Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تأمین غذا قدرت‌آور است، گفت: اقتصاد نظامی برابر اقتصاد غذایی است و کشاورز، رزمنده امروز میدان تولید است.

سید جواد ساداتی نژاد شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان جهرم با بیان اینکه قدرت غذا امروز از اسلحه بالاتر است، اظهار کرد: کشاورز و دامدار رزمنده این میدان است و باید در صندلی و قدرت بنشیند که امیدواریم این شأنیت و عزت برای حوزه کشاورزی و دامداری صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تأمین غذا قدرت‌آور است، تصریح کرد: شاید در حادثه سقوط یک هواپیما در کشورهای همسایه، توقع واکنش شدیدتری از سوی کشور مالک هواپیما می‌رفت اما از آنجا که تأمین بیش از ۲۰میلیارد دلار غذا برای آن کشور در اختیار کشور محل سقوط هواپیما بود،  مواضع سختی در پیش نگرفته نشد.

وی بیان کرد: خصوصی‌ترین حوزه کشور بخش کشاورزی است و البته باید بگوییم کشاورز و دامدار به عنوان تولید کننده واقعا بی‌پناه است.

وی با اشاره به اینکه باید تلاش زیادی برای حوزه کشاورزی انجام دهیم، افزود: نگاه به کشاورز و دامدار به جای تولیدکننده به عنوان بنگاه خیریه است به این صورت که تأمین می‌کند اما میزان کمتری دریافت می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حفظ تولید، خط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است، بیان کرد: هوای مصرف‌کننده را نباید از جیب تولیدکننده داشت و وقتی قیمت شیر از چهار هزار و ۶۰۰ تومان به ۶ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش یافت؛ درست است که از نگاه مصرف‌کننده قیمت افزایش یافته، اما اگر این قیمت بیشتر نشود دامدار دام مولد را کشتار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه وظیفه ما حمایت از تولید بوده و این مهم از رسالت های وزارت جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: در حمایت از مصرف کننده برای اینکه محصول سالم و در دسترس دریافت کند سازوکار را باید مستقل از تولید کننده انجام دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مشکل سند دار شدن اراضی کشاورزی، عنوان کرد: مالکیت هویت آور است و برای سند دار کردن زمین های کشاورزان در دولت برنامه های انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه رتبه استان فارس از نظر دام عشایری در رتبه اول کشور است، بیان کرد: شرکت پشتیبان امرو دامی کشور دام را از دامداران می‌خرد و عشایر ما می‌توانند قراردادی را با این شرکت مبنی بر دریافت علوفه به ازای تسویه حساب در موقع پرواربندی دام، منعقد کنند.

فرستاده رئیس جمهور به جهرم درباره صادرات دام، نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه دام در حال قاچاق بود و برای اینک دامدار ما بتواند درصدی از هزینه‌های خود را جبران کند، از هفته گذشته به شرکت پشتیبانی امور دام اجازه دادیم صادرات به صورت محدود انجام دهد چرا که اعتقادمان این است نباید دام عشایر قاچاق شود و نفع آن به آنها نرسد.

وی با بیان اینکه می‌توان کنترل قیمت بازار را به اتحادیه‌ها سپرد، تصریح کرد: ما قیمت دستوری را قبول نداریم و بر این اعتقادیم که بازار را باید به اتحادیه‌ها و تشکل‌ها واگذار کرد و از هفته گذشته نیز به صورت امتحان در بخث لبنیات از اتحادیه‌ها برای کاهش قیمت مواد لبنی مورد استفاده طبقه متوسط، دعوت به همکاری شد.

وزیر جهاد کشاورزی جهرم را قطب کشاورزی جنوب فارس دانست و اظهار کرد: خرید تضمینی خرما در هفته آینده انجام می‌شود و خرید به صورت پرداخت مابه‌التفاوت بوده است.

وی با اشاره به اینکه موافق گسترش نخل‌های تجاری هستیم، گفت: سومین تولید کننده خرمای دنیا هستیم اما اقتصاد کشاورزی ما مشکل دارد.

ساداتی نژاد به کشاورزی قراردادی اشاره کرد و اظهار داشت: هر نهالی که امروز می کاریم باید معلوم شود مشتری محصول آن چه کسی یا چه بازاری در داخل یا خارج از کشور است.

وی با اشاره به بالا بودن هزینه کشاورزی، عنوان کرد:۳۰ درصد محصولات کشاورزی از بین می‌رود و این در حالی است که ۱۷ میلیارد متر مکعب آب، یعنی سه برابر آب سد دز، در این حوزه مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: با نگاه فعلی امسال ۴۰هزار میلیارد و سال آینده ۱۰۰هزار میلیارد تومان هدررفت محصولات کشاورزی در ایران است که در نهایت یا باید خوراک دام شود.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه کشاورز می‌تواند اقتصاد ایران را بچرخاند اما نه به این سبک موجود، تصریح کرد: باید در بخش کشاورزی به سمت تجاری‌سازی حرکت کنیم و شعار ما در وزارتخانه، کشاورزی قراردادی است.

وی در توضیح کشاورزی قراردادی اضافه کرد: باید مشخص شود بذری که امروز کشاورز دارد، محصول تولیدی از آن در کدام بازار داخلی یا خارجی به فروش می‌رسد یا خریدار دارد.

وی با اشاره به مشکل مرغداران گفت: برای مرغداری‌ها دو تصمیم گرفته شده است؛ اول اینکه جوجه یک روزه را وارد سامانه بازارگاه کرده و تصمیم دوم اینکه زمانی واردکننده پولش را می‌گیرد که نهاده تحویل تولیدکننده داده شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ در حوزه کالاهای اساسی به سامان‌دهی می‌رسیم، گفت: اعتقادم این است در حوزه کشاورزی ظرفیت‌های بسیاری موجود است و می‌توانیم با نگاه اقتصادی و علمی کشور را اداره کنیم و این با کمک کشاورزان امکان‌پذیر است.

تایید جهت اختصاص بخشی از اعتبارات سفر استانی به موضوعاتی از قبیل آبخیزداری، اختصاص وام کم‌بهره برای باغداران و کشاورزان، قنوات و کانال‌های آبیاری در شهرستان جهرم از دیگر مصوبات این جلسه با وزیر جهاد کشاورزی بود.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

وزیر جهاد کشاورزی عصر چهارشنبه در آستانه سفر استانی رئیس‌جمهوری وارد شیراز شد. وی به نمایندوی از رئیس‌جمهوری در شهرستان های جهرم ، خفر، داراب و زرین دشت حضور می‌یابد.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رییسی رئیس جمهوری روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه در هفتمین سفر استانی به فارس سفر می‌کند.

جمعی از معاونان رئیس‌جمهوری و وزرا به نمایندگی از رئیس‌جمهوری در شهرستان های مختلف استان حضور می‌یابند و ضمن بررسی مشکلات این مناطق، راهکارهای رفع آنها را برای طرح در دولت پیگیری خواهند کرد.

استان فارس با افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت، ۳۶ شهرستان را شامل می‌شود./ایرنا



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر جهاد کشاورزی رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد

میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود.

برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان