Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اصغرزاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ سال پیش مواردی از این بیماری را در شهرستان‌های فردوس و سرایان داشتیم که از خراسان رضوی به خراسان جنوبی منتقل شده بود.

وی گفت: با توجه به اقدامات پیشگیری و کنترلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان که این اداره کل انجام داده، موردی از درگیری حیات وحش و جمعیت دامی با این بیماری ویروسی مشاهده نشده است و در ۲ سال گذشته صد درصد دام اهلی استان به‌خصوص در حاشیه مناطق حفاظت شده را واکسینه کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از تعامل مناسب ادارات کل دامپزشکی و حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در زمینه رصد و پایش بیماری خبر داد و افزود: الزام ما در واکسیناسیون، ایمنی دام اهلی در حاشیه مناطق حفاظت شده است که این دام‌ها ایمنی خوبی دارند.

وی بیان کرد: البته تلفاتی در حیات وحش استان داشتیم که ناشی از ضعیف شدن سیستم ایمنی حیوانات بر اثر خشکسالی بوده و هرچند گاهی تلفاتی در حیات وحش سن بالای استان داریم ولی با توجه به آزمایش‌های انجام شده روی لاشه‌ها، تاکنون طاعون نشخوارکنندگان کوچک به ثبت نرسیده است.

اصغرزاده با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو استان‌های برتر در زمینه واکسیناسیون دام اهلی علیه طاعون است گفت: در حیات وحش نمی‌توانیم واکسیناسیون را انجام دهیم پس دام اهلی را ایمن می‌کنیم که این بیماری به حیات وحش منتقل نشود.

وی افزود: این اداره کل با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان به‌طور مرتب پایش روستاهای واقع در حاشیه و داخل مناطق حفاظت شده، دام جامعه عشایری و دام روستاییان حاشیه نوار مرزی استان را در دستور کار دارد و اجرای مایه‌کوبی دام را پیگیری می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از واکسیناسیون بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک این استان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک(PPR) خبر داد و گفت: طاعون یک بیماری ویروسی بسیار واگیر گوسفند و بز است که قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی یا برعکس را دارد و نام دیگر این بیماری سندرم استوماتیت پنوموآنتریت است که سه شاخص درگیری در محوطه دهانی، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی را نشان می‌دهد.

وی از دامداران خواست در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک به بیماری شامل ترشحات از چشم و بینی، زخم دهانی، تنگی نفس و اسهال بدبو را در اسرع وقت برای اقدامات پیشگیرانه به نزدیکترین پست یا شبکه دامپزشکی اطلاع دهند.

منشا بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که به نام "طاعون بز" نیز شناخته می‌شود، ویروس است که نشخوارکنندگان کوچک مانند گوسفند و بز اهلی و وحشی را درگیر می‌کند و قابلیت سرایت به انسان را ندارد.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دام اهلی با روش‌های واکسیناسیون، قرنطینه، معدوم‌سازی دام آلوده و گاهی همه دام‌های یک گله کنترل می‌شود اما به دلیل نبود امکان زنده‌گیری و واکسیناسیون جانوران وحشی، درمان این بیماری در حیات وحش میسر نیست.

بنابر اعلام مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست در سال جاری مواردی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در برخی استان‌های کشور مشاهده شده است.

برچسب‌ها سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور خراسان جنوبی بیماری حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور خراسان جنوبی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور خراسان جنوبی بیماری حیات وحش بیماری طاعون نشخوارکنندگان طاعون نشخوارکنندگان کوچک خراسان جنوبی کل دامپزشکی حیات وحش دام اهلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۱۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین

جلوخانی مدیر کل دامپزشکی قزوین گفت: هاری یک بیماری ویروسی کشنده و مشترک بین انسان و دام است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و میزان کشندگی آن بسیار بوده و در گوشتخواران اهلی، وحشی و انسان و غالبا از طریق گزش با بزاق آلوده ایجاد می‌شود وحیوان هار علایمی از قبیل ترشح شدید بزاق، عدم توانایی در بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام و ناله کشیدن را نشان داده و در نهایت فلجی و مرگ به دنبال دارد.

جلوخانی، واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار در روستا‌ها را موثرترین اقدام در راستای کنترل و پیشگیری این بیماری برشمرد و افزود: این اداره کل ضمن ایمن نمودن این دسته از دام‌ها، در صورت رخداد کانون‌های احتمال هاری، به بازدید و اقدامات میدانی مثل نمونه‌برداری از دام مشکوک به هاری و ارسال به آزمایشگاه مرجع ملی، واکسیناسیون اورژانسی متعاقب گزش، مراقبت فعال در کانون و واحد‌های موجود در شعاع کانون بیماری، نظارت بر دفن بهداشتی و ضدعفونی جایگاه دام مشکوک به هاری و آموزش و ترویج را به مرحله اجرا درمی‌آورد.

مدیرکل دامپزشکی قزوین از دامداران خواست در راستای کنترل بیماری ضمن همکاری با تیم‌های دامپزشکی، از تماس سگ‌های نگهبان با سگ‌های بلاصاحب از طریق حصارکشی مناسب خانه و دامداری جلوگیری به عمل آورده و در صورت برخورد با موارد مشکوک مراتب را سریعا به ادارات دامپزشکی شهرستان مربوطه اطلاع دهند و یا با شماره گویای ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۵۱۲ تماس حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • اکسپو سکوی پرتاب توسعه خراسان جنوبی
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند