیین کنیم.

ترویج کرسی های آزاداندیشی

حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه پژوهش ایرنا اظهار داشت: اسلام دین، بیان، تبیین و گفتار است به گونه ای که در قرآن کریم به دفعات بدان اشاره شده و حتی شروع صحبت خداوند تعالی با پیامبر اسلام (ص) علاوه بر وحی که از یقین های مسلمانان است، سوره مبارکه اقرا هست. {۲}

وی افزود: نخستین کلام خدا این بود که بخوان و سپس چند آیه بعد می فرماید "عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ" یعنی  آنچه را که انسان نمی‌دانست [بتدریج به او] آموخت.  

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: خداوند در این سوره به مباحثی همچون آموختن علم، دانستن، بیان کردن، گفتار، نوشتن اشاره می کند و حتی به قلم که ابزار نوشتاری است، قسم یاد می کند.

وی ادامه داد: در فتنه سال ۸۸ دوستان از اوضاع پیش آماده ناراحت بودند و حدود ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی وقت، نزد رهبر معظم انقلاب اسلامی مشرف شدیم و هنوز فراموش نکردم که یکی از فرازهای سخن ایشان این بود که توجه داشته باشید همیشه در هوای مه آلود و یا در آب گل آلود، ماهی گرفته می شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ایشان فرمودند در فضای مه آلود خدایی ناکرده از خودی ها هم ممکن است سوء استفاده شود و باید به این نکته توجه ویژه داشت؛  البته کار دشمن همین است و هم اکنون هم تمامی ابزارهای تبلیغاتی دست خودشان است.

وی تصریح کرد: گاهی همین نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا در مجلس های نمایندگان و  سنا نیز طی سخنرانی هایشان اذعان می کنند که این کارهایی که در فضای مجازی صورت می پذیرد،  بچه هایشان را گمراه کرده و نابود و از بین می برد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای مجازی که می تواند ابزار بسیار ارزشمندی در راستای تعالی افراد باشد در کشورمان رها شده است؛  بنابراین امر تبیین از جمله کارهای جدی است که باید صورت پذیرد.

وی اظهار داشت: بنده در دوره های گذشته مجلس شورای اسلامی که ریاست کمیسیون فرهنگی را بر عهده داشتم و در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت می کردم، شاهدم که به نظرم طی یک سال شاید ۱۰ بار پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی را در شورا دریافت کردیم که سعی کنید در دانشگاه ها کرسی های آزاد اندیشی را ترویج کنید.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی گفت: متاسفانه این اقدامات به سبب تنگ نظری ها و مسائل دیگر تاکنون آنگونه که شایسته است، صورت نپذیرفته و بایستی با برپایی چنین جلساتی در دانشگاه ها و مراکز علمی کشور فضایی را ایجاد کنیم تا دانشجویان موافق و مخالف مطالبشان را به صورت محترمانه و مودبانه بازگو کنند.

وی افزود: البته بیان و نوع گفتار هم در مناظره ها و سخنرانی ها و کرسی های آزاداندیشی باید با آداب حاکم در جامعه باشد چرا که معتقدم بی ادبی و بی اخلاقی، نادرست و خلاف شرع و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هیچ شهروندی حق ندارد، سکوت کند،  چرا که سکوت یعنی همراهی با جهل و در تاریخ اسلامی نیز شواهد بیشماری در این زمینه داریم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) یکی از جفاهایی که به اسلام شد؛ همین بود که گفتند نقل حدیث از ایشان ممنوع است و تا ۸۰ سال بعد هم این امر تدوام داشت و در نهایت در دوران حضرت امام محمد باقر (ع) این ممنوعیت برداشته شد.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی یادآور شد: بیشترین نقل احادیث و گفته های حضرت محمد (ص)  برای دوران زمامت امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) است و شیعیان هر چه دارند از آن مقطع تاریخی است، به طور مثال مجموعه کتب ۱۱۴ جلد بحارالانوار که بیان اهل بیت (ع) است. {۳}

وی در ادامه با بیان اینکه بیان و تبیین مسائل همه جا لازم و ضروری است، اظهار داشت: به طور مثال در امر هنر همچون سینما، تئاتر، عکس و یا در نوشتارها، کتاب، منبرها، سخنرانی ها و حتی سفرهای زیارتی همچون اربعین که مردم از همه جای دنیا حضور دارند؛ باید این مسائل را بیان و تبیین کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: البته این بیان و تبیین بایستی با مطالعه باشد و متاسفانه میزان کتابخوانی در کشور آمار مناسب و مطلوبی ندارد.  

۱) https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=۴۰۷۲۵

۲) https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=۴۸۷۴۲

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم عزاداری اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام  از طریق ارتباط تصویری از دانشگاه تهران (محل تجمع هیئت‌های دانشجویی) با حسینیه امام خمینی(ره)  با اشاره به هجمه تبلیغاتی دشمنان علیه ملت ایران برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی با روش‌ها و ابزارهای مختلف، حرکت تبیینی را خنثی‌کننده هجمه‌های تبلیغاتی دانستند و افزودند: شما دانشجویان عزیز که میوه دل ملت و امید واقعی کشور هستید با اهمیت دادن به مسئله تبیین حقایق، هر کدام مانند چراغی اطراف خود را روشن و ابهام‌زدایی کنید.

۳) سوره عَلَق یا إِقرا، نخستین سوره‌ای که بر پیامبر (ص)  نازل شد (به نظر بیشتر مفسران). این سوره نود و ششمین سوره و از سوره‌های مکی قرآن است که در جزء سی‌ام جای گرفته است. نام سوره برگرفته از آیه دوم آن است که اشاره به خلقت انسان از خون بسته (علق) دارد. سوره علق به خلقت و تکامل انسان و نعمت‌های خداوند به او سخن می‌گوید و متذکر می‌شود انسان با این حال، در برابر پروردگارش ناسپاس و گردنکش است.

گزارش از: حمیدرضا بازگشا

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران جنگ مقام معظم رهبری رسانه کمیسیون فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران جنگ مقام معظم رهبری انقلاب اسلامی ایران جنگ مقام معظم رهبری رسانه کمیسیون فرهنگی رهبر معظم انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی مقام معظم رهبری کمیسیون فرهنگی جمهوری اسلامی دانشگاه ها اسلامی ایران نماینده مردم افکار عمومی حجت الاسلام گونه ای رسانه ای جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند

مدیریت نادرست پسماند منجر به آلودگی اقیانوس‌ها و جنگل‌ها، انتقال بیماری‌ها و انتشار سریع دی‌اکسیدکربن در فضا می‌شود. بر اساس شاخص‌های بانک جهانی، رشد اقتصادی و جمعیتی موجب افزایش 70 درصدی تولید زباله طی 30 سال آینده خواهد شد و همین موضوع نشان‌دهنده نیاز روزافزون به بهینه‌سازی مدیریت پسماند است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اهمیت برنامه R4 شامل کاهش میزان استفاده، استفاده مجدد، بازیافت و بازیابی مواد، به‌طور فزاینده‌ای در دستور کار سیاسی شهرهای سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. مدیریت مؤثر پسماند تنها شامل جداسازی زباله برای بازیافت نیست، بلکه رویکردهای مختلف استفاده جدید از مواد را در بر دارد که در شهرهای گوناگون به شیوه‌های مختلف انجام می‌شود.

سال ۲۰۱۷ نمایندگان بین‌المللی شهرهای مختلف در خیرونا (ژیرونا) اسپانیا گرد هم آمدند تا تجربیات و راه‌حل‌های خود را در این زمینه به اشتراک بگذارند. برای مثال سانفرانسیسکو که فرایند بازیافت را از سال ۱۹۸۹ آغاز کرده است، موفقیت خود را بر اساس فرهنگ ایجاد و افزایش آگاهی مردم از محیط زیست می‌داند که موجب کاهش ۸۰ درصدی میزان پسماند ارسالی به کارخانه‌های بازیافت شده است. دستاوردهای بازیافت در شهری هم‌چون سئول نیز نتیجه اقدامات سخت‌گیرانه‌تر و نرخ بازیافت در آن بیش از ۶۰ درصد است. ساکنان این شهر بر اساس میزان زباله‌های آلی که تولید می‌کنند، مالیات می‌پردازند.

اقتصاد دایره‌ای و ابتکارات ضایعات‌صفر

مدل‌های کسب‌وکار دایره‌ای ثابت می‌کنند که چگونه یک استراتژی تجاری مناسب دسترسی به بازارهای جدید را تسهیل، راه‌حل‌های نوآورانه را هدایت می‌کند و هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد. شهر ساحلی عقبه در اردن، از رویکرد اقتصاد دایره‌ای برای تبدیل زباله به فرصت استفاده می‌کند. این شهر که روزانه حدود ۱۵۰ تن زباله جامد تولید می‌کند، طی پروژه‌ای که به تصویب سازمان ملل و اتحادیه اروپا رسیده است، متعهد به کاهش این ارقام شد. اولین اقدام در این پروژه، تقویت فرایند بازیافت و بهینه‌سازی منابع در هتل‌ها بود که علاوه بر مزیتی که برای کاهش تولید پسماند داشت، منجر به ایجاد شغل برای اعضای آسیب‌پذیر جامعه شد.

ابتکارات قابل‌توجهی نیز در این زمینه در کشورهای شمال اروپا وجود دارد، برای مثال کشور سوئد در سال ۲۰۱۷ سیستم مالیاتی خود را اصلاح کرد تا قیمت تعمیر اقلام مستعمل را کاهش دهد. این کشور همچنین دارای سیستمی است که پول قوطی‌ها و بطری‌های خالی را به مردمی می‌دهد که آن‌ها را به فروشنده باز می‌گردانند و به این ترتیب هزار و ۸۰۰ میلیون قوطی و بطری در سال برای استفاده مجدد بازیابی می‌شود.

شهر برگن در نروژ، به دلیل سیستم جمع‌آوری زباله وکیوم، متمایز از دیگر شهرها است. این سیستم زباله‌ها را از طریق اجزای مختلف متشکل از لوله‌های زیرزمینی، دستگاه‌های متصل، ابرداده‌ها و هوش مصنوعی مدیریت و بازیافت می‌کند.

با این حال میزان بازیافت و استفاده مجدد در سایر شهرهای جهان وضعیت متفاوتی دارد و حتی بسیار اندک است. طبق گزارش بانک جهانی، در کشورهای کم‌درآمد که به جز صربستان بقیه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین قرار دارند، تنها چهار درصد زباله‌ها بازیافت می‌شود. مدیریت ضعیف پسماند در این کشورها، تهدیدی برای سلامت انسان و محیط زیست به شمار می‌رود.

بانک جهانی به‌منظور مبارزه با این وضعیت، برنامه‌ای برای تأمین مالی سیستم‌های مدیریت پسماند این کشورها ارائه کرده است. در ادامه به معرفی چند نمونه از راه‌حل‌های اقتصاد دایره‌ای می‌پردازیم که به مدیریت صحیح و بهینه پسماند کمک می‌کند.

سیستم پیش‌پرداخت و برگشت قوطی‌ها و بطری‌های نوشیدنی

دانمارک در سال ۲۰۲۱، با بازیافت ۱.۹ میلیارد قوطی و بطری برای استفاده مجدد، میزان بازگشت و استفاده مجدد از بسته‌بندی خود را به ۹۳ درصد رساند که تا حد زیادی حاصل اجرای سیستم سپرده و بازگشت دانمارکی بود. این سیستم برگشت دایره‌ای رایج، امکان تحویل ظروف نوشیدنی مصرف‌شده را در سوپرمارکت‌ها و کیوسک‌های موجود در خیابان‌های سراسر دانمارک مهیا می‌کند و در ازای آن مبلغی به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود.

این سیستم به‌نوعی اقتصاد دایره‌ای محسوب می‌شود، زیرا تولید قوطی از مواد بازیافتی ۹۵ درصد انرژی کمتری نسبت به مواد اولیه مصرف می‌کند. بازیافت قوطی‌ها به این معنی است که بوکسیت کمتری برای تولید آلومینیوم استخراج و استفاده می‌شود و از این طریق آسیب کمتری به محیط زیست می‌رسد. همکاری مؤثر بین تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و سیستم بازگشت دانمارکی نرخ بازگشت را بسیار افزایش داده است. این سیستم می‌تواند به‌عنوان یک منبع الهام‌بخش برای افزایش نرخ بازیافت و حمایت از اقتصاد دایره‌ای، به‌ویژه برای رسیدن به هدف اتحادیه اروپا برای جمع‌آوری ۹۰ درصد بطری‌های پلاستیکی تا سال ۲۰۲۹ عمل کند.

پروژه مسکن اجتماعی دایره‌ای

صنعت ساختمان مسئول مقدار قابل‌توجهی از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن نزدیک به ۳۹ درصد است و همین امر نیاز به یک رویکرد دایره‌ای برای ساخت و ساز و طراحی را ضروری می‌کند. یکی از راه‌های انجام این کار، بازیابی یا استفاده مجدد از مصالح ساختمانی است که طول عمر و قابلیت استفاده مجدد آن‌ها را به حداکثر می‌رساند. نمونه بارز این راه‌حل، پروژه مسکن دایره‌ای در شمال شهر آرهوس دانمارک است که ۹۰ درصد مصالح ساختمانی آن را می‌توان جدا کرد و مجدد مورد استفاده قرار داد یا بدون از دست دادن ارزش به فروش رساند.

این پروژه ساختمانی علاوه بر استفاده از بتن و سیمان به‌عنوان مصالح اصلی ساختمان، با استفاده از مواد جایگزین، ردپای دی‌اکسیدکربن خود را به حداقل رسانده است. از جمله این مواد می‌توان به چوب‌پنبه و روزنامه‌های قدیمی برای نمای ساختمان یا گیاهانی مانند علف مارماهی و گرانول به‌منظور عایق‌کاری ساختمان اشاره کرد. لاستیک‌های ماشین مستعمل نیز برای ساخت کفپوش آن به کار رفته است.

این ساختمان اولین مسکن دایره‌ای جهان است که می‌تواند آموخته‌های ارزشمندی را در مورد نحوه عملکرد ساختمان‌های دایره‌ای در زندگی روزمره و راهی برای کاهش ردپای کربن در بخش ساخت‌وساز به شهرهای دیگر ارائه دهد. تخمین زده می‌شود که استفاده از رویکرد دایره‌ای در صنعت ساختمان تا سال ۲۰۵۰، انتشار دی‌اکسید کربن را تا ۳۸ درصد کاهش دهد.

بازیافت چمن مصنوعی

Re-Match اولین ثبت اختراع در جهان است و از فناوری پیشرفته برای جداسازی چمن مصنوعی فرسوده به اجزای خام و تمیز استفاده می‌کند که می‌تواند مجدد در صنعت چمن یا سایر صنایع مورد استفاده قرار گیرد یا بازیافت شود. این اختراع قادر است هر قسمت از چمن مصنوعی فرسوده را به دانه‌های لاستیکی، ماسه و الیاف پلاستیکی جدا کند و تقریباً صددرصد مواد را بازیافت کند یا برای استفاده مجدد آماده سازد. Re-Match اکنون با استفاده از فناوری‌های نوین موفق شده است محصولات بازیافتی خود را در نخ‌های چمن مرغوب، پنل‌های آکوستیک و دیگر محصولات مشابه استفاده کند. هر زمین چمن مصنوعی که با استفاده از این فناوری بازیافت می‌شود، نسبت به سوزاندن زمین فرسوده که معادل سوزاندن ۱.۴ میلیون کیسه پلاستیکی یا ۲۵۰ تن زباله است، با کاهش ۴۰۰ تنی، کمتر از ۲۰ تن دی‌اکسید کربن در هر زمین تولید کند.

سیستم حلقه‌بسته استفاده مجدد از بسته‌بندی

الزامات امروزی برای پایداری در هر مرحله از بسته‌بندی در حال افزایش است و گروه‌های مختلف به دنبال راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف بسته‌بندی و ضایعات هستند. یکی از این راه‌ها ارائه مدل‌های دایره‌ای استفاده مجدد برای بسته‌بندی مواد غذایی است. یک شرکت بسته‌بندی با همکاری مدیران شهری، خدمات بسته‌بندی دایره‌ای برای مواد غذایی را ارائه کرده است که بر توسعه یک سیستم منحصربه‌فرد و راه‌حل‌های دیجیتال برای مدیریت بسته‌بندی در یک حلقه بسته متمرکز است.

این مشارکت بر چند حوزه استفاده مجدد از بسته‌بندی به‌عنوان یک خدمت متمرکز شده است که شامل طراحی و تولید بسته‌بندی مواد غذایی برای استفاده مجدد، ردیابی بسته‌بندی در طول مسیر استفاده از آن و تضمین ایمنی، کیفیت و بهداشت مواد غذایی در تمام مراحل می‌شود. این راه‌حل دایره‌ای با کاهش بسته‌بندی مورد نیاز و در نتیجه ضایعات آن همراه است و در مقایسه با بسته‌بندی‌های یک‌بارمصرف، پتانسیل کاهش انتشار دی‌اکسید کربن تا ۶۰ درصد را دارد.

بازیافت پره‌های توربین بادی

توربین‌های بادی اولیه در حال رسیدن به پایان عمر خود هستند و هرچند بعضی از آن‌ها قابلیت تعمیر و نوسازی دارند، اما بیشتر توربین‌ها در سال‌های آینده از رده خارج خواهند شد. برای مقابله با این مشکل، یک پروژه نوآوری دانمارکی متعهد شده است که راهی پایدار برای دفع توربین‌های بادی با توجه به محیط زیست، سلامت و ایمنی کارگران پیدا کند و تا به امروز پیشرفت قابل‌توجهی در این مسیر به دست آورده است.

این پروژه موفق به استخراج و پردازش الیاف شیشه‌ای با کیفیت بالا از توربین‌های بادی ۳۷ متری شده است که بخش اصلی پره‌های توربین هستند. پس از تأیید کیفیت موفقیت‌آمیز الیاف شیشه‌ای به دست آمده از پره‌های از کار افتاده توربین بادی، این ماده برای استفاده در تأسیسات دیگر ذوب می‌شود که مزایای بسیاری برای هر دو صنعت دارد.

استفاده مجدد از آجرهای قدیمی

به‌منظور جلوگیری از هدر رفتن منابع آجرهای طبیعی، یک شرکت تولید فناوری پاک اختراعی ثبت کرده است که تضمین می‌کند زباله‌های ساختمانی را بدون استفاده از هیچ گونه مواد شیمیایی، مورد استفاده مجدد قرار دهد. در این روش ثبت‌شده آجرهای قدیمی جمع‌آوری، با فناوری ارتعاش تمیز، به‌صورت دستی یک به یک بررسی و در نهایت قبل از ارسال به محل‌های جدید، توسط روبات‌ها روی هم چیده می‌شوند. این روش استفاده مجدد از آجرهای قدیمی با صرفه‌جویی بیش از ۹۵ درصد از انرژی مورد استفاده برای تولید آجرهای جدید، نمونه‌ای از اقتصاد دایره‌ای کامل است که منابع یک نسل را به نسل جدید منتقل می‌کند و انتشار دی‌اکسیدکربن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کد خبر 750811

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو