Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه جوان ۲۱ مهر یادداشتی به قلم محمد صادق عبداللهی منتشر کرد و نوشت: هفته گذشته در حالی اولین ماه از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر بازسازی انقلابی تمامی ساختارهای مدیریتی کشور و به خصوص ساختارهای فرهنگی را پشت سر گذاشتیم که همچنان وزارتخانه مهم آموزش‌وپرورش که از راهبرهای اصلی بسترهای فرهنگی کشور است با سرپرست اداره می‌شود و خبرهایی به گوش می‌رسد که یحتمل در هفته آینده وزیر پیشنهادی دولت به اطلاع نمایندگان مجلس خواهد رسید؛ گمانه‌هایی نیز مرتباً مطرح می‌شود که از میان آن‌ها جناب «طیب صحرایی» که صفحه توئیتر خود را به‌تازگی راه‌انداخته و به سیاق وزرای پیشین ذکر «بسم‌الله الرحمن الرحیم» را به عنوان آغاز کار توئیت کرده بیشتر برای کاربران شبکه‌های اجتماعی جلب توجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر حال وزیر جدید هر کس که باشد بار سنگینی بر دوش دارد؛ وزارت آموزش‌وپرورش امروز با مشکلات انباشته شده و پیچیده تاریخی مواجه است که قریب به ۱۲۰ سال است تداوم دارد و درواقع نیازمند بازسازی انقلابی و تحول می‌باشد.

از جمله جدی‌ترین این مشکلات، معضل تأمین نیروی انسانی است که سال‌ها با رویکردهای مختلف، قوانین متعددی برای آن به تصویب رسیده است و در گذر ایام هر بار مدلی را از استخدام معلمان خارجی همچون مسیو آندره هس تبعه دولت فرانسه برای معلمی مدرسه حقوق تا راه‌اندازی دانشسرای تربیت معلم، برگزاری آزمون استخدامی و جذب سرباز معلم به آزمون و خطا گذاشته‌ایم و هنوز که هنوز است با اینکه امروزه دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی موظف به تربیت نیروی معلم هستند، باز هم این دانشگاه‌ها فقط ۳۰ درصد نیروی مورد نیاز را تأمین می‌کنند و همان نیز با نابسامانی‌هایی همچون عدم تناسب با نیازهای استانی، منطقه‌ای، جنسیتی و مقاطع تحصیلی وزارت آموزش‌وپرورش همراه است که موجب شده است از سال ۱۳۸۸ تا امروز بیش از ۱۰ قانون مختلف برای تأمین نیروی انسانی تصویب شود که سرانجام در سال ۱۳۹۹ اعتراض رهبر معظم انقلاب را نیز در پی داشته و ایشان به نمایندگان متذکر شده‌اند «حالا من اینجا به عزیزان مجلس هم سفارش کنم این طور نباشد که یک جوری تصویب کنند که مثلاً یک جمعی، یک وقت بی‌حساب به شکل برف‌انباری، همین جوری وارد آموزش پرورش بشوند؛ این جوری مصلحت نیست.» هرچند که این تذکر هم خیلی زود فراموش شد و همین روزها صدایی از نمایندگان به عنوان «خبر خوب» شنیده می‌شود که می‌خواهند باز هم عزیزانی را به شکل برف انباری به استخدام این وزارتخانه درآورند.

مسائل دیگری از قبیل تحول ساختاری آموزش‌وپرورش، تأمین مالی، عدالت آموزشی و امکان دسترسی به فرصت تحصیلی، اصلاح تقویم آموزشی، فضا و تجهیزات و بلبشوی برنامه درسی قصه مشابهی دارند که باید هر چه سریع‌تر رسیدگی شوند چرا که این عوامل موجب شده‌اند در همین سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به گزارش سالنامه آماری آموزش‌وپرورش قریب به یک میلیون نفر بازمانده تحصیلی و در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ بیش از ۲۷۰ هزار تارک تحصیل داشته باشیم و در مجموع مطابق آمارهای رسمی (سرشماری سال ۹۵) تعداد ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله در کشور بی‌سواد مطلق و نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر از افراد لازم‌التعلیم، خارج از مدرسه بمانند.

نتایج آزمون تیمز (ریاضی و علوم پایه چهارم و هشتم) نیز که هر چهار سال و آخرین بار در سال ۲۰۱۹ برگزار شده، هرچند نسبت به سال ۲۰۱۵ رشدهایی را نشان می‌دهد، اما در مجموع وضعیت جالبی را از کیفیت نظام آموزشی گزارش نمی‌کند. در ریاضیات پایۀ چهارم ایران با نمره ۴۴۳ در بین ۵۸ کشور در جایگاه پنجاهم قرار دارد و در علوم پایۀ چهارم با نمرۀ ۴۴۱ در جایگاه ۴۸. این نتایج نشان می‌دهند که ۶۱ درصد دانش‌آموزان ایرانی پایه چهارم نتوانسته‌اند به نقطه معیار بین المللی متوسط (نمره ۴۷۵) برسند! در آزمون ریاضی پایۀ هشتم نیز وضعیت ایران مشابه است و از بین ۳۹ کشور حاضر جایگاه ما بیست و نهم است و در علوم پایۀ نیز در بین ۳۹ کشور، ایران جایگاه سی و دوم را دارد.

این‌ها همه در حالی است که هیچ آمار مشخصی از سنجش کیفیت یادگیری دانش‌آموزانی که در دوره همه‌گیری کرونا، دروس مدرسه را غیرحضوری فراگرفته‌اند و به اذعان خودشان چندان هم در فراگیری موفق نبوده‌اند و آزمون‌ها را به کمک والدین داده‌اند، در دست نیست.

منبع: روزنامه جوان برچسب‌ها مدارس رهبر معظم انقلاب فرهنگیان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس رهبر معظم انقلاب فرهنگیان مدارس رهبر معظم انقلاب فرهنگیان آموزش وپرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت آموزش و پرورش، تربیت نسلی با آرمان‌های انقلابی است

به گزارش خبرگزاری مهر، شامگاه یکشنبه آئین تجلیل از پاسدار معلمان با حضور فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) همدان، مدیرکل آموزش و پرورش استان و جمعی از مسئولین در سالن زنده یاد موحدی اداره کل برگزار شد.

رسول شیدایی مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان در آئین تجلیل از پاسدار معلمان استان، ضمن قدردانی از حضور میهمانان، رسالت آموزش و پرورش را پیشبرد اهداف متعالی انقلاب اسلامی و تربیت نسلی دانست که بتواند بر آرمان‌های متعالی انقلاب مصرانه بایستد و تمام تلاش خودش را به عمل بیاورد.

شیدایی با اشاره به اینکه معلمی شغل انبیاست، اظهار داشت: معلمی به عشق و علاقه برای تعلیم و تربیت نیازمند است و معلم اگر عاشق دانش‌آموز نباشد نمی‌تواند در این مسیر دشوار گام بر دارد، زیرا معلم باید برای دانش‌آموز خود ایثار و از خود گذشتگی کند.

وی در ادامه با اشاره به حضور مؤثر سازمان بسیج فرهنگیان و بسیج دانش آموزی در بدنه آموزش و پرورش و وجود همکاری بسیار مؤثر و تنگاتنگی بین سپاه و آموزش و پرورش، تصریح کرد: در سازمان بسیج دانش آموزی این همکاری در برنامه‌های مؤثر و عالی تربیتی به وضوح مشهود و محسوس است، از جمله اردوی راهیان نور که به عنوان یک فعالیت تربیتی و عملیاتی مؤثر است که به لحاظ تربیتی تحولات عمیقی را در تعداد زیادی از دانش آموزان ایجاد کرده است که از فرمانده محترم سپاه انصارالحسین (ع) انتظار داریم ظرفیت این اردو را تا حد ممکن افزایش دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ضمن قدردانی از حضور و نقش مهم پاسدار معلمان در مدارس استان، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت جهاد تبیین، معلمان در سنگر این جهاد حساس و مهم قرار دارند زیرا دشمن در دقیقه یک شبهه را مطرح می‌کند که نیازمند پاسخگویی از سوی افراد مطلع و آگاه است و بر همین اساس معلم باید همواره آمادگی لازم برای پاسخگویی به دانش آموزان را داشته باشد.

شیدایی گفت: دشمن همواره سعی دارد تا با توطئه و بمباران تبلیغاتی، ذهن نسل آینده ساز کشور را تحت تأثیر قرار دهد تا آنها را از آینده کشور ناامید و مأیوس کند، اما معلمان ما در سنگر تبیین و آگاهی بخشی حضور دارند و شبهات را پاسخ می‌دهند.

گفتنی است: در پایان این مراسم از ۲۹ پاسدار معلم (دبیر آمادگی دفاعی مدارس استان) تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 6097684

دیگر خبرها

  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • عملیاتی کردن فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • رسالت آموزش و پرورش، تربیت نسلی با آرمان‌های انقلابی است
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • امیر خاموشی از مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن‌پور بازدید کرد
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد