Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید سوری گفت: کارهای مقدماتی طرح قرنطینه هوشمند شروع شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید سوری - رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه در اپیدمی های پیش رونده مانند کرونا تا ابد نمی توانیم همه چیز را تعطیل کنیم چون هیچ جامعه ای تاب آوری طولانی برای دوران سخت نخواهد داشت، گفت: بنابراین باید با گذشت زمان که شناختمان نسبت به بیماری و چرخش ویروس و راه های پیشگیری بیشتر می شود، مسیر بازگشت به شرایط عادی را هموار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از راه هایی که برای کنترل شرایط در اپیدمی ها وجود دارد استفاده از قرنطینه یا مدیریت هوشمند اپیدمی است. در این شیوه باید بتوانیم خطر را خوب برآورد کنیم و متناسب با آن افرادی که شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند را شناسایی و از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کنیم.

استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: الان بسیاری از افراد در جامعه واکسینه شده اند و عده ای هم پروتکل های بهداشتی را همچنان رعایت می کنند، بنابراین این افراد نباید قربانی کسانی شوند که واکسن نمی زنند و اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند.

سوری گفت: در رویکرد قرنطینه هوشمند با استفاده از فناوری های نوین و سنجش درست خطر، هدفمان برقراری شرایطی است که ضمن پیش بردن چرخه ی زندگی عادی، از احتمال خطر و انتشار بیماری و رخداد پیک های متعدد جلوگیری کنیم.

وی تصریح کرد: بنابراین با استفاده از مکانیزم هایی چون تلفن همراه و دوربین های پیشرفته و غیره، محدودیت هایی را برای واکسن نزده ها ایجاد می کنیم و مثلا با عدم ارائه خدمات عمومی در مکان های مختلف می توان افراد را به زدن واکسن و رعایت پروتکل ها به منظور پیشگیری از انتقال بیماری هدایت کرد.

رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید براینکه کشورهایی که زودتر از مدیریت و قرنطینه هوشمند استفاده کرده اند، در مهار اپیدمی موفق تر بوده اند، گفت: ما متاسفانه دیر به سمت قرنطینه هوشمند رفته ایم.

سوری اضافه کرد: کشورهایی چون کره جنوبی، تایوان، هنگ کنگ، سنگاپور و نیوزیلند پیش از این از طریق فناوری های نوین روی قرنطینه هوشمند کار کرده اند و با شناسایی به موقع افرادی که شانس ابتلا دارند، از این روش بهره بسیاری در مهار اپیدمی برده اند.

وی عنوان داشت: در طرح شهید سلیمانی هم از همان ابتدا در مورد طرح هوشمندسازی مدیریت اپیدمی صحبت کردیم اما متاسفانه عملیاتی نشد ولی الان فضا برای اجرای این طرح مهیاتر است.کارهای مقدماتی طرح قرنطینه هوشمند شروع شده است و طی هفته های پیش رو و تقریبا از ابتدای آبان ماه به طور جدی در کشور اجرا خواهد شد.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه برای مدیریت اپیدمی باید چرخه ی ویروس را به حداقل برسانیم، گفت: ویروس برای ادامه ی حیات نیاز به میزبان حساس دارد. کسانی که واکسینه شده اند میزبان حساسی نیستند و مقاومند اما اقلیتی که در جامعه واکسن نزده اند می توانند میزبان ویروس باشند.

حمید سوری ادامه داد: همچنین ویروس برای بقای خود جهش هایی را در خود ایجاد می کند یعنی با افزایش پوشش واکسیناسیون، ویروس تکاپوی بیشتری برای بقای خود می کند و در این شرایط باید حداقل ۸۰ درصد جامعه واکسینه شوند تا آن شرایط مهار اپیدمی و کاهش مرگ و میر پیش بیاید.

وی اظهار داشت: متأسفانه ما هنوز مرگ و میر هایمان بالای ۲۰۰ مورد است و این نشان می دهد که گروه های پر خطری هستند که یا واکسینه نشده اند یا پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده و در جامعه می چرخند.

این اپیدمیولوژیست بیان کرد:در واقع یکی از اهداف قرنطینه هوشمند، شناسایی افراد مذکور و هدایت آن ها به سمت این است که مصونیت آن ها را بالا ببرد تا شانس مرگ و ابتلای شدید در آن ها کم شود.

رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه زیر ساخت ها برای اجرای طرح "قرنطینه هوشمند" در کشور فراهم شده و فقط نیاز است کارهای نرم افزاری در راستای استفاده از این زیر ساخت ها ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی قرنطینه اپیدمیولوژی قرنطینه هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۳۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • نشاء شالی در گلستان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • پخش گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم از شبکه خبر
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور