Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@23:11:08 GMT

آیین‌های فرهنگی عجیب‌وغریب در سراسر جهان

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۱۴۵۷

آیین‌های فرهنگی عجیب‌وغریب در سراسر جهان

آیین‌های فرهنگی عجیب‌وغریبی در سراسر دنیا وجود دارد که شاید از نظر بعضی از انسان‌ها، عجیب‌ترین سنت‌های جهانی در برابر آن‌ها بسیار طبیعی و معمول به نظر برسند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در سراسر جهان آیین‌هایی از فرهنگ‌های گوناگون وجود دارد که برای غیربومیان آن فرهنگ و سایر کسانی که از معنا یا ریشه‌های سنتی آن آگاه نیستند ممکن است بسیار عجیب‌وغریب و حتی غیر طبیعی به نظر برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال هر سنت بخشی از یک فرهنگ منحصربه‌فرد است که در طول نسل‌های زیادی سینه به سینه منتقل شده و توسعه یافته است. این‌گونه آئین‌ها فقط برای کسانی که به‌صورت بومی و غریزی آن را درک می‌کنند قابل فهم است و لذا ارتباط برقرار کردن با آن‌ها نیازمند این است که به لحاظ بومی و تاریخی به آن‌ها آشنا باشیم. در ادامه با تعدادی از این آئین‌های عجیب‌وغریب از سراسر جهان آشنا می‌شویم.

اسپانیا

یکی از عجیب‌ترین آئین‌های سراسر دنیا پرتاب گوجه‌فرنگی است که در ابتدا با آغاز یک حادثه همراه بود و بعدها به جشن و سرگرمی تبدیل شد. ساکنان شهر وینالس اسپانیا سالی یکبار دور هم جمع می‌شوند و به سمت هم گوجه‌فرنگی پرتاب می‌کنند. این آئین در گذشته به صورت محلی برگزار می‌شد ولی امروزه شرکت‌کنندگان بسیاری را از سراسر جهان به سمت خود جلب می‌کند. مراسم پرتاب گوجه‌فرنگی به دلایلی هم‌چون هدر رفتن مقدار زیادی گوجه یا آسیب به شرکت‌کنندگان چند سال متوقف شد، اما سال ۲۰۰۲ با اعمال قوانینی هم‌چون سفت نبودن گوجه‌ها، رعایت فاصله ایمنی از هم، ممنوعیت گلاویز شدن و تبعیت از دستورات مأموران امنیتی دوباره از سر گرفته شد.

در آئینی دیگر موسوم به کفش شیرین که یک سنت غذایی است، کودکان در شامگاه روز پنجم ژانویه که شب قبل از Día de Reyes است، کفش‌های خود را جایی می‌گذارند تا دیگران آن‌ها پر از شیرینی‌جات کنند. Día de Reyes شب قبل از روزی است که در آن از سه پادشاه که هدایای خود را به عیسی کوچولو هدیه می‌دهند تجلیل می‌شود.

ایتالیا

در ایتالیا آئینی شبیه به پرتاب گوجه‌فرنگی اسپانیایی‌ها وجود دارد با این تفاوت که در آن مردم به هم پرتقال پرتاب می‌کنند. این سنت هر سال در طول کارناوال ایوریا و به یاد نبرد میان مردم شهر و حاکم مستبد آن انجام می‌گیرد که در آن پرتقال‌ها به عنوان بخشی از مبارزه برای آزادی پرتاب می‌شوند.

جشنواره جنگ پرتقال ایتالیا ریشه در قرن ۱۲ میلادی دارد که در آن دختر یک آسیابان در برابر تعرض پادشاه ظالم ایستادگی کرد که این اقدام با آغاز درگیری میان مردم و ارتش پادشاه همراه بود. دخترک در این درگیری جان خود را از دست داد، اما از آن پس هیچ‌گونه تعرضی در ایتالیا انجام نشد. در طول مراسم گروهی سوار بر ارابه و محافظ پرتاب‌کنندگان برگزیده (به نشانه محافظان پادشاه و نجیب‌زادگان) و گروهی پیاده (به نشانه توده‌های شورشی علیه پادشاه) طی سه روز به یکدیگر پرتقال پرتاب می‌کنند.

مکزیک

افرادی که دوست دارند کیک تولد خود را به راحتی نوش جان کنند به هیچ وجه نباید به فکر برگزاری تولد در مکزیک باشند. در مکزیک پس از فوت کردن شمع‌ها، در حالی که فرد خم می‌شود تا تکه‌ای از کیک خود را بخورد، شخصی که در پشت سرش ایستاده صورتش را داخل کیک فشار می‌دهد. امروزه این سنت در بعضی از دیگر نقاط دنیا از جمله ایران نیز انجام می‌گیرد و میهمانان را در حسرت چشیدن کیک تولد باقی می‌گذارد.

بولیوی

مردم بولیوی سنتی دارند که مطابق با آن در شیرینی‌ها و کیک‌های شب سال نو قبل از پخت یک سکه قرار می‌دهند. کسانی که این سکه را پیدا می‌کنند سال جدید خوب و پر از خوش‌شانسی خواهند داشت.

انگلستان

در شهر های‌ویکام انگلستان سنت عجیبی وجود دارد که در آن مقامات شهر پیش از رسیدن به این مقام و پس از آن وزن می‌شود. این سنت به منظور حصول اطمینان از سوءاستفاده نکردن وی از مقام خود انجام می‌گیرد.

در ویتسلی نیز سنتی با قدمت بیش از دو قرن وجود دارد که مطابق با آن ساکنان هر سال در ماه ژانویه برای برگزاری جشنواره خرس کاه‌ی دور هم جمع می‌شوند. مجری جشن باید در حالی که لباس خرس پنج‌سنگی به تن کرده است در شهر رژه برود و گروهی نیز او را دنبال می‌کنند.

یونان

در بسیاری از نقاط دنیا هنگامی که دندان‌های کودک می‌افتد، کودکان آن را زیر بالش خود می‌گذارند تا پری دندان جای آن را با پول عوض کند. یونانیان رویکرد متفاوتی دارند. آن‌ها هنگام افتادن دندان‌های شیری کودکان آن‌ها را روی سقف خانه پرتاب می‌کنند. این سنت بدین منظور انجام می‌گیرد که مردم یونان باور دارند برای خانواده کودک خوش‌شانسی می‌آورد و به استقبال درآمدن یک دندان سالم کامل در دهان کودک می‌روند.

کد خبر 524311

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سنت های عجیب عجیب ترین آداب و رسوم آداب و رسوم عجیب کشورها آداب و رسوم سنت آئین سنتی آئین آیین و فرهنگ فرهنگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پرتاب می کنند انجام می گیرد گوجه فرنگی سراسر جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲.۱۲.۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را به شرح زیر برای اجرا ابلاغ کرد.

شورای ‌عالی حوزه‌ های علمیه

شورای تخصصی حوزوی

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۰۸.۱۲.۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ ۰۱.۱۲.۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورای عالی حوزههای علمیه) به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می شود:

«ماده واحده- ماده ۴ اصلاحی آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۳.۰۴.۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح می شود:

ماده ۴- اعضای شورا:

سه نماینده از شورای‌عالی حوزه‌های علمیه

سه نماینده از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی

رئیس جامعة ‌المصطفی العالمیه یا نماینده وی

مدیر حوزه علمیه خراسان

مدیر حوزه علمیه اصفهان

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران

مدیر جامعة الزهرا(س)

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی

هفت نفر از فضلای صاحب‌نظر حوزوی

تبصره - اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورای‌ عالی حوزه‌های علمیه و تصویب شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب می‌شوند».

کد خبر 6096964

دیگر خبرها

  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان امیریه دامغان برگزار می‌شود
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • اعلام برنامه‌های حرم حضرت معصومه (س) به‌مناسبت دهه کرامت/برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۰۱ نقطه جهان
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • قدردانی حماس از تجمعات مردمی در سراسر جهان در حمایت از مردم غزه