Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دیوان محاسبات کل کشور با تاکید بر لزوم انجام تغییر اساسی در ساختار بودجه، گفت: اصلاح ساختار بودجه به شجاعت احتیاج دارد، اساسا باید «نه گفتن» را در نظام بودجه‌ریزی و اداره کشور یاد بگیریم چون در غیر این‌صورت با بودجه‌ای همچون بودجه سال گذشته روبه‌رو خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، مهرداد بذرپاش در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره گزارش تفریغ بودجه ۹۹، گفت: ۳۶۰۰  دستگاه از بودجه عمومی استفاده کرده‌اند که عملکرد آن ها تحت گزارش تفریغ به مجلس ارائه می‌شود؛ این بار گزارش تفریغ بودجه ۴ ماه زودتر یعنی در  ۳۱ شهریور به مجلس و به سران قوا تقدیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ابلاغ بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ توسط رییس جمهوری گفت: تفریغ بودجه ۹۹ همچون نورافکنی برای مجلس و دولت است تا جلوی انحرافات در بودجه سال آینده گرفته شود.

رییس دیوان محاسبات به بررسی عملکرد بودجه ۱۴۰۰ در بازه دو ماهه اشاره و اظهار کرد: تاکنون دو گزارش دو ماهه عملکرد بودجه امسال تقدیم مجلس شده و تا آبان سومین گزارش نیز ارائه می‌شود؛ بدین ترتیب گزارشی از عملکرد بودجه ۱۴۰۰ در بازه ۶ماهه و  تفریغ سال ۹۹ قبل از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در اختیار مجلس قرار می‌گیرد.

وی با بیان این‌که روش دیوان محاسبات پیشگیری به جای مچ‌گیری است، گفت که در همین راستا گزارش عملکرد بودجه در همان سال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بذرپاش درباره میزان رعایت تبصره ها و احکام بودجه در سال ۹۹ گفت: بودجه ۹۹، ۲۷۲ تبصره حکم بودجه داشت که ۲۸ درصد احکام رعایت شده و ۴۲ درصد اجرا نشد و یا بخشی از آن اجرایی شده است. همچنین ۱۵ درصد احکام فاقد عملکرد بوده که این بیشتر شامل احکامی می‌شود که آیین نامه اجرایی آن توسط دولت تدوین و تصویب نشده است.

رییس دیوان محاسبات کسری تراز عملیاتی در بودجه سال گذشته را ۱۸۳ هزار میلیارد تومان عنوان و خاطرنشان کرد: قبلا درآمد دولت از محل مالیات، عوارض گمرکی، فروش اموال و دارایی دولت و نفت تامین می‌شد که در چند سال اخیر با کم شدن میزان فروش نفت، دولت به سمت فروش اوراق مالی اسلامی روی آورده به عبارت دقیق‌تر، فروش اوراق جای فروش نفت را گرفته است.

وی ادامه داد: قانون بودجه ۹۹ میزان فروش اوراق را ۸۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرد که عملکرد دولت به ۱۸۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت یعنی ۲۱۱ درصد محقق شد. نتیجه این کار افزایش پایه پولی، رشد نقدینگی و تورم است. البته معمولا دولت ها برای جبران کسری تراز منابعشان را از سه محل اوراق، استقراض از بانک مرکزی و صندوق توسعه تامین می کنند. در همین راستا دولت برای جبران کسری بودجه به فروش اوراق روی آورد که شاید ناچار بوده چون دست دولت در مصارف باز گذاشته شد و پیش بینی برای منابع صورت نگرفت لذا دولت مجبور به فروش اوراق شد.

وی گفت که یکی از روش های اصلی تحول در ساختار بودجه بسته شدن سقف منابع قابل تحقق و به‌ تبع آن پیش بینی مصارف است، در چنین شرایطی سیاست های انقباضی معنا پیدا می کند.

بذرپاش در ادامه با بیان این‌که در بودجه سال گذشته نسبت هزینه جاری به عمرانی ۶ برابر شده است، توضیح داد: در مقابل یک واحد هزینه سرمایه‌ای اعم از عمرانی، زیرساختی و توسعه‌ای، ۶ واحد هزینه جاری مصرف شده است.

وی میزان وصول معوقات مالیاتی در سال ۹۹ را ۱۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۱۰ درصد خواند و گفت:  در بسیاری از احکام مثل مالیات بر خانه های خالی و خودروهای لوکس عملکردی وجود نداشته است؛ این ها همه نشان دهنده لزوم تغییر اساسی در ساختار بودجه است؛ باید «نه گفتن» را در نظام بودجه ریزی و اداره کشور یاد بگیریم چون در غیر این صورت با بودجه این چنینی روبه‌رو خواهیم شد.

بذرپاش درباره موضوع دو شغله‌ها در تفریغ بودجه ۹۹ گفت: ۱۳۴ نفر همزمان در دو دستگاه شغل داشته و انحراف در ۶۳ دستگاه دیده شده، پرونده این افراد به دادسرا برای ارائه توضیحات ارسال می شود.

وی درباره عدم ثبت‌نام ۳۵ درصد پزشکان در سامانه مالیاتی گفت: باید تمام اشخاص در سامانه مالیاتی ثبت نام کنند اما مقاومتی در برخی صنوف وجود دارد که معوقات مالیاتی در اینجا است.

بذرپاش درباره اجرا نشدن قانون قطع یارانه سه دهک بالای جامعه نیز گفت: طبق قانون بودجه باید یارانه سه دهم بالا جامعه حذف می شد، برای این کار ۲۳ میلیون نفر شناسایی شدند اما یارانه آن ها حذف نشد، به این تخلف رسیدگی می‌شود.

وی با بیان این‌که ۶۶ درصد حکم اعطای وام ازدواج در سال ۹۹ اجرا شده است، درباره موضوع اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: در سال های ۹۷ تا ۹۹ بیش از ۵۷ میلیار دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ورود کالا تخصیص داده شد که از این میزان ۴/۴ میلیارد دلار رفع تعهد نشده و زمان اجرای تعهد برای ۱/۸ میلیارد دلار ارز دولتی منقضی شده که باید در این باره توضیح دهند.

بذرپاش میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال جاری را ۸ میلیارد دلار خواند و گفت: آشفتگی جدی در نظام ثبت سفارش و توزیع ارز ترجیحی در کنار عدم تفکیک سهمیه در هر بخش و نبود نظام اطلاعاتی شفاف، وجود دارد.

رییس دیوان محاسبات میزان یارانه پنهان در سال ۹۹ را یک میلیون و ۶۰۳ هزار میلیارد تومان خواند و گفت: این میزان به اندازه ۲ برابر منابع بودجه عمومی کشور بوده  که عدد خیلی زیادی است البته این به معنای آزادسازی قیمت‌ها نیست.

وی درباره تعارض منافع نیز گفت: نباید کسانی که در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند در همان رشته در بخش خصوصی کار کنند مثلا ۱۳ هزار داروخانه فعال وجود دارد که ۸۱۲ داروخانه از کارکنان همان بخش هستند.

بذرپاش در پایان بر لزوم اصلاح رابطه مالی نفت و دولت در بودجه تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهرداد بذرپاش رییس دیوان محاسبات کل کشور فرار مالیاتی هزار میلیارد تومان رییس دیوان محاسبات عملکرد بودجه ساختار بودجه بودجه سال تفریغ بودجه فروش اوراق سال ۹۹ بودجه ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۹۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!

به گزارش "ورزش سه"، در حالی که تا کمتر از سه ماه دیگر باید کاروان ورزش ایران در المپیک 2024 پاریس شرکت کند و سپس بازی های داخل سالن آسیا و همچنین المپیک زمستانی را در سال جاری در پیش دارد، بودجه مدنظر این کمیته از سوی مجلس رد شده و کاهش یافته است.

مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد کاهش بودجه کمیته ملی المپیک عنوان کرد: "در مورد بودجه  رایزنی خوبی با سازمان برنامه ریزی بودجه داشتیم اما در  لایحه  بودجه که به مجلس رفت، ردیف اصلی بودجه ما که مربوط به رویدادهای بین المللی بود، حذف شد و  سازمان برنامه‌ریزی و بودجه تلاش کرد و قسمتی از آن عدد برگشت تا برای سه رویداد  مشکلی نداشته باشیم اما اگر آن عدد تغییر نمی کرد بودجه خوبی داشتیم. شاید الان بودجه رشد زیادی نداشته باشد اما باز هم در مجلس در حال بررسی است و اصلاحات اولیه صورت گرفته و منتظر رقم نهایی هستیم."

او در بخش بعدی این اتفاق را یک شوک بزرگ در سال المپیک می داند: "انتظار نبود در سال المپیک چنین اتفاقی برای بودجه کمیته ملی المپیک رخ دهد. شوک بزرگی در سال ۱۴۰۳ به کمیته ملی المپیک وارد شد. دلیل اینکه جلسه قبلی هیات اجرایی هم کنسل شد این بود که اعضای هیئت اجرایی، رئیس و من به عنوان دبیرکل با کمک سازمان برنامه‌ریزی و بودجه در تلاش بودیم تا بخشی زیادی از اشکالاتی که در لایحه بودجه کمیته ملی المپیک بود را اصلاح کنیم. عدد ۳۸۰ میلیارد تومانی را سازمان برنامه‌ریزی و بودجه برای ما اصلاح کرد. قرار شد کمیسیون تلفیق و کمیسیون فرهنگی مجلس هم کمکی به ما داشته باشند و اگر این دو اتفاق رخ دهد عدد ۵۰۰ میلیارد تومانی که از ما کم کرده بودند حدودا برمی‌گردد. امیدوارم با این اصلاح و کمک مازادی که در مجلس می‌شود، این گره‌ها باز شود. امیدواریم این مشکل حل شود. سال گذشته تنها یک رویداد رسمی داشتیم اما امسال سه رویداد در پیش رو داریم. "

دیگر خبرها

  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست