Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده پیشین مجلس گفت: می‌شود دنبال این نباشیم که کسری بودجه را از طریق بانک مرکزی یا مالیات پوشش بدهیم و قاعدتا باید یک فکر اساسی کنیم که اینها کار را برای ما سخت می‌کند.

معصومه آقاپور، نماینده پیشین مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری برنا در خصوص کسری بودجه و راهکارهای اصلاح ساختار بودجه برای سال 1401 گفت: در اولین قدم برای اصلاح ساختار بودجه باید سه سناریو در نظر گرفت؛ اولین سناریو باید بدبینانه باشد که ممکن است تحریم‌ها بیشتر شود و یا مذاکرات آنگونه که ما می‌خواهیم پیش نرود و با کمبود منابع روبرو شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع باید بودجه غیرنفتی را در نظر بگیریم و بر اساس آن بودجه را برنامه ریزی کنیم.

او ادامه داد: ما در بودجه چند قسمت مهم داریم که باید حتما لحاظ شود. سناریو بعدی خوش‌بینانه است که می‌تواند شرایط خیلی خوب پیش برود، تحریم‌ها به حداقل برسد و یکسری منابع وارد کشور و فروش نفت آسان شود. بر همین اساس با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که طی 40 سال گذشته چند دولت در بخش نفت انجام دادند، ظرفیت صادرات روزانه بین 3 تا 4 میلیون بشکه نفت وجود دارد که این یک گشایش خیلی بزرگی است و می‌تواند شرایط خیلی خاصی را در کشور تعریف کند که آن هم باید، براساس اولویت انجام شود، نه صرفا بر اساس هزینه‌ها. 

آقاپور گفت: سناریو سومی وجود دارد که باید بینابین این قضیه را در نظر بگیریم و تحریم‌ها کمتر شود اما حالا تا مذاکرات به نتیجه برسد و شرایط خاص پیش بیاید نیاز به زمان دارد که آن هم باید بینابین در نظر گرفته شود اما اولین اصول این است که این سه تا سناریو را در نظر داشته باشیم و بر اساس آن وارد مراحل بودجه‌ نویسی شویم.

نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: ما پنج شاخه اصلی در بودجه داریم که باید لحاظ شود. اولی بودجه عمرانی و جاری است که همان مصارف و منابع دولت است، بعدی بودجه بنگاه‌ها است که هر کدام به‌صورت یک عدد منعکس شده است. سومی بودجه هدفمندی یارانه‌هاست و سپس بودجه تعهدات مالی را داریم که مجلس برای دولت ایجاد می‌کند که در رابطه با بانک مرکزی و کسری بودجه‌ها در آن گنجانده می‌شود.

او تصریح کرد: یک بودجه پنهان داریم که باید بودجه پنهان مصارف را شفاف کنیم و در رابطه با آنها برنامه‌ریزی داشته باشیم. بودجه اولیه مشخص است اما یکی از مشکلات اساسی این است که باید هزینه‌ها و مصارف کامل شفاف و منابع هم واقعی در نظر گرفته شود.

عضو پیشین کمیسیون اقتصادی افزود: همیشه دنبال این نباشیم که کسری بودجه را از بانک مرکزی یا مالیات پوشش بدهیم و قاعدتا باید یک فکر اساسی کنیم که اینها کار را برای ما سخت می‌کند. من تاکید دارم بخش اقتصادی باید با کارشناسان خٌبره همراه تخصص و تجربه‌ای که در طول این قضایا داشتند برنامه‌ریزی شود و اگر  در بحث سرمایهگذاری درست برنامه‌ریزی نکنیم مخصوصا در بحث سرمایه‌گذاری زیرساخت‌های کشور مثل برق ، گاز و آب واقعا دچار هزینه‌های امنیتی می‌شویم.

او گفت: بودجه سال 1401 اولین بودجه‌ای است که دولت سیزدهم به مجلس ارائه خواهد داد؛ باید سعی شود تغییرات اساسی در ساختار بودجه صورت نگیرد چون  کشور در شرایطی نیست که بخواهد، زیر و رویی در بودجه صورت بگیرد.

آقاپور در پایان گفت: با تغییرات تدریجی در زیرساخت می‌توانیم کشور را در شرایط فعلی به بهترین شکل اداره کنیم. مطمئن باشند که دولت سیزدهم و ایران برای همه ما است و به جناح خاصی تعلق ندارد. مطمئن باشند همه دل‌مان برای ایران می‌تپد و تلاش می‌کنیم از این پیچ‌های خطرناک اقتصادی سالم بیرون بیائیم و آنگونه که شایسته هر ایرانی است رفاه و درآمد برای ایران ایجاد شود. 

انتهای پیام/ 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مجلس برنا کسری بودجه بودجه دولت نفت هدفمندی یاران بانک مرکزی مشکلات کمیسیون اقتصادی پوشش سرمایه سرمایه گذاری برق گاز درآمد ایران درآمد کمیسیون اقتصادی گاز هدفمندی یارانه برنا برنامه ریزی کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند

محمد کرمی در جلسه بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری سیستان‌وبلوچستان اظهارکرد: وظیفه ستاد اقتصادی، طراحی بخش‌های مختلف اقتصادی است که به ما راه توسعه، توانمندسازی و روش‌های اقتصادی را نشان دهد و در این زمینه باید سیاست گذاری کند.

وی با بیان اینکه ستاد اقتصادی باید نحوه مشارکت مردم و روش اجرا را سیاست‌گذاری و بر روی راهبردهای اصلی تمرکز داشته باشد و تبیین کند، افزود: باید به جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان کمک کنیم و آنها را پای کار پروژه‌های بزرگ این استان بیاوریم و با فروش سهام، مشارکت مردم را در طرح های اقتصادی افزایش دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان و دانشجویان را باید در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی مشارکت دهیم و این امر باید به سرعت توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۴ درصد از دانشجویان استان در رشته‌های علوم انسانی در حال تحصیل هستند و در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، شیلات، تجارت، معادن و صنایع فرآوری با کمبود و فقدان طراح متخصص و نخبه مواجه هستیم.

کرمی تصریح کرد: شرکت‌هایی داریم که تولیدات کم ولی ارزآوری زیاد برای سیستان و بلوچستان دارند و باید روی این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری ویژه شود.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی و داروهای گیاهی کارخانه‌ای برای فرآوری داروهای گیاهی در سیستان و بلوچستان نداریم و این محصول به صورت خام در بازار عرضه می‌شود، باید این سرمایه در استان فرآوری شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید جوانان و دانش آموزان را توانمند و ذهن‌های آنان را برای توسعه طرح‌های اقتصادی آماده کنیم، زیرا بخشی از ایده‌ها خیال پردازی است که توسط ذهن دانش آموزان صورت می‌گیرد و به مرور زمان تبدیل به محصول می‌شود.

وی بیان کرد: به فضل الهی و توکل بر خداوند شرایط حال حاضر را تغییر می‌دهیم و یقین داریم با عنایت‌های الهی این امر شدنی است.

کرمی با تاکید بر اینکه کاری که با تلاش انجام می‌شود با دعا حل نمی‌شود، افزود: خداوند متعال راه حل را برای ما مشخص کرده و به همین دلیل است که پیامبر گرامی می‌فرماید؛ «کار، تلاش و کوشش عبادت است» و کارمندان زمانی که به یاد و در راه خدا و مردم کار و تلاش می‌کنند در واقع عبادت و عمل صالح انجام دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند