Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، قهوه یک نوشیدنی محبوب است که در سراسر جهان مصرف می‌شود، اما مردم معمولاً از باقی‌مانده قهوه که به نام تفاله قهوه معروف است، چشم‌پوشی می‌کنند و بدون توجه به فواید آن، آن را دور می‌ریزند.

در حقیقت، تفاله قهوه کاربردهای زیادی در خانه داری دارد و می‌تواند در زندگی کمک‌های زیادی به افراد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از خواندن این گزارش و آشنایی با روش‌های خلاقانه بازیافت تفاله قهوه، مطمئناً دیگر آن را دور نخواهید ریخت.

کوددهی به باغ

به طور معمول، خاک به تنهایی و مخصوصا بعد از مدتی دیگر حاوی مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای رشد مطلوب گیاه نیست، بنابراین اکثر باغ‌ها باید کوددهی شوند تا اطمینان حاصل شود که گیاهان غذای مورد نیاز برای زنده ماندن و رشد را دریافت می‌کنند.

در واقع، پودر قهوه حاوی بسیاری از مواد معدنی ضروری برای رشد گیاهان از جمله نیتروژن، کلسیم، پتاسیم، آهن، فسفر، منیزیم و کروم است. تفاله قهوه همچنین ممکن است به جذب فلزات سنگین که می‌توانند خاک را آلوده کنند، کمک کند. علاوه بر موارد فوق، تفاله قهوه به جذب کرم‌ها کمک می‌کند که مطمئناً برای باغ بسیار مفیدند. برای استفاده از تفاله قهوه به عنوان کود، کافی است آن را روی خاک در اطراف گیاهان بپاشید.

دفع حشرات و آفات

برخی از ترکیبات موجود در پودر قهوه، مانند کافئین و دیترپن می‌توانند برای حشرات بسیار سمی باشند، به همین دلیل می‌توان از دانه‌های قهوه برای دفع حشرات استفاده کرد. زیرا ثابت شده است که در دفع پشه، مگس میوه و سوسک نیز موثر است و برای دور نگه داشتن آفات دیگر مانند یک سم عمل می‌کند.

جذب و از بین بردن بوها

پودر قهوه حاوی نیتروژن است که در صورت ترکیب با کربن، گاز بدبوی گوگرد را از هوا خارج می‌کند. به عبارت دیگر، تفاله قهوه به جذب و از بین بردن بو کمک می‌کند. به عنوان مثال، یک کاسه قهوه آسیاب شده را می‌توان در یخچال قرار داد تا بوهای غذاها یا خوراکی‌های دیگر را خنثی کند.

تفاله قهوه به عنوان پاک کننده و ضدعفونی کننده طبیعی

خاک قهوه ساینده است و می‌تواند به از بین بردن تجمع روی سطوح سخت و تمیز کردن خانه یا ... کمک کند. البته به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی باعث عقیم‌سازی می‌شود. می‌توان از خاک قهوه برای تمیز کردن سینک ظرفشویی و صاف کردن ظروف آشپزی یا ... استفاده کرد.

اسکراب پوست

ذرات درشت موجود در قهوه به عنوان یک لایه‌بردار عمل می‌کند و به حذف کثیفی و سلول‌های مرده پوست کمک می‌کند. کافی است ته قهوه را با کمی آب یا روغن نارگیل مخلوط کرده و مخلوط را مستقیماً با دستان خود روی صورت بمالید. خاک قهوه را می‌توان با مقدار کمی عسل مخلوط کرده و به عنوان اسکراب استفاده کرد.

علاوه بر موارد فوق، کافئین موجود در پودر قهوه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می‌تواند از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید محافظت کند و همچنین می‌تواند جریان خون را افزایش دهد که به سلامت کلی پوست کمک می‌کند.

خواص جالب تفاله قهوه کاهش ظاهر سلولیت پوست

سلولیت شرایطی است که به پوست ظاهر برآمدگی داده که ۸۰-۹۰ درصد زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این حالت زمانی رخ می‌دهد که رسوبات چربی از طریق بافت همبند زیر پوست فشار می‌آورند و باعث بروز سلولیت می‌شوند.

هنگامی که کافئین به صورت موضعی استفاده می‌شود، مانند آنچه در تفاله قهوه وجود دارد، ممکن است به تجزیه چربی‌ها کمک کرده و جریان خون را در ناحیه آسیب دیده از سلولیت افزایش دهد. کافی است ۱۰ بار در هفته پودر قهوه مخلوط با آب یا روغن نارگیل را به مدت ۱۰ دقیقه روی سلولیت و منطقه آسیب دیده بمالید.

تعمیر خط و خش مبلمان

اگر مبلمان چوبی دارید و خط و خش روی آن افتاده است، می‌توانید از باقی‌مانده قهوه استفاده کنید. با تهیه خمیر غلیظی با استفاده از تفاله قهوه و سپس مالیدن آن با پنبه روی مکان مورد نظر به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه و سپس پاک کردن آن با یک تکه پارچه پنبه‌ای از اثر جالب آن شگفت‌زده خواهید شد.

پس از انجام این کار متوجه می‌شوید که این فرایند با رنگ‌آمیزی چوب به رنگ قهوه‌ای تیره به صاف شدن خراش و پنهان شدن آن کمک می‌کند. کلیه کاری که باید انجام دهید این است که رسوب قهوه را روی خراش بکشید تا به رنگ دلخواه برسید.

کد خبر 631632 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن قهوه مهارت‌های زندگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قهوه مهارت های زندگی تفاله قهوه پودر قهوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۹۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!

دانشمندان می‌گویند یک اورانگوتان سوماترایی در اندونزی که گونه او زخم بزرگی برداشته بود از یک خمیر تهیه شده از یک گیاه برای درمان خود استفاده کرده است.

این اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک موجود برای معالجه جراحت از گیاهان دارویی استفاده می‌کند.

محققان راکوس را هنگام مالیدن این ماده به صورت دیدند، و بعد از یک ماه متوجه شدند که زخم کاملا ترمیم شده است.

دانشمندان می‌گویند که این رفتار ممکن است از یک جد مشترک انسان و گونه‌های نزدیک به آن شامل شامپانزه، گوریل و اورانگوتان نشات گرفته باشد.

دکتر ایزابلا لامر، از موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «این‌ها نزدیکترین بستگان ما هستند و این حادثه بار دیگر موید شباهت‌هایی است که به هم داریم. در واقع شباهت‌های ما بیش از تفاوت‌های ماست.»


در ژوئن ۲۰۲۲ یک تیم از محققان در پارک ملی گونونگ لوسر در اندونزی، راکوس را با زخم بزرگی روی گونه‌اش مشاهده کردند.

تصور می‌شود که این زخم ناشی از نبرد با یک اورانگوتان نر دیگر بوده باشد.

آنها بعد راکوس را درحال جویدن ساقه و برگ‌های گیاهی به نام «آکار کونینگ» مشاهده کردند که دارای خواص ضدتورمی و ضدباکتریایی است، که مردم محل هم از آن برای معالجه مالاریا و دیابت استفاده می‌کنند.

او برای هفت دقیقه مکررا این ماده را به گونه خود مالید تا اینکه کاملا زخم را با آن پر کرد. او همچنین برای ۳۰ دقیقه مشغول خوردن این گیاه بود.


به نظر می‌رسد که که خمیر و برگ‌ها موثر بوده باشند. محققان شاهد بودند که عفونت بعد از پنج روز خوب شد و زخم بسته شد.

دانشمندان نتیجه‌گیری کردند که راکوس می‌دانست این گیاه خواص دارویی دارد، چون اورانگوتان‌ها به ندرت این گیاه ویژه را مصرف می‌کنند و همین طور به دلیل مدت طولانی استفاده از آن.

دکتر لامر توضیح داد: «او مکررا خمیر را به صورت مالید، و بعد هم گیاه را مستقیما به صورت خود مالید. برای کل این فرآیند وقت قابل توجهی صرف کرد. برای همین فکر می‌کنیم که آگاهانه چنین کرد.»

به گفته محققان راکوس همچنین خیلی بیش از معمول استراحت کرد، برای بیش از نصف روز، که نشان می‌دهد سعی داشت بعد از جراحت بهبود پیدا کند.

دانشمندان از قبل می‌دانستند که میمون‌های درشت‌اندام از دارو برای درمان خود استفاده می‌کنند.

بیولوژیست جیل گودال در دهه ۱۹۶۰ شاهد وجود برگ کامل در مدفوع شامپانزه بود، و سایرین گزارش کردند که این حیوانات برگ‌های دارای خواص پزشکی را قورت می‌دهند.

اما آنها هرگز ندیده بودند که یک حیوان در حیات وحش گیاه را به زخم خود بمالد.

بعد از یک ماه گونه راکوس کاملا خوب شده بود

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • خواص روغن اسطوخودوس (فیلم)
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید