Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: هم اکنون سهم گروه انتخاب از بازار بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است. همچنین ۵۰۰ شرکت متوسط و بزرگ در داخل کشور در حال فعالیت هستند، اما گفته می‌شود ما انحصار داریم!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا دیانی، مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب در نشست خبری به تشریح دستاورد‌های این گروه صنعتی پرداخت و گفت: پیش از این درآمد‌های حاصل از فروش نفت از میزان هزینه‌های بودجه بیشتر بود، اما امروز در بهترین حالت اگر بتوانیم درآمد‌های نفتی هم احصا کنیم بازهم مشکلات کلان اقتصادی کشورمان حل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیانی گفت: آیا صرفا با فروش نفت می‌توانیم آمار مهاجرت نخبگان که هر روز در حال فزونی است را کاهش دهیم؟ یا نخبگانی که در رشته‌های پلمیر، نانو و صنایع الکترونیک را که در دانشگاه‌های این مرز و بوم تربیت پیدا کرده اند را می‌توانیم جذب کنیم؟ یا رشد علمی کشور به نتیجه‌ای می‌رسد؟

وی افزود: نا امیدی که از تولید علم و ناکامی حاصل از تجاری‌سازی آن که در نسل جوان و دانشگاهی کشورمان وجود دارد باید روزی حل شود. امروز ما به یک پیشران صنعتی نیاز داریم که اقتصاد، علم و دانشگاه، بنگاه‌های متوسط و کوچک را به سمت خودشان بکشد و بتواند جلو ببرد. اگر این زیرساخت در کشور ایجاد نشود ده‌ها دولت هم عوض شود و هر میزان نفت بفروشیم مسائلی این چنینی حل نمی‌شوند.

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: آیا تا به حال کسی بررسی کرده که چطور شرکت آرچلیک ترکیه‌ای، ۵۰ درصد سهم بازار لوازم خانگی کشورش را دارد و تنها در سال گذشته ۴۵ میلیارد دلار لوازم خانه‌ای تولید کرده که نزدیک دو برابر صادرات نفت کشورمان است؟

وی افزود: زمانی که سفیر کره جنوبی به شرکت ما آمد می‌گفت: «ما از صفر شروع کرده‌ایم» آیا بررسی شده کره چگونه به این جایگاه در صنعت لوازم خانگی رسیده است؟

دیانی اظهار داشت: حرف ما این نیست که عده‌ای در روزنامه‌ها چیزی درباره ما بگویند یا نگویند، بحثی در این باره نیست، اما باید توجه کنیم که امروز جریان علمی و صنعتی کشور مانند یک بچه راه افتاده و احتیاج به حمایت دارد. نخبگان و افکار عمومی باید کمک کنند که روزی در کنار قهرمانان ورزشی، ایثارگران و هنرمندان، نماد ملی‌ای هم در صنعت وجود داشته باشد. برای رسیدن به این مهم نباید از هیچ چیز کوتاهی کرد.

* کار من صنعت است نه رسانه

دیانی افزود: کار من صنعت است و قریب به دو سال است که در رسانه‌ها هیچ حضوری نداشته‌ام، زیرا معتقدم وظیفه و کار من در صنعت تعریف می‌شود و همین موضوع را باید پیش ببرم.

وی گفت: امروز هم به عنوان یک تولیدکننده نه به تعرفه دل‌خوش کرده‌ام و نه به ممنوعیت واردات، قائل به این هستم که باید به وظیفه خودمان عمل کنیم. اینکه جریان رسانه‌ای خاصی به جنگ یک صنعت بیایند یا بخواهند آن را به حاشیه سیاسی ببرند و از لحاظ فکری نابود کنند؛ بدانند نتیجه‌اش این خواهد بود که دیگر هیچکش وارد صنعت نخواهد شد.

دیانی افزود: در چنین روزی دیگر نگویید چرا بانک مرکزی و بانک‌ها پول چاپ می‌کند، پایه پولی را افزایش می‌دهد، اما نتیجه‌ای در تولید و صنعت ایجاد نمی‌شود؛ این ثمره نابودی صنعتگران بود.

* سهم کره‌ای‌‎ها از بازار لوازم خانگی کشورمان چقدر بود؟

وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: براساس مطالعه موسسه GFK (موسسه آلمانی فعال در زمینه مارکتینگ و بازار) در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ و پیش از تحریم سهم دو شرکت الجی و سامسونگ از بازار یخچال ایران به ترتیب ۸۱ و ۸۲ درصد بوده؛ در زمینه لباسشویی ترتیب ۸۸ و ۸۸.۳ و سهمشان از تلوزیون ۸۸ و ۸۷ درصد بوده است. چرا در چنین شرایطی کسی نگفت بازار لوازم خانگی ما انحصارا در اختیار کره‌ای‌هاست؟

* با وجود ۵۰۰ شرکت انحصار معنایی ندارد

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: هم اکنون سهم گروه انتخاب از بازار بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است. همچنین ۵۰۰ شرکت متوسط و بزرگ در داخل کشور در حال فعالیت هستند، اما گفته می‌شود ما انحصار داریم!

وی افزود: فراموش نکنیم، سامسونگ و الجی خودشان رفتند؛ ممنوعیتی در کار نبود. مصرف کننده داخلی را به یک باره رها کردند و رفتند. شرایطی به وجود آمد که قطعات مورد نیاز تعمیر هم نبود.

* ممانعت سامسونگ از ورود قطعه به ایران

وی افزود: در آن شرایط، ارزی هم نبود و تک‌تک این قطعات را به سختی در داخل تولید کردیم. من از همین شرکت سامسونگ تحت عنوان کشور چین کمپرسور خریدم، قرار بر این بود که این کالا ابتدا به چین برود و سپس به کشورمان بیاید، لحظه‌ای که طرف کره‌ای متوجه شد این قطعه قرار است به کشورمان بیاید، کشتی را در دریا متوقف کرد و آن را بازگرداند. در این شرایط ما تولید کردیم و اجازه ندادیم بحران پیش بیاید. حالا یک جریانی پیش آمده که جای محکوم و حاکم عوض شده و در حالی که تا همین چند سال پیش کره‌ای‌ها بزرگترین انحصار را در بازار کشورمان داشتند و صدای هیچکس در نیامد امروز به ما که کمتر از ۲۵ درصد بازار را داریم می‌گویند انحصارگر.

دیانی گفت: اگر شما بنا باشد از انحصار بگویید، پس در صنعت لبنیات هم شرکت‌هایی وجود دارند که ۳۰ تا ۴۰ درصد سهم بازار را در اختیار دارند. در صنایع سلولوزی، صنعت کیک و شیرینی و شکلات و شوینده‌ها هم همینطور است. فراموش نکنیم که انحصارگران بازار خودشان رفتند، اگر یک شرکتی جایگزین شد و از فرصت استفاده کرد و عمق ساخت داخل را بالا برد و از توانمندی‌هایش استفاده کرد اسمش انحصار نیست.

وی افزود: ریچارد نفیو طراح تحریم‌های کشورمان در کتاب هنر تحریم‎ها توضیح می‌دهد تحریم‌ها باید به گونه‌ای باشد که درد و کاهش استقامت را توامان داشته باشد.

* هنوز سامسونگ و الجی در بازار هستند

این کارآفرین ادامه داد: هم اکنون محصولات الجی و سامسونگ از طریق پیله‌وری، تجمیعی و... وارد کشورمان می‌شوند، طبق بررسی‌ها در حال حاضر ۱۶ درصد سهم بازار تلوزیون کشورمان برای الجی، ۸ درصد برای سونی و ۱۷ درصد در اختیار سامسونگ است. رقیب ما در این مسیر دارد کالای خود را از طریق پیله وری و قاچاقی وارد می‌کند. در اصل آن‌ها می‌خواهند مقاومت ما را بشکنند.

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: زمانیکه گفته می‌شود رانت در صنعت لوازم خانگی وجود دارد سوال این است که آیا به ما برق ارزان می‌دهند؟ گاز و سوخت و مواد معدنی مصرف می‌کنیم؟ مجوز خاصی داریم یا وام ارزان قیمتی به ما دادند؟ مجوز تولیدی که به ما دادند مجوزی است که به دیگری ندهند؟ همین الان شما بروید ظرف ۴۸ ساعت مجوز تولید لوازم خانگی به شما می‌دهند. یک هفته بعد هم کارت بازرگانی می‌گیرید و از آن به بعد می‌توانید قطعات و مواد اولیه بیاورید.

وی گفت: بر اساس آمار آژانس بین المللی انرژی قریب به ۳۰ میلیارد دلار یارانه یارانه انرژی در کشورمان پرداخت می‌شود، از این میزان، چه مقدارش به صنعت لوازم خانگی رسیده؟ بررسی شود چه مقدار از آن به ما رسیده و چه سهمی در هزینه تولید کالای ما دارد؟ با این وجود صنعت لوازم خانگی کشورمان رشد داشته است.

* صنعت لوازم خانگی، صنعت مادر است

دیانی گفت: فراموش نکنیم صنعت لوازم خانگی، صنعت مادر است از زمانیکه ما در این صنعت زنجیره دانش خلق کردیم و تحریم‌ها بی اثر شد، خیلی از صنایع که پیش از این کار نمی‌کردند، فعال شدند. همچنین صنایع پلیمر، آلومینیوم، مس، قطعه سازی و الکترونیک و نرم افزار و... را پیش از پیش فعال کردیم. هم اکنون مجموعه انتخاب ۳ هزار پیمانکار دارد که قطعه‌سازی می‌کنند.

وی افزود: خواندن تجربه‌های صنعتی کشور‌های دیگر راه را برای ما روشن می‌کند، آمریکایی‌ها پس از جنگ جهانی دوم ابتدا به ژاپنی‌ها خودرو فروختند، بعد از مدتی آنجا مستقر شدند؛ اهل فن و تخصص در ژاپن پس از مدتی دریافتند که باید آمریکایی‌ها اساسا آنجا را ترک کنند تا به یک نتیجه مطلوب برسند، بدین ترتیب شرکت‌های آمریکایی از این کشور خارج شدند و بعد از ۵ سال ژاپنی‌ها در حال تسخیر بازار جهانی بود.

دیانی اظهار داشت: این بمبی که هفته گذشته در افکار عمومی و برای تخریب صنعت لوازم خانگی شکل گرفت تبعاتی بدی دارد و باعث ممانعت از رشد کشور می‌شود.

وی گفت: محصولاتی که همچنین توسط کشورمان تولید می‌کنیم، قطعاتش را به ایتالیا صادر و پس از سرهم کردن به بازار‌های اروپا صادر می‌شود. اگر این فضای افکار عمومی تغییر کند مطمئن باشید که این جریان صادرات شدت خواهد گرفت.

دیانی گفت: شناسه کالا بهترین روش برای مقابله با قاچاق و تقلب است، متاسفانه با وجود اینکه زیرساخت‌های آن در دولت قبل فراهم شده بود، اما اجرایی نشد. این بهترین روش آماردهی و کنترل محصولات است. دولت سیزدهم اگر می‌خواهد با فساد مبارزه کند یکی از ابزارهایش همین موضوع است.

وی درباره موضوع استخدام ۱۰ هزار نفر جدید توسط مجموعه انتخاب گفت: هم اکنون تعداد نیروی انسانی مجموعه انتخاب ۱۱ هزار نفر است البته این افراد به طور مستقیم با انتخاب فعالیت می‌کنند. علاوه بر آن ۳ هزار پیمانکار فرعی هم با انتخاب همکاری دارند. حالا به دنبال آن هستیم که ۱۰ هزار نفر دیگر هم به خانواده انتخاب اضافه کنیم. نزدیک به ۵۰۰ نفر این افراد قرار است در بخش طرح و توسعه فعالیت کنند و دیگر اعضای جدید خانواده انتخاب قرار است در خط‌های جدید انتخاب شاغل شوند.

مدیرعامل گروه توسعه سرمایه‌گذاری انتخاب گفت: هم اکنون بخشی از آزمون استخدام این افراد برگزار شده و تعدادی نیز قبول شدند و قرار است مراحل دیگر نیز برگزار شود.

در پایان دیانی درباره ابهامی که درباره افزایش ۱۰۰ برابری سود خالص انتخاب ظرف یک سال و رسیدن آن به حدود ۲ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان گفت: متاسفانه زمانیکه می‌خواهند تخریب کنند، اطلاعات را غلط اعلام می‌کنند. اولین بار است که یک شرکتی در بورس رفته و کل زنجیره خود را هم آورده است. دلیل ۱۰۰ برابر شدن سود ما این است که در ابتدای مسیر تنها یک شرکت در بورس عرضه شده بود پس از این با هزینه ۴۵ میلیاردی شرکت‌هایمان را در قالب هلدینگ درآوردیم و همه را یک زنجیره کردیم و به بورس بردیم. در این ادغام این سود دیده شد. یعنی این زنجیره ارزش ۳۵ شرکت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: لوازم خانگی واردات صنعت ایرانی تولید ایرانی تولید داخلی حمایت از تولید صنعت لوازم خانگی دیانی گفت تحریم ها هم اکنون کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۹۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری