Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

حسین عزیزی، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا درباره وجود مشکل در ترخیص مواد اولیه تولید شیر خشک میان وزارت بهداشت و وزارت صمت اظهار کرد: مواد اولیه‌ای که برای تهیه شیر خشک نوزادان استفاده می‌شود، شامل املاح و ویتامین‌ بوده و پودر شیر خشک بدون چربی است؛ البته شیر خشک در ایران تولید می‌شود اما شیر خشکی که برای نوزادان است باید ویژگی‌های بهتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل مقداری پودر شیر خشک بدون چربی هم وارد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در ایران کارخانه‌ای شیر خشک بدون چربی نوزادان را تولید می‌کند، توضیح داد: مشکلی که اکنون ایجاد شده، این است که این کارخانه به وزارت صمت اعلام کرده که من می‌توانم مواد اولیه همه کارخانه هایی که شیر خشک نوزاد تولید می‌کنند را تامین کنم و وزارت صمت هم براساس گفته این کارخانه، تعرفه شیر خشک وارداتی را تغییر داده است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ابراز داشت: یعنی شیر خشک که جزو ارز ترجیحی بوده است را خارج کرده و روی ارز نیمایی که تقریبا ارز آزاد است، برده است. در این فاصله مقداری شیر خشک هم که حدود ۵۰۰ تن اعلام شده وارد کشور شد و اکنون در گمرک است که برای ترخیص محموله دچار مشکل شده‌اند؛ وقتی رفتند محموله را ترخیص کنند، به عنوان مثال اعلام شده که به جای ۴۲۰۰ تومان باید ۳۰ هزار تومان بپردازید.

عزیزی ابراز داشت: بنابراین قیمت پنج تا شش برابر افزایش پیدا کرده است. برای حل این مشکل سازمان غذا و دارو با وزارت صمت وارد مذاکره شد و اعلام کردیم که حداقل این ۵۰۰ تن را با همان تعرفه قبلی ترخیص کنید و اگر قرار بر تغییر نرخ است، در آینده اعمال شود. از نظر سازمان غذا و دارو مشکلی وجود ندارد اما وزارت صمت هنوز نپذیرفته و شیرها در گمرک مانده‌اند و این در حالی است که اگر مدت طولانی هم بمانند، فاسد می‌شوند و ویژگی های آنها تغییر کرده و دیگر قابل استفاده نخواهند بود.

موضع سازمان غذا و دارو در زمینه محصولات تراریخته

عزیزی همچنین در ادامه درباره پرداخت یارانه به دهک‌‌های پایین که وضعیت غذایی مناسبی ندارند، بیان کرد: پرداخت یارانه به عهده وزارت بهداشت نیست و در جای دیگری انجام می‌شود؛ البته وزارت بهداشت عضو بوده و نظراتش را مطرح می‌کند. وزارت بهداشت درباره کاهش مصرف برخی مواد غذایی مانند لبنیات، مرغ و گوشت هشدارهای لازم را ارائه داده است و دولت با توجه به وضعیتی که از نظر میزان درآمد و مقدار یارانه‌ای که باید تخصیص دهد، دارد، شرایط را بررسی کرده و در صورت نیاز برنامه هایی را اجرا می‌کند. در همین راستا سبدهایی را در نظر گرفته یا یارانه غیرمستقیم به برخی محصولات می‌‌دهد تا قیمت ‌شان پایین آید؛ به عنوان مثال اکنون به نان یارانه قابل توجهی پرداخت می شود. شنیده ام که برنامه ‌هایی در دست اقدام است که یارانه ها را افزایش دهند تا ۵ دهک اول که قشر آسیب پذیر هستند، از یارانه غذایی استفاده کنند.

وی درباره نظارت بر کیفیت و قیمت محصولات با توجه به روند خشکسالی، بیان کرد: این موضوع بیشتر به وزارت جهاد کشاورزی بازمی‌گردد در حقیقت ما تنها مشتری مواد اولیه هستیم، به این معنا که اعلام می‌کنیم گندم، برنج و یا مواد دیگری را با این ویژگی‌ها می‌خواهیم که باید این محصولات را با این استانداردها به ما تحویل دهند. وزارت بهداشت تنها عهده دار وضعیت سلامت و بهداشت است البته مواد غذایی هرچه ارزان تر به دست مردم برسد، وزارت بهداشت حمایت می کند.

عزیزی درخصوص موضع سازمان غذا و دارو در زمینه محصولات تراریخته، توضیح داد: تراریخته سه جنبه دارد، یکی کاشت محصولات تراریخته بوده که این موضوع در حوزه وزارت جهاد کشاورزی است؛ تاکنون هیچ محصول تراریخته‌ای در کشور کشت نشده و اجازه کشت پیدا نکرده است. بنابراین ما تولید هیچ محصول تراریخته‌ای را در کشور نداریم. فقط درباره واردات ممکن است محصولات تراریخته داشته باشیم که عمدتا دو نوع هستند،یکی ذرت برای خوراک دام و طیور و یکی هم سویا که بیشتر روغن آن وارد می‌شود. البته محصولاتی مانند کلزا هم هستند که واردات آنها بسیار کم است. ما وظیفه نظارت بر سلامت این محصولات را از نظر نمونه برداری بر عهده داریم. وظیفه ای درمورد کاشت، ترویج و توسعه آن نداریم و در این خصوص تابع شواری عالی ایمنی زیستی هستیم. ما تنها نظارت بر سلامت و مطابقت بر استانداردهای بین‌المللی بر اساس استانداردهای اروپا را انجام می‌دهیم. نظر وزارت بهداشت درباره این محصولات ممتنع بوده و نه می‌گوییم خوب و نه می‌گوییم بد است. محصولاتی هستند که در کل دنیا تولید و مصرف می شوند و ما نظارت بر سلامت آنها را برعهده داریم. استانداردهای ما در این زمینه بر اساس سختگیرانه‌ترین استانداردها است.

عزیزی در پاسخ به پرسشی درخصوص موضع وزارت بهداشت درباره فودتسترهایی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: در این زمینه ما دخالتی نداریم؛ فعالیت هایی است که از سوی رستوران ها و فست فودها برای تبلیغ و فروش بیشتر انجام می‌شود که البته آن را تایید نمی‌کنیم. زیرا معمولا غذاهایی که خوشمزه‌ بوده، مضر هستند و چربی، نمک یا شکر و ادویه زیادی دارند و در مجموع برای سلامتی خوب نیستند اما فعلا دستورالعملی برای برخورد با این افراد نداریم. شاید این وظیفه وزارت ارشاد و دیگر بخش ‌ها باشد که بتوانند با این موضوع برخورد کنند. ما پیگیر هستیم تا این موضوع سر و سامان یابد و در مجموع مورد تایید ما نیست.

باید ایمنی غذا را از امنیت غذا جدا کنیم

وی ادامه داد: درباره سند امنیت غذایی، با بیان اینکه سندهای زیادی در ادوار گذشته تدوین شده است، گفت: اخیرا هم سندی از طرف کمیسیون کشاورزی مجلس پیشنهاد شده بود که نقدهایی از طرف سازمان ها و نهادهای مختلف به آن وارد شده است؛ موضوع امنیت غذایی که بیشتر به تولید و تامین غذا بر می گردد بر عهده وزارت کشاورزی است؛ باید ایمنی غذا را از امنیت غذا جدا کنیم.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: ایمنی غذا به این معنا که غذای مصرفی مردم سالم باشد و وزارت بهداشت متولی ایمنی غذا است و ما بر سلامت محصولات داخلی و خارجی وارداتی باید نظارت داشته باشیم. در سندهای مرتبط با غذا هر جا از ما دعوت کرده اند، شرکت کرده ایم؛ سندهایی از قبل بوده است و در سندهای جدید هم می توان با توجه به اسناد قبلی موضوعات جدید را وارد کرد تا ایمنی و امنیت غذا ارتقا پیدا کند.

وی همچنین در ادامه درباره حذف برخی مواد غذایی از سفره های مردم و مشخص کردن جایگزین برای آنها، عنوان کرد: متاسفانه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو امکانات کمی برای اطلاع رسانی دارند، اما صدا و سیما می تواند در این حوزه اقدام کند و اگر از ما دعوت کنند کارشناسان آماده هستند در زمینه همه مسائل مرتبط با غذا در نشست ها حضور پیدا کرده و اطلاع رسانی کنند. برخی جایگزینی ‌ها خود به خود انجام شده است؛ به عنوان مثال برنج گران شده و مردم سراغ نان و ماکارونی رفته‌اند که ارزانتر است و خوشبختانه جایگزین بهتری هم بوده و ارزش تغذیه‌ای بالاتری دارد.

می‌توان تخم مرغ و حبوبات را جایگزین گوشت کرد

عزیزی با بیان اینکه همچنین می‌توان تخم مرغ و حبوبات را جایگزین گوشت کرد، گفت: وزارت بهداشت به دنبال این است که مواد غذایی، ارزان‌تر به دست مردم برسد. زیرا غذا می‌تواند از بسیاری بیماری ‌ها پیشگیری کند و اگر غذای سالم در اختیار مردم قرار گیرد، هزینه‌های درمان کاهش پیدا می‌کند. بنابراین لازم است دولت به غذا توجه بیشتری داشته باشد و در تخصیص یارانه و مالیات که می‌تواند قیمت موادغذایی را کاهش دهد، فعال‌تر عمل کند تا موادغذایی ارزان‌تر و بهتر در دسترس آحاد جامعه قرار گیرد.

مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تمام غذاهایی که تولید می‌کنیم تابع استانداردهای ملی و بین‌المللی هستند، اظهار کرد: استانداردهای ملی ما در مواد غذایی صنعتی بر اساس استانداردهای بین المللی است. البته ممکن است برخی از این مواد غذایی نمک، چربی، شکر و یا روغن بیشتری داشته باشند که در این زمینه ما هشدارهای لازم را می ‌دهیم و برچسب‌گذاری می‌کنیم تا مردم کمتر مصرف کنند. به خودی خود هیچ غذایی سم نیست و مصرف دراز مدت و تداوم آن، مساله است؛ حتی اگر موادغذایی مفید مانند شیر هم به میزان زیاد مصرف و در آن زیاده‌روی شود، می‌تواند مضر باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تغذیه وزارت بهداشت تورم فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو محصولات تراریخته وزارت بهداشت مواد اولیه مواد غذایی وزارت صمت امنیت غذا ایمنی غذا بر سلامت شیر خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پایین آوردن قند خون خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228662 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • معدوم‌سازی بیش از ۲۳۰ کیلوگرم انواع مواد غذایی فاسد در لامرد
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • (ویدیو) آموزش تصویری غذای مورد علاقه بچه در مهمونی
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟