Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: دیدار رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح با فرمانده ارتش پاکستان، واکنش جریان‌های عراقی به نتایج انتخابات، سفر معاون جوزف بورل به ایران با موضوع برجام و افغانستان، حمله با نارنجک به منزل یکی از فرماندهان الحشدالشعبی در بغداد و گفت‌وگوی وزیر خارجه اسرائیل با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برجام، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با فرمانده ارتش پاکستان

سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر رسمی خود به پاکستان صبح امروز با فرمانده ارتش این کشور دیدار کرد.

 سردار باقری به همراه هیات بلندپایه نظامی کشورمان با حضور در مقر فرماندهی ارتش پاکستان در شهر «راولپندی» با ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش کشور میزبان دیدار کرد.

پیش از شروع نشست رسمی، سردار باقری با حضور در جایگاه نمادین شهدا در مقر فرماندهی ارتش، ضمن ادای احترام به فداکاری‌های نیروهای مسلح پاکستان در مبارزه با تروریسم، دسته گلی را نثار جایگاه شهدا کرد.

پس از مراسم استقبال، هیات‌های بلندپایه نظامی ایران و پاکستان وارد مذاکرات رسمی شدند.

سردار سرلشکر محمد باقری و ژنرال باجوا، تازه‌ترین تحولات روابط دوجانبه ایران و پاکستان، مناسبات دفاعی، تحولات منطقه‌ای از جمله افغانستان را مورد بررسی قرار دادند. آنان با ابراز اطمینان نسبت به روند رو به رشد تعاملات نظامی، امنیتی و مرزی دو کشور همسایه طی سال‌های اخیر، مصمم به پیشبرد این تعاملات شدند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان همچنین قرار است با ژنرال «ندیم رضا» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان دیدار کند.

توسعه همکاری‌های مشترک علیه تروریسم، تبادل هیات‌های آموزشی، تقویت مدیریت مرزی، تبادل اطلاعات و گسترش رایزنی‌های دفاعی، از دیگر موضوعاتی است که توسط هیات بلندپایه نظامی کشورمان و مقام‌های ارتش پاکستان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلندپایه نظامی شب گذشته به منظور توسعه همکاری مشترک با پاکستان وارد اسلام‌آباد شد و مورد استقبال مقامات ارشد ارتش پاکستان و سفیر ایران در این کشور قرار گرفت.

واکنش جریان های عراقی به نتایج انتخابات

کمیسیون عالی انتخابات پارلمانی عراق می گوید، نتایج اعلام شده، اولیه و غیر نهایی است اما گروه ها و شخصیت های متعدد عراقی ملاحظاتی جدی درباره تخلفات احتمالی در این رویداد دارند.

کمیسیون عالی انتخابات عراق بعد از اعلام نتایج اولیه و واکنش های مختلف برخی جریان ها و شخصیت های عراقی، نامزدها و جریان های سیاسی و نیز طرح موضوع عدم شمارش بخشی از آرا، نتایج اعلام شده قبلی را از پایگاه اطلاع رسانی خود حذف کرد.

کمیسیون عالی انتخابات اعلام کرد که ۳ هزار و ۱۰۰ صندوق را دستی بازشماری خواهد کرد.

این کمیسیون افزود: آرایی که قرار است، دستی شمارش شوند، ۶ درصد کل آرا را مشتمل بر ۶۰ هزار رای شامل می شود.

کمیسیون، تصمیم گرفته در مرحله نخست امروز چهارشنبه، صندوق های ۴۹۸ مرکز انتخاباتی را با حضور رسانه ها و نمایندگان گروه های سیاسی در بغداد شمارش دستی بکند تا با نتایج رایانه ای اعلام شده تطابق دهد.

بر اساس نتایج اولیه و غیر نهایی، جریان صدر پیشتاز نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق است.

این کمیسیون از ۱۲ اکتبر (۲۰ مهرماه) به مدت سه روز به نامزدهای معترض نسبت به نتایج انتخابات مهلت داده تا شکایت خود را با مستندات ارائه دهند.

از سوی دیگر، مرکز حقوق بشر بغداد از مفقود شدن بیش از دو میلیون رای خبر داده است.

این مرکز به عدم شمارش آرا در ۳ هزار و ۱۸۳ سیستم استناد کرده که گفته شده است به علل فنی از کار افتادند و آرای موجود در آنها به سرجمع رای افزوده نشده است.

اما نامزدهای انتخابات پارلمانی و جریان های سیاسی نسبت به تفاوت آرا واکنش های مختلفی از خود نشان داده اند.

مقتدا صدر تشکیک در نتایج انتخابات را رد کرده و گفت: کسی حق ندارد که دست به خشونت بزند.

از سوی دیگر، «احمد الاسدی» سخنگوی فهرست الفتح عراق در کنفراسی خبری در بغداد گفت: نتایج شمارش آرای انتخابات مجلس را به هیچ وجه قبول نداریم؛ شفافیتی در کار نبود.

وی افزود: کمیسیون انتخابات باید بطور شفاف واقعیت ها را بیان کند. ما لحظه به لحظه نتیجه شمارش آرا را پیگیر بودیم و می دانیم پیروز انتخابات شدیم اما نمی دانیم در شمارش آرا چه اتفاقی افتاد.

عضو ائتلاف الفتح ادامه داد: طرفداران فهرست الفتح شوکه شده اند، ما آن‌ها را به آرامش دعوت کردیم. کسی را متهم نمی‌کنیم، ولی تاکید داریم که آرای ما مفقود شده است. یک میلیون رای شمارش نشده است و ما حتی از یک رای طرفداران خود نمی‌گذریم.

این عضو ائتلاف الفتح تصریح کرد: ما خواهان بازشماری دستی ۱۲ هزار حوزه انتخاباتی هستیم و مطمئنیم در آن صورت نتایج انتخابات تغییر خواهد کرد.

افزون بر فهرست الفتح که شامل جریان های محور مقاومت و بسیج مردمی است، احزابی چون اتحادیه میهنی کردستان و حزب العزم اهل سنت نیز نسبت به نتیجه انتخابات تشکیک کردند و خواستار بازشماری دستی آرای صندوق ها شدند.

فهرست الفتح رسما طی بیانیه ای «مهند نعیم» مشاور نخست وزیر در امور انتخابات را که پیش از این مدیر مسئول شبکه «العین» ویژه نظارت بر انتخابات بود به تلاش برای تخریب سیستم تجمیع آرای جریان های سیاسی خاص و مورد نظر متهم کرد و خواستار دادگاهی شدن او شد. الفتح گفته فایل صوتی از وی دارد که بر این ادعا صحه می گذارد.

در همین حال، «عدنان فیحان» رئیس ائتلاف الصادقون در صفحه شخصی توییتر خود نوشت: نتایج اعلامی، منجر به پیچیدگی های بیشتر در روند سیاسی و ورود کشور به تونلی تاریک می شود، زیرا این نتایج، آشکارا غیر منطقی و دور از واقع است.

حزب اسلامی عراق نیز نتایج انتخابات را نپذیرفته است.

«عمار طعمه» از جریان «النهج الوطنی» در بیانیه ای که در رسانه های عراقی بازتاب وسیعی یافت، نوشت: فقدان بیش از ۲ میلیون رای، مشکوک است و برای آن آمار و ادله ارائه می کنیم.

وی استناد کرده است که تعداد رای دهندگان اعلامی در پایگاه اینترنتی کمیسیون عالی انتخابات ۹ میلیون و ۷۷ هزار و ۷۷۹ نفر است در حالی که جمع کل آرای اعلام شده برای همه نامزدها در همین سایت ۶ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۶۳۹ رای است.

طعمه ادامه داد: فرق بین تعداد رای دهندگان با رای حاصل شده از سوی نامزدها ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۱۴۰ رای و این یعنی سرنوشت بیش از ۲ میلیون رای نامعلوم است.

او سپس استدلال کرده که ۳ هزار و ۱۷۷ صندوق رای هنوز شمارش نشده است، در حالی که کمیسیون انتخابات می گوید فقط ۶۰ هزار رای شمارش نشده باقی مانده است.

به روایت عمار طعمه، این در حالی است که به طور معمول در هر صندوق باید حداقل ۳۰۰ رای باشد و هنوز بیش از ۳ هزار صندوق شمارش نشده است. همچنین باید پرسید چطور نتایج را بدون شمارش کامل صندوق ها اعلام کردند؟

در واکنش دیگر، «حسن سالم» نماینده سابق پارلمان و عضو جنبش عصائب اهل الحق عراق در توییتر نوشت: «در انتخابات از الف تا یای آن تقلب و مقابل چشم مردم با آرای رای دهندگان بازی شده است.»

از سوی دیگر، مقتدا صدر رهبر جریان صدر که حائز اکثریت ( ۷۵ کرسی) در پارلمان شده است در بیانیه ای توییتری خواستار خویشتنداری سایر طرف ها شده و تاکید کرده است که «مهم نیست چه کسی پیروز است، بلکه مهم تر از آن خود ملت عراق و خدمت به آن است.»

سفر معاون جوزف بورل به ایران با موضوع برجام و افغانستان

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص سفر «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران اظهار داشت: مطابق هماهنگی های صورت پذیرفته قبلی این سفر در روز پنجشنبه انجام خواهد شد.

وی افزود: این سفر در ادامه رایزنی های دو طرف در خصوص موضوعات مورد علاقه فیما بین از جمله روابط ایران و اتحادیه، افغانستان و برجام صورت می پذیرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین اظهار داشت: رایزنی ها و تماس های دو طرف هیچگاه قطع نبوده و به صورت مستمر حول موضوعات مختلف در جریان است و این سفر نیز در همین چارچوب صورت می پذیرد.

گفتنی است شبکه «الجزیره»، روز سه‌شنبه، گزارش داد که «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار در هفته جاری به ایران سفر کند.

سعید خطیب زاده دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات وین گفته بود: شبانه روز دوستان ما در حال مرور مباحث هستند. ما حتی یک ساعت را بعد از این‌که فرآیند بررسی داخلی درباره مذاکرات به جمع بندی برسد، از دست نخواهیم داد که تاریخ را نهایی کنیم و روزهای آتی روزهایی خواهد بود که فعالیت‌ها و تعاملات دیپلماتیک بیشتری را در حوزه برجام و گفت‌وگوهای وین شاهد خواهید بود.

حمله با نارنجک به منزل یکی از فرماندهان الحشدالشعبی در بغداد

افراد ناشناس شامگاه سه‌شنبه به پرتاب دو نارنجک به سوی منزل «حقی ابواکبر» فرمانده لشکر 33 الحشدالشعبی عراق اقدام کردند.

در این حمله که در منطقه الشعله در شمال غربی بغداد روی داده، چند عضو خانواده این فرمانده الحشدالشعبی مجروح شدند.

این حمله در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از نامزدهای انتخابات پارلمانی عراق به نتیجه اعلام شده توسط کمیساریای عالی انتخابات این کشور اعتراض کرده و خواستار شفافیت در اعلام نتایج شده‌اند.

هیأت هماهنگی گروه های مقاومت عراق در واکنش به نتایج اولیه انتخابات پارلمانی این کشور، از «دستکاری در نتایج انتخابات» خبر داد.

این نهاد با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد، با توجه به رخدادهای خطرناکی مانند دستکاری در نتایج انتخابات و بروز ادله‌های محکم مبنی بر ساختگی بودن آن، شکست و ناکارآمدی کمیساریای کنونی انتخابات مشخص است.

در همین ارتباط، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق هم در ارتباط با نتایج انتخابات این کشور بیانیه‌ای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمی‌پذیریم و از آرای نامزدهای خود و رأی‌دهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد.»

بر اساس اعلام کمیساریای عالی مستقل انتخابات، تاکنون جریان شیعی صدر ۷۳ کرسی، ائتلاف سنی تقدم ۳۸ کرسی، ائتلاف دوله القانون ۳۷ کرسی، ائتلاف عزم ۱۵ کرسی، ائتلاف الفتح ۱۴ کرسی، جنبش امتداد ۹ کرسی، جریان حکمت ملی ۲ کرسی، ائتلاف النصر، ۲ کرسی و حزب دموکرات کردستان عراق ۳۲ کرسی را به دست آورده‌اند.

به عقیده ناظران، هیچ یک از فراکسیون‌ها میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکرده‌اند و ائتلاف میان فراکسیون‌ها برای تشکیل کابینه ضروری است.

گفت‌وگوی وزیر خارجه اسرائیل با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برجام

«یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه در واشنگتن با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد.

لاپید در پیامی در صفحه شخصی خود در توییتر با اشاره به این دیدار نوشت: «در نخستین دیدارم در واشنگتن با جیک سالیوان دیدار داشتم. ما درباره چند موضوع امنیتی از جمله تهدید ایران صحبت کردیم.»

وی در ادامه نوشت: «من نگرانی اسرائیل درباره مسابقه ایران به سوی توانایی هسته‌ای و اینکه ایران در حال رسیدن به آستانه هسته‌ای است را به اشتراک گذاشتم.»

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اضافه کرد: «ما درباره ضرورت طرح جایگزین برای توافق هسته ایران صحبت و نیز درباره طرحم در خصوص نوار غزه – "اقتصاد برای امنیت"- و راه تقویت اتحاد میان آمریکا و اسرائیل نیز گفت‌وگو کردیم.»

پیش از این نیز، یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده بود که دولت جو بایدن «به مسیر دیپلماتیک» با ایران متعهد است اما اگر ضروری باشد به منظور «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، حاضر است راه‌های دیگر را دنبال کند.»

چند روز پیش نیز نشستی میان «ایال حولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا اسرائیل تحولات افغانستان ربیع الاول علی اکبر یوسفی عزت الله مهرآوران محمدرضا گرایی میثم دلخانی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کمیسیون عالی انتخابات انتخابات پارلمانی نتایج انتخابات فرمانده ارتش مشاور امنیت ملی بلندپایه نظامی ائتلاف الفتح ارتش پاکستان فهرست الفتح نتایج اولیه میلیون رای وزیر خارجه شمارش نشده شمارش آرا اعلام شده بیانیه ای جریان ها هسته ای ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۱۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور طی سخنانی درباره آخرین اخبار پیرامون مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به‌صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور شدت گرفته است.

* زمان برگزاری انتخابات

وی با اشاره به برگزاری مطلوب انتخابات در ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ عنوان کرد: عطف به ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک‌پنجمِ آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد و بر این اساس و بر پایه شمارش آرای مأخوذه در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال نظر به اینکه در ۲۲ حوزه انتخابی نامزدان نتوانستند حدنصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، ۹۰ نفر از آنان برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برخی مناسبت‌ها از جمله عید فطر و برگزاری کنکور سراسری گفت: زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم با هماهنگی وزارت کشور و شورای محترم نگهبان مشخص شد که بنا بر هماهنگی‌های انجام‌شده روز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌طور رسمی برای اخذ آرا از مردم اعلام شده است.

* حوزه‌های انتخاباتی مرحله دوم

اسلامی ۲۲ حوزه انتخابیه را برای مرحله دوم انتخابات مجلس به‌شرح زیر اعلام کرد: «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» که در ۱۵ استان کشور قرار دارند.

وی افزود: در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ۱۱ اسفند برگزار شد با هماهنگی شورای نگهبان در چهار حوزه اخذ رأی به‌صورت الکترونیکی انجام شد. در مرحله دوم از شورای نگهبان درخواست شد که در حوزه‌های انتخابی که بیش از یک نماینده از آن حوزه برای مرحله دوم باقی مانده‌اند و دارای تعدد کرسی است؛ انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: با موافقت شورای نگهبان و براساس این شاخص شاهد برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه جاری در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به‌صورت الکترونیکی خواهیم بود. لازم به ذکر است در دو حوزه آبادان و ملایر در مرحله اول نیز انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شد.

اسلامی تصریح کرد: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نیز به‌صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

* در شعب الکترونیکی تعرفه دستی وجود ندارد

وی در ادامه در رابطه با شعب دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از آنجا که تعیین شعب براساس قانون به‌عهده هیئت‌های اجرایی است، طبق مکاتباتی که در این مورد با هیئت‌های اجرایی و فرمانداران انجام شده است، هیئت‌های اجرایی به این نظر رسیدند که در برخی از حوزه‌ها شاهد کاهش شعب اخذ رأی باشیم که در مجموع کمتر از دو هزار شعبه نسبت به دور قبل از شعب انتخاباتی کاسته شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: براین‌اساس ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان و ۲۲ حوزه انتخابیه وجود خواهند داشت. لازم به ذکر است کاهش شعب اخذ رأی در تمامی انتخابات گذشته که شاهد دور دوم بودند، معمول بوده است.

اسلامی تصریح کرد: در شعبی که انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود رأی‌گیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیکی در حکم تعرفه خواهد بود، با وجود این، در راستای پیش‌بینی موارد غیرمترقبه تعرفه‌های دستی در تمامی شعب از جمله شعب اخذ رأی الکترونیکی بارگذاری می‌شوند، همچنین ارسال ملزومات شعب تا پایان هفته جاری به اتمام خواهد رسید.

* زمان برگزاری انتخابات

وی تصریح کرد: بر اساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد. اخذ رأی رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و به‌مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت. زمان اخذ رأی با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور قابل تمدید است که در این صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

* چهار مؤلفه راهبردی انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۲ درباره چهار مؤلفه راهبردی انتخابات (امنیت ـ رقابت ـ سلامت و مشارکت) عنوان کرد: هم ستاد انتخابات و هم وزارت کشور به‌طورکلی یک برنامه‌ریزی اصولی در تحقق این چهار راهبرد داشته‌اند و باید عنوان کرد مجموعه ارکان کشور در تحقق این چهار راهبرد به وزارت کشور کمک کردند. وزارت کشور به‌عنوان متولی و برگزارکننده انتخابات توانست در تمامی شاخص‌های چهارگانه کارنامه مطلوبی را به‌جای بگذارد.

اسلامی افزود: در بحث امنیت رسانه‌های داخلی و بین‌المللی شاهد بودند که هیچ‌گونه چالش امنیتی را در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شاهد نبودیم، این امر نشان‌دهنده همکاری مجموعه ارکان امنیتی کل کشور با وزارت کشور بود.

وی گفت: ناظران شورای نگهبان صحت انتخابات را در حوزه‌های مختلف مورد تأیید قرار دادند و روند بسیار سالم و سلامت انتخابات مورد تأیید قرار گرفت. در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از ۷۰ درصد داوطلبان توسط شورای محترم نگهبان تأیید شدند که توانست فضای رقابتی را برای حضور تمامی گروه‌ها و سلایق سیاسی پدید آورد، این امر در خروجی انتخابات یعنی نمایندگان منتخب مردم نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ابراز کرد: در مورد مشارکت هم می‌توان عنوان کرد با توجه به حضور بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط که رقمی بیش از مشارکت‌کنندگان سال ۱۳۹۸ بود نمره قابل‌قبولی را باید برای مؤلفه مشارکت در انتخابات مرحله اول در سراسر کشور در نظر گرفت، بنابراین ما شاهد بودیم با توفیق الهی هر چهار مؤلفه تحقق یافته است و امیدواریم که در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این مؤلفه‌ها محقق شوند.

* اعلام نتایج انتخابات

اسلامی با اشاره به تجربه مرحله اول انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی الکترونیکی اظهار کرد: حدود یک‌ساعت پس از اتمام رأی‌گیری ما قادر به اعلام نتایج خواهیم بود. در تهران نیز با توجه به رقابت ۳۲ نامزد، انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و خروجی صندوق‌های الکترونیکی سریع خواهد بود. خروجی این صندوق‌ها در اختیار نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت (تأیید ناظر و مجری) قرار می‌گیرد و وارد دستگاه احراز می‌شود و پس از آن داده‌های دستگاه در ستاد انتخابات کشور قابل رؤیت است، ازاین‌رو فرآیند‌های انتخابات و اخذ رأی طولانی نخواهد بود.

وی گفت: قابل پیش‌بینی است که تا ابتدای روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه پس از پایان اخذ رأی‌گیری، نتایج انتخابات مرحله دوم مجلس در ۱۵ استان با تایید هیئت نظارت برسد و به‌طور رسمی اعلام شود.

* تبلیغات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: نامزدان باید توجه داشته باشند که در این مرحله نیز شامل قوانین تبلیغات انتخاباتی خواهند بود.

اسلامی افزود: بر این اساس مانند مرحله پیشین سامانه شفافیت برقرار است و منابع دریافتی و هزینه‌های نامزدان باید در سامانه ثبت شوند، بر همین اساس پیامک‌هایی از ستاد انتخابات کشور برای ۹۰ نامزد انتخاباتی دور دوم ارسال شده است، همچنین بر اساس مذاکراتی که با صداوسیما انجام شده است مناظره‌های انتخاباتی در استان‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: بازه تبلیغات از ساعت صفر بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و تا ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

* واجدین شرایط

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد واجدین شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واجدین شرایطی که در حوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر در مرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می‌توانند در همان حوزه رأی دهند، اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده‌اند می‌توانند در هر کدام از حوزه‌های ۲۲ گانه شرکت کنند.

اسلامی افزود: بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است و بنابراین افراد متولد پیش از ۱۳۸۵/۲/۲۱ می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت کنند.

وی همچنین گفت: تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب اخذ رأی انجام می‌گیرد.

* اجلاسیه‌های مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اجرای دقیق زمان‌بندی مراحل مختلف انتخابات، اضافه کرد: وزارت کشور اهتمام ویژه دارد تا ان‌شاءالله ملت شریف ایران اسلامی شاهد برگزاری اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز اول خردادماه و برگزاری اجلاسیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز هفتم خرداد ماه امسال باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدیه ویژه فرمانده سپاه تهران به فرمانده کل ارتش
  • موافقت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با حمله زمینی به «رفح»
  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • صهیونیست‌ها خواهان استعفای فرماندهان رده بالا شدند
  • وضعیت میدان جنگ در اوکراین بدتر می‌شود
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • استعفای قریب الوقوع رئیس ستاد ارتش صهیونیستی
  • شهادت دو تن از فرماندهان جماعت اسلامی لبنان در حمله ارتش صهیونیستی
  • شهادت ۲ فرمانده جماعت اسلامی لبنان در حمله رژیم صهیونیستی