Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خیرالله خادمی روز سه‌شنبه در آیین اتمام ریل‌گذاری راه‌آهن همدان - سنندج در ایستگاه سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشت: باید اطمینان پیدا کنیم عراق هم شبکه ریلی را به مرز باشماق می‌رساند که اگر در این زمینه توافق بین ۲ کشور صورت گیرد، ریل‌گذاری را ادامه و به شبکه ریلی این کشور متصل خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در کنار آن شبکه ریلی شمال به جنوب در غرب کشور در دست اجرا است که با اتصال راه‌آهن همدان - سنندج به بیجار و تبریز و جلفا و از سمت جنوب نیز از مسیر ملایر و لرستان به بند امام خمینی(ره)، این شبکه ریلی ایجاد خواهد شد.

معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور یادآور شد: تاکنون برای اجرای این پروژه ۲۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده که ارزش روز آن ۴۵ هزار میلیارد ریال است.

خادمی با بیان اینکه کارهای کوچکی باقی مانده و امیدواریم این پروژه در دهه فجر به بهره‌برداری برسد، ادامه داد: برای اتمام عملیات و بهره برداری از راه آهن همدان - سنندج حدود چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که امیدواریم در سفر قریب‌الوقوع رییس جمهوری به کردستان، این اعتبار تخصیص یابد.

وی یکی از اولویت‌های کشور را توسعه شبکه ریلی کشور و اتصال مراکز استان ها به آن اعلام کرد و گفت: سنندج بیست و سومین مرکز استان متصل به شبکه ریلی است و در صورت بهره‌برداری از راه آهن همدان - سنندج، حرکت قطار مسافری ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور یادآور شد: به دلیل اختلاف سطح ایستگاه تشکیلاتی تا شهر سنندج، باید حدود ۴۳ کیلومتر دیگر ریل‌گذاری انجام شود و این طرح در برنامه است اما اعتبار بالایی نیاز دارد.

خادمی تاکید کرد: در ایستگاه تشکیلاتی سنندج، تمام امکانات رفاهی برای تردد شهروندان سنندجی و مسافران در نظر گرفته شده است تا مردم پس از بهره برداری از این مروژه، به راحتی امکان تردد و دسترسی به قطار را داشته باشند.

طول خط آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهره‌برداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده و از شهر بهار و لالجین عبور و به استان کردستان منتهی می شود.

تاکنون برای این پروژه یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان هزینه شده، شامل سه قطعه، ۲۷ کیلومتر خط ایستگاهی و هفت ایستگاه دارد که مهمترین آن ابستگاه سنندج است.

قطعه یک ۶۴.۵ کیلومتر، قطعه دوم ۵۶ کیلومتر، قطعه سوم ۲۹.۵ کیلومتر است. این خط آهن دارای عرض مسیر ۶ متر، یک خطه، هفت ایستگاه و ظرفیت انتقال مسافر ۳۰۰ هزار نفر مسافر در سال ۱۴۰۱ و ظرفیت انتقال بار ۵۰۰ هزار تن( در سال ۱۴۰۱) است.

حداکثر سرعت طرح، در بخش مسافری ۱۶۰ کیلومتر در ساعت و باری ۱۲۰ کیلومتر در ساعت است.
از جمله مزایای بهره برداری از این خط ریلی می‌توان به کاهش تصادفات جاده‌ای، تسهیل سفر، توسعه صنعت گردشگری، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، اشتغالزایی و کاهش مصرف سوخت اشاره کرد.

برچسب‌ها کردستان همدان سنندج شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان همدان سنندج کردستان همدان سنندج شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران بهره برداری راه آهن همدان شبکه ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲ برابری تناژ بارگیری محمولات در راه‌آهن فارس

مدیرکل راه‌آهن فارس به رشد قابل توجه ۲ برابری در تناژ بارگیری محمولات در نخستین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

مهرداد انصاری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم از شیراز، اظهار داشت: با راه‌اندازی بارانداز ریلی مهیار که در ماه‌های پایانی سال 1402 رقم خورد، افق جدیدی به روی حمل بار در راه‌آهن فارس گشوده شد و با تلاش شبانه روزی تمامی همکاران در حوزه‌های بازرگانی، عملیاتی و پشتیبانی موفق شدیم به رشد قابل توجه 2 برابری در تناژ بارگیری محمولات در نخستین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه میزان تن کیلومتر مبدأ-مقصد نیز در همین مدت رشد 63 درصدی داشته است، افزود: با تلاش شبانه روزی همکاران حوزه بازرگانی در تحلیل و جذب بار‌های ریل پسند استان و زحمات همکاران عملیاتی پیش بینی می‌شود تا پایان سال حجم قابل قبولی از بار‌های ریل پسند استان از طریق ناوگان ریلی فارس حمل شود.

مدیرکل راه آهن فارس در تشریح عملکرد این اداره کل در سال 1402 نیز اشاره کرد و گفت: پارسال از مجموع 430 هزار تن کالای حمل شده توسط ناوگان ریلی فارس بالغ بر 378 هزار تن بارگیری انجام شدکه رشد 23.5 درصدی تناژ بارگیری محمولات نسبت به سال 1401 را می‌توان از جمله مهم‌ترین دستاور‌های این اداره کل در سال 1402 برشمرد.

انصاری با بیان اهم اقدامات حوزه حمل بار و مسافر و زیرساخت و بهره برداری راه آهن فارس در سال 1402، اظهار داشت: خدمات ریلی ایمن و بدون وقفه به صاحبان بار و نیز خدمات مسافری به شهروندان عزیز به صورت شبانه روزی در راه آهن فارس ارائه می‌شود.

وی در مورد مهم‌ترین اقدامات حوزه حمل بار خاطرنشان کرد: رشد 23 درصدی تناژ بارگیری محمولات، رشد 15 درصدی تعداد واگن‌های بارگیری شده، رشد 9 درصدی تناژ تخلیه، رشد 74 درصدی درآمد‌های عملیاتی و خدمات ریلی ایمن و بدون وقفه به صاحبان بار از مهم‌ترین اقدامات حوزه حمل بار در سال گذشته بود. 

انصاری گفت: عملیات بارگیری شمش از فولادپاسارگاد به اروپا به مقصد صوفیه بلغارستان که از بهمن ماه 1402 آغاز شد گام موثری خواهد بود که در زمینه بار‌های صادراتی نیز در سال جدید رکورد جدیدی را به ثبت برسانیم.

مدیرکل راه آهن فارس اظهارداشت: محمولات پتروشیمی استان، محمولات سنگ آهن مورد مصرف فولاد مبارکه، حمل خودرو و گندم از جمله بار‌های عمده‌ای است که توسط ناوگان ریلی فارس جابجا شده است.

وی افزود: بازاریابی گسترده با نگاه بر درآمد کیفی در جذب بار‌های ریل پسند و شناسایی مراکز تولید و جذب و حمل بار‌های صادراتی و عرضه بار‌های انبوه و هم چنین تعاملات صورت گرفته با این مراکز از جمله دیگر اقدامات حوزه حمل بار و بازرگانی بود.

انصاری بیان کرد: انجام پروژه‌های مکانیابی دهکده‌های لجستیک شیراز و جهرم و اخذ تأییدیه مکانیانی از ستاد عالی لجستیک کشور نیز از جمله مهم‌ترین اقدامات حوزه بازرگانی بود که در سال 1402 رقم خورد.

وی درخصوص عملکرد حوزه مسافری راه آهن فارس گفت: در سال گذشته حمل بیش از 550 هزار نفر مسافر توسط 1056 رام قطار به مقاصد تهران و مشهد و ایستگاه‌های بین راهی به صورت رفت و برگشت انجام و خدمات مسافری نیز به بهترین نحو به مسافران عزیز ارائه شد.

انصاری در خصوص اقدامات شاخص حوزه بهره برداری و ناوگان راه آهن فارس در سال گذشته یادآور شد: آغاز بارگیری محمولات سنگ آهن در ایستگاه مهیار، اعزام 1225 رام قطار باری، بساخت و راه اندازی بارانداز ریلی مهیار، رگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پرسنل عملیاتی، برگزاری آزمون‌های ادواری مختص مشاغل فنی، تعویض 5 دستگاه تراکشن موتور لکوموتیو، تعویض محور در 9 واگن مسافری و باری، جذب پرسنل عملیاتی در قسمت‌های موردنیاز و انجام 308 مورد تعمیرات ویژه واگن‌ها و اجرای 65 مانور عملیاتی در بلاک‌ها و ایستگاه‌های راه آهن فارس از جمله اقدامات شاخص حوزه بهره برداری و ناوگان این اداره کل در سال گذشته بوده است.

وی افزود: با توجه به نتایج ارزیابی مجموع عملکرد پدافند غیرعامل از ابتدای سال 1399 به عنوان ارزشیابی ادارات کل مناطق راه آهن در سال 1402، اداره کل منطقه فارس جزو 3 منطقه برتر و حائز اهمیت در حوزه پدافند غیر عامل در میان مناطق 21 گانه راه آهن جمهوری اسلامی ایران است.

مدیرکل راه آهن فارس در خصوص اقدامات حوزه فنی و زیربنایی گفت: فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های ریلی برای حمل محموله‌های تولیدی استان و انتقال مواد اولیه به منظور کمک به تولیدات داخلی از جمله مهمترین برنامه‌های این اداره کل است که در کنار سایر ظرفیت‌های ریلی استان، با برنامه ریزی انجام شده در سال گذشته احداث بارانداز ریلی مهیار نیز به سرانجام رسید.

انصاری افزود: پیشرفت 97 درصدی ساختمان ایستگاه مرودشت با اعتبارات واگذاری راه‌آهن تکمیل پروژه‌های فنس‌کشی محوطه سوخت ایستگاه آباده و احداث سایبان پارکینگ ساختمان کنترل شیراز، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شیراز، انجام بازدید‌های مستمر جهت شناسایی عیوب محور ریلی، زوال برداری ترانشه‌ها به میزان 775 مترمکعب، 125 مترمکعب لایروبی پلها، 45750 متر لایروبی کانالها، انجام 66 بند عملیات جوشکاری، انجام سرویس دیزل ژنراتورهاف مناسب سازی مسیر نابینایان، راه اندازی و تجهیز اتاق مادر و کودک (شیردهی) و تصب و راه‌اندازی سخت‌افزاری مرکز 1500 شماره‌ای تحت شبکه آوا، نصب دستگاه‌های پوشش رادیویی در طول محور از جمله اهم اقدامات انجام شده در حوزه فنی و زیربنایی این اداره کل است که پس از تشکیل 20 جلسه کنترل پروژه در سال گذشته به سرانجام رسیده است.

وی همچنین گفت: با توجه به موقعیت ایستگاه شیراز و قرارگیری در منطقه غرب شیراز پیگیری احداث پیاده رو به طول یک کیلومتر با مشارکت شهرداری منطقه 10 شیراز برای رفاه حال مسافران و مردم، مهم‌ترین برنامه خدمات مسافری بود که برای سهولت دسترسی به ایستگاه شیراز در سال 1402 و ایام نوروز 1403 به سرانجام رسید.

ضریب اشغال 100 درصدی ناوگان ریلی فارس در ایام نوروز 1403

انصاری با اشاره به ورود بیش از 12 هزار نفر مسافر به شیراز با خطوط ریلی گفت: در نوروز امسال بیش از 24 هزار نفر مسافر بوسیله ناوگان ریلی فارس جابجا شدندکه نشان دهنده ضریب اشغال 100 درصدی قطار‌های فارس در ایام نوروز 1403 است.

وی اضافه کرد: این تعداد مسافر با 90 رام قطار به مقاصد تهران و مشهد و ایستگاه‌های بین راهی به صورت رفت و برگشت جابه‌جا شده‌اند.

انصاری در خصوص ساعت حرکت قطار‌ها تا پایان فروردین ماه گفت: قطار‌های فارس در مسیر تهران به صورت روزانه ساعت 18:30 از مبدأ شیراز و ساعت 20:50 از مبدأ تهران و در مسیر مشهد ساعت 14:30 از مبدأ شیراز و ساعت 06:25 از مبدأ مشهد و ایستگاه‌های بین راهی به مسافران خدمات ارائه می‌دهد.

انصاری در خصوص برنامه‌های حوزه باری راه آهن فارس در سال جدید افزود: در راستای منویات مقام معظم رهبری برای دست یابی به شعار سال 1403، مهم‌ترین برنامه این اداره کل فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های ریلی برای حمل محموله‌های تولیدی استان و انتقال مواد اولیه به منظور جهش تولید که قطعا با مشارکت مردم و مجتمع‌های صنعتی میسر خواهد شد، امیدواریم با برنامه ریزی انجام شده در سال جاری به رشد چند برابری در زمینه بارگیری دست یابیم. 

وی مهم‌ترین برنامه‌های زیربنایی سال 1403 را در کنار رشد قابل توجه حمل بار و مسافر در سال جدید را نیز عنوان کرد و گفت: بخشی از عملیات عمرانی ساختمان‌های نیمه تمام انجام شده است و تلاشمان را برای جذب اعتبارات لازم و به سرانجام رسیدن این برنامه در سال جدید تمام انجام خواهیم داد و تسهیل شرایط راه‌اندازی ایستگاه مرودشت در سال جاری در کنار سایر پروژه‌های زیربنایی انجام می‌شود. 

مدیرکل راه آهن فارس گفت: با جذب سرمایه‌گذاران مناطق ویژه شیراز و جهرم در صدد احداث دهکده‌های لجستیک مذکور هستیم که پس از اخذ موافقت‌های ستادی و استانی انجام خواهد شد.

وی افزود: شروع عملیات اجرایی بارانداز مارال در صفاشهر، توسعه و فعال سازی گار باری مرودشت جهت حمل بار‌های پتروشیمی و فولادی استان، پیگیری اتصال پتروشیمی شیراز به شبکه ریلی پس از تأییدیه‌های هیئت مدیره راه‌آهن، پیگیری اتصال خط فرعی فولاد اقلید پارس به شبکه ریلی و پیگیری تأسیس شرکت حمل و نقل ریلی با حضور سرمایه گذاران استان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های توسعه‌ای راه آهن فارس می‌باشد که از ابتدای سال در دست پیگیری قرار گرفته است.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۷ ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در همدان
  • اتصال جاده گردشگری گلمکان به گلبهار
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • روشنایی گردنه زاغه ملایر به طول ۵ کیلومتر آماده بهره برداری است 
  • آغاز برنامه واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان همدان
  • رشد ۲ برابری تناژ بارگیری محمولات در راه‌آهن فارس
  • اجرای عملیات احداث وتکمیل کمربندی آران و بیدگل به طول ۴۶ کیلومتر
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • افزوده شدن ۱۸۰ کیلومتر راه اصلی به محور‌های ارتباطی استان همدان
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نمی‌شود