Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@16:03:38 GMT

رونمایی از قدیمی‌ترین نسخه خطی دیوان حافظ

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۷۷۲۰

رونمایی از قدیمی‌ترین نسخه خطی دیوان حافظ

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، همزمان با سالروز بزرگداشت حافظ شیرازی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نود و هشتمین برنامه «سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی» خود را به معرفی قدیمی‌ترین نسخه خطی دیوان حافظ موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس اختصاص داد.

در این برنامه فرهنگی که با حضور حجت الاسلام سیدجلال حسینی، ریاست این سازمان در محل سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی رضوی برگزار شد، دکتر مرتضی عمرانی، استاد دانشگاه پیام نور مشهد طی سخنانی به معرفی نسخه خطی دیوان حافظ دانشگاه پنجاب لاهور با تکیه بر مقدمه جامع محمد گلندام پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمرانی با اشاره به وجود بزرگانی چون سعدی، مولوی و حافظ در زبان و ادب پارسی، وجود بزرگان ادب ایران را مایه اعتلای ذوق و ادب ایرانی برای تمام عالم خواند و اشعار ایشان را  جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی، اندیشه و حافظه جمعی ایرانی عنوان کرد.

در ادامه این مراسم سیدرضا صداقت حسینی، کارشناس نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به معرفی شاخصه‌های قدیمی‌ترین نسخه خطی دیوان حافظ موجود در این کتابخانه پرداخت.

وی کاتب این اثر نفیس را که به خط نستعلیق خوش در ۱۴ سطر و ۱۸۶ برگ در سال ۸۵۹ قمری نگاشته شده، عبدالرحمان خوارزمی عنوان کرد.

صداقت حسینی همچنین به شاخصه‌های رسم الخط این اثر اشاره داشت و گفت: در این اثر(ک) به جای(گ)، (ج) به جای(چ)، (ب) به جای(پ) و حرف اضافه(به) متصل به‌واژه بعد کتابت شده، همچنین زیر حرف(س) سه نقطه گذاشته، زیر حرف(ی) دونقطه گذاشته و فعل(است) متصل به‌واژه قبل کتابت شده است.

کارشناس نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی همچنین اوراق این نسخه را دارای جدول‌بندی به زر و تحریر مشکی و لاجورد عنوان کرد و گفت: این اثر در اسفند ۱۳۹۲ توسط کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی خریداری شده است.

گفتنی است؛ در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی قریب به هشت هزار و ۲۰۰ نسخه خطی در موضوع ادبیات از شاعران و نویسندگان زبان و ادب فارسی به زبان‌های فارسی و عربی وجود دارد که از این میان ۱۶۶ نسخه آن دیوان حافظ است.

انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱

منبع: فارس

کلیدواژه: سه شنبه های علمی فرهنگی سازمان کتابخانه ها موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی سازمان کتابخانه ها موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی کتابخانه مرکزی آستان قدس نسخه خطی دیوان حافظ نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۷۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه

محمدامین بهرامی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه در جلسه انجمن کتابخانه‌های استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت راه‌اندازی کتابخانه مرکزی، گفت : این پروژه مهمترین و بزرگترین بنای فرهنگی استان است و در صورت راه‌اندازی می‌تواند محل مناسبی برای انجام برنامه‌های فرهنگی و هنری استان باشد.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری استان‌ها صاحب کتابخانه مرکزی هستند و در غرب کشور تنها استانی که کتابخانه مرکزی ندارد، کرمانشاه است.

بهرامی با اشاره به شروع این پروژه در سال ۱۳۸۶ گفت: این پروژه در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع در پنج طبقه و با زیربنای ۱۲ هزار مترمربع در دست احداث است.

وی به پیشرفت ۶۳ درصدی پروژه اشاره و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات اعتباری این پروژه بعد از ۱۷ سال به این میزان پیشرفت رسیده است.

بهرامی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه شده تا به پیشرفت ۶۳ درصدی برسد، اما برای اینکه بتوانیم پروژه را تکمیل کنیم با توجه به افزایش قیمت‌ها به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز داریم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به تصویب اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای این پروژه در سفر دور اول رییس جمهور به استان، گفت: در این سفر مقرر شد از این میزان اعتبار، ۲۰ میلیارد تومان آن توسط سازمان برنامه و بودجه و ۱۰ میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفت تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان اعتبار ۵.۶ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ و ۱۰ میلیارد تومان در سال گذشته تخصیص شد که صرف تکمیل پروژه شده و اکنون برای ادامه کار به تامین اعتبار جدید نیاز داریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رونمایی از مزدا EZ-۶ در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • گوشی جدید ناتینگ، ۲ روز دیگر رونمایی می‌شود
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)