Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@15:32:11 GMT

چه خطراتی یک فک خزری را تهدید می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۱۰۶۶

چه خطراتی یک فک خزری را تهدید می کند؟

ایسنا/گیلان مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه ماهی کیلکا به علت هجوم شانه دار به زنجیره غذایی و لارو این گونه با کاهش شدید صید مواجه شده است، افزود: همچنین این ماهی به علت اینکه از غذاهای اصلی فک خزری می باشد، تامین غذای آنها را نیز کاهش داده است.

در میان موجودات زنده دریای خزر فک خزری تنها پستاندار و یکی از آشناترین موجودات دریای خزر است که بر طبق اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت جزو گونه های در معرض خطر محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغذیه فک‌های خزری از ماهی کیلکا و گاها سخت‌پوستان تامین می‌شود. فک‌های خزری برای شکار تا عمق ۵۰ متری آب پایین می‌روند و بعد از یک دقیقه جهت تنفس روی آب می‌آیند؛ البته به طور کلی فک‌ها در صورت نیاز می‌توانند مدت زمان بیشتری را در بخش‌های عمیق‌تر آب‌ها بمانند.

فک‌ها جانورانی هستند که نقش پررنگی در اکوسیستم بر دوش دارند، حتی مدفوع این حیوان نیز به عنوان غذای سایر گونه‌های آبزی استفاده می‌شود لذا محافظت از فک‌های خزری مختص به یک کشور نیست و جهت بهبود شرایط این گونه، نیاز است تمامی کشورهای حوزه دریای خزر به فکر باشند.

عظیم مدبری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نقش شیلات در تامین غذای گونه های در حال انقراض دریای خزر همچون فک خزری، اظهار کرد: فک خزری تنها پستاندار دریای خزر بوده که اغلب غذای این گونه آبزی ماهی کیلکا می باشد.

وی با بیان اینکه ماهی کیلکا به علت هجوم شانه دار به زنجیره غذایی و لارو این گونه با کاهش شدید صید مواجه شده است، افزود: همچنین این ماهی به علت اینکه از غذاهای اصلی فک خزری می باشد، تامین غذای آنها را نیز کاهش داده است.

مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه صید بی رویه کیلکا به ویژه در مناطق شمالی دریای خزر نسل آنها را با مشکل مواجه ساخته است، تصریح کرد: شیلات در برخورد با مهاجم شانه دار با مطالعات و تحقیقات انجام شده گونه شانه دارخوار را تولید کرده و منجر به تعدیل تولید و تکثیر شانه دار شده و لذا از این طریق کمکی به حیات و بقا و تامین غذای فک کردیم.

مدبری، در پاسخ به این سوال که «دریای خزر با چه آلودگی هایی مواجه بوده و این آلودگی ها چقدر اکوسیستم شیلاتی را تهدید می کند؟»، گفت: از مهمترین آلودگی هایی که اکوسیستم دریای خزر را تهدید می کند شامل آلودگی های صنعتی، انسانی، نفتی و صید بی رویه است.

وی ادامه داد: آلودگی های ناشی از سموم دفع آفات کشاورزی نیز ضمن حذف بستر طبیعی ماهیان رودکوچ به ویژه ماهی سفید، کاهش صید این گونه و در نهایت کاهش درآمد صیادان را به همراه دارد لذا این آلودگی ها یقینا بر زیست بوم های طبیعی در دریا صدمات جبران ناپذیری وارد می کند.

مدیرکل شیلات گیلان، با اشاره به مشاهده لاشه چندین فک خزری طی روزهای اخیر در سواحل دریای خزر، به تبیین احتمال مرگ این فک های پرداخت و خاطرنشان کرد: تاکنون از سوی مسئولان محلی استان های ساحلی به ویژه مدیران کل حفاظت محیط زیست، درباره علت اصلی مرگ فک های خزری نظرات قطعی داده نشده، اما احتمالاتی نظیر آنفلوانزای پرندگان، عملیات نظامی به ویژه از سوی کشور آذربایجان و انجام مانورهای نظامی، بیماری های ویروسی و میکروبی را از علل مرگ این فک ها می دانند.

وی با بیان اینکه حفاظت از حیات این گونه ارزشمند در اکوسیستم دریای خزر باید در دستور کار قرار گیرد، متذکر شد: با توجه به افزایش خطر انقراض فک خزری، کماکان در حال مشاهده لاشه های تازه این گونه هستیم تا بررسی های دقیق تر انجام پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فک خزری انقراض درياي خزر تامین غذای ماهی کیلکا دریای خزر فک خزری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان

رئیس انجمن ملی مزارع پرورش ماهی تاجیکستان در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران همزمان با برپایی نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با مدیران برخی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، بازرگانان و فعالان بخش‌های تولیدی و تجاری تاجیکستان که برای بازدید از نمایشگاه ایران اکمسپو ۲۰۲۴ به محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آمده‌اند، در بازدید از غرفه‌های مختلف عرضه محصولات شرکت‌های دانش بنیان در آی‌هیت (خانه نوآوری و فناوری ایران) استقبال قابل توجهی از تولیدات این شرکت‌ها داشتند و اکثر بازدیدکنندگان تحت تاثیر دستاوردهای دانش‌بنیان بخش کشاورزی قرار گرفتند.

بیش از ۷۰ درصد جمعیت کار تاجیکستان در بخش کشاورزی کار می‌کنند و فرسوده بودن و کمبود ادوات کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی در تاجیکستان میزان تولید را در این کشور که بخش عمده آن به کشاورزی مشغول است، بسیار کاهش داده است.

تاجیکستان بستر بسیار مناسب و آماده‌ای برای عرضه ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی ایران است و تاجیک‌ها نیز در این نمایشگاه نشان دادند که از محصولات ایران به دلیل کیفیت بالا و سازگاربودن با شرایط کشاورزی تاجیکستان به گرمی استقبال می‌کنند.

به گفته باراتو، رئیس انجمن ملی مزارع پرورش ماهی جمهوری تاجیکستان برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی تاثیر مستقیمی در روند افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور دارد.

باراتو با تاکید بر اینکه ما به دنبال تجارت و توسعه همکاری‌ها میان ایران و تاجیکستان هستیم، اظهار کرد: امیدوار هستیم بازدید امروز ما موجب آشنایی بیشتر تجار و بازرگانان تاجیک با دستاوردهای ایران و معرفی توانمندی‌های تولیدی و صنعتی ایرانیان شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی در ادامه به جذابیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه پرورش ماهی اشاره کرد و افزود: ما در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت) با مدیرعامل یک شرکت پرورش ماهی که دارای بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در مناطق غیــرساحلی ایران است، مذاکراتی انجام دادیم. این شرکت با پیشرفتــه‌ترین تکنولوژی روز، سالانه ۱۲۰ تن گوشت و سه تن خاویار را به بازار عرضه می‌کند که این قابلیت و توانایی برای ما بسیار جذاب و کاربردی است. امیدوار هستیم در آینده نزدیک بتوانیم با این شرکت همکاری‌های خوبی را رقم بزنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • مرگ صدها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام (فیلم)
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • (ویدیو) غذای خیابانی در پاکستان؛ پخت و سرو ۵۰۰ کیلو آب نخود با مرغ و تخم مرغ
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • طرز تهیه یک غذای محلی خوشمزه با دم گاو (فیلم)
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی