Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@18:21:43 GMT

فرق عفونت سینوزیت و کرونا را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۷۱۵۳

صراط:

سینوس‌ها حفره‌های هوایی هستند که پشت صورتتان قرار دارند. وقتی مایعات در سینوس‌هایتان جمع می‌شوند، ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند تکثیر شده و منجر به عفونت شوند. کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است که میزان آن در نواحی بینی و سینوس‌ها می‌تواند زیاد باشد. برخی از علائم کووید – ۱۹ ممکن است مشابه عفونت سینوس‌ها باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد یا تب ممکن است باعث شوند شک کنید که آیا دچار عفونت سینوس‌ها شده‌اید یا کووید – ۱۹. چگونه تفاوت عفونت سینوس و کووید – ۱۹ را تشخیص دهیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین، عفونت سینوس و کووید – ۱۹ در خیلی از علائم مشترک‌اند:. گرفتگی یا آبریزش بینی

برخی از علائم عفونت سینوس‌ها با علائم کووید – ۱۹ متفاوت‌اند:. درد سینوس یا احساس فشار در بالای گونه‌ها، پیشانی یا قسمت داخلی چشم‌ها. ترشحات پشت بینی یا حلق. دندان درد. بوی بد دهان. کاهش حس بویایی. رنگ متفاوت ترشحات بینی

درد و فشار سینوس‌ها و ترشحات پشت بینی، معیار‌هایی هستند که به خوبی نشان می‌دهند موضوع عفونت سینوس‌ها مطرح است. این علائم معمولا همراه با دیگر علائم عفونت سینوس‌ها مانند گرفتگی بینی یا آبریزش بینی رخ می‌دهند.

علائم منحصر به کووید – ۱۹ که به ندرت در عفونت سینوس دیده می‌شوند:. تنگی نفس. بدن درد. مشکلات گوارشی مانند تهوع و اسهال و استفراغ. از دست دادن حس بویایی و چشایی

در ۶۰ درصد از موارد عفونت سینوس‌ها یا سرماخوردگی، کاهش حس بویایی می‌تواند روی دهد. در کووید – ۱۹، از دست دادن حس بویایی و چشایی تقریبا به صورت کامل رخ می‌دهد و حتی بدون گرفتگی یا آبریزش بینی هم می‌تواند وجود داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند از دست دادن حس بویایی و چشایی در اثر کووید – ۱۹ به طور متوسط تا ده روز وجود دارد. بیشتر افراد در عرض ۲۸ روز، حس بویایی و چشایی‌شان برمی‌گردد.

از راه‌های زیر نیز می‌توان تفاوت عفونت سینوس با کووید – ۱۹ را تشخیص داد:. علائم برای اولین بار چه زمانی ظاهر شدند؟. علائم چقدر طول کشیدند؟. علائم چقدر شدیدند؟

علائم برای اولین بار چه زمانی ظاهر شدند؟

علائم عفونت سینوس‌ها معمولا ناگهانی ظاهر می‌شوند، اما علائم کووید – ۱۹ می‌توانند تدریجی و طی دو تا چهارده روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا خود را نشان دهند.

عفونت سینوس‌ها اغلب بعد از یک بیماری ویروسی معمولی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق می‌افتد. اگر علائم‌تان بعد از اینکه به تازگی بیمار بوده‌اید ایجاد شده‌اند پس به احتمال زیاد دچار عفونت سینوس هستید.

ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی یا آنفلوانزا می‌شوند معمولا در ماه‌های پاییز و زمستان منتشر می‌شوند؛ اما ویروس عامل کووید ۱۹ می‌تواند در هر زمانی از سال وجود داشته باشد.

هر چند عفونت سینوس‌ها می‌تواند فورا بعد از کووید ۱۹ روی بدهد؛ اما تاکنون هیچ گزارش تحقیقاتی در این مورد ارائه نشده است.

ضمنا عفونت سینوس‌ها می‌تواند بعد از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها یا محرک‌ها مانند گرده، موی حیوان خانگی و دود سیگار ایجاد شود. اگر آلرژی دارید یا اخیرا با محرکی در تماس بوده‌اید ممکن است در معرض یک عفونت سینوسی باشید.

علائم چقدر طول کشیدند؟
عفونت سینوسی معمولا در عرض دو تا سه هفته برطرف می‌شود، اما کووید – ۱۹ بسته به شدت و وضعیت عمومی سلامت فرد، حدودا یک تا دو هفته طول می‌کشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ که روی ۲۷۰ بیمار سرپایی کووید – ۱۹ انجام شد نشان داد ۱۷۵ نفر از این افراد گزارش کردند بعد از تقریبا ۷ روز مثبت شدن تست کرونای خود، به وضعیت معمول سلامتی خود بازگشتند.

برخی از علائم مانند سرفه و از دست دادن حس بویایی یا چشایی ممکن است طولانی‌تر شوند. برخی از افراد ممکن است کلا دچار عوارض بلندمدت‌تر کووید – ۱۹ شوند، مثلا دسته‌ای از علائم این بیماری هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشند.

علائم چقدر شدیدند؟
بیشتر موارد عفونت سینوسی خود به خود و بدون عوارض شدید برطرف می‌شوند. اگر عفونت سینوسی ناشی از باکتری باشد ممکن است به مصرف آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید.

خیلی از موارد کووید – ۱۹ ممکن است خفیف تا متوسط باشند. سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند بیست درصد از افرادی که به کووید – ۱۹ دچار می‌شوند، بیماری‌شان شدید یا بحرانی می‌شود. افراد سالمند و آن‌هایی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر در معرض کرونای شدید هستند.

پس چه باید بکنید؟
وقتی متوجه شدید عفونت سینوس دارید یا کووید ۱۹ چه باید بکنید؟

عفونت سینوس‌ها

یک عفونت سینوسی معمولا خودش برطرف می‌شود و با راهکار‌های خانگی قابل تسکین است. در مواردی نادر، عفونت سینوسی می‌تواند فراتر از حفره‌های سینوس منتشر شده و علائم شدیدتری ایجاد نماید. اگر دچار سردرد شدید یا گرفتگی و آبریزش بینی هستید و چند هفته طول کشیده است حتما به پزشک مراجعه کنید.

کووید – ۱۹

اگر علائم کووید – ۱۹ را دارید فورا تست کرونا بدهید. این تنها راه است که مطمئن شوید کووید – ۱۹ دارید یا بیماری دیگری. تا زمان معلوم شدن نتیجه‌ی تست در خانه بمانید؛ این کار کمک می‌کند ویروس به دیگران منتقل نشود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
حتی اگر با اطمینان می‌دانید عفونت سینوس یا کووید – ۱۹ دارید، در صورتی که علائم‌تان بهتر نشدند یا بدتر شدند حتما با یک پزشک مشورت کنید. اگر علائم شدید کووید – ۱۹ را دارید فورا به پزشک مراجعه کنید:. مشکل در تنفس. درد یا فشار در قفسه سینه که رفع نمی‌شود. کبود یا خاکستری شدن پوست، لب‌ها یا ناخن انگشتان. مشکل در بیدار ماندن. مشکل در بیدار شدن. گیجی و آشفتگی

تحت چه درمانی قرار خواهید گرفت؟
درمان عفونت سینوسی و کووید – ۱۹ تشابهات و تفاوت‌هایی دارد:

خیلی از عفونت‌های سینوسی ناشی از ویروس‌ها هستند، بنابراین معمولا به آنتی‌بیوتیک نیازی نیست. در برخی موارد یک عفونت سینوسی با مراقبت‌های خانگی بهبود می‌یابد:. استراحت کردن. نوشیدن مایعات زیاد برای رقیق شدن ترشحات. استفاده از کمپرس گرم روی بینی و پیشانی برای کاهش فشار. استنشاق بخور گرم، مثلا با ایستادن زیر دوش آب گرم. استفاده از آب‌نمک برای شستشوی سینوس‌ها. مصرف دارو‌های بدون نسخه برای کاهش تب و ناراحتی و گرفتگی بینی

علائم خفیف تا متوسط کووید – ۱۹ معمولا در خانه و با استفاده از همان راهکار‌هایی که برای عفونت سینوس‌ها گفته شد درمان می‌شوند، یعنی استراحت کردن، نوشیدن مایعات فراوان و استفاده از دارو‌های بدون نسخه. اما علائم شدیدتر کووید – ۱۹ نیاز به درمان‌های بیمارستانی دارند. برخی از درمان‌های احتمالی شامل موارد زیر می‌شوند:. مکمل اکسیژن. رمدسیویر، یک داروی ضدویروس. دگزامتازون، یک داروی استروئیدی. مونوکلونال آنتی بادی کووید – ۱۹. کنوالسنت پلاسما (پلاسمای بهبودیافتگان). ونتیلاتور مکانیکی

بعد از تشخیص چه باید کرد؟
حالا به این می‌پردازیم که بعد از تشخیص کووید – ۱۹ یا یک عفونت سینوسی چه باید بکنید.

اگر دچار عفونت سینوس هستید، از روش‌های خانگی گفته شده کمک بگیرید. شاید کمی طول بکشد تا علائم بهتر شوند، اما باید در عرض دو یا سه هفته برطرف شوند. اگر علائم بهتر نشدند یا بعد از ده روز بدتر شدند با پزشک تماس بگیرید. شاید نیاز به آنتی‌بیوتیک داشته باشید.

عفونت سینوسی نسبتا شایع بوده و خطرناک نیست. بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض چند روز برطرف شده و عوارض طولانی ندارند. اما کووید – ۱۹ جدی‌تر بوده و می‌تواند عوارض بلندمدت‌تری ایجاد نماید. ضمنا این بیماری بی‌نهایت مُسری است، بنابراین خیلی مهم است تا زمانی که خوب نشده‌اید و واکسن نزده‌اید خودتان را ایزوله کنید

اگر تست کرونای‌تان مثبت شد اقدامات زیر را انجام دهید:. در خانه بمانید. خیلی مهم است که طی دوره نقاهت خود در خانه بمانید تا ویروس را به دیگران انتقال ندهید، مگر اینکه نیاز به مراقبت‌های پزشکی داشته باشید.. خود را از دیگران جدا کنید. اگر با افراد دیگر زندگی می‌کنید خود را از آن‌ها جدا کنید. اتاق خواب و سرویس بهداشتی شما باید جدا باشد و اگر مجبورید با دیگران ارتباط داشته باشید حتما ماسک بزنید.. علائم‌تان را پیگیری کنید. کووید – ۱۹ می‌تواند شدید شود، پس حتما به علائم‌تان دقت کنید.. از خودتان مراقبت کنید. از روش‌های خانگی گفته شده برای تسکین علائم‌تان استفاده کنید.. بهداشت را کاملا رعایت کنید. دست‌ها را مکررا بشویید، موقع عطسه و سرفه جلوی دهانتان را بپوشانید و سطوح را مرتبا ضدعفونی کنید.. اگر پیش از مثبت شدن تست کرونای‌تان با افرادی در تماس بوده‌اید به آن‌ها اطلاع دهید که باید تست بدهند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌گوید بیشتر افراد نیازی به تست مجدد برای پایان دادن به قرنطینه‌ی خود ندارند. اگر تمام موارد زیر در موردتان صدق کند می‌توانید از قرنطینه خارج شوید:. دست کم ده روز از ظاهر شدن علائم‌تان گذشته است.. دست کم ۲۴ ساعت است که تب نداشته‌اید و داروی تب بُر مانند استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف نکرده‌اید.. علائم‌تان کلا کمتر شده‌اند.

عوارض بلند مدت کووید – ۱۹

عوارض بلند مدت کووید – ۱۹ می‌توانند هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشند. اگر فکر می‌کنید دچار این عوارض هستید، راه‌های کنترل آن‌ها را یاد بگیرید. برخی از علائم عوارض بلندمدت کووید – ۱۹:. خستگی زیاد. تنگی نفس. مه مغزی. تپش قلب. درد‌هایی در عضلات و مفاصل

در پایان
عفونت سینوسی نسبتا شایع بوده و خطرناک نیست. بیشتر عفونت‌های سینوسی در عرض چند روز برطرف شده و عوارض طولانی ندارند. اما کووید – ۱۹ جدی‌تر بوده و می‌تواند عوارض بلندمدت‌تری ایجاد نماید. ضمنا این بیماری بی‌نهایت مُسری است، بنابراین خیلی مهم است تا زمانی که خوب نشده‌اید و واکسن نزده‌اید خودتان را ایزوله کنید.

معلوم نیست ابتلا به کووید – ۱۹ تا چه مدت به شما ایمنی می‌دهد، بنابراین همچنان لازم است واکسن کووید – ۱۹ را دریافت کنید. اگر با مونوکلونال آنتی‌بادی یا کنوالسنت پلاسما تحت درمان قرار گرفته‌اید، پیش از واکسینه شدن باید ۹۰ روز صبر کنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: عفونت سینوزیت کرونا عوارض بلند مدت کووید صراط دست دادن حس بویایی حس بویایی و چشایی عفونت سینوس ها عوارض بلندمدت برخی از علائم آبریزش بینی علائم کووید داشته باشید علائم چقدر اگر علائم علائم تان کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۷۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید

از جلمه دلایل بروز زانو درد می‌توان به آسیب به زانو، آرتروز، بورسیت، تاندونیت و کیست بیکر اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زانو درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، به طوری که تحرک شما را مختل کند و باعث بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه شود، کسب آگاهی در مورد دلیل بروز این مشکل می‌تواند به تسکین آن کمک کند، در ادامه به بررسی چند دلیل بروز زانو درد می‌پردازیم:

آسیب

آسیب‌ها اغلب در نتیجه پیچ خوردن، افتادن یا ضربه ناگهانی ایجاد می‏‌شود، زانو یک مفصل پیچیده است که مستعد انواع آسیب‌ها مانند پارگی رباط، پارگی مینیسک یا شکستگی است، یکی از دلایل رایج بروز این اتفاقات تغییر جهت ناگهانی و فشار زیاد به مفصل زانو است؛ علاوه‌بر این حوادثی مانند افتادن یا برخورد نیز می‌تواند منجر به آسیب دیدگی زانو شود، درمان این نوع آسیب‌های زانو شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌شود، البته با توجه به میزان آسیب دیدگی، ممکن است فیزیوتراپی یا حتی جراحی لازم باشد؛ به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم کنید و از کفش مناسب استفاده کنید.

آرتروز

آرتروز که با التهاب مفاصل مشخص می‏‌شود، می‌تواند تأثیر منفی بر زانوها بگذارد؛ استئوآرتریت که رایج‌ترین نوع آرتروز است، زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود، از طرف دیگر آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند و منجر به ایجاد التهاب می‏‌شود؛ روش‌های درمانی آرتروز شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی می‌‎شود، در موارد شدیدتر نیز ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک پر از مایع به نام بورسا که از مفصل زانو محافظت می‌کند، ملتهب می‌شود؛ این التهاب اغلب نتیجه حرکات تکراری یا فشار طولانی مدت روی زانو یا نشستن و دویدن طولانی مدت است؛ درمان بورسیت شامل استراحت، استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم می‌شود، به منظور جلوگیری از بروز بورسیت استفاده از زانوبندهای محافظ می‌تواند مفید واقع شود.

تاندونیت

تاندونیت زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌هایی که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کند، ملتهب یا تحریک شود، این وضعیت می‌تواند در اثر حرکات تکراری یا افزایش ناگهانی فعالیت بدنی ایجاد شود؛ تمرین‌های فیزیوتراپی با تمرکز بر تقویت عضلات اطراف زانو می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از بروز تاندونیت کمک کند.

کیست بیکر

کیست بیکر به بیرون‌زدگی غشاء سینوویال در زانو گفته می‌شود و در قسمت پشت زانو احساس می‏‌شود؛ در‬ این حالت استراحت کردن و استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به زانو درد ناشی از این مشکل کمک کند، در بعضی موارد نیز تخلیه مایع جمع شده پشت زانو یا تزریق داروی ضدالتهابی کورتیکواستروئید در این زمینه مؤثر واقع می‏‌شود.

کد خبر 747735

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید