Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:37:44 GMT

موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۴۲۵۷

موضوع انسان بنیادین با نگاه اسلام بررسی شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، غلامرضا حداد عادل روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی افزود: در غرب شناسی چند نکته مقدماتی مانند ضرورت و اهمیت اصل مسئله و دشواری کار باید مد نظر باشد.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ سال است که دوگانه غرب و شرق شکل گرفته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در حقیقت برای اینکه خودمان باشیم و بتوانیم بفهمیم کی هستیم و چه باید چه‌کاری انجام دهیم، چاره ‌ای جز غرب شناسی نداریم.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خاطرنشان کرد: امروز در اداره کشور و مسائل بین المللی، انقلاب و دینداری در هر قدم با غرب مواجه هستیم؛ بنابراین باید غرب را شناخت.

حدادعادل با بیان اینکه در پژوهشکده غرب شناسی باید کار تاریخی صورت گیرد، یادآور شد: باید بررسی شود که از آغاز تا کنون شکل مواجهه با غرب چگونه بوده است. در زمان‌های گذشته افرادی در کشور بوده‌اند که راه پیشرفت را فکر و روح غربی می‌دانستند. اکنون تفکر نقد مد نظر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم غرب را بپذیریم یا رد کنیم، هر موضع گیری باید با منطق، عقلانی و شناخت صورت گیرد. تا وقتی پدیده‌ای به درستی شناخته نشود، تصمیم گیری نیز به درستی میسر نمی‌شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد: غرب زدگی معنای اجتماعی و سبک زندگی را در برمی‌گیرد که باید وجوه مختلف آن از جمله پوشش تا نامگذاری‌ها را بررسی کرد؛ چرا که با پدیده غرب زدگی عوام روبه‌رو هستیم.

حدادعادل با بیان اینکه اگر خواص غرب را به درستی می‌شناختند، عامه با پدیده‌ غرب زدگی روبه رو نمی شدند، توضیح داد: تمدن غرب یک روح و یک جسم دارد، معمولا با گفتن نام غرب به جنگ، استعمار و سیاست غرب توجه می شود که جسم تمدن غرب است. تمدن غرب یک روح دارد که جسم را کنترل می‌کند.

وی افزود: موضوع انسان بنیادین روح اصلی تمدن غرب از دوره رنسانس تا کنون است. بنابراین شناخت غرب امروز باید از رنسانس آغاز شود و برای شناخت رنسانس باید قرون وسطا نیز  شناخته شود.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی یادآور شد: اولین جلوه‌های انسان‌گرایی غربی در ادبیات و هنر ظاهر می شود و سبک های هنری و ادبی پیش از قرون وسطا را احیا می کنند. در این جلوه‌ها گفته می‌شود که انسان با بدن و خصوصیات روحی خود اصل قرار می‌گیرد که این سیر دوگانه انسان و خدا را شکل می‌دهد.

حدادعادل عنوان کرد: فیلسوفان غربی تمدن غرب را سرآمد همه تمدن های ممکن می دانند. هر تمدن دیگری ارزش آن به این اندازه است که چقدر غرب در شکل گیری تمدن‌ها موثر بوده است.

آیین افتتاح پژوهشکده غرب شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور علی اکبر ولایتی رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، غلامعلی حدداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، سید محمود رضا آقامیری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، سید مرتضی نبوی رییس پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی و جمعی از فرهیختگان دانشگاهی داخلی و خارجی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

برچسب‌ها غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی  محمد مهدی طهرانچی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی غلامعلی حداد عادل دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی محمد مهدی طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی پژوهشکده غرب شناسی واحد تهران مرکزی تمدن غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟

مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی‌تردید یکی از متفاوت‌ترین مربیان خارجی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه‌ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی‌های قابل تحسین او، علاقه‌ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می‌دهد.

این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال‌ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظر‌های توأم با نیش و کنایه را حفظ می‌کنند.

حادثه‌ای که زندگی مورایس را تغییر داد

به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.

او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

می‌خواهم مسلمان شوم

اما آنچه مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می‌گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»

به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.

نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات، یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرایند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

ازدواج با دختر ایرانی

از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع ژوزه مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ‌تر شد و رسانه‌ها نیز درباره آن صحبت کردند.

در این خصوص گفته می‌شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی‌اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.


منبع: ورزش سه

دیگر خبرها

  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • مسابقات آزاد تپانچه جوانان؛ تمدن بر سکوی قهرمانی ایستاد
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • شعر و ادب پارسی دومین زبان جهان اسلام است
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟
  • جزئیات یک تصمیم پرسروصدا؛ ژوزه مورایس چگونه مسلمان شد؟
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد