Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، علیرضا حقیقیان در ششمین نشست وزرای امور خارجه کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) با محوریت موضوع «امنیت و توسعه پایدار در آسیا بر اساس واقعیت‌های جدید جهان پساکرونا»، همکاری منطقه ای را  یکی از عناصر سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران خواند و برفعال ترشدن سیکا جهت بهره‌مندی از فرصت‌های پیش‌رو و اجتناب از تهدیدات تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقیان در سخنان خود به مسائل مختلفی مانند تشکیل جبهه‌ای واحد برای فائق آمدن بر چالش‌هایی مانند همه‌گیری کووید-۱۹، ضرورت برقراری تعامل سازنده و هم‌افزایی برای رسیدن به امنیت واقعی پایدار و درون‌زا و توسعه ای پایدار در سطح منطقه، تأکید بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران دایر بر تقویت حسن همجواری، اعتمادسازی، باز گذاشتن باب گفت وگو با همسایگان و دیگر کشورهای قاره آسیا، مرور پیشنهاد چند ابتکار صلح توسط ایران برای کمک به حل بحران‌های منطقه‌ای، همکاری نزدیک با کشورهای منطقه برای از بین بردن تهدیدات بزرگی مانند تروریسم تکفیری و تأکید بر لزوم افزایش همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای عضو سیکا، حل و فصل مسایل موجود میان همسایگان از طریق گفتگو و توسل به راه‌حل سیاسی میان آنان و رد هر گونه هم پیمانی یا اتحاد با طرف‌های ثالث به ویژه موجودیت‌هایی با سابقه سیاه تجاوزگری، ترور، جاسوسی، توطئه‌چینی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت، آپارتاید و نقض فاحش حقوق بشر پرداخت.

دستیار وزیر و مدیر کل اوراسیای وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به تداوم آپارتاید در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، نفی حقوق اولیه مردم فلسطین و کشتار روزانه کودکان فلسطینی و تشدید جنایات رژیم اشغالگر قدس را پیامدهای شوم تسلیم نکبت بار شماری اندک به روند موسوم به "عادی‌سازی" دانست و تأکید نمود که تشدید وخامت اوضاع در سرزمین های اشغالی فلسطین از جمله قدس شریف باید به عنوان نقض آشکار و نظام‌مند حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و حقوق بین‌الملل توسط ذات صهیونیستی به شدیدترین لحن ممکن محکوم شود.

حقیقیان  در ادامه بر جایگاه ویژه سیکا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مجمعی گران‌سنگ متشکل از کشورهای آسیایی به ویژه ۱۱ کشور همسایه ایران تصریح و در این زمینه از ارتقای سیکا به یک سازمان منطقه ای از طریق انجام مذاکراتی نظام‌مند و زمان‌بندی شده در چارچوب سیکا استقبال کرد.

دستیار وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به ادعاهای کذب نماینده رژیم صهیونیستی، تمامی اتهامات مطروحه علیه کشورمان را رد و بر این نکته تصریح کرد که رژیم صهیونیستی با توجه به سابقه دهشتناک خود در امر خونریزی، تجاوز، آپارتاید و غیره، نه به لحاظ حقوقی و نه به لحاظ سیاسی و اخلاقی شایستگی اظهارنظر در مورد نظام‌های سیاسی مشروع از جمله جمهوری اسلامی ایران را ندارد.

وی افزود: نماینده رژیم صهیونیستی باید در مورد برنامه هسته ای نظامی مخفی و صدها بمب هسته ای و سایر انواع سلاح های کشتار جمعی آن برای کشورهای عضو توضیح دهد.  

حقیقیان گفت: تاریخ رژیم صهیونیستی مملو از کشتار، شکنجه، زندان و اخراج مردم فلسطین است و این رژیم به عنوان بزرگترین تهدید برای امنیت و ثبات خاورمیانه مطرح است.

ششمین نشست وزرای امور خارجه سیکا علاوه بر استماع نظرات و دیدگاه های مقامات کشورهای عضو، همچنین سندی تحت عنوان «بیانیه ششمین نشست وزرای امور خارجه» را به تصویب رساند.

این بیانیه حاصل ۱۰ دور مذاکرات دشوار بود که کلیه موارد پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران در متن نهایی بیانیه مورد توافق و تصویب قرار گرفت. تصریح بر رد اقدامات قهری یکجانبه، حمایت از چند جانبه گرایی، رد ارتباط تروریسم با هر نوع مذهب، فرهنگ و غیره، تأکید بر نقش جامعه بین المللی در کمک به رسیدگی به آوارگان و جابجاشدگان افغانی به ویژه در بحران اخیر این کشور، تایید بندی در خصوص مشکلات مشترک کشورهای جهان، ضرورت دسترسی منصفانه و برابر همگانی به امکانات درمانی و واکسن در زمینه کوید-۱۹ به ویژه واکسن، و حمایت از پیشنهاد مصر در مورد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و فلسطین از جمله مهم ترین موارد توفیق جمهوری اسلامی در بحث تدوین بیانیه پایانی بود.

دولت‌های عضو سیکا به رغم حضور و اعتراض شدید نماینده رژیم صهیونیستی، با ابراز نگرانی در خصوص وضعیت کنونی خاورمیانه، برای دستیابی به صلح، امنیت و ثبات در منطقه تمامی طرف های ذی‌نفع در این زمینه را به اجرای مفاد قطعنامه‌های سازمان ملل متحد فرا خوانده و بر پای بندی خود به احقاق حق مسلم فلسطین برای داشتن دولتی مستقل تصریح کردند. آنان با محکوم نمودن اقدامات یکجانبه‌ در مورد تغییر وضعیت موجود در بیت‌المقدس، رسیدگی و نقش سازمان ملل متحد در حمایت از  آوارگان فلسطینی را بسیار مهم دانستند.

نشست وزرای امور خارجه کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (CICA) هر دو سال یکبار با با شرکت وزرا و مقامات ارشد کشورهای عضو برگزار می‌شود.

ششمین نشست وزرای امور خارجه کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (CICA) در تاریخ ۱۹ و ۲۰  مهر ۱۴۰۰ (برابر با ۱۱ و ۱۲ اکتبر ۲۰۲۱ ) به ریاست قزاقستان در نورسلطان برگزار شد.

سازمان کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (CICA) با هدف ایجاد ساختار و سازوکاری برای گفت وگو و تعامل جهت تضمین صلح و امنیت در منطقه آسیا در حال حاضر دارای ۲۷ عضو دائم، ۹ عضو ناظر و ۵ سازمان ناظر است.

برچسب‌ها قاره آسیا سازمان ملل متحد تروریسم قزاقستان وزارت امور خارجه خاورمیانه جمهوری اسلامی رژیم صهیونیستی فلسطین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قاره آسیا سازمان ملل متحد تروریسم قاره آسیا سازمان ملل متحد تروریسم قزاقستان وزارت امور خارجه خاورمیانه جمهوری اسلامی رژیم صهیونیستی فلسطین ششمین نشست وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی کشورهای عضو منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است

شیخ ابراهیم محمدی امام جمعه اهل سنت عسلویه در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ضمن ارج نهادن مقاومت و ایستادگی ملت مظلوم غزه در برابر مصائب و حملات وحشیانه صهیونیست ها، امت اسلامی را به وحدت در مقابله با دشمنان اسلام فراخواند و اظهار داشت: خداوند متعال امت اسلام را به صبر و بردباری و مقاومت در برابر مصائب توصیه نموده است؛ مقاومت در سیره پیامبر اسلام و دیگر بزرگان دین یک امر است.

شیخ محمدی، افزود: در صدر اسلام و در تاریخ اسلام مشکلات ، رنج ها ، فشارهای مختلفی از سوی دشمنان اسلام بر ایشان و امت تحمیل میشد، از طرفی امت رسول خدا را در تنگناهای بسیاری قرار داده بودند؛ از این جهت حفظ وحدت و اسلام از مسائل مهم مسلمین عالم است.

این عالم اهل سنت، تصریح کرد: در عصر حاضر ملت های مسلمان بسیاری را مشاهده می کنیم که تحت فشارهای دشمنان اسلام هستند؛ ملت شریف ایران و امت اسلامی نیز در مقابل تحریم های ظالمانه و ستم هایی که استکبار جهانی آمریکا و رژیم صهیونیستی بر  ملت مظلوم غزه انجام میدهد از این نمونه ها است.

وی عنوان کرد: باید با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری و حرکت در این مسیر با حمایت از محور مقاومت و صبر و شکیبایی مصداق آیه شریفه قرآن کریم که می فرماید: « اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم» دیگر از این واضح‌تر؟ اگر شما در راه خدا حرکت کنید، دین خدا را نصرت کنید، خدا شما را نصرت خواهد داد؛ این سنّت الهى است و غیر قابل تغییر.

وی بیان کرد: بهترین راه مبارزه با صهیونیست ها و توطئه های دشمنان اسلام و مسلمین تمسک به قرآن وسنت پیامبراکرم صلی الله علیه وآله است، بایستی از تقویت وقدرت وحدت امت اسلامی بیشتر حمایت کنیم وبه نحواحسن انجام دهیم‌ زیرا در این روزها امت اسلامی دچارتوطئه ونقشه های پلید دشمن برای ایجادتفرقه ودودستگی شده ومسئولیت علما بسیارخطیراست وما همه وظیفه داریم این دسیسه ها وتوطئه ها را خنثی کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: از عوامل رسیدن به وحدت و نزدیکی مذاهب اسلامی صبر و شکیبایی است، در سیره پیامبر اسلام بسیار به صبر توصیه شده است که ایشان در زمانی که تحت محاصره سخت ترین و شدیدترین تحریم ها و مبارزات بر علیه کفار بودند، با قبول زجر و مشقت های فراوان رسالت خود و اسلام را حفظ نمودند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصمیم ترکیه برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تفاهم در انتخاب رئیس جمهور لبنان
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • گفت‌و‌گوی تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر امور خارجه قطر
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت