Web Analytics Made Easy - Statcounter

"حیدرعلی بلوجی" رایزن نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد  آخرین دیدگاهها و مواضع کشورمان در خصوص سلاحهای کشتار جمعی، فضای ماورای جو و سلاحهای متعارف را روز چهارشنبه به وقت محلی  در جلسه اختصاصی کمیته یک مجمع عمومی سازمان ملل  تبیین کرد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران باردیگر از نظام بین المللی می خواهد برای عضویت اسرائیل در معاهده فوق به عنوان یک عضو غیر هسته ای و انهدام سلاحهای هسته ای آن و پذیرش نظارت آژانس فشار وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات ایرانی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال محافل و معاهدات خلع سلاحی، معتقد است تحقق خلع سلاح هسته ای یکی از اهداف قدیمی سازمان ملل بوده و وجود ۱۴۰۰۰ سلاح هسته ای و برنامه های تقویت آنها به جای خلع سلاح امنیت بین المللی را تضعیف و مسابقه تسلیحاتی را تشدید کرده است.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: بازدارندگی هسته ای به عنوان سیاست اصلی قدرتهای هسته ای که آخرین نمونه آن در سیاست جدید انگلیس اعلام شده است، در تضاد با تعهد به خلع سلاح هسته ای این دولتها طبق معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای است.

وی تاکید کرد: طی سالهای اخیر سیاست آمریکا در خروج از پیمان نیروهای هسته ای میانبرد و برجام و عدم تمایل به بازگشت به توافق اخیر ضربه سختی بر اقدامات بین المللی خلع سلاح هسته ای وارد کرده است.

 بلوجی گفت: بر همین منوال، سلاحهای هسته ای رژیم صهیونیستی مانع اصلی تحقق خاورمیانه عاری از سلاحهای هسته ای است.

این دیپلمات ایرانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باردیگر از نظام بین المللی می خواهد برای عضویت اسرائیل در معاهده فوق به عنوان یک عضو غیر هسته ای و انهدام سلاحهای هسته ای آن و پذیرش نظارت آژانس فشار وارد کند.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: ۲۴ سال بعد از اجرای کنوانسیون سلاحهای شیمیایی هنوز خطر کاربرد این سلاحها متاسفانه وجود دارد و انهدام سلاحهای شیمیایی و جهانشمولی کنوانسیون هنوز نهایی نشده است.

وی تصریح کرد آمریکا تنها کشور دارنده است که هنوز سلاحهای شیمیایی خود را کاملا منهدم نکرده که می خواهیم در اسرع وقت به این تعهد خود عمل کند.

این دیپلمات ایرانی در مورد کنوانسیون سلاحهای بیولوژیک نیز گفت که تدوین پروتکل راستی آزمایی برای این کنوانسیون مهمترین راه تقویت کنوانسیون است و از آمریکا می خواهیم دست از مخالفت برای تدوین این پروتکل بردارد.

این عضو هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد یادآور شدعدم اجرای مقررات این دوکنوانسیون توسط اسرائیل مانعی برای جهانشمولی آنها و ضربه ای به امنیت منطقه است.

بلوجی تصریح کرد که متاسفانه فضای ماورای جو در حال تسلیحاتی شدن است و دولتهایی مثل آمریکا بودجه کلانی برای این امر اختصاص داده اند.

رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران منع مسابقه تسلیحاتی در فضا باید از طریق سند حقوقی الزام آور محقق بشود.

وی  در مورد سلاحهای متعارف هم با تاکید بر حق دولتها در این زمینه طبق ماده ۵۱ منشور از تولید و نقل وانتقال انبوه وغیرمسئولانه این سلاحها در مناطقی مثل خاورمیانه به عنوان یک خطر امنیت منطقه ای نام برد.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اسرائیل و کشور دیگری از منطقه دو دریافت کننده عمده سلاحهای آمریکایی در منطقه هستند که از این سلاحها برای بی ثباتی و ناامنی منطقه ای استفاده می کنند و باید این روند متوقف شود./ایرنا

منبع: فردا

کلیدواژه: نمایندگی ایران در سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران سلاحهای هسته ای دیپلمات ایرانی رایزن نمایندگی سلاح هسته ای بین المللی هسته ای خلع سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۰۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟