Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه ملی توسعه رسته دام سبک در آذربایجان غربی گفت: با هدف محرومیت زدایی در مناطق محروم شهرستان چالدران ، تعداد ۲۳ هزار رأس دام مولد روستایی تحت پوشش این پروژه قرار گرفته است.

به گزارش برنا آذربایجان‌غربی، بهرام افشار حمیدی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح افزود:  این طرح به همت بنیاد علوی، از فروردین سال ۱۳۹۹ در شهرستان چالدران  و ۷ منطقه کشور  با ظرفیت ۷۰ هزار راس دام مولد تحت پوشش آغاز شده است که در سال ۱۴۰۰ تعداد دام تحت پوشش به ۲۰۰ هزار راس و تعداد مناطق به ۱۳ منطقه افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افشار حمیدی تصریح کرد: شهرستان چالدران تنها منطقه تحت پوشش بنیاد در استان با دارا بودن تعداد ۲۰۰ هزار راس گوسفند نژاد ماکویی یکی از قطب های اصلی پرورش دام سبک در استان بوده و عمده معیشت مردم در این منطقه محروم  نیز گوسفندداری است.

وی خاطر نشان کرد: در سال اول تعداد ۲۳ هزار رأس دام مولد در ۵۷ روستای شهرستان تحت پوشش این طرح قرار گرفت و با همکاری تمام وقت ۱۲ نفر از فارغ التحصیلان رشته های علوم دامی و دامپزشکی شهرستان ۱۵ مرحله خدمات اعم از دوره های آموزشی، اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون، اجرای برنامه‌های اصلاح نژادی و اصلاح مدیریت پرورش با صرف هزینه ای بالغ بر ۵۵ میلیارد ریال اجرا شد .

وی تاکید کرد:  این طرح در سال ۱۴۰۰ نیز با حدود ۲۸ هزار رأس دام مولد تحت پوشش در حال اجرا است.

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: افزایش سطح دانش فنی دامداران منطقه، اصلاح سیستم مدیریت اقتصادی ،اصلاح سیستم در پرورش و تغذیه میش و بره، اجرای برنامه اصلاح نژادی باتلاقی قوچ های  حامل ژن برولا (چندقلوزایی ) ، ارائه بسته های حمایتی در جهت افزایش توان اقتصادی دامدار و تربیت نیروی کار متخصص در حوزه دام سبک از اهداف اجرای این پروژه است.

مدیر پروژه ملی توسعه رسته دام سبک در آذربایجان غربی گفت: در سال ۹۹، مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بلندمدت بدون بهره نیز به عنوان مشوق و بسته حمایتی به دامداران تحت پوشش اجرای این طرح اعطا شده است.

وی اظهارکرد: آموزش و توانمندسازی ۲۴۳ دامدار در ۵۷ روستا با اصول علمی و دستاوردهای نوین صنعت پرورش دام سبک و کاهش تلفات دام به کمتر از دو درصد در سال ،افزایش درصد بره زایی از ۷۰ درصد به ۱۲۴درصد در سال و افزایش درصد دوقلوزایی از ۵ درصد به ۲۷ درصد و ثبت بیش از ۵۰ مورد چهار قلو و سه قلو زایی برای اولین بار در منطقه، انتقال و تکثیر ژن برولا  در ۵۰ درصد از بره های متولد شده بر اساس آزمایش ژنومیکس آزمایشگاه مرجع از دستاوردهای اجرای این پروژه در سال ۹۹ است.

وی همچنین ادامه داد: اجرای برنامه سیستم تغذیه خزشی در مدیریت پرورش بره و رساندن وزن بره ها به ۴۰ کیلوگرم در چهار ماه به جای ۹ ماه،اجرای برنامه دوبار زایش در سال در ۲۰ گله تحت پوشش برای اولین بار در سیستم سنتی و اقلیم  سرد چالدران نیز از اهم نتایج بدست آمده از اجرای پروژه در سال اول اجرای این طرح است.

افشار حمیدی ضمن قدردانی از حمایت های مجموعه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و نهاد پیشرفت و آبادانی شهرستان چالدران ابراز امیدواری کرد با توجه به نتایج ارزشمند اجرای این طرح در حوزه دامپروری در سطح استان و تحقق سیاست خودکفایی در تولید گوشت قرمز که جزو برنامه‌های ملی و توسعه صنعت دام سبک در استان و از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی است، اجرای این طرح در سطح کل استان مخصوصا  شهرستان های محروم تکاب، پیرانشهر ، سردشت و مناطق مرزی اطراف ارومیه نیز توسعه یابد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کشاورزی چالدران محرومیت زدایی آذربایجان غربی کشاورزی آذربایجان غربی رسته دام سبک شهرستان چالدران آذربایجان غربی اجرای این طرح اجرای برنامه دام سبک تحت پوشش دام مولد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۵۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، افزود: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است.

وی اضافه کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌شده‌اند.

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای طرحهای محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است.

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

دیگر خبرها

  • سال گذشته بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کردیم
  • ۴۰ روستای شهرستان اهر از نعمت آب شرب برخوردار شدند
  • سردار زهرایی: بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کرده‌ایم
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • آبرسانی به ۷۶۶ روستای خوزستان در جهاد آبرسانی
  • توزیع عادلانه امکانات در مدارس کرمانشاه با رویکرد محرومیت‌زدایی
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد