Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس یازدهم گفت: اکنون لایحه منع خشونت در کمیسیون اجتماعی در دست بررسی است که قبل از آن، مرکز پژوهش‌های مجلس حدود سه ماه بررسی‌های لازم روی این لایحه به انجام رساند زیرا این لایحه سهم پشتیبان نداشت.

«فاطمه قاسم‌پور»، رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس یازدهم، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با «لایحه منع خشونت علیه زنان» گفت: فوریت این لایحه اردیبهشت‌ماه در مجلس رای آورد و سپس کمیسیون تخصصی برای بررسی این طرح مشخص شد که طبق آن کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی تعیین و چند کمیسیون فرعی هم برای بررسی آن در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او ادامه داد: اکنون لایحه منع خشونت در کمیسیون اجتماعی در دست بررسی است که قبل از آن، مرکز پژوهش‌های مجلس حدود سه ماه بررسی های لازم روی این لایحه به انجام رساند زیرا این لایحه سهم پشتیبان نداشت. از روز شنبه لایحه منع خشونت علیه زنان وارد کمیته بررسی در کمیسیون اجتماعی شد و ان‌شاءالله کمیته ظرف نهایت یک ماه آینده کار را به اتمام می‌رساند و پس از آن لایحه در دستور کمیسیون قرار می‌گیرد. با توجه به آنکه لایحه دارای فوریت است پس از انجام بررسی‌های لازم بلافاصله در دستور کمیسیون و سپس صحن قرار خواهد گرفت و معطل نمی‌ماند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس بیان کرد: چند نگاه در خصوص این لایحه داریم که در بررسی سه ماهه مرکز پژوهش‌ها لحاظ شده است. این لایحه 4 فصل دارد؛ یک فصل تعاریف، فصل دوم تقسیم کار ملی است که یک کارگروه ملی دارد و فصل سوم آن وظایف دستگاه‌هاست و نهایتا فصل چهارم آن مربوط به مجازات‌هاست. نگاه‌مان این است که فصل دوم و سوم که قرار است ستاد مدیریتی لایحه را عهده‌دار باشد و آن تقسیم کاری که بین دستگاه‌هاست، بیشترین دقت نظر در آن اتفاق بیفتد. نباید وظیفه و تکلیفی که فوق طاقت دستگاه‌هاست به آنها تحمیل کنیم. باید با یک تقسیم کار ملی دقت لازم برای این لایحه اتفاق بیفتد که بررسی‌های خوبی شده و با همه دستگاه‌ها در مرکز پژوهش های مجلس جلسه برگزار شده است. در بحث‌های کیفری نگاه ما این است که هر چقدر می‌توانیم به سمت رویکرد حل مسئله برویم و رویکردهای عدالت ترمیمی را پررنگ کنیم که این هم در حال بررسی است.

او در خصوص نگاه این لایحه به موضوع کودک همسری گفت: این لایحه به بحث ازدواج اجباری پرداخته است و حتما این موضوعات را پیگیری می‌کنیم. در بحث خشونت علیه زنان یکسری مسائل وجود دارد که برخی از این مسائل، فرهنگ‌های غلطی است که در کشور رایج شده اما در لایحه منع خشونت علیه زنان این موارد به خوبی در لایحه احصاء شده و ما نسبت به سنت‌های غلط درحوزه زنان و خانواده پیگیر هستیم تا به بهترین شکل ممکن از جهت نگاه پیشگیری و هم از این جهت برخورد لازم، این اتفاق‌ها در لایحه تعبیه شود.

فاطمه قاسم‌پور در خصوص خشونت‌های خانگی ناموسی و ارتکا به قتل ولی دم گفت: بحث این تیپ قتل‌ها در لایحه دیده شده ولی راجع به بحث مجازات که نسبت به این قتل باشد باید یک بررسی فقهی انجام شود. بر اساس مبانی فقهی و بر اساس قوانین مکمل تا جایی که امکان داشته باشد حتما نگاه قانونگذار این است که از این موارد جلوگیری کند.

انتهای پیام/ 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان خانواده مجلس برنا خشونت مرکز پژوهش های مجلس خشونت علیه زنان موضوع قتل ازدواج قتل مرکز پژوهش های مجلس لایحه منع خشونت علیه زنان فاطمه قاسم پور لایحه منع خشونت علیه زنان کمیسیون اجتماعی زنان و خانواده مرکز پژوهش ها دستگاه ها بررسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: در جریان بررسی جداول بودجه در کمیسیون تلفیق به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رحیم زارع در جلسه علنی صبح امروز _یکشنبه دهم اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول، اظهار کرد: بعد از تصویب بخش اول لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن، بخش دوم لایحه بودجه به مجلس ارائه شد و نمایندگان در کمیسیون تلفیق به بررسی آن پرداختند. با بررسی‌های صورت گرفته ردیف‌ها شفاف و دارای نظم شده و منطبق با احکام و تبصره‌ها است و از طرف دیگر به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است.

وی افزود: در جداول ۷۵ همت اوراق نیاز شده بود که آن را برگرداندیم، همچنین مالیات در برخی استان‌ها به صورت غیرمتعارف افزایش پیدا کرده بود که آن را تعدیل کردیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه تصریح کرد: برای نخستین بار است که مجلس شورای اسلامی جداول را بررسی می‌کند این تجربه اول است با توجه به این‌که سقف منابع بسته شده ما مصوبات کمیسیون‌های تخصصی را از محل جابه‌جایی ردیف‌ها اجرایی کردیم نمونه آن تقویت نیروهای مسلح است که رشد خوبی اعمال شد.

وی گفت: اعتباراتی برای حوزه فرهنگی پیش‌بینی شد، برای دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش نیز اعتباراتی آمده است به موضوع ورزش، آسیب‌های اجتماعی، قانون جوانی جمعیت و راهیان نور نیز توجه شده است. برای حوزه آموزش و پرورش جابه‌جایی در ردیف‌ها صورت گرفت تا ترمیم حقوقی برای خدمت‌گزاران این حوزه و فنی و حرفه‌ای صورت گیرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ با بیان این‌که در حوزه سلامت پیشنهادهای کمیسیون بهداشت و درمان اعمال شد، گفت: طرح‌هایی که در جدول ۲۰ حذف شده بود را برای استان‌ها آوردیم و اعتباراتی نیز تخصیص پیدا کرد. در حوزه بهسازی روستاها و پرداخت طلب راه‌های روستایی، همچنین ساخت منازل در فراجا و کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز اعتباراتی مدنظر قرار گرفت.

کد خبر 749011

دیگر خبرها

  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • آغاز دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس آغاز شد
  • دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه
  • در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • تصاویر باورنکردنی از خشونت علیه زنان