Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@23:07:28 GMT

«قبرستان متروکه دهخدا» و طرحی که همچنان زمین ماند

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۱۶۰۸

«قبرستان متروکه دهخدا» و طرحی که همچنان زمین ماند

قبرستان متروکه «دهخدا»و تغییر کاربری این قبرستان موضوع تازه‌ای نیست؛ قبوری به قدمت بیش از یک قرن و قبرستانی که اینک به محل تجمع معتادان و خرید و فروش مواد مخدر تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، به گواه شاهدان شاید بیش از ۶۰ سال است که در قبرستان متروکه دهخدا تدفینی صورت نگرفته است. هر از گاهی تغییر کاربری «قبرستان متروکه دهخدا» نقل محافل می‌شود و پس از مدتی به فراموشی سپرده می‌شود؛ حدود یک سال است که این زخم کهنه دو باره سرباز کرده و اعضای شورای اسلامی شهر درصدد تغییر کاربری آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه‌ای که تنها در سایه تعامل بیش از بیش ارگان‌هایی چون اداره راه و شهرسازی، شهرداری و اوقاف و امور خیریه ممکن خواهد شد.

تغییر کاربری قبرستان دهخدا در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد

محمد طالب، عضو شورای اسلامی شهر زنجان در این باره به خبرنگار ایمنا گفت: ساماندهی قبرستان مخروبه دهخدا یکی از برنامه‌های شاخص مدیریت شهری در راستای احیای بافت فرسوده شهر به شمار می‌رود البته در این زمینه مشکلاتی با اوقاف در این زمینه داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه اوقاف در گذشته به جای سهیم شدن در مسائل شهری بیشتر بنگاه‌داری می‌کرد، افزود: خوشبختانه توانستیم مصوبه تغییر کاربری قبرستان مخروبه دهخدا از کمیسیون ماده پنج را دریافت کنیم و بخشی از این قبرستان برای تبدیل به فضای سبز و مرکز آتش نشانی با شهرداری تهاتر شد.

عضو شورای اسلامی شهر زنجان با بیان اینکه احداث درمانگاه، سرای محله و مباحث فرهنگی این مجموعه نیز توسط اوقاف به کمک خیران انجام خواهد شد، اضافه کرد: احداث پاسگاه نیز همت نیروی انتظامی را می‌طلبد که امنیت را در این منطقه تأمین کند.

طالب خاطرنشان کرد: توجه به مناطق کم برخوردار از اولویت‌های شورای ششم است که با کمک اوقاف مقرر شده تا اماکن مخروبه احیا شود.

شهرداری به املاک اوقاف تعرض کرده است

محمدتقی فاتحی‌نژاد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان نیز در این زمینه به خبرنگار ایمنا گفت: دبیر کمیسیون ماده پنج و اداره کل شهرسازی بدون اذن اوقاف طرح مربوط به قبرستان دهخدا را تصویب کرده‌اند، اوقاف بعد از چندین جلسه به این موضوع پی برده و به دنبال آن با الصاق سند این قبرستان و ارسال نامه‌ای در تاریخ ۱۵ شهریور به اداره کل راه و شهرسازی خواستار تعیین تکلیف این مهم شده است.

وی ادامه داد: اوقاف شهرستان در این نامه به صراحت اعلام کرده است که مطابق قانون مالکیت قبرستان‌های متروکه تحت تولیت اوقاف است و هر گونه تغییر کاربری ملزم به اخذ مجوز از نماینده ولی فقیه و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور است، اوقاف در نامه دیگری تاکید کرده است که اگر شهرداری طی یک هفته اقدام به اخذ مجوز از اداره اوقاف و امور خیریه نکند به منزله لغو این طرح است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان گفت: طی جلسه‌ای که با شهرداری داشتیم با ارائه سند مالکیت این قبرستان مقرر شده بود که از بودجه سال ۹۹ حق اوقاف را بپردازند که تاکنون میسر نشده است.

فاتحی نژاد با تاکید بر اینکه اوقاف هیچ زمان سهم خواهی نکرده و نمی‌کند بلکه با ارائه سند به دنبال دفاع از حقوق موقوفه است افزود: شهرداری با چه مجوزی در مورد ملکی که متعلق به اوقاف و امور خیریه است تعرض می‌کند؟

وی با بیان اینکه طبق اسناد و مدارک موجود اوقاف و امور خیریه استان زنجان در سال ۸۸ در خصوص تعیین تکلیف قبرستان متروکه دهخدا مذاکراتی داشته‌اند اظهار کرد: این امر درست نیست که فردی موقوفه را با اطلاعات ناقص زیر سوال ببرد. شرایط موقوفات خیلی سخت‌تر از بیت‌المال است، در موقوفات رئیس دستگاه تنها تصمیم‌گیر نیست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان خاطرنشان کرد: متأسفانه شهرداری بعد از ۱۲ سال تازه به فکر تغییر کاربری این قبرستان افتاده است و این امر تنها با تأیید نهاد رهبری و انعقاد قرار داد فی‌مابین و در گذر زمان اتفاق خواهد افتاد.

فاتحی نژاد با تاکید بر اینکه اوقاف به حقوق شهروندان حساسیت دارد ادامه داد: این اداره در خصوص ملک وقفی از لحاظ شرعی و قانونی وظیفه سنگینی بر عهده دارد و موقوفات اگر آباد شود به نفع مردم محروم است.

به اوقاف ارتباطی ندارد قبرستان دهخدا محل تردد معتادان است

وی با تاکید بر اینکه اوقاف آمادگی کاملی برای احیای قبرستان دهخدا را در صورت پرداخت حق موقوفه دارد یادآور شد: به اداره اوقاف ارتباطی ندارد که این قبرستان محل تردد معتادان شده است و ساکنان این محل مگر نمی‌دانستند که در کنار قبرستان خانه می‌خرند!

مدیر کل اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان با اشاره به اینکه موقوفات زیادی توسط اداره راه و شهر سازی و شهرداری زنجان تصرف شده است خاطرنشان کرد: حدود چهار حلقه قنات، موقوفه حاج میرزایی واقع در خیابان توحید، برخی از مساجد از جمله مسجد فاطمه الزهرا (غریبیه بالا) مسجد داوود قلی و سرای کلبعلی و موقوفه میرزا مهدی از جمله موقوفات در تصرف شهرداری است. در صورت عدم پرداخت حقوق اداره اوقاف با دستور قضائی از حقوق موقوفه دفاع خواهیم کرد.

صحبت‌های فاتحی نژاد در حالی مطرح می‌شود که شورای اسلامی شهر زنجان همچنان بر اجرای طرح تغییر کاربری این قبرستان تاکید دارند و اجرای این طرح را عام‌المنفعه می‌داند و بر این باورند که شهرداری هیچ چشم داشت اقتصادی به آن ندارد.

کد خبر 527969

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهرداری زنجان اوقاف و امور خيريه قبرستان وقف زنجان زمین قبرستان اداره اوقاف و امور خیریه سازمان اوقاف شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان شورای اسلامی شهر تغییر کاربری فاتحی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت آرامستان گرگان تکمیل است/ گورستان جدید سال آینده بهره‌برداری می‌شود

عضو شورای اسلامی شهر گرگان از تکمیل ظرفیت آرامستان گرگان خبرداد و گفت: از سال آینده آرامستان جدید برای شهروندان قابل استفاده خواهد بود.

حجت مقسم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: آرامستان جدید در زمینی به مساحت ۹ هکتار در شمال محدوده شهری گرگان واقع در ابتدای جاده آق قلا در حال احداث است.

عضو شورای اسلامی شهر گرگان افزود: در زمان بیماری کرونا و با اتمام ظرفیت قبرستان فعلی، احداث آرامستان جدید در سال ۹۹ به شکل فوریتی در دستور کار قرار گرفت و در حدود ۷۰۰ قبر را به‌صورت چند طبقه آماده کردند که اگر مرگ‌ومیر ناشی از کرونا شدت گرفت از آن استفاده کنند.

وی عنوان کرد: در طرح تهیه شده ۹ هکتار شامل ۴۷ درصد مساحت مختص عموم، ۲۰ درصد فضای خدماتی و ۳۳ درصد شامل معابر می‌شوند که فاز اول در بخش دوهکتاری معابر مشخص شده است.

مقسم ادامه داد: حدود شش هزار قبر در حال احداث است که ۲۰۰ قبر دو طبقه اجرا و برای یک هزار و ۴۰۰ قبر سه‌طبقه، قرارداد منعقد شده و در دست اقدام است.

به گفته وی، اقدامات زیربنایی برق، آب، گاز، تلفن و تأسیسات در حال انجام است و در فاز بعدی سردخانه و غسالخانه نیز احداث خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر گرگان بیان کرد: در فاز اول طرح احداث قبور، سردرب، معابر مختلف سواره‌رو و پیاده‌رو، قطعه‌بندی، شماره‌گذاری، فضای سبز، نمازخانه، سرویس بهداشتی، آبخوری، پارکینگ و دیواره‌های پیرامونی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: غیر از خرید زمین تاکنون برای آرامستان جدید افزون بر ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده که بیشتر بحث تسطیح و حفر قبرها انجام شده است.

مقسم با بیان اینکه شورای ششم کار خود را ابتدا با بحث آرامستان شروع کرد، گفت: در ابتدا زمین آرامستان با مشکل حقوقی و املاکی بین ورثه و واسطه‌ای که زمین خریداری شده بود، اختلاف مالی وجود داشت که انتقال کامل سند را با مشکل مواجه کرد و موضوع از طریق شکایت در دادگستری مطرح و طرفین وکلا فراخوانده شدند و در نهایت حکم به نفع شهرداری صادر شد.

وی از انعقاد قرارداد آرامستان با پیمانکار خبر داد و افزود: در ماه آینده آرامستان جدید به مرحله اجرا خواهد رفت.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر گرگان افزود: از سال آینده آرامستان جدید برای شهروندان قابل استفاده خواهد بود.

مقسم در توضیح اراضی آرامستان امامزاده عبدالله گرگان، گفت: زمین آرامستان فعلی در مالکیت سه طیف اوقاف و وامورخیریه، شهرداری وبنیادشهید است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر ظرفیت خود آرامستان و پارکینگ اطراف آن پرشده است و اوقاف هزینه‌های فرهنگی و خدماتی خود را برای آرامستان از فروش قبر با قیمت بالا و پایین تأمین می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: آن بخش از زمین‌هایی که مربوط به شهرداری است هزینه‌ای از شهروندان دریافت نمی‌شود و شهرداری تنها برای هزینه کفن، دفن، قبرکردن و شستشو مبلغی را دریافت می‌کند.

وی افزود: نظافت، رفت و روب و بخشی از زیباسازی کل فضای آرامستان فعلی به عهده شهرداری گرگان است.

مقسم با اشاره به مشکل شهرداری با اوقاف وامورخیریه استان بیان کرد: در جنب امامزاده عبدالله از سمت خیابان راه‌آهن (میدان ترمینال) زمین دو هزار متری که مالکیت آن با اداره اوقاف وامورخیریه است و اوقاف بدون هماهنگی باتوجه به اینکه کاربری زمین پارکینگ بوده است، قصد در تغییر آن به قبر داشت که فعلاً در حال مذاکره با اداره اوقاف هستیم.

گفتنی است؛ با توجه به اینکه شهروندان عادت دارند در جوار یک‌امامزاده‌ای دفن شوند، بهتر آن است که شهرداری گرگان قطعه‌ای را برای دفن شهدای گمنام در نظر بگیرد تا به معنویت فضا اضافه کنند.‌

کد خبر 748443

دیگر خبرها

  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • ظرفیت آرامستان گرگان تکمیل است/ گورستان جدید سال آینده بهره‌برداری می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم