Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی اشرفی عصر چهارشنبه در مراسم سی‌امین سالگرد بزرگداشت استقلال کشور ترکمنستان در مشهد، ضمن گرامیداشت این مناسبت گفت: با اراده و عزم جدی رهبران دو کشور و روی کار آمدن دولت جدید در ایران،که یکی از اولویت‌های اصلی سیاست خارجی اش توسعه روابط با کشورهای همسایه است، امید است شاهد آغاز فصل جدیدی از توسعه هرچه بیشتر همکاری‌های دوستانه فی‌مابین دو کشور به‌خصوص استان خراسان‌ رضوی و استان "ماری" ترکمنستان در تمامی زمینه‌های اقتصادی، فنی و مهندسی، ترانزیتی، حمل‌ونقل، علمی، آموزشی و فرهنگی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مقام‌ معظم رهبری در دیدار با رییس‌ جمهوری ترکمنستان در آخرین سفر وی به تهران در سال۱۳۹۴ روابط دو کشور را فراتر از همسایگی جغرافیایی و در واقع نوعی خویشاوندی عنوان کردند که نشان‌ دهنده اهمیت ترکمنستان برای جمهوری اسلامی ایران است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: این استان ظرفیت‌های گسترده و بی‌نظیری در ابعاد مختلف اقتصادی برای تقویت تعاملات و تعمیق روابط با ترکمنستان با حضور استان‌های مجاور خود دارد که امیدواریم با همکاری و برنامه‌ریزی جدی‌تر مقامات دو کشور شاهد تقویت روابط استانی در ابعاد مختلف باشیم.

اشرفی اظهار داشت: تبادل منظم هیات‌های مختلف اقتصادی، علمی و فرهنگی و برگزاری نشست‌ها در دیدارهای نوبه‌ای بین مقامات استانی دو کشور می‌تواند محرک مؤثری برای گسترش مناسبات استانی بین دو کشور باشد.

وی ادامه داد: خراسان‌ رضوی و استان ماری ترکمنستان در حال نهایی کردن متن یادداشت تفاهم همکاری مشترک هستند که با امضای آن در آینده نزدیک شاهد توسعه بیشتر روابط استانی در ابعاد مختلف اقتصادی، علمی، فرهنگی و زیست‌محیطی خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: مقامات ۲ کشور ایران و ترکمنستان در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های گسترده ای برای توسعه ارتباطات ریلی و جاده‌ای ترانزیتی بین دو کشور انجام داده‌اند که سه گذرگاه اصلی آن در استان خراسان‌ رضوی واقع‌ شده است.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: بدون تردید رفع موانع تجاری و ترانزیت کالا بین دو کشور علاوه‌ بر توسعه روابط فرامنطقه‌ای، نقش قابل‌ توجهی در ارتقای سطح تعاملات اقتصادی و تجاری دوجانبه خواهد داشت.

اشرفی افزود: جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم گسترش بحران جهانی کرونا از ابتدا تلاش کرد تا با فراهم کردن امکانات و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مرزهای خود را با کشور ترکمنستان باز و فعال نگه دارد لذا امیدواریم با همکاری طرف ترکمنی و تسریع روند واکسیناسیون در دو کشور شاهد بازگشایی تمامی معابر و بازارچه‌های مرزی بین دو کشور و استفاده حداکثری از آن‌ها برای توسعه مبادلات دوجانبه باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این استان بیش از ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان و سه مرز زمینی و یک مرز ریلی فعال با این کشور دارد.

اشرفی افزود: غنای فرهنگی و پیشینه تاریخی مشترک دو کشور ایجاب می نماید تا با استفاده از ظرفیت های فراوان موجود در جهت توسعه همکاری ها گام های موثر و عملی برداشته شود.

وی بیان کرد: یقینا امنیت، رفاه و پیشرفت همسایگان و کشورهای منطقه به نفع ایران است و از این رو باید مرزهای ایران و ترکمنستان را مرزهای صلح و آرامش و موجب آسایش خاطر طرفین دانست.

آیین سی‌امین سالگرد استقلال کشور ترکمنستان با حضور روسای کنسولگری های پاکستان، افغانستان، ترکیه، عراق و نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در مرز و تنی چند از مقامات و مسوولان استان خراسان رضوی به میزبانی سرکنسول جمهوری ترکمنستان در مشهد برگزار شد.

ترکمنستان در پنج ماهه نخست سال جاری شریک سوم صادراتی و یازدهمین شریک وارداتی استان خراسان رضوی بوده است.

صادرات استان به ترکمنستان از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۷ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۲۰۰ درصد رشد داشته است.

برچسب‌ها کامیون ترکمنستان مبادلات تجاری مرز باجگیران مرز لطف آباد سرخس کنترل مرزی ایران صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کامیون ترکمنستان مبادلات تجاری کامیون ترکمنستان مبادلات تجاری مرز باجگیران مرز لطف آباد سرخس کنترل مرزی ایران صادرات غیر نفتی کشور ترکمنستان استان خراسان خراسان رضوی بین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • تلاش برای افزایش مراودات تجاری با کشور ترکمنستان
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟