Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات پارلمانی عراق با مشارکت 41 درصدی واجدان رأی دهی در حالی به پایان رسید که حزب وابسته به جریان صدر با 20 کرسی دیگر بزرگترین بلوک پارلمان جدید شد و احزاب وابسته به «محمد الحلبوسی» و «نوری مالکی» با اختلافی قابل توجه در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

به گزارش «رویترز»، گرچه در حال حاضر هیچ یک از احزاب نتوانستند به اکثریت پارلمان رسیده و تعیین کننده نخست وزیر شوند اما موفقیت کاندیداهای مستقل و افزایش کرسی‌های آنها در پارلمان بسیار قابل توجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط در حالی که تمهیدات امنیتی در عراق تا پایان امروز به صورت تمام عیار برقرار شده است، نتایج از سوی برخی احزاب داخلی زیر سؤال رفته است.
به گزارش  «السومریه نیوز» عراق، براساس نتایج اعلام شده کمیساریای عالی مستقل عراق؛ صدر 73 کرسی، ائتلاف تقدم(وابسته به الحلبوسی) 38 کرسی، دولت قانون(وابسته به نوری مالکی) 37 کرسی، حزب دموکراتیک کردستان 32 کرسی، ائتلاف کردستان 17 کرسی، اتحادیه وطنی کردستان 15 کرسی، ائتلاف عزم 15 کرسی، ائتلاف الفتح 14 کرسی، حرکت امتداد 9 کرسی، الجیل الجدید 9 کرسی، اتحاد اسلامی 4 کرسی، حرکت بابلیون 4 کرسی، تصمیم 3 کرسی، جریان الحکمه 2 کرسی و ائتلاف النصر 2 کرسی را از آن خود کرده اند. در همین حال حزب دموکرات کردستان بیشترین آرا در کردستان و اتئلاف تقدم به ریاست الحلبوسی بیشترین آرا میان فراکسیون‌های سنی را دارد.
سیاست مبهم «صدر»
حضور جریان صدر به عنوان بزرگترین بلوک پارلمان جدید با توجه به مواضع «مقتدی صدر» در قبال مداخله خارجی‌ها خط سیر آینده عراق را تا حدودی مبهم خواهد کرد. این در حالی است که به نوشته «یورو نیوز» صدر در یک سخنرانی زنده تلویزیونی با اعلام پیروزی در انتخابات قول تشکیل یک دولت ملی‌گرا بدون دخالت خارجی را داده است: «ما از همه سفارتخانه‌هایی که در امور داخلی عراق دخالت نمی کنند، استقبال می‌کنیم. دولت آینده در دست ما است.»
به رغم این موضعگیری به باور کارشناسان ائتلاف صدر تنها یکی از چند گروهی است که باید برای ایجاد ائتلاف و تشکیل دولت وارد مذاکره شود. به باور تحلیلگران «نیویورک تایمز»، به رغم پیشتازی احزاب شیعه در عالی‌ترین نهاد قانونگذاری عراق، بزرگترین ائتلاف می‌تواند توسط اجماع ائتلاف کردستان، دموکراتیک کردستان و حزب سنی «تقدم» به ریاست «محمد الحلبوسی»، رئیس کنونی پارلمان تشکیل شود تا بتواند تصمیم گیری درباره تعیین نخست وزیر آینده را از صدر پیشتاز برباید. پس از این آنها حزب دولت «قانون» نیز می‌تواند نقشی کلیدی در ائتلاف سازی‌ها داشته باشد.
«علی انبری»، تحلیلگر عراقی درباره پیش بینی اش از آینده عراق به «الجزیره» گفت: «پیشتازی حزب صدر دور از انتظار نبود چراکه آنها از هر راهی برای رسیدن به این هدف بهره بردند. صدر یکی از مهم‌ترین بازیگران سیاسی عراق از سال 2005 است و تا پیش از این نیز هیچ نخست وزیری در عراق عملاً بدون جلب رضایت صدری‌ها قادر به پیروزی نبود. در عین حال اما با توجه به مواضع مقتدی صدر درباره خارجی‌ها یکی از احتمالات نزدیک می‌تواند اتحاد تدریجی گروه‌های شیعی و تشکیل دولت باشد.» در این شرایط به باور کارشناسان «نیویورک تایمز»، «مصطفی الکاظمی» نیز برای ابقا در جایگاه نخست وزیری، در گام نخست باید حمایت جریان صدر را به دست آورد. این در حالی است که به نوشته «العالم»، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون نیز با دعوت از همه فراکسیون‌ها در خانه‌اش به دنبال تشکیل ائتلاف قدرتمندی است. اما آنچه مسلم است با توجه به عدم کسب اکثریت مطلق آرا، تلاش گروه‌های سیاسی برای کسب اکثریت کرسی‌ها، شانس نامزدهای مستقل را بالا خواهد برد که این امر فرآیند ائتلاف سازی را زمانبر خواهد کرد، آن هم در شرایطی که پارلمان جدید مسئولیت انتخاب رئیس جمهوری بعدی را نیز دارد. براساس اعلام کمیساریای عالی انتخابات تاکنون شمار شکایات به 70 مورد رسیده است. این در حالی است که ائتلاف فتح به رهبری «هادی العامری» و چند ائتلاف دیگر نزدیک به شبه نظامیان عراق نسبت به نتایج اعتراض کرده‌اند. «العامری» گفت: «ما به هیچ قیمتی حاضر به پذیرش این نتایج نیستیم.» در میان این اعتراض‌ها به نوشته «ایسنا» به نقل از سومریه نیوز، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل از برگزاری انتخابات در عراق تمجید کرد. همچنین شبکه «روسیا الیوم» نیز با انتشار بیانیه وزارت خارجه روسیه نوشت: «روسیه برای تشکیل زودهنگام دولتی جدید، فراگیر و مقتدر با مشارکت نمایندگانی از گروه‌های سیاسی اصلی، گروه‌های قومی و فرقه ای این کشور ابراز امیدواری می‌کند.»/ ایران 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۰۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود

فرماندار کرمانشاه از آغاز به کار فعالیت تبلیغاتی نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه کرمانشاه از بامداد سیزدهم اردیبهشت‌ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدرضا آمویی امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخاباتی کرمانشاه برای تعیین دو کرسی باقیمانده به مرحله دوم کشیده شده و رأی‌گیری برای تعیین این دو کرسی در ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری انجام می‌شود.

وی افزود: این چهار نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی به ترتیب حروف الفبا آقایان «جهانبخش امینی» با کد انتخاباتی ۱۱، «ابراهیم رحیمی زنگنه» با کد ۲۲، «فضل‌الله رنجبر» با کد ۳۳ و «عبدالرضا مصری» با کد ۴۴ در این دوره از انتخابات حضور دارند و از امروز از طریق فرآیند رسمی در روزنامه‌ها، فضای مجازی و رسانه‌ها شعب اخذ رأی به اطلاع عموم خواهد رسید و در سطح شهر نیز این اطلاع‌رسانی را خواهیم داشت.

فرماندار شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بازه زمانی تبلیغات از ساعت صفر بامداد سیزدهم اردیبهشت تا ۸:۰۰ روز پنجشنبه بیستم اردیبهشت است که شهروندان می‌توانند از این فرصت برای انتخاب نماینده‌ای شایسته حداکثر استفاده را داشته باشند.

آمویی ادامه داد: با توجه به اینکه کدها نسبت به دور اول دو رقمی شده و از هشت حوزه انتخاباتی که در کشور امسال به صورت الکترونیکی است، یکی از آن حوزه کرمانشاه است که دستگاه‌های اخذ رأی آن به‌صورت مکانیزه مستقر شده و شهروندان می‌توانند به سهولت رأی خود را ثبت کنند.

وی گفت: با هدف آشنایی بیشتر رأی‌دهندگان با نحوه رأی دادن به صورت الکترونیک، کلیپ‌های آموزشی چگونگی شرکت در انتخابات تولید و در شبکه‌های مجازی پخش شده است که هم‌وطنان می‌توانند با استفاده از آن نحوه کار کردن با دستگاه‌های مکانیزه را فرا بگیرند.

فرماندار شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه امیدواریم در دور دوم نیز همچون مرحله اول شاهد حضور پرشور مردم متعهد و غیور کرمانشاه در صحنه انتخابات مجلس باشیم، افزود: مشارکت حداکثری در انتخابات و دو کرسی باقی‌مانده در مجموع برای شهر کرمانشاه مؤثر خواهد بود.

کد خبر 749750

دیگر خبرها

  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب