Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور افزایش پوشش گیاهی و ارتقاء سطح معیشت بهره برداران را رویکرد جدید این سازمان اعلام کرد.

"ترحم بهزاد" پیش از ظهر امروز ۲۰ مهرماه در کارگاه آموزشی با موضوع شیوه نامه فنی و اجرایی بهره بردارای از مراتع و شرح خدمات تهیه طرح های مرتع داری در کرمان گفت: بحث تخصیص اراضی برای مرتبه دوم در استان کرمان را در تهران بررسی و برای حل آن تصمیم گیری خواهیم کرد و سعی می کنیم این تفویض اختیار جهت تسهیل در امور کارها به استان داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از رویکرد جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری سخن به میان آورد و بیان کرد: در گذشته رویکرد سازمان تولید علوفه بود اما در رویکرد جدید، با توجه به بند ۲۰ شیوه نامه اصلاحیه فنی اجرایی و بهره برداری از مراتع کشور دامداران مکلف هستند بعد از دو فصل از اخذ پروانه بهره برداری چرا، اقدام به تهیه طرح مرتع داری کنند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور افزود: پروانه چرای دام یک پروانه موقت است اما طرح مرتع داری یک سند مدونی از مجموعه اقداماتی است که به منظور مدیریت پایدار مراتع با هدف حفظ، احیاء، اصلاح، توسعه و بهره‌برداری صحیح و استمرار تولید در محدوده معینی از مراتع در قالب طرح به تصویب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یا واحدهای تابعه استانی آن می رسد.

وی با بیان اینکه رعایت مفاد طرح و اجرای طرح مرتع داری به عهده مجری و ناظران طرح است، تصریح کرد: وسعت کل مراتع استان کرمان ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار هکتار است و خوشبختانه در سال گذشته ممیزی کل این مراتع تمام شد.

بهزاد ادامه داد: در ۴۰ سال اخیر سالانه ۱۴۰ هزار هکتار از مراتع استان کرمان ممیزی می شد اما سال گذشته ۵۸۰ هزار هکتار از مراتع استان ممیزی شدند.

وی افزود: تهیه طرح مرتعداری در استان کرمان در ۴۰ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۶۳ هزار هکتار بوده اما پارسال ۹۱۰ هزار هکتار تهیه طرح انجام شد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور با بیان این مطلب که تمدید پروانه چرای دام استان کرمان در سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مصوب بوده است، اظهار کرد: در سال گذشته استان کرمان به لحاظ مدیریت و اجرای طرح های مرتعداری رتبه دوم کشور را کسب کرد.

وی تبدیل پروانه چرا به طرح مرتعداری را سیاست سازمان جنگل ها و مراتع کشور اعلام کرد و افزود: برای اجرای این سیاست، کیفیت را فدای کمیت نکردیم.

بهزاد اظهار کرد: در ۴۰ سال اخیر به طور میانگین سالانه ۸۷۶ هزار هکتار تهیه طرح مرتعداری در کشور داشتیم اما سال گذشته ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار داشتیم و ممیزی سالانه یک میلیون ۹۲۰ هزار هکتار بوده این در حالی است که در ۱۳۹۹ حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار بوده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته مصوب تمدید چرای دام در کل کشور ۲۰ میلیارد تومان بود اما ما ۲۳ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان تخصیص تمدید پروانه چرای دام انجام دادیم.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: مصوب بهره مالکانه ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود درحالی که ما حدود ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بهره مالکان اخذ کردیم.

وی افزایش پوشش گیاهی و ارتقای سطح معیشت بهره برداران را رویکرد جدید سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور اعلام کرد و گفت: در این سیاست جدید توسعه گیاهان دارویی، پرورش ماکیان، توسعه گردشگری، بوم گردی و همچنین استفاده از گونه های چند منظوره در محدوده مرتعداری در راستای بهبود سطح معیشت بهره برداران و افزایش پوشش گیاهی جهت جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت آب های زیرزمینی در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، این کارگاه در راستای بررسی قرار راهکار حل مسائل و مشکلاتی که در راستای تهیه طرح ممیزی، اخذ پروانه چرا، توسعه رویشگاه گیاهان دارویی و کارهای بیولوژیک و بیومکانیک در عرصه های مرتع برگزار شد.

برپایه این گزارش در این مراسم قرارداد ۸ طرح مرتعداری مجموعا به مساحت ۴۰هزارهکتار در شهرستان های سیرجان، کرمان و رفسنجان اهدا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری مرتعداری استان کرمان مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها و مراتع کشور افزایش پوشش گیاهی میلیون تومان طرح مرتعداری سال گذشته رویکرد جدید هزار هکتار مرتع داری تهیه طرح طرح مرتع چرای دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۲۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان،کارشناس امور باغداری جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:این میزان گلخانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد رشد داشته است.
عبدالله جعفری صرفه جویی در مصرف آب، افزایش تولید و انتقال محصولات جالیزی به گلخانه را از مهمترین اهداف احداث گلخانه دانست.
وی میگوید: با بهره‌برداری تولید در این سطح گلخانه در استان، به ازای هر هکتار ۱۲ نفر به صورت مستقیم صاحب شغل خواهند شد.
هم اکنون بیشترین میزان تولید محصولات گلخانه‌ای مربوط به گوجه فرنگی است و ۱۴ واحد گلخانه در استان به کشت این محصول می‌پردازند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی