Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان گفته با آغاز بهره برداری از یک جاده جدید، کامیون‌های ایرانی بدون نیاز به عبور از خاک آذربایجان به اوراسیا دسترسی خواهند داشت.

به گزارش قدس آنلاین، به دنبال افزایش برخی تنش‌های سیاسی و البته جریمه برخی کامیون‌های ایرانی از سوی آذربایجان در هفته‌های گذشته بحث‌های گسترده‌ای درباره بررسی گزینه‌های جایگزین آذربایجان برای کامیون‌های ایرانی مطرح شده و حالا به نظر می‌رسد مقدمات اجرای یکی از این طرح‌ها فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز قبل رئیس سازمان توسعه تجارت خبر داده بود که در کنار مسیرهای دریایی، ایران یک مسیر زمینی با محوریت ارمنستان را نیز دنبال می‌کند تا مشکلاتی که برای عبور کامیون‌های ایرانی از آذربایجان به وجود آمده بود، سد راه صادرات و ترانزیت کشور نشود.

حالا هرویک یاریجانیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رئیس اتاق مشترک ایران- ارمنستان جزئیات بیشتری از مسیر جایگزین ایران برای آذربایجان ارائه کرده است.

او گفته: دولت آذربایجان، ۱۳۰ دلار در مسیر رفت و ۱۳۰ دلار در مسیر بازگشت از جاده ای که ایران را به ارمنستان متصل می‌کرد، عوارض تعیین کرد و گاها کامیون‌های ایرانی را نیز جریمه می‌کرد. در واقع با این اقدام دولت باکو، ۳۰۰ دلار به هزینه های صادراتی ما افزوده شد. این جاده در کل حدود ۲۱ کیلومتر است و ۶ کیلومتر از آن، وارد خاک آذربایجان می شود.

 او ادامه داد: با پدید آمدن این مسایل، دولت ایران و دولت ارمنستان توافق کردند که جاده «تاتا» را به عنوان مسیر جایگزین تعیین کرده و نسبت به آماده‌سازی آن اقدام کنند. البته جاده تاتا پیش از این نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت و اتوبوس ها و کامیون‌ها برای عزیمت به ارمنستان از این مسیر استفاده می‌کردند. اما این جاده، دارای شیب و گردنه های تندی است که تریلی‌ها قادر به عبور از آن نیستند و همچنین در مواقع بارندگی، عبور از این جاده دشوار می‌شود. از این رو، دو دولت وعده داده اند که این جاده تا پایان آبان ماه به عنوان مسیر جایگزین برای همه خودروها قابل بهره برداری باشد. در این صورت، کامیون‌های ما بدون دردسر به ارمنستان و اوراسیا راه پیدا می‌کنند.

او با بیان اینکه «دولت ارمنستان قصد دارد، به میزان یک میلیارد دلار برای حفر تونل‌هایی در مسیر کاجاران سرمایه گذاری کند» توضیح داد: با حفر این تونل‌ها، زمان پیمودن مسیر ایران تا ایروان از حدود ۷تا ۸ ساعت به حدود ۴ ساعت کاهش پیدا می‌کند. سرمایه گذاری روی این جاده مستقیم، بسیاری از مشکلات ما در زمینه حمل کالاهای فاسدشدنی نظیر لبنیات و میوه و تره بار را حل می‌کند. بدین ترتیب علاوه بر سرعت، شاهد حفظ امنیت و افزایش حجم کالاهای صادراتی به این منطقه خواهیم بود. جالب اینکه تعدادی از شرکت‌های ایرانی نیز نسبت به سرمایه گذاری در این مسیر، اعلام آمادگی کرده اند. همچنین برای حفر این تونل ها، یک مناقصه بین المللی نیز در حال برگزاری‌است که تعدادی از شرکت های معتبر ایرانی نیز در این مناقصه، مشارکت جدی خواهند داشت. او گفت که احتمالا استفاده از این مسیر، حدود دو سال دیگر ممکن باشد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه ایجاد این مسیرهای جایگزین، راه‌های دسترسی به بازارهای اوراسیا و اروپا را افزایش می‌دهد، به سایت اتاق تهران گفت: ایران جزو معدود کشورهایی است که ۱۵ کشور را در همسایگی دارد و چندان در صرافت افزایش کریدورهای جایگزین و مسیرهای دسترسی خود نبوده است. ایران در حال حاضر در صدد آن است که با وارد کردن کشتی رو-رو و افزودن به کانتینرهای یخچال دار و نوسازی ناوگان حمل، مسیر دریای خزر به روسیه را احیا کند. مساله این است که ترافیک های عجیب و غریبی برای رسیدن به روسیه وجود داشت و این ترافیک در  سال گذشته، اعتراض رانندگان کامیون را در پی داشت. به طور کلی، احیای این مسیرها نویدبخش تسهیل ورود به کشورهای حوزه اوراسیا و حتی اروپاست.

یاریجانیان با اشاره به اینکه حجم تجارت ایران و ارمنستان در چهار ماه نخست سال جاری حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است، ادامه داد: اگر مسیرهای جایگزین به سرعت ایجاد شود و امنیت ازدست رفته ارمنستان به واسطه جنگ بازگردد و همچنین با وجود الحاق ایران به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و سازمان همکاری‌های شانگهای، می توان انتظار داشت که حجم مراودات ایران و ارمنستان به عنوان کشوری از اوراسیا که دارای مرز خاکی با ایران است، به زودی به یک میلیارد و ۲۰۰ هزار دلار بدون احتساب تبادل انرژی برسد. باید به این نکته توجه داشت که ممنوعیت واردات کالاهای ترکیه‌ای به ارمنستان نیز برای ایران یک فرصت است و فعالان اقتصادی نیز می توانند از این فرصت بهره برداری کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کامیون های ایرانی آذربایجان ارمنستان کامیون های ایرانی کامیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۷۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟

یکی از زیبا‌ترین آبشار‌های دیدنی در ایران که شما می‌توانید با زیبایی‌های زیادی از آن آشنا شوید، آبشار کیگا بوده این آبشار در ارتفاعات زیبای تهران قرار دارد.

به گزارش دلگرم، تهران همواره یکی از شهر‌های دیدنی و توریستی بوده که سالانه گردشگران زیادی را جذب می‌کند. در روستا‌های این نواحی شما می‌توانید با جاذبه‌های مهمی روبرو شوید. یکی از روستا‌های دیدنی در اطراف تهران روستای کیگا بوده که با وجود امامزاده داوود میزبان گردشگران زیادی است. در بهار نیز این مکان مقصد گردشگران بوده و جذابیت‌های زیادی دارد.

مسیر دسترسی به روستا:

در مسیر دسترسی به این روستا باید به تهران بروید و میدان بهاران وارد مسیر جاده سولقون شوید. بعد از عبور سولقون به سمت امامزاده داوود راهی شده و به روستای کیگا می‌رسید.

در این روز دو جاده فرعی وجود دارد. جاده اول به سمت سنگان و جاده دومی نیز به سمت رندان و طالون دسترسی دارد. نرسیده به امامزاده داوود در مسیر سمت راست جاده فرعی شما وارد روستا می‌شوید و از این به بعد می‌توانید با مناظر زیبای این روستا آشنا شوید. این روستا از دیدنی‌های اطراف تهران است.

این روستا زیبایی‌های گردشگری زیادی داشته سالانه علاقه‌مندان زیادی از طبیعت بکر این نواحی دیدن می‌کنند. اگر قصد سفر به این منطقه گردشگری را دارید، بهتر است تا فصل بهار را انتخاب کنید. در این فصل آب و هوا معتدل‌تر بوده و البته با طبیعت سرسبز تری نیز روبرو می‌شوید.

اولین تجربه شما تجربه آشنایی با محلی‌های این روستا است. مردمانی مهمان نواز که به دور از هیاهوی شهری تهران زندگی ساده و در عین حال سالمی را انتخاب کردند. این روستا تقریباً دارای شیب‌های نسبتاً ملایمی بوده البته می‌توان گفت که یک روستای دره‌ای است و از این رو در قسمت‌هایی از آن شیب وجود دارد.

مسیر دسترسی به این روستا دشوار نبوده و چندان سخت نیست. شما می‌توانید با یک وسیله نقلیه به راحتی به این مکان تردد کنید. در مسیر آبشار کیگا زیبایی‌های زیادی پیش زوی شما قرار دارد.

بسیاری از گردشگران برای بازدید از آبشار مرتفع به این روستا می‌روند. به دلیل وجود حجم بارش‌ها و آب‌های رودخانه‌ای و آبشار در این نواحی طبیعت آن نیز سرسبز است. همانطور که مشاهده می‌کنید، درختان گردو چنار در کنار رودخانه و آب خنک به خوبی رشد کرده اند.

این روستا بهشت گردشگران بوده و با قدم زدن در قسمت‌های مختلفی از آن می‌توانید با جاذبه‌های زیادی روبرو شوید. کوچه‌های روستا نسبتا تنگ بوده، اما حس و حال خوبی به شما القا می‌کند. آبشار این روستا نسبتا مرتفع بوده و در فصل‌های مختلفی از سال جاری می‌باشد.

در حوضچه پایینی آبشار می‌توانید آب تنی کنید. در فصل زمستان این نواحی نسبتاً سرد است. پس پیشنهاد می‌کنیم که فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید. صخره‌های این نواحی ارتفاع زیادی داشته اطرافیان پوشش‌های گیاهی متنوعی وجود دارد. مکان‌های دیدنی حومه تهران با این تنوع و زیبایی مورد توجه هستند.

دیگر خبرها

  • دست‌فروشان در محور مواصلاتی بوشهر به کنگان ساماندهی شوند
  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • ۸ کشته در تصادف رانندگی جاده‌های فارس
  • یک تونل و ۲ نقطه جاده ای هرمزگان برای عملیات عمرانی مسدود اعلام شد
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • بازگشایی مسیر‌های جاده‌ای مسدود خراسان رضوی
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • مسیرهای جاده‌ای مسدود خراسان رضوی بازگشایی شده است