Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در پی بروز اختلافات مرزی بین دو کشور ارمنستان و آذربایجان، کامیون‌داران ایرانی برای رفتن به ایروان از مرز نوردوز  باید دوبار برای ورود به خاک آذربایجان عوارض پرداخت کنند و مشکلاتی در این زمینه برای آن‌ها در هفته‌های گذشته به وجود آمد. البته در روزهای گذشته هیاتی ایرانی از وزارت راه و شهرسازی به ارمنستان سفر کردند و برای حل این مشکل مذاکرات و توافقاتی بین دو کشور صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیراله خادمی- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور- در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهارکرد: در سفر به ارمنستان در همان روز نخست در جلسات طولانی برنامه‌های زیرساختی کشور ارمنستان برای بخش جنوبی که به سمت ایران می‌آید را در سه بخش برنامه‌های کوتاه مدت میان مدت و دراز مدت بررسی کردیم و مسئولان این کشور از نظرات فنی که در این زمینه ارائه دادیم، استقبال کردند.

وی افزود: با توجه به اینکه تیم فنی مهندسی را نیز در این سفر همراه خودمان برده بودیم، اعلام آمادگی کردیم تا از نظر فنی برای حل مشکلات زیر ساختی ارمنستان کارهایی انجام دهیم.  موضوع از این قرار بود که در فاصله مرز نوردوز (مرز ایران و آذربایجان) تا وارد خاک ارمنستان و ایروان می شویم حدود ۴۰۰ کیلومتر است اما در این فاصله با توجه به اتفاقات اخیری که بین آذربایجان و ارمنستان رخ داده، ۱۲۱ کیلومتر از این محدوده داخل خاک آذربایجان قرار دارد و آذربایجان در آنجا گیت و ایست و بازرسی راه انداخته و از کامیون‌داران ما عوارض می‌گیرد در حالی که یک بار در ابتدای مرز مذکور این عوارض دریافت می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: پرداخت دوباره عوارض مورد اعتراض ما و کامیونداران ماست چرا که هزینه‌های حمل و نقل را در این مسیر به شدت افزایش می‌دهد اما اگر این عوارض برداشته شود، مشکلی نداریم و می‌توانیم تردد عادی خود را انجام دهیم. البته راه حل دیگر این است که ارمنستان مسیر جایگزینی برای تردد کامیون داران ایرانی از مرز نوردوز تا ایروان ایجاد کند.

به گفته خادمی، مسئولان وزارت زیرساخت ارمنستان برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی برای حل این مشکل دارند. در برنامه کوتاه مدت مقرر شده تا جاده موازی که در کنار این مسیر وجود دارد را از نظر فنی ارتقاء دهند و بخشی از این محور را که آسفالت نیست، آسفالت کنند. همچنین مقرر شد در نقاطی که حدود ۳۶ کیلومتر است و جاده تاتو نام دارد، این کار را انجام دهند. البته این پروژه شروع شده و به نظر می‌رسد تا یک ماه آینده بخشی از این مشکل برای کامیون‌داران ما از طریق این مسیر حل خواهد شد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه جاده تاتو استانداردهای پایینی دارد، مقرر شده تا در میان مدت برنامه‌ریزی برای ساخت راه جایگزینی با استانداردهای بالاتر در دستور کار قرار گیرد که البته پیشرفت بسیار مناسبی در این زمینه هم دارند و می‌خواهند به سرعت این جاده را هم بسازند که حدود ۳۲ کیلومتر است و بخشی از آن هم اکنون آسفالت است. البته از ما درخواست کردند تا طرح فنی برای بخشی از این مسیر کوهستانی است، ارائه دهیم تا با ساخت راه جایگزینی در این منطقه، جاده قدیمی را متروکه کنند. اما در برنامه بلند مدت که مورد تاکید ما هم بود، مقرر شده ارمنستان در طرحی دراز مدت برای ارتقاء یک محور سراسری از ایران و مرز نوردوز تا ایروان و از آنجا به گرجستان، قفقاز، روسیه و نهایتا اروپا محور جدیدی را احداث کند. ارمنستان در این زمینه نیز برنامه دارد و هم اکنون بخش شمالی آن یعنی از ایروان تا گرجستان احداث شده اما در قسمت جنوبی که کوهستانی و صعب العبور است و به سمت ایران می‌آید کاری صورت نگرفته و پروژه بسیار بزرگی محسوب شده و سرمایه هنگفتی می‌خواهد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور اعلام کرد: ارمنستانی‌ها می‌خواهند در چند قطعه عملیات راهسازی را در این پروژه بلند مدت انجام دهند و مسیر جدید راه را برای ما هم تا نصف مسیر قبلی کوتاه‌تر می‌کند. در این مسیر حدود ۶۴ کیلومتری حدود ۱۵ کیلومتر تونل و پل وجود دارد و ما پیشنهاد کردیم با توجه به توان فنی مهندسی که در ایران وجود دارد می‌توانیم در زمینه طراحی، باز طراحی و ساخت این پروژه به آن‌ها کمک کنیم. بنابراین مقرر شد آن‌ها بررسی‌های لازم را انجام دهند تا به ارمنستان کمک کنیم و با این پروژه زمینه صدور خدمات فنی مهندسی برای ما نیز در این حوزه فراهم خواهد شد.

خادمی با اشاره به اینکه این محور قرار است به کریدور شمال جنوب ایران از مرز نوردوز وصل شود و از این جهت اهمیت بسیار بالایی دارد، گفت: این محور از مرز نوردوز به ایراوان رسیده و پس از آن با طی حدود ۳۰۰ کیلومتر به گرجستان می‌رسد. بنابراین این مسیر یک کریدور شمال به جنوب برای ما به شمار رفته که ما را از طریق ارمنستان به گرجستان و نهایتا قفقاز، روسیه و اروپا می‌رساند. بنابراین برای هر دو کشور بسیار مهم است و رفع مشکل این کریدور و باز نگه داشتن آن یکی از اهداف ماست.

پربیننده ترین شرایط و اقساط مسکن دولتی اعلام شد / چینی‌ ها مسکن حمایتی را می سازند اولتیماتوم به صاحبان املاک وام مسکن ۴۵۰ میلیون تومان می‌ شود/ اقساط کمتر از ۴ میلیون با بازپرداخت ۲۰ ساله دو مسیر جایگزین راه باکو می شود رانندگانی که ۵ سال جریمه نشده باشند، جایزه می‌ گیرند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارمنستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد لاین اختصاصی برای تانکر‌های ترانزیتی سوخت در مرز پرویزخان

رضا قربانی مدیرکل گمرک پرویزخان گفت : بر اساس مصوبات جلسه کمیته هماهنگی مرز پرویزخان و در راستای نظم‌دهی به ترافیک کامیون‌های عبوری این مرز این لاین برای تردد تانکر‌های سوخت رسان ایجاد می‌شود.

وی افزود: ایجاد این مسیر برای تانکر‌ها کمک زیادی به ترافیک روان این مرز خواهد کرد.

مدیرکل گمرک پرویزخان تصریح کرد: پرویزخان از مرز‌های مهم و راهبردی کشور است که روزانه ۲ هزار کامیون صادرات کالا و ترانزیت سوخت در آن تخلیه و بارگیری می‌شود.

وی ادامه داد: مرز پرویزخان، مرز نوظهور ترانزیت در کشور است که سال گذشته حجم مبادلات تجاری آن نزدیک به ۶ میلیارددلار رسید. مهم‌ترین کالا‌های ترانزیتی گمرک پرویزخان شامل نفتا، مازوت، روغن صنعتی و بیتومین است که از این گمرک به بنادر جنوبی کشور ترانزیت می‌شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • تردد تهرانی‌ها در این مسیرها ممنوع/ اعلام مسیرهای جایگزین
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • ممنوعیت‌های تردد درمحدوده صادقیه برای برگزاری مراسم سوگواری امام صادق(ع)/اعلام مسیرهای جایگزین
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • ایجاد لاین اختصاصی برای تانکر‌های ترانزیتی سوخت در مرز پرویزخان
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند