Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@01:55:24 GMT

دلایل باد کردن سیب درختی روی دست باغداران

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۰۵۸۴

دلایل باد کردن سیب درختی روی دست باغداران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، مجتبی شادلو، درباره دلایل باد کردن سیب درختی روی دست باغداران، گفت: من این شرایط را پیش‌‍‌‌بینی می‌کردم و برای پیشگیری از آن هشدارهای لازم را به مسئولان مربوطه دادم اما متاسفانه گوشی برای شنیدن پیدا نکردم.

وی با اشاره به نبود تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، گفت: قوانین در بخش صادرات محصولات کشاورزی همواره در حال تغییر است از این‌رو ریسک سرمایه‌گذاری در این بخش بالاست به ‌عنوان مثال شرایط فعلی که برای سیب درختی ایجاد شده نتیجه مصوبه وزیر صمت در دولت پیشین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال اقتصادی ادامه داد: علیرضا رزم حسینی، آذر سال گذشته طی نامه‌ای به  اسحاق جهانگیری، خواستار توقف روند صادرات سیب شد. استدلال وی این بود که در آن سال 800 هزار تن سیب صادر کردیم این میزان صادرات نسبت به سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است به‌همین این امکان وجود دارد که در بازار داخلی سیب درختی کمیاب و قیمت آن افزایشی شود.

شادلو با بیان اینکه 90 درصد سیب صادراتی تولید سال گذشته بود، تصریح کرد: بعد از شیوع بیماری کرونا، مرزهای ایران برای صادرات محصولات غذایی بسته شد تا اواسط فروردین مرزهای ایران بسته ماند که این مهم اختلال‌هایی در شبکه توزیع مواد غذایی برای کشورهای مقصد ایجاد کرد و دوباره مرزها برای نقل و انتقال موادعذایی باز شد، سیب که صادر شد در واقع سیبی بود که کرونا مانع صادرات آن شده بود.

وی گفت: استدلال وزیر صمت برای قطع صادرات عقلانی نبود. به نظر من تصمیمات این چنینی با هدف قطع زنجیره تولید در کشور انجام می‌شود. سال گذشته کمتر تاجری برای خرید سیب ورود کرد چراکه این نگرانی وجود داشت که دوباره صادرات آن متوقف شود. به‌همین دلیل سیبی که روی درخت بین 5 تا 8 هزار تومان، خریداری می‌شد خرداد سال جاری کیلویی هزار تومان به بخش صنعت فروخته شد.

شادلو با اشاره به ناچاری باغدار برای فروش محصول، گفت: باغدار یا باید محصول را به قیمت کم می‌فروخت یا باید آن را دور می‌ریخت چراکه محصول جدید در راه بود.

وی بابیان اینکه همواره فرصت 50 درصدی صادرات محصولات باغی وجود دارد، گفت: در چند ماه اخیر هزینه تولید از قیمت سبد پلاستیکی تا هزینه حمل و نقل و کاغذ گراف چند برابری شده است. قیمت سبد پلاستیکی که توانایی حمل 12 کیلو بار را داشته باشد 20 هزار تومان شد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران، با اشاره به کاهش قیمت خرید سیب از باغداران، تصریح کرد: همانگونه که اشاره کردم هزینه تولید چند برابری شد اما از سوی دیگر قیمت خرید محصول نسبت به سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است. مشاهده کنید در این معادله چگونه زحمت باغدار و سرمایه ملی که می‌تواند ارزآور و اعتبار صادراتی باشد به‌راحتی پایمال شد.  

 این فعال اقتصادی با اشاره به افزایش تولید سیب در سال جاری گفت: تولید امسال 4 میلیون تن برآورده شده است که من بر این باورم میزان تولید بیش از این است.

شادلو با بیان اینکه از نظر ردیفی سومین تولیدکننده سیب در جهان هستیم، خاطر نشان کرد: فاصله میزان تولید سیب درختی در ایران به نسبت اولین کشور تولیدکننده یعنی چین بسیار زیاد است. اما کیفیت سیب تولیدی در ایران قابل قیاس با تولیدات چین نیست.

 به گفته این فعال اقتصادی، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای جنوب شرق آسیا همگی خواهان سیب ایران هستند و این سیب را به دیگر سیب‌های موجود در بازار ترجیح می‌دهند. باغداران از آب شیرین برای تولید محصول استفاده می‌کنند همچنین خنکی مناطق کوهستانی طعم مطبوعی به سیب درختی ایران داده و آن را در منطقه محبوب کرده است.

وی بابیان اینکه سیب درختی آمریکا با بسته‌بندی ویژه برای دبی تهیه و به این کشور صادر می‌شود، گفت: اولویت خرید سیب درختی برای امارات متحده عربی، سیب ایرانی است اما برخی سیاسی بازی‌ها باعث شده است که بازار این کشور از حالت رقابتی خارج و بیشتر سیاسی شود.

این فعال اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: باید دولت ومجلس در این زمینه ورود و راهکار ارائه بدهند. اگر به باغدار تسهیلات کم بهره، داده شود می‌تواند محصول خود را به سرخانه ببرد و این چنین فرصت صادراتی ایجاد کنند. این راهکار را به وزارت جهاد کشاورزی دادیم اما شاهد عملیاتی شدن آن نیستیم.

پربیننده ترین قیمت برنج داخلی به ثبات می‌ رسد صدور مجوز واردات تخم مرغ برای تامین ذخایر پشتیبانی/ افزایش ۶۵۰۰ تومانی قیمت مصوب هر شانه تخم مرغ صادرات دام زنده آزاد شد تردید دامداران در جدیت دولت برای صادرات دام زنده/ واگذاری کار به شرکت پشتیبانی دام به معنی عدم تمایل برای اجرا است اهواز، گرانترین میوه را در کشور دارد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیب درختی فعال اقتصادی سال گذشته سیب درختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۰۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود

اسداله کارگر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بررسی ها نشان می دهد که قیمت میوه و صیفی نسبت به هفته گذشته از ثبات نسبی برخوردار است.

او قیمت هرکیلو کیوی را ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: نرخ کنونی هرکیلو پرتقال تامسون شمال ۱۰ تا ۳۵ هزار تومان، پرتقال خونی شمال ۱۰ تا ۳۵ هزار تومان، پرتقال رسمی شمال ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان، پرتقال ناول جنوب ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان، لیمو شیرین  ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان، سیب لبنانی زرد ۲۰ تا ۶۰ هزار تومان، سیب لبنانی قرمز ۱۵ تا ۵۰ هزار تومان و نارنگی تخم پاکستانی ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان است.

کارگر از کاهش قیمت میوه های وارداتی خبر داد و گفت: هم اکنون هرکیلو موز اکوادور ۷۲ تا ۸۰ هزار تومان، موز فیلیپین  ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان، موز هندی  ۵۸ تا ۶۷ هزار تومان و هر کارتن آناناس  یک میلیون تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به عللنوسان قیمت پیاز در بازار افزود: امسال پیاز کمتری در مقایسه با سال‌های قبل کاشته شد و در نتیجه به بازار پیاز کمتری عرضه شده است. 

او با بیان اینکه در شرایط کنونی پیاز مورد نیاز از جنوب کشور تامین می شود، گفت: با گرمتر شدن هوا و به دست آمدن پیازهای دور شهری و مدیریت صادرات قیمت‌ها به تعادل می‌رسد.

کارگر قیمت کنونی هرکیلو پیاز در میدان مرکزی را ۱۴ تا ۲۸ هزارتومان اعلام کرد و گفت: در مغازه های خرده فروشی با احتساب حداکثر ۳۵ درصد سود باید عرضه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود
  • هشدار سرمازدگی به باغداران همدانی