Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@04:20:42 GMT

بررسی مهم‌ترین مطالبات کارگران معادن ذغال‌سنگ در «فارس‌من»

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۸۸۸۸

بررسی مهم‌ترین مطالبات کارگران معادن ذغال‌سنگ در «فارس‌من»

‍‍‍‍‍‍

گروه فارس‌من خبرگزاری فارس؛ مدتی است که کارگران معادن خصوصی زغال سنگ شمال کرمان از جمله معادن  پابدانای جنوبی، چشمه پونه، سراپرده، باب شکون، گله توت طی اعتراضاتی خواستار یکسان‌سازی حقوق و مزایا، طرح طبقه‌بندی مشاغل شامل‌شدن تمام آیتم‌های قانون وزارت کار و امنیتی شغلی شده‌اند.

این کارگران ادعا کرده‌اند که فاصله حقوقی آنها با سایر کارگران معادن دولتی تا سه برابر می‌رسد و همچنین بند‌های ماده ۴۸ قانون وزارت کار شامل حال آنها نشده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگران زرند کرمان هم خواستار پایان یافتن مابه‌تفاوت حقوق کارگران معادن خصوصی با دولتی حذف پیمانکاران شده‌اند.

بر این اساس تعدادی از کارگران با ثبت سوژه‌ای در فارس من با عنوان «درخواست همسان‌سازی حقوق کارگران معادن شمال کرمان»خواستار رفع مشکلات و برطرف کردن مطالبات‌شان شده‌اند.

«فاطمه السادات حسینی» از مطلعان مطالبات کارگری کارگران شمال کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس من خبرگزاری فارس، در خصوص درخواست‌های کارگران معادن خصوصی شمال کرمان گفت: از اردیبهشت‌ماه ۹۹ اولین اعتراضات کارگران معادن خصوصی شمال کرمان شکل گرفت، حدود هزار و ۶۰۰ نفر در ۷ معدن زغال سنگ در شمال کرمان به صورت خصوصی مشغول به کار هستند.

مطالبات آنها پس از اعتراضات کارگری آغاز شد و از آن زمان از من خواسته شد که به عنوان مسئول رسانه‌ای درخواست‌هایشان را به گوش مسئولین و رسانه‌ها برسانند. خبرشان به صورت مکتوب کار شد و پس از آن رئیس صندوق بازنشستگان زغال سنگ از تهران به کرمان آمد و در جلسه‌ای که با نمایندگان گذاشته شد، اعلام شد طبقه‌بندی کارگران انجام می‌شود و ضریب ۲ برای آنها لحاظ می‌شود. همچنین گفته شد که فیش‌های حقوقی را بررسی می‌کنند. فیش‌های حقوقی کارگران دارای تفاوت‌های بسیاری است و قرار شد مابه‌التفاوت حقوق به کارگران پرداخته شود. خواسته شد کارگران به سر کار خود برگردند.

از همان معدن و از جمع همان کارگران ۴ نفر در معدن حُجتَک در همان تونلی که از قبل هم اعلام شده بود که استاندارد نیست زیر زغال سنگ گرفتار شدند و جانشان را از دست دادند، همان کارگران با درخواست‌های پیشین اعتراض کردند و این اعتراضات بعد از فوت ۲ نفر دیگر از کارگران این معادن بود که بر اثر ریزش خاک در کوهبنان به وقوع پیوست. آن ۲ نفر هم جان خود را از دست دادند و پس از آن اعتراضات دوباره آغاز شد. در این ۱۰ روز اعتراضات هیچ کدام از مسئولین با کارگران جلسه‌ای نگذاشتند و مطالبات آنها را بررسی نکردند.

* مهم‌ترین مطالبات کارگران بخش خصوصی معادن شمال کرمان

۱- یکسان‌سازی حقوق معادن خصوصی با معادن دولتی همجوار

۲- پایین بودن دستمزد نسبت به سایر مشاغل

۳- امنیت شغلی و عقد قرارداد دائم

۴- کوتاه کردن دست دلالان از صنعت زغال سنگ

۵- افزایش دستمزد به حدی که کفاف زندگی کارگران را بدهد

۶- پرداخت حق بیمه کارگران

۷- اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

* یکسان سازی معادن خصوصی با معادن دولتی همجوار حقوق و مزایا

حسینی با اشاره به تفاوت حقوق کارگران خصوصی و دولتی در معادن کرمان اظهار داشت: کارگران معادن خصوصی ادعا می‌کنند حقوق کارگران معادن دولتی از ۱۰ تا ۱۲ میلیون است و بعضی افراد تا ۱۵ میلیون تومان حقوق می‌گیرند. کارگران می‌گویند استخراج ما زیاد است ولی حقوق بر اساس تولید داده نمی‌شود و سود زغال به کارگران تعلق نمی‌گیرد. حقوق کارگران بخش خصوصی حدود ۴ میلیون تومان است.

* درخواست طرح طبقه بندی مشاغل​​

وی با تاکید بر لازم‌الاجرا بودن طرح طبقه‌بندی مشاغل ابراز داشت:  به قوانین وزارت کار در خصوص طبقه‌بندی مشاغل در ماه ۴۸ قانون کار آمده است که طرح طبقه بندی مشاغل لازم‌الاجراست و بر اساس این ماده جلوگیری از هر بهره‌کشی می‌شود و کارفرما موظف است بر اساس ارزیابی‌ها طرح طبقه‌بندی مشاغل را انجام دهد. همه کارگران بالای ۵ سال سابقه باید شامل این طرح شوند. در خواستی که دارند این است که خود نیروها اگر بر اثر حادثه معدنی دچار آسیب شود، یا باید به قسمت استخراج بروند و یا اگر آسیب دیدند به خانه بروند و اخراج می‌شوند و شامل از کارافتادگی هم نمی‌شوند.

تا وقتی که بازنشسته نشده‌اند باید کار کنند. در طرح طبقه‌بندی بر اساس کارشناسی که انجام شده است، باید ماهیانه ۵۳۰ هزار تومان به دستمزد کارگران اضافه شود، ولی خود کارگران درخواست دارند یک میلیون تومان به حقوق‌شان افزوده شود و کارشناسی که این کارشناسی را انجام داده، قبول ندارد و ادعا دارد این مشاوران بیشتر به نفع صاحب معدن کارشناسی می‌کنند.

* امنیت شغلی و قراردادها

این شهروند کرمانی با اشاره به اینکه کارگران معادن خصوصی امنیت شغلی ندارند، افزود: در تونلی کار کرده بودند که نباید فعالیتی در آن انجام می‌شد. تونل تخریب شد و ۴ نفر در آن فوت کردند. کارگران هیچ لوازم ایمنی ندارند، مهم‌ترین لوازم ایمنی برای کارگران ماسک و لباس است ولی ناظری برای سنجش سطح ایمنی کارگران و معادن وجود ندارد. لباس‌هایی که استفاده می‌کنند به صورت طولانی‌مدت است.

خدمات درمانی شامل این کارگران نشده و اگر حادثه‌ای حین کار در معادن به وقوع بپیوندد مرکزی خاص برای انجام مراحل درمانی وجود ندارد. آنها حتی آمبولانس اختصاصی ندارند و چنانچه حادثه‌ای برای آنها رخ دهد باید از مناطق اطراف درخواست آمبولانس دهند.

* قراردادهای کوتاه‌مدت با کارگران

وی با بیان اینکه پیمانکاران قراردادهای کوته‌مدت با کارگران می‌بندند گفت: کارگران معادن خصوصی شمال کرمان از قراردادهای کوتاه‌مدت خود گله دارند و درخواست قراردادهای طولانی‌مدت دارند. همیشه این کارگران دلهره دارند که هر وقت پیمانکار اراده کند، باید بروند و چنانچه دچار حادثه شوند، اخراج می‌شوند. قرارداد با خود پیمانکار بسته می‌شود. صاحبان این معادن اشخاص حقوقی هستند و زیر نظر قانون اداره کار قرار دارند.

هر معدن ۳۰۰ کارگر دارد ...۷ معدن اعتراض داشتند.جایی برای مراجعه بعد از آسیب دیدن ندارند و باید به صورت آزاد به بیمارستان مراجعه کنند. به بعضی معادن حق اولاد تعلق می‌گیرد و مابقی حق‌ها را ندارند.نمایندگان هر سه سال یکبار توسط خود کار فرما انتخاب می‌شوند و کارگران در انتخابشان دخیل نیستند. قراردادهای کارگران از یک ماه تا ۸۹ روز است. طبق قانون اگر قرارداد به ۹۰ روز برسد حق اخراج کارگران را ندارند اما قراردادهای فعلی تا۸۹ روز است و کارگران به صورت روز مزد محسوب می‌شوند.

 

* دست درازی دلالان به بازار زغال سنگ

این ثبت کننده سوژه فارس من با اشاره به اینکه تمام شرکت‌ها بخشی از سود فروش را به کارگران اختصاص می‌دهند گفت: کارگران معادن خصوصی درخواست دارند که دست دلالان از زغال سنگ کوتاه شود. آنها می‌خواهند سود به جیب دلال نرود و خود کارگران بتوانند از فروش و استخراج زغال سنگ نفع ببرند. حق تولید و استخراج دریافت نمی‌کنند، سال‌ها پیش انتخاباتی برگزار شد و چند نماینده در این انتخابات مشخص شدند، اما پس از آن دیگر هیچ نماینده‌ای انتخاب نشده و همان نماینده‌های قبلی مانده‌اند. این نماینده‌ها هم در جلساتی که برگزار می‌شود صورت جلسه‌هایی را امضاء می‌کنند که تاییدیه کارگران را ندارد. کارگران به این موضوع اعتراض داشتند. پس از امضای صورت جلسه‌ها فرجه‌ای چند ماهه گرفته بودند که این مواد صورتجلسه اجرا شود، اما انجام نشد و اوضاع به روال قبل برگشت.

 

 

* اجرای تمام بندهای قوانین اداره کار 

وی با اشاره به اینکه در فیش حقوقی کارگران تمام بند‌هایی که باید در حقوقشان لحاظ شود، وجود ندارد، گفت: بیمه آنها با وزارت کار است و یکسری بندهایی که در قانون وزارت کار موجود است، شامل حال کارگران نشده‌است، این بندها شامل بیمه، حق مسکن، حق اولاد و خواروبار است که بسیاری از کارگران آن را دریافت نمی‌کنند، فقط بعضی از معادن خصوصی حق مسکن و اولاد را به کارگران داده‌اند، ولی بقیه آیتم‌ها برایشان لحاظ نشده است، حتی با وجود اینکه کار در معادن جزو سختی کار محسوب می شود، اما سختی کار برای آنها لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران معادن کرمان حقوق ذغال سنگ معدن ذغال سنگ کارگران معدن اعتراض کارگران معادن کرمان فارس من خبرگزاری فارس کارگران معادن خصوصی طرح طبقه بندی مشاغل حقوق کارگران معادن دولتی شمال کرمان وزارت کار زغال سنگ شده اند بر اساس فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری با استاندار
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد