Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@08:03:51 GMT

امانت‌داران همیشه حاضر

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۷۲۱۷۷

امانت‌داران همیشه حاضر

شب و روز برایشان فرقی ندارد هر وقت که به سراغشان بروی با رویی گشاده در حال انجام خدمت هستند و همیشه با سعه صدر از افراد استقبال می‌کنند. کارشان شبیه دفاتر پیشخوان است و جنس خدمتی‌شان امانت‌داری است.

دفاتری که به گفته رئیس این بخش بیش از ۲۰۰ نیروی رسمی و شرکتی در سه بخش «امانات نقدی و اشیای ارزشمند»، «امانات وسایل» و «اشیای پیدا شده» به صورت شبانه‌روزی مشغول ارائه خدمت به زائران و مجاوران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ظهر پاییزی، میهمان یکی از دفاتر امانات وسایل در ورودی شیخ طوسی حرم مطهر می‌شویم. دو نیروی این اداره از طریق دو پنجره نسبتاً کوچک به خواهران و برادران مراجعه‌کننده در حال خدمت‌رسانی هستند. سرشان مثل همیشه شلوغ است و زائران زیادی برای ارائه وسایل منتظر ایستاده‌اند. وارد اتاق می‌شویم. فضایی بزرگ با قفسه‌های فلزی بلند برای گذاشتن وسایل کوچک و بزرگ زائران. گوشه‌ای از این اتاق نیز بسته‌های چادر گلدار مجزا از چادرهای استفاده شده در گوشه‌ای از دفتر چیده شده تا به وقت نیاز به بانوان تقدیم شود.  

مسلم صدیق از جمله نیروهای فعال در این دفتر که از سال ۱۳۹۲ در آستان قدس رضوی خدمت می‌کند، همان طور که برگه‌های امانات را به نام زائران پر می‌کند، می‌گوید: نخستین برخورد زائران با نیروهای حرم در دفاتر امانات اتفاق می‌افتد. بسیاری از این زائران برای نخستین بار سعادت تشرف به حرم مطهر نصیبشان شده و با چشم‌های بارانی و حالی منقلب به دفاتر مراجعه می‌کنند. سعی ما همیشه بر این بوده به بهترین شکل به آنان خدمت و در صورت نیاز راهنمایی‌شان کنیم. وقتی این زائران به دفاتر برای تحویل وسایلشان بازمی‌گردند، می‌توان حس خوب‌ زیارت را در چهره‌هایشان دید. 

صدیق با ابراز دلتنگی از حال و هوای خدمت در روزهای پیش از شیوع بیماری کرونا می‌گوید: مناسبت‌های خاص سال که فرا می‌رسید، حرم مطهر مملو از زائر می‌شد تا جایی که گاه زائران مجبور بودند پشت پنجره دفترها صف ببندند تا نوبت تحویل وسایلشان برسد یا در زمان خدمت در دفاتر این فرصت را داشتیم که به نظاره سیل جمعیتی بنشینیم که نیم ساعت به اذان صبح، خودشان را از گوشه و کنار شهر برای اقامه نماز به حرم مطهر می‌رساندند.

در میانه این گفت‌وگو، صدای زنگ تلفن همراهی از قفسه‌ها بلند می‌شود، او می‌افزاید: زنگ‌ این گوشی‌ها گاه و بی‌گاه از داخل وسایل زائران شنیده می‌شود و این برای ما عادی است. ما همیشه از زائران درخواست می‌کنیم گوشی همراه خود را به دفاتر امانت اشیای ارزشمند تحویل دهند و داخل کیف‌هایشان نگذارند، اما... .

خاطرات تأثیرگذار

به دفتر امانات نقدی و اشیای ارزشمند این ورودی هم سر می‌زنم و دقایقی پای صحبت‌های مصطفی روح‌بخش می‌نشینم. او که از سال ۱۳۷۷ در اداره امانات و اشیای پیدا شده حرم مطهر رضوی مشغول خدمت است با گشاده‌رویی می‌گوید: در گذشته مردم نمی‌دانستند چنین دفاتری مجزا از دفاتر امانات وسایل برای تحویل اشیای ارزشمندشان وجود دارد، اما به تدریج با خدمات این دفاتر هم آشنا شدند.

روح‌بخش ورودش را به آستان قدس رضوی از دعای پدر و مادرش می‌داند و می‌افزاید: بسیاری از زائران از راه دور به حرم مطهر مشرف شده و ابتدا به این دفاتر برای امانات وسایل ارزشمندشان یا شارژ تلفن همراه‌ خود مراجعه می‌کنند. از این ارتباط مستقیم با زائران، خاطرات تأثیرگذار بسیاری دارم.

او در حالی که اطلاعات یکی از مراجعه‌کنندگان پشت پنجره دفتر را در سیستم خود ثبت می‌کند، ادامه می‌دهد: زائرانی را به یاد دارم که پس از چند روز مراجعه پشت سر هم به دفاتر، برایم از نیت زیارتشان گفتند؛ از اینکه بیماری به همراه داشتند و به نیت شفا به حضرت رضا(ع) متوسل شده بودند و در نهایت با دست پُر می‌خواستند به شهر و دیارشان بازگردند.

او هنوز چشم‌های پراشک پسر جوان روستایی که از اطراف مشهد برای طلب شفای خواهر فلجش آمده بود یا زائری که همسرش سرطان داشت را به خاطر دارد و ادامه می‌دهد: مگر می‌شود کسی با حاجت و نیتی به اینجا بیاید و دست خالی برگردد؟ به قول شاعر: ابر و باد و مه خورشید و فلک می‌گویند/ چشم واکن که جهان گوش به فرمان رضاست.

ارائه خدمات متنوع

محمدرضا درخشان‌فر، رئیس این اداره نیز که ۲۲ سال سابقه خدمت دارد، بیان می‌کند: در حال حاضر ۹ دفتر امانات نقدی و اشیای ارزشمند در پنج ورودی‌ اصلی حرم مطهر و همچنین صحن‌های انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و آزادی و رواق دارالحجه آماده دریافت و استرداد وجوه نقد، طلاجات، مدارک و سایر اشیای ارزشمند زائران است.

او می‌افزاید: در بخش امانات وسایل ۱۶ دفتر شامل دفاتر امانات وسایل و دفاتر تحویل صندلی چرخدار در

۱۰ ورودی اصلی و فرعی حرم مطهر رضوی فعالیت می‌کند. همچنین در بعضی از ورودی‌های اصلی، دو دفتر امانات وسایل به زائران خدمات‌رسانی می‌کند، چنان که در باب‌الرضا(ع) که یکی از شلوغ‌ترین ورودی‌ها به حرم مطهر است دو دفتر امانات وسایل در شرق و غرب این ورودی اصلی وجود دارد. حتی دفتر مختص امانت چمدان هم در این ورودی فعال است.

درخشان‌فر تصریح می‌کند: هر وسیله‌ای که در دفاتر امانات از زائر یا مجاور گرفته شود، به او در قبال آن قبض رسید داده می‌شود. این قبض‌ها در دفاتر امانات وسایل دستی ثبت شده، اما در دفاتر امانات اشیای ارزشمند به صورت سیستمی ثبت می‌شود.

از امانت صندلی چرخدار تا چادر و پتو

رئیس اداره امانات و اشیای پیدا شده حرم مطهر رضوی می‌گوید: خدمت تحویل صندلی چرخدار امانی برای استفاده زائران سالمند و توان‌یاب در حرم مطهر یا رفت و آمد به هتل و مسافرخانه، در قبال دریافت کارت شناسایی معتبر در دفاتر ارائه می‌شود.

او می‌افزاید: امانت چادر (ویژه بانوان) و پتو (ویژه اسکان شب زائران در حرم مطهر) از دیگر خدمات دفاتر امانات وسایل حرم مطهر رضوی است. چادرهای استفاده شده به صورت روزانه جمع‌آوری و سپس برای انجام شست‌وشو به خشک‌شویی منتقل می‌شود تا شست‌وشو، اتو و در بسته‌بندی نایلونی پرس شود و سپس به چرخه استفاده زائران برگردد. تمامی پتوها هم به همین شکل شست‌وشو می‌شود.

او اضافه می‌کند: اگر زائری نیاز به شارژ گوشی همراه داشت می‌تواند به جایگاه‌های ویژه‌ای که در رواق‌های امام خمینی(ره)، شیخ طوسی و شیخ حُر عاملی نصب شده مراجعه کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حرم مطهر رضوی دفاتر امانات اشیای ارزشمند حرم مطهر رضوی حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعدادیابی و تامین تجهیزات را در رأس کار قرار دادیم

دبیر هیئت شمشیربازی استان اصفهان گفت: چالش‌های پیش‌روی ما بحث تامین وسایل و استعدادیابی است که استعدادیابی ما گسترده‌تر از سال گذشته به کمک مدیریت آموزش و پرورش اصفهان در حال انجام است.

محسن ستاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با اهداف هیئت شمشیربازی اصفهان اظهار کرد: هدف ما در بحث استعدادیابی، المپیاد و مسابقات قهرمانی کشور بود که به‌طور تقریبی حدود ۹۰ درصد از آنها محقق شد. در المپیاد در بخش بانوان قهرمان کشور شدیم، در بخش آقایانی قهرمانی کسب کردیم و در مسابقات قهرمانی کشور بزرگسالان بانوان نیز قهرمان شدیم و در نهایت در رده‌بندی فدراسیون در رده دوم کشور ایستادیم.

وی افزود: ما در بحث سخت‌افزاری مشکلات زیادی داریم، برای مثال تهیه برای تهیه تجهیزات، چرا که حدود ۹۰ درصد از این وسایل از خارج از کشور تهیه می‌شود. مباحث افزایش قیمت برحسب دلار، واردات این وسایل و دیگر مشکلات وجود دارد که در این چندسال گذشته ورزشکاران مشکلات بسیاری داشتند.

دبیر هیئت شمشیربازی استان اصفهان بیان کرد: در سال جاری با برنامه‌ریزی که رئیس هیئت انجام داد امیدواریم این مشکلات حل شود، اما ما اجازه ندادیم ورزشکاران در بحث تهیه تجهیزات به مشکل بخورند و هر زمانی وسیله‌ای را احتیاج داشتند، آن را تهیه کردیم و در اختیارشان قرار دادیم.

وی عنوان کرد: در کشور به‌طور غالب اول یا دوم هستیم و در سال جاری نیز با رویکرد استعدادیابی و افزایش نفرات شمشیربازی در این رشته سعی می‌کنیم تعداد بازیکنان فعال در این رشته را در اصفهان بالا ببریم و به‌طور قطع رو به جلو حرکت می‌کنیم. هدف اول ما افزایش تعداد ورزشکاران چرا که در این چند سال اخیر تعداد آنها ثابت بوده است.

ستاری تصریح کرد: زمانی که تعداد افرادی را در این رشته بیافزاییم با کمبود مکان مواجه خواهیم بود و سعی در تهیه مکانی مناسب برای تمرینات داریم تا به عموم مردم دسترسی داشته باشد. اکنون تنها سالن تمرینی ما در آکادمی خصوصی سرهنگ‌پور است و سعی بر اضافه کردن یک الی دو سالن دیگر در سطح شهر داریم تا مشکل دسترسی برخی از خانواده‌ها به سالن‌های تمرینی رفع شود.

وی افزود: مسابقات المپیاد کشوری را پیش‌رو داریم که امیدواریم در این زمینه موفق باشیم، بحث اعزام‌های ورزشکاران‌مان در دستور کار قرار دارد تا با اعزام بیشتر آنها به مسابقات بین‌المللی همانند سال گذشته، به کسب تجربه آنها کمک کنیم؛ به آموزش مربیان‌مان کمک خواهیم کرد. آیسان قمصری با کمک هیئت و فدراسیون به دوره‌های آموزش مجارستان اعزام کردیم که امیدواریم بتوانیم دیگر مربیان‌مان را هم به این مسابقات اعزام کنیم تا در زمینه ارتقای سطح دانش مربیان و داوران‌مان کمک کنیم.

وی تشریح کرد: چالش‌های پیش‌روی ما بحث تأمین وسایل و استعدادیابی است که استعدادیابی ما گسترده‌تر از سال گذشته به کمک مدیریت آموزش و پرورش اصفهان این کار را انجام دهیم و وسایل را نیز تهیه کنیم تا ورزشکاران ما دغدغه تهیه وسایل را نداشته باشند و بهتر و بیشتر به توسعه ورزششان بپردازند.

کد خبر 751014

دیگر خبرها

  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • تعیین نام شرکت‌ها هوشمند می‌شود/ حذف فیزیکی دفاتر قانونی از ۳۱ اردیبهشت
  • استعدادیابی و تامین تجهیزات را در رأس کار قرار دادیم
  • اهداء ۲ دستگاه اکسیژن ساز به بانک امانات تجهیزات پزشکی جمعیت هلال احمر سلماس
  • جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • تاکسیران امانت‌دار مشهدی ۳ میلیارد ارز را به صاحبش برگرداند
  • نشانه جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه
  • کدام مشاغل از ارایه اسناد و دفاتر مالی معاف شدند؟
  • اکثر محورهای اصفهان بارانی است