Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی از ارائه طرح به روز رسانی قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت رسمی دولت، این طرح تبدیل به لایحه شود.

به گزارش ایسنا اسفندیار اختیاری امروز در مراسم نوزدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس و جشنواره برترین‌های پارک که به صورت آنلاین در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، این  پارک فناوری را یکی از بهترین پارک‌های علم و فناوری کشور دانست و افزود: صحبت کردن در خصوص اقتصاد دانش بنیان و شرکت‌های دانش بنیان در این مرحله جایگاهی وجود ندارد؛ چرا که همه افراد درگیر این موضوعات هستند و همه افرادی که در این مراسم حضور دارند جزء سرآمدهای اول این حوزه در کل کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ارائه عملکرد شرکت‌های دانش بنیان عضو پارک فناوری پردیس با تاکید بر اینکه چیزی که در این گزارش کمتر دیده شده است، تاثیرگذاری فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان برای کشور است، ادامه داد: در دوران کرونا اگر کسی نبود برای ما دستگاه تنفس مصنوعی را درست کند، دچار بحران می‌شدیم؛ چرا که شاهد کمبود این دستگاه در دنیا بودیم،در حالی که شاید ارزش این دستگاه‌ها یک میلیارد دلار هم نبود، اما حتی کشورهای پیشرفته نیز خود به نوعی در فرودگاه‌ها، این دستگاه‌ها را به دلیل کمبود سرقت می‌کردند.

اختیاری افزود: به همین دلیل فعالیت شرکت‌های دانش بنیان بسیار ارزشمند است و بعضی از مواقع ارزش شرکت‌های دانش بنیان از چند صد میلیارد هم ارزشمندتر است.

رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بر این اساس بیان این ارزش‌ها باید در ارائه گزارش‌های پارک‌های علم و فناوری پر رنگ‌تر شود، یادآور شد: تاثیرگذاری شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد ما و موارد خاصی که کشور دارد، بسیار عمیق‌تر از آن چیزی است که ما می‌بینیم و می‌شنویم و این در حالی است که علی‌رغم آنکه حدود ۲۰ سال از وجود فلسفه پارک‌های علم و فناوری در کشور می‌گذرد، هنوز فرهنگ پارک و اقتصاد دانش بنیان در کشور نهادینه نشده و بخش‌هایی از بدنه‌های مختلف اجرایی کشور و حتی بخش‌های قانون‌گذار و قضایی با این فکر و ایده اقتصاد دانش بنیان نا آشنا هستند و نیاز است که در این خصوص کارهای بیشتری صورت گیرد.

وی یادآور شد: ما همچنان نیاز داریم که در خصوص تأثیرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری برای بدنه اجرایی کشور صحبت کنیم؛ چرا که همچنان افرادی در رده‌های بالای مدیریتی کشور وجود دارند که از اقتصاد دانش بنیان و پارک‌های فناوری اطلاعی ندارند.

اختیاری با بیان اینکه وقتی از شرکت‌های دانش بنیان صحبت می‌کنیم، برخی تصور می‌کنند که راجع به بخش‌های تحقیقاتی حرف می‌زنیم، گفت: این در حالی است که وقتی درباره فناوری حرف زده می‌شود، از چیزهایی صحبت می‌شود که به دست مردم می‌رسد؛ از این رو باید همواره درباره اهداف شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان و اهداف آنها سخنرانی شود.

وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در سال ۸۹، خاطر نشان کرد: این قانون در سال ۸۹ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و هنوز با گذشت یک دهه از تصویب، بخشی از این قانون اجرایی نشده است؛ چرا که آیین نامه اجرایی آن را باید دولت بنویسد تا نهادهای مختلف آن را قبول داشته باشند و آن را پیاده سازی کنند.

رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این دوره از مجلس سعی کردیم این قانون را به روز کنیم، ولی دولت گذشته موافق نبود و دولت فعلی نیز موافقت خود را با به‌روز رسانی این قانون اعلام نکرده است؛ از این رو برای اجرایی کردن آن مجبور شدیم به مجلس شورای اسلامی، به روز رسانی قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را به صورت "طرح" ارائه دهیم.

وی لایحه را قانون یا پیشنهاد قانونی دانست که دولت به مجلس ارائه می‌دهد، ولی طرح پیشنهاد قانونی است که نمایندگان مجلس آن را عرضه می‌کنند.

اختیاری خاطر نشان کرد: طرحی که در مجلس در زمینه قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان ارائه شده و برای آن بسیار زحمت کشیده شده است،  امیدواریم در شان شرکت‌های دانش‌بنیان نوشته شود.

وی اضافه کرد: این طرح ممکن است ۶۰ تا ۷۰ درصد از آن چیزی که توقع داریم شاید برآورده نکند، ولی موارد مختلف در آن دیده شده است؛ از ساختار شرکت‌های دانش بنیان گرفته تا حمایت‌های مختلف که باید دولت انجام دهد و حتی مسائل قوه قضاییه در آن دیده شده و قانون وکالت و داوری در این قانون به نفع شرکت‌های دانش‌بنیان دیده شده است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه با حمایت دولت فعلی از این طرح البته به صورت رسمی و نه به صورت شفاهی، این طرح به لایحه تبدیل شود و بتوانیم از کل ظرفیت قانونگذاری برای این موضوع استفاده کنیم.

وی یادآور شد: این طرح تا چند هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد. شور اول آن تصویب شده و شور دوم آن برای تصویب مطرح خواهد شد.

اختیاری یادآور شد: از نظر من این قوانین و حمایت ها بسیار خوب است، اما آن چیزی که مشخص است، این که کاری که ۲۰ سال گذشته همه شرکت‌ها با حمایت هیات امنای پارک انجام داده‌اند، بسیار ارزشمند است. قانون گذاری و حمایت خوب است و باید انجام شود؛ اما فلسفه وجودی پارک‌ها کنار هم قرار گرفتن شرکت‌ها و رقم زدن تحولات عظیم برای کشور است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان پارک های علم و فناوری مجلس شورای اسلامی اقتصاد دانش بنیان روز رسانی دانش بنیان پارک فناوری یادآور شد دیده شده پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۶۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران

معاون وزارت صنعت امارات در بازدید از "آی‌هیت" توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و گفت: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هیئت‌های دولتی و تجاری کشور‌های مختلف از جمله قطر، تانزانیا، ترکیه، عمان، امارات، اندونزی و … با حضور در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)در دومین روز نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (2024 IRAN EXPO) با توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شدند و با مجموعه‌های توانمند بحث و تبادل نظر کردند.

امیرحسین میرآبادی؛ رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری‌های پیشرفته امارات، اظهار کرد: از حدود 40 سال گذشته ما توسعه فناوری رو در ایران آغاز کردیم و قدرت فناوری و چگونگی استفاده از آنرا یافتیم و پس از تشکیل معاونت علمی و فناوری به دنبال آن شاهد به وجود آمدن استارتاپ‌ها بودیم.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه پس از توسعه فناوری به سمت تجاری‌سازی و استفاده از آن حرکت کردیم، گفت: اقتصاد دانش بنیان طبق دستور رئیس جمهور در دستور کار ما قرار گرفت.

به گفته وی، میان ایران و امارات در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی، هوش مصنوعی و … موقعیت‌های زیادی برای همکاری وجود دارد. 

معرفی ظرفیت‌های صادراتی خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو

میر‌آبادی تصریح کرد: یکی از اهداف ما، ارتباط بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های بزرگ و پرسابقه است تا ایده‌ها، فناوری‌ها و تجربیات میان شرکت‌های نوپا و با سابقه به اشتراک گذاشته شود.

رییس سازمان توسعه همکاری علمی و فناورانه بین‌المللی در ادامه آمادگی خود را در راستا فراهم کردن بستر انتقال فناوری، میان ایران و امارات اعلام کرد.

معاون وزارت صنعت امارات نیز طی سخنانی در این دیدار ضمن اعلام خرسندی از حضور در آی‌هیت، توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و افزود: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در منطقه صورت گرفته است و در همین راستا ما علاقه داریم تا در حوزه‌های مختلف فناوری نظیر زنجیره تأمین، سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است