Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@02:05:29 GMT

دم و بازدم بورس تهران

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۹۵۸۹

دم و بازدم بورس تهران

وضعیت بورس و ابزارهای دولت برای جبران کسری بودجه از مهمترین عناوین روزنامه‌های اقتصادی امروز _سه شنبه ۲۰ مهرماه_ است

به گزارش خبرنگار ایمنا، روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دم و بازدم بورس تهران‌» به بررسی وضعیت بورس پرداخت و نوشت: پس از دو روز افت شاخص کل بورس، سومین روز هفته با رشد نماگر اصلی تالار شیشه‌ای دنبال شد و بازگشایی مثبت بازار جهانی سبب شد تا شرکت‌های کامودیتی محور با تحریک نسبی تقاضا همراه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال افزایش تردید برای حضور در گردونه معاملات سهام و البته دست نگه داشتن فعالان بورسی سبب شده است تا فضایی کم‌رمق را شاهد باشیم. جایی که بدون وجود اثری از صف‌های سنگین فروش، ارزش معاملات خرد پس از ۴ ماه مجدداً به سطوح کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان نزول کرد.

شاخص‌کل در پایان معاملات روز گذشته اندکی مثبت شد. رشد ۱۳/ ۰ درصدی حاصل شده در این روز توانست نماگر اصلی بازار سهام را به محدوده یک میلیون و ۴۵۷ هزار واحد برساند. چنین رویدادی اگرچه با توجه به بازگشایی مثبت بازار جهانی کمی طبیعی بود اما همچنان دلار سیگنال منفی به بازار ارسال می‌کند. در حال‌حاضر به‌نظر می‌رسد این نوسان‌های کوچک برای مدتی ادامه داشته باشد. ضمن آنکه شواهد موجود از روند نزولی ارزش معاملات خرد سهام و خالص خرید منفی حقیقی‌ها حکایت از بیشتر شدن تردید سرمایه‌گذاران نسبت به گذشته دارد.

بر این اساس بیراه نیست اگر بگوییم که بازار سهام در شرف خواب معاملاتی قرار گرفته است. در چنین شرایطی با وجود افت ارزش معاملات خرد، خبری از تشکیل صف‌های سنگین در دو سمت خرید و فروش سهام نیست؛ رویدادی که از نبود هیجان و رویکردی از پیش‌تعیین‌شده برای خرید و فروش سهام و دست‌نگه‌داشتن سرمایه‌گذاران تا زمانی دیگر حکایت می‌کند.

روز گذشته بورس تهران پس از دو روز کاهش بالاخره به مدار صعود بازگشت و در حالی که رشد ۱۸۰۰ واحدی آن برای فعالان بازار سهام دست‌کمی از افت نداشت، توانست با ثبت ۱۳/ ۰ درصد افزایش روز دوشنبه را به پایان برساند. در این روز دماسنج بازار سهام به سطح یک‌میلیون و ۴۵۷ هزار واحد رسید و توانست ارزش بازار را نیز با اندکی تغییر به ۵ هزار و ۸۵۶ هزار میلیارد تومان برساند. آنطور که بررسی تحرکات قیمت سهام در این روز نشان می‌دهد بازار سهام همچنان تحت‌تأثیر جوی قرار دارد که جرقه آن همزمان با زمزمه‌های بازگشت طرفین به میز مذاکره احیای برجام زده شد.

روزنامه جهان صنعت در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رنج بی پولی جوانان» به بررسی عدم توازن جنسیتی در سن ازدواج گزارش پرداخت و نوشت: بر اساس آخرین آمار سرشماری ایران، تعداد زنان ۱۵ تا ۳۴ ساله حدود ۱۴ میلیون نفر بوده که این آمار شامل زنان مجرد و متأهل می‌شود. اگر بازه سنی ۱۵ تا ۳۵ سال را به عنوان گروه سنی «دوره دختری» در نظر بگیریم، پنج میلیون نفر از آنها، دختر هستند و ازدواج نکرده‌اند. در واقع بر اساس آخرین سرشماری کشور، حدود ۳۶ درصد از جمعیت زنان جوان ۱۵ تا ۳۴ ساله کشور را دخترانی تشکیل می‌دهند که هنوز ازدواج نکرده‌اند.

بر اساس نتایج آخرین سرشماری کشور درباره استان‌هایی که دارای بیشترین دختران مجرد هستند، استان ایلام با ۵/۴۶ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۲/۴۴ درصد، کرمانشاه با ۶/۴۲ درصد، سمنان با ۴/۴۱ درصد، لرستان با ۷/۴۰ درصد، تهران با ۹/۳۹ درصد و گیلان با ۷/۳۹ درصد دارای بیشترین تعداد دختران مجرد ۱۵ تا ۳۵ ساله هستند. از طرفی استان خراسان‌شمالی و آذربایجان شرقی با حدود ۳۱ درصد، قم و قزوین با حدود ۳۰ درصد، خراسان‌رضوی با حدود ۲۸ درصد و یزد با حدود ۲۷ درصد دارای کمترین درصد دختران مجرد ۱۵ تا ۳۵ ساله هستند.

همچنین درصد تجرد قطعی بین زنان ازدواج‌نکرده ۴۵ ساله و بیشتر حدود ۳/۲ درصد است یا به عبارت دیگر ۷/۹۷ درصد زنان تا ۴۵ سالگی ازدواج کرده‌اند و تنها ۳/۲ درصد از این جمعیت تا ۴۵ سالگی هنوز ازدواج نکرده‌اند و احتمالاً در سن تجرد قطعی قرار دارند. استان بوشهر با ۴/۵ درصد، خوزستان با ۸/۳ درصد، فارس با ۶/۳ درصد، کرمانشاه با ۴/۳ درصد، تهران با ۳/۳ درصد و گیلان با ۸/۲ درصد دارای بالاترین درصد تجرد قطعی زنان ۴۵ ساله و بالاتر هستند. استان زنجان با ۶/۱ درصد، قم و خراسان‌رضوی با ۵/۱ درصد، خراسان‌جنوبی با ۴/۱ درصد، خراسان‌شمالی با یک درصد و یزد با ۸/۰ درصد دارای کمترین درصد تجرد قطعی زنان ۴۵ ساله و بالاتر هستند.

این در حالی است که مطابق با آخرین سرشماری کشور، تعداد پسران ۱۵ تا ۳۴ ساله حدود هشت میلیون نفر و تعداد دختران ۱۵ تا ۳۴ ساله حدود پنج میلیون نفر است. بنابراین نسبت جنسی در گروه سنی ۱۵ تا ۳۴ سال حدود ۱۶۰ است و این به آن معناست که در این بازه سنی در مقابل هر ۱۰۰ دختر ازدواج‌نکرده، ۱۶۰ پسر ازدواج نکرده وجود دارد. اگر جمعیت پسران ۲۰ تا ۳۹ ساله و جمعیت دختران ۱۵ تا ۳۴ ساله ازدواج‌نکرده را در نظر بگیریم، جمعیت پسران ۲۰ تا ۳۹ ساله مجرد حدود پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر و جمعیت دختران ۱۵ تا ۳۴ ساله مجرد حدود سه میلیون نفر است.

در واقع نسبت جنسی در اینجا حدود ۱۹۱ است، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ دختر در سن ازدواج ۱۹۱ پسر در سن ازدواج داریم و می‌توان گفت تعداد پسران ازدواج‌نکرده در این سنین دو برابر دختران است. این امر نشان‌دهنده عدم توازن جنسیتی در سن ازدواج است، چراکه تعداد پسران مجرد بیش از تعداد دختران مجرد است که این امر از نظر اجتماعی می‌تواند مشکلاتی در بازار ازدواج ایجاد کند.

بر اساس داده‌های سرشماری، ۵/۹۶ درصد از دختران ۱۵ تا ۳۵ ساله باسواد و ۵/۳ درصد از این دختران بی‌سواد هستند. در همین بازه سنی ۱۱ درصد دختران دارای مدرک ابتدایی، ۱۲ درصد راهنمایی، ۶/۱۱ درصد دیپلم، ۵/۲۸ درصد پیش‌دانشگاهی، ۳/۶ درصد کاردانی، ۲۰ درصد کارشناسی، ۴/۴ درصد مدرک کارشناسی ارشد و ۳/۰ درصد دارای مدرک دکتری هستند.

روزنامه تجارت در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مالیات ستانی نیازمند بازنگری‌» به بررسی ابزارهای دولت برای جبران کسری بودجه پرداخت و نوشت: از آنجا که بیش از ۸۵ درصد اقتصاد در اختیار دولت قرار دارد، نقش قوه مجریه در اقتصاد اهمیت ویژه ای دارد. دولت با ابزارهایی همچون سیاست‌های مالیاتی، پولی و مالی جایگاه چشمگیری در مدیریت اقتصاد دارد. اگرچه مدیریت اقتصاد با ابزارهای مالیاتی و مالی در تئوری‌های مختلف اقتصادی امری پذیرفته شده است، اما شاهد آشفته بازاری در مالیات ستانی هستیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی، آن دسته از سیاست‌های مالیاتی است که متکی بر الگوهای رشد درون زا بوده و می‌تواند جایگاهی دائمی داشته باشد. کسری شدید بودجه، تحریم‌های گسترده که مانع فروش نفت شده، پول‌های بلوکه شده ایران در بسیاری از کشورها که البته رقم آن بدرستی اعلام نمی‌شود اما حدود ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، ناتوانی در بازگشت ارزهای صادراتی و بسیاری موارد این واقعیت تلخ را تداعی می‌کند که در کشور ما عمده ترین منبع درآمدی دولت درآمدهای مالیاتی است.

باید بپذیریم که مالیات در شرایط فعلی به عنوان اصلی ترین ابزار و سیاست گذاری‌های کلان اقتصادی، بازیگر اصلی تأمین هزینه هاست. از این رو ضرورت دارد دولت در خصوص این تنها منبع درآمد خود، آسیب شناسی لازم را داشته و نسبت به بازنگری قوانین مالیاتی اقدام کند. امروزه فرار مالیاتی به اندازه‌ای شدید است که پیشگیری از آن به صورت جدی احساس می‌شود. بی شک یکی از مواردی که باعث می‌شود فرار مالیاتی رشد چشمگیری داشته باشد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور لطمه بزند، نبود شفافیت و استقرار نظام جامع مالیاتی است.

در شرایط کنونی شیوه مالیات ستانی آنچنان که در خور اهمیت این مقوله در اقتصاد کلان است، اعمال نمی‌شود. شیوه‌های سنتی مالیات ستانی باعث فرار مالیاتی گسترده شده و معافیت‌های بی مورد مالیاتی، لطمه‌های جبران ناپذیری را متوجه اقتصاد کشور کرده است. در این گزارش بر اهمیت تحول در شیوه مالیات ستانی و نقش آن در اقتصاد کلان می‌پردازیم.

کد خبر 528230

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه های اقتصادی روزنامه تجارت روزنامه تجارت روزنامه دنیای اقتصاد روزنامه جهان صنعت بازار بورس شاخص بورس بورس معاملات بورس شاخص کل بورس شاخص بورس تهران بورس تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مالیات ستانی ازدواج نکرده ۱۵ تا ۳۴ ساله سن ازدواج دختران ۱۵ دختران مجرد میلیون نفر درصد دارای بازار سهام تجرد قطعی ۱۵ تا ۳۵ بر اساس ۲ درصد ۶ درصد ۰ درصد حدود ۳ ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کنسرسیوم بانکی متشکل از شش بانک است که در مجموع 85 درصد سهام این باشگاه بزرگ را در اختیار گرفته اند. شایان ذکر است، ۳۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک‌ شهر، 20 درصد به بانک ملت، 20 درصد به بانک تجارت، ۵ درصد به بانک صادرات، ۵ درصد به بانک رفاه و 5 درصد به بانک اقتصاد نوین انتقال یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • حدود ۵۰ درصد اتباع در تهران ساکن هستند
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت