Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بهداشت روانی یا سلامت روان به معنی وجود بهزیستی روانشناختی یا عدم وجود بیماری روانی است؛ وضعیت سلامت روان برای فردی گفته می‌شود که عملکردش در سطح قابل قبولی از تنظیم عاطفی و رفتاری باشد.

مشکلات بهداشت روانی ممکن است بر اثر تنهایی، افسردگی، اضطراب، مشکلات ارتباطی، مرگ یک فرد عزیز، افکار خودکشی، اندوه، اعتیاد، خودآزاری، اختلالات خلقی مختلف، معلولیت یادگیری یا سایر بیماری‌های روانی با درجه مختلف ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناهید گرامیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مجازی و غیر حضوری بودن کلاس های درس در دوران کرونا افزود: همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ تهدیدی برای سلامت جسمی و روانی است و اثرهای روانی مانند اضطراب، افسردگی و وسواس بهمراه دارد.

وی با بیان دیگر پیامد های روانی این بیماری همانند؛ خشونت های خانگی و تنش میان همسران، اظهار داشت: برای غلبه بر این مشکلات و حفظ سلامت روان خانواده ها باید مدیریت شرایط موجود و پیشگیری از آسیب‌های روانی و اجتماعی را در پیش بگیریم.

این کارشناس در خصوص بازتاب اخبار کرونا، یادآورد شد: به جای تکیه صرف بر تبعات منفی کرونا  و ذکر اخبار آن، به سمت هدایت اخبار امیدوارکننده برای آینده بعد از کرونا باشیم و به کودکان و نوجوانان اطلاعات لازم درباره روش های پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ را متناسب با سن آنها ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه ممکن است هریک از افراد در دوره ای از زندگی خود نیازمند دریافت خدمات سلامت روان باشند، اضافه کرد: اختلالات روانپزشکی نیز مانند بیماری های جسمی نیاز به شناخت زودهنگام و مداخله مناسب دارند بنابراین در صورت احساس مشکلات روانی باید هرچه زودتر بمنظور دریافت خدمات مناسب از متخصصان مربوطه اقدام کرد.

خدمات غربالگری اولیه درباره مشکلات روانی در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود

این کارشناس با اشاره به استقرار تیم سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت استان بمنظور دسترسی عادلانه عموم مردم به این خدمات، ادامه داد: مردم می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی salamat.gov.ir و انتخاب گزینه "خود ارزیابی روانشناختی" از وضعیت سلامت روان خود مطلع شوند و فهرست مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت روان در منطقه ای که زندگی می کنند را بیابند.

وی خاطرنشان کرد: خدمات غربالگری اولیه درباره مشکلات روانی، اجتماعی و اعتیاد توسط کارشناس مراقب سلامت و ارائه مداخلات درمانی توسط پزشک و کارشناس سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود.

گرامیان همچنین با اشاره به روز جهانی سلامت روان، گفت: امسال شعار " سلامت روان برای همه: بیایید آن را به یک باور تبدیل کنیم " برای این روز در نظر گرفته شده است که بر ضرورت و اهمیت ارتقای سلامت روان برای همه اقشار و طبقات اجتماعی تاکید دارد.

وی، یکی از موانع اصلی تحقق شعار هفته سلامت روان را نابرابری های اقتصادی و اجتماعی خواند و تصریح کرد: نابرابری های اقتصادی و اجتماعی به کوچکتر شدن سهم سلامت در سبد خانوارها و بی توجهی به سلامت منجر می شود و بی توجهی به مسائل مرتبط با سلامت روان بیش از پیش خود را نشان می‌دهد. 

وی تاکید کرد: کاهش این نابرابری ها بمنظور تامین سلامت روان برای همه از طریق توسعه عدالت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و ایجاد فرصت‌های برابر در دسترسی به خدمات سلامت روان میسر می‌شود.

هفته سلامت روان از ۱۸ تا ۲۴ مهر امسال با شعار روز جهانی " سلامت روان در جهان نابرابر " گرامی داشته می‌شود.

ویروس کرونا از اسفند سال ۹۸ در کشورمان شیوع یافت و تا کنون بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند؛ پس از همه گیری بیماری کووید-۱۹ آموزش در مدارس و دانشگاه های کشور بصورت غیر حضوری و مجازی ادامه یافت.

مسوولان اظهار امیدواری کرده اند که با واکسیناسیون حداکثری جمعیت کشور، زمینه برگزاری کلاس های درس بصورت حضوری فراهم شود.

برچسب‌ها سلامت روان اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت روان اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سلامت روان اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیماری کووید ۱۹ سلامت روان سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها