Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بلومبرگ، کرملین می‌داند که نمی‌تواند از طریق بحران انرژی کنونی، از اروپا امتیازات سیاسی بگیرد، اما به دنبال افزایش فشار بر رهبران اروپایی و ساختن چهره‌ای ناجی از پوتین در بحران گازی است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  دنیای اقتصاد، پوتین پیش‌تر با سخنانی که در زمینه این بحران طرح کرده بود، انگشت اتهام را به سمت مقامات «مغرور» اروپا نشانه گرفته و فشار افکار عمومی بر آنان را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناظران می‌گویند روسیه در صورتی که بتواند به خواسته‌های خود دست‌یابد و نورداستریم۲ تایید شود، بی‌تردید صادرات از طریق اوکراین را کاهش می‌دهد و هدف از عدم‌عرضه بیشتر گاز از سوی این کشور هم همین است. اروپایی‌ها مطمئن‌اند که حتی در صورت ادامه بحران، قطعی گازی در راه نخواهد بود و از همین‌رو به دنبال دست‌زدن به اقدامات متقابلی برای فشار بر روس‌ها هستند.

روسیه تعهدات خود را انجام داده است

ولادیمیر پوتین، هفته پیش و در میانه بحران گازی اروپا عنوان کرد که روسیه می‌تواند این مشکل اروپایی‌ها را بر طرف کند و بازارها با شنیدن این سخنان در آن روز نفس راحتی کشیدند و بهای گاز در حالی که مسیری افزایشی داشت، رشد خود را متوقف کرد. روسیه بزرگ‌ترین تامین‌کننده گاز اتحادیه اروپا است و این منطقه به شکل فزاینده‌ای به واردات گاز طبیعی این کشور وابسته است، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که در چند روز گذشته و از زمان سخنرانی پوتین تاکنون یا حتی پیش از آن عرضه گاز روسیه به اروپا افزایش یافته باشد.

روس‌ها می‌گویند که به تعهدات موجود در قراردادهای بلندمدت خود عمل کرده، اما کارشناسان بخش انرژی این سوال را مطرح کرده‌اند که چرا گازپروم از فرصت ایجاد شده توسط قیمت‌های بالاتر در بازار برای تجارت بیشتر و درآمد بالاتر از صادرات گاز طبیعی استفاده نکرده است.

دنیس هسلینگ، رییس دپارتمان زیرساخت، گاز و خرده‌فروشی سازمان همکاری رگولاتورهای انرژی اتحادیه اروپا به یورو نیوز گفته شرکت گازپروم که دارای انحصار صادرات گاز از طریق خط لوله به اروپا است، با نرخ معمول گاز خود را تحویل می‌دهد و تمام تعهدات قراردادی خود را رعایت کرده است.

با این حال وی هم از رفتار روسیه برای عدم‌افزایش صادرات در شرایط رشد قیمت‌ها متعجب است. هسلینگ در این‌باره می‌گوید: «انتظار می‌رود در زمان تغییر قیمت‌ها، طرفین به سیگنال‌های قیمتی واکنش نشان دهند. در گذشته ما شاهد واکنش گازپروم به فرصت‌های این‌چنینی بودیم، اما اکنون این اتفاق نمی‌افتد و نمی‌دانیم چرا این‌گونه است.»

در این میان روس‌ها و برخی کارشناسان می‌گویند که این کشور در حال‌حاضر گاز اضافی برای صادرات به اروپا در اختیار ندارد و در تلاش است تا پیش از آغاز زمستان، روند ذخیره‌سازی گاز داخلی خود را کامل کند، با این حال بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان اروپایی معتقدند که مسکو با عدم‌تحویل گاز بیشتر به اروپا، می‌خواهد به دولت‌ها و رگولاتورهای اروپایی برای تایید هرچه سریع‌تر خط لوله نورداستریم۲ فشار بیاورد.

پوتین به دنبال چیست؟

خبر‌گزاری بلومبرگ به نقل از دو منبع آگاه می‌گوید که ولادیمیر پوتین به دنبال آن است که اتحادیه اروپا را تحت‌فشار قرار دهد تا در برخی از مقررات بازار گاز خود، پس از سال‌ها نادیده گرفتن نگرانی‌های مسکو بازنگری کنند. مسکو خواهان آن است تا اتحادیه اروپا به‌جای قیمت‌‌گذاری اسپات، به سمت قراردادهای بلندمدت با گازپروم حرکت کنند که یکی از اهداف این شرکت قدرتمند دولتی روس در اروپا است.

این منابع همچنین تایید کرده‌اند که بخشی از این رفتار روسیه در عدم‌افزایش صادرات به اروپا، در راستای افزایش فشار برای تایید خط لوله نورداستریم۲ است.

این در حالی است که روز چهارشنبه بهای معاملات آتی گاز اروپا باز هم افزایش یافت و پوتین هم قرار است که در کنفرانس هفته انرژی روسیه در مسکو سخنرانی کند. او پس از مداخله حساب‌شده‌ای که هفته گذشته با اعلام افزایش عرضه گاز پروم، در بازار گاز اروپا داشت؛ احتمالا در سخنرانی خود بازهم از فرصت استفاده می‌کند تا فشار را بر طرف‌های اروپایی افزایش دهد.

بلومبرگ به نقل از یک مقام دولتی روس که از نزدیک به پوتین در زمینه سیاستگذاری مشاوره می‌دهد، نقل کرده است که حتی با وجود اینکه کرملین، پوتین را نجات‌دهنده بحران انرژی اروپا می‌داند؛ اما روس‌ها هیچ توهمی درباره امتیازگیری سیاسی در اتحادیه اروپا یا بهبود روابط تیره و تار مسکو با بروکسل از طریق حل بحران انرژی ندارند.

آندری کورتونوف، رییس ‌اندیشکده شورای روابط بین‌الملل روسیه که توسط کرملین تاسیس شده، می‌گوید: «پوتین در این بحران، فرصتی را احساس می‌کند و می‌خواهد مانع از تاخیر اتحادیه اروپا در صدور مجوز برای نورداستریم۲ شده و از سوی دیگر آغاز مذاکرات درباره قیمت‌های پایدار در قراردادهای بلندمدت شود.»

روسیه مدت‌هاست که خواهان فاصله‌گرفتن از قیمت‌‌گذاری اسپات بر روی گاز صادراتی خود است و ترجیح می‌دهد قراردادهای بلندمدت با نوسانات قیمتی کمتری داشته باشد.

این نوع قراردادها هرچند در مواقع افزایش چشمگیر قیمت در بازار، سود گازپروم را محدود می‌کند، اما در صورت کاهش قیمت‌ها در بازار از زیان‌دهی این شرکت جلوگیری می‌کند، با این حال آزادسازی بازار گاز اتحادیه اروپا، گازپروم را مجبور کرد تا فرمول‌های قیمت‌‌گذاری خود را تعدیل کند و بخش عمده‌ای از گاز خود را در قالب معاملات اسپات و آتی عرضه کند.

النا بورمیسترووا، قائم‌مقام شرکت گازپروم روز ۷اکتبر در مجمع بین‌المللی گاز سن‌پترزبورگ بر این استراتژی روس‌ها تاکید کرد و گفت: «خرید گاز با یک قیمت مناسب حتما اتفاق خوبی است، اما اگر ما دقیقا از یک ماه، یک فصل یا یک سال زودتر بدانیم هزینه آن‌ چقدر خواهد شد، حتی اتفاقی بهتری هم هست.»

پوتین در سخنان اخیر خود انگشت اتهام درباره بحران گازی اروپا را تا حدی به‌سوی مقامات «مغرور» اروپایی گرفته است. او می‌گوید این مقامات مغرور تمام تلاش خود را برای قیمت‌‌گذاری به روش اسپات انجام دادند و حتی حاضر نیستند در این زمینه چیز دیگری بشنوند.

حالا در این شرایط که پوتین با نشانه‌رفتن انگشت اتهام به سمت مقامات اروپایی به دنبال افزایش فشار افکار عمومی بر آنان است، رهبران اتحادیه اروپا قرار است هفته آینده در بروکسل درباره افزایش قیمت گاز و اقدامات لازم برای کنترل این بحران مباحثه کنند.

خطرات اتکای اروپا به گازپروم

اروپا در حال‌حاضر برای تامین یک‌سوم گاز طبیعی خود به شرکت گازپروم متکی است. این در حالی است که ذخایر گازی اروپا، هرگز در این مقطع از سال کمتر از اکنون نبوده است و گزینه‌های محدودی مانند خرید LNG برای اروپایی‌ها باقی‌مانده است. طبق گزارش GasInfrastructure Europe در حال‌حاضر ذخایر گاز اروپا تا ۷۶‌درصد کاهش یافته، این در حالی است که سال گذشته در این مقطع از سال ۹۵‌درصد ذخایر گازی پُر بودند. ضمن آنکه با نزدیک شدن زمستان، اروپا به‌طور بالقوه وابستگی بیشتری به روسیه برای تامین منابع گازی خود در فصل سرد سال پیدا خواهد کرد.

در چنین شرایطی اوژنی گرابچاک، معاون وزیر انرژی روسیه روز گذشته به خبرنگاران گفت که روسیه کماکان مشغول تزریق گاز به تاسیسات ذخیره‌سازی داخلی خود است و این روند را تا اول نوامبر ادامه خواهد داد.

او می‌گوید که مسکو حالا گاز کافی برای گذر از زمستان را دارد و هر چند انتظار زمستانی سردتر از حالت معمول نمی‌رود، اما روسیه برای چنین شرایطی نیز خود را آماده کرده است.

الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر و وزیر انرژی سابق روسیه که مسوول نظارت بر سیاستگذاری حوزه انرژی این کشور است، بخشی از بحران را در نتیجه دورشدن شتابزده از منابع انرژی سنتی به ‌سوی انرژی‌های تجدیدپذیر می‌داند که کاهش عرضه را تشدید کرده‌اند. او همچنین هفته گذشته در راستای سیاست کلی کرملین در قبال بحران گازی و با هدف افزایش فشار بر اروپا، به پوتین گفت که تایید و آغاز به‌کار سریع خط لوله نورداستریم۲ در اروپا برای تحویل گاز، قطعا یک سیگنال مثبت به بازارهای انرژی می‌دهد.

هر‌چند رییس‌جمهور قدرتمند روسیه می‌گوید که این کشور تامین‌کننده‌ای قابل‌اعتماد برای اروپاست و بر انجام کامل تعهدات از سوی روسیه تاکید دارد، اما ناظران در این امر تردید دارند و به‌نظر می‌رسد که اروپایی‌ها با تکیه بر این تئوری که بحران گازی کنونی، موقت و کوتاه‌مدت خواهد بود، تا حدی در برابر کرملین مقاومت خواهند کرد.

سیمونه تاگلیاپیترا، یکی از اعضای ارشد‌ اندیشکده بروگل استدلال می‌کند که اکنون کامل مشخص است که روسیه در به‌وجود آمدن این بحران گازی دخیل است. او می‌گوید: «روس‌ها می‌خواهند نشان دهند که گاز بسیار مهم است و مشخصا نقش کلیدی گاز روسیه برای اروپا را به آنان یادآوری کنند.»

هرچند ذخایر گازی اروپا به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است، اما اتحادیه اروپا با این پیش‌فرض که قیمت‌ها در سطح بالایی باقی می‌مانند و نورداستریم۲ هم حتی در صورت تایید احتمالا تا ماه‌ها راه‌اندازی نشود، خود را آماده مواجهه با زمستان کرده‌اند. ذخایر گازی اروپا در حدود ۷۶ درصد ظرفیت واقعی خود را تامین کرده‌اند و همین میزان نیز برای پوشش تقاضا کافی است.

روسیه هر چند در ‌ماه سپتامبر که فصل پر‌کردن ذخایر گازی اروپاست، صادرات خود را کاهش داده، اما در ۶ ماهه نخست سال به شکل بی‌سابقه‌ای به اروپا گاز تحویل داده که تا حد زیادی به آنها برای پر‌کردن بخشی از ذخایرشان کمک کرده بود.

اتحادیه اروپا همچنین احتمال خرید مشترک گاز توسط کشورهای عضو از طرف‌های سومی را مطرح کرده است که به معنای اهرمی برای فشار بر روسیه در زمینه تامین گاز اروپا است. از سوی دیگر بحث‌‌هایی در پارلمان اروپا درباره بررسی احتمال دستکاری بازار گاز مطرح شده که به شکلی غیرمستقیم روسیه را در این رابطه متهم می‌کند.

از سوی دیگر نروژ هم به‌عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی اروپا، عرضه گاز خود را به‌سرعت و به شکل چشمگیری افزایش داده و رییس کمیسیون اروپایی نیز با اشاره به اقدام نروژ، به شکلی غیرمستقیم به روس‌ها گفت که دیگر کشورها باید از رفتار نروژی‌ها پیروی کنند. اروپایی‌ها با علم به اینکه روسیه تمام تعهدات قراردادی خود را تاکنون انجام داده، به دنبال آن هستند تا با ایجاد فشار بر این کشور و احتمالا دادن امتیازاتی تنها در زمینه گازی و تایید خط لوله نورداستریم۲، گاز‌پروم را به افزایش عرضه به اروپا تشویق کنند.

جک شارپلز، محقق موسسه مطالعات انرژی آکسفورد با نگرانی درباره تبعات تایید سریع نورداستریم برای اوکراین می‌گوید: «اگر اروپا به‌سرعت نورداستریم۲ را تایید کند و این خط لوله راه‌اندازی شود، بی‌تردید شاهد افزایش چشمگیر صادرات گاز به اروپا خواهیم بود، اما به‌صورت ناگهانی ترانزیت گاز از طریق اوکراین نیز به سطوح بسیار پایینی خواهد رسید. این امر می‌تواند نشان دهد که گاز پروم واقعا مشکلی برای تامین گاز ندارد و تنها هدف آنها راه‌اندازی نورداستریم‌۲ و دور زدن اوکراین است.»

پربیننده ترین ثبت نام ایران خودرو (با مهلت ٣روزه واریز وجه) ثبت نام ایران خودرو (لینک و جزییات جدید) باکو راه ایران در خزر را می‌ بندد؟/ ابهام بزرگ تقسیم‌ بندی خزر سمند ۲۷۱ میلیون تومان شد (۱۴۰۰/۷/۲۰) قیمت خودرو شاهین (۱۴۰۰/۷/۲۰)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار نفت خط لوله نورداستریم۲ قراردادهای بلندمدت اتحادیه اروپا افزایش فشار بحران گازی اروپایی ها بازار گاز گاز اروپا ذخایر گاز گاز خود قیمت ها روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند

به گزارش جماران، «هنگامی که ابر آتشفشان یلوستون فوران می کند، تمام زندگی در قاره آمریکای شمالی را از بین می برد. سیبری به یکی از امن ترین مکان های روی زمین تبدیل خواهد شد - که دلیل دیگری است که "نخبگان آنگلوساکسون" می خواهند این منطقه را از روسیه بگیرند.»

این جملات را نیکلای پاتروشف، دومین مرد قدرتمند مسکو بر زبان رانده است. پاتروشف که در حال حاضر رئیس شورای امنیت روسیه است، از زمان خدمت این دو نفر در KGB در لنینگراد در دهه 1970، همکار ولادیمیر پوتین بوده و اکنون مشاور ارشد و معتمد رئیس جمهور است.

پاتروشف به عنوان یک ژنرال ارتش و مدیر سابق FSB - آژانس جانشین KGB اتحاد جماهیر شوروی - فرمانروای دیگر سرویس‌های مخفی این کشور نیز محسوب می شود . در میان اعضای کرملین، به نظر می رسد که او به تنهایی دارای مجوز برای صحبت به جای پوتین در مورد موضوعات استراتژیک، از جمله سلاح های هسته ای، جنگ در اوکراین،  دیدگاه روسیه نسبت به ایالات متحده، اروپا و ناتو است.

به دنبال رهبری پوتین، بسیاری از بوروکرات‌های ارشد روسی در تولید تئوری‌های توطئه هیولایی با یکدیگر رقابت می‌کنند. با این حال، حتی در این جمعیت متلاشی شده، پاتروشف به دلیل هولناکی و شدت خصومت ضد غرب - و به ویژه ضد ایالات متحده – از دیگران در رتبه بالاتری قرار دارد.  

هذیان گویی های او باعث  یادآوری این حقیقت می شود که  اگر پوتین فردا قدرت را از دست بدهد، جانشینان بالقوه او می توانند جنگ طلب تر و توسعه طلب تر باشند، نه کمتر.  آمریکایی‌ها باید نگران این باشند که چقدر دیدگاه پاتروشف تقویت کننده دیدگاه رئیس او است که در راس قدرت در کرملین نشسته است. نکته دیگری که ایالات متحده باید نگران آن باشد این است که  چگونه خشم آمیخته به توهم او رویکردهای جنگ جویانه او که در مصاحبه‌های طولانی با روزنامه‌های پرتیراژ روسیه به خط حزب تبدیل می‌شود، در ذهن میلیون ها روس جا خوش می کند.

به نظر رئیس شورای امنیت، محاصره روسیه توسط غرب در قرن بیستم هیچ ارتباطی با کمونیسم و جنگ سرد نداشت. در واقع، سقوط اتحاد جماهیر شوروی قدرتمند، این کشور را به هدف نرم‌تری برای توطئه‌گران غربی تبدیل کرد و ایالات متحده تلاش کرد تا با استفاده از این فرصت، روسیه را وادار به کنار گذاشتن «حاکمیت، آگاهی ملی، فرهنگ  و یک سیاست داخلی و خارجی مستقل کند».  اهداف نهایی این توطئه، تجزیه روسیه، حذف زبان روسی، حذف این کشور از نقشه ژئوپلیتیکی، و محدود کردن آن به مرزهای دوک نشین مسکووی، قلمرو کوچک قرون وسطایی است.

در دنیای پاتروشف، ایالات متحده ویروس‌های جدیدی را در آزمایشگاه‌های تسلیحات بیولوژیکی اختراع می‌کند تا مردم «ایالت‌های قابل اعتراض» را نابود کند، و ویروس کووید-19 می تواند توسط پنتاگون با کمک چندین شرکت دارویی فراملیتی ایجاد شده باشد.

بزرگترین داستان فعلی او ماجرای اوکراین است، تقابلی که ظاهراً «در واشنگتن مهندسی شده است».

براساس ایده او،  در سال 2014، ایالات متحده انقلاب میدان را در کی یف طراحی کرد که در حقیقت یک کودتا بود تا  رئیس جمهور طرفدار مسکو را بیرون رانده و سعی کند اوکراینی ها را با تنفر از هرچیزی که مربوط به روسیه است همدم کند. به گفته او امروز، اوکراین چیزی بیش از یک میدان آزمایش برای تسلیحات قدیمی ایالات متحده و همچنین مکانی نیست که غرب ترجیح می دهد از منابع طبیعی آن بی رحمانه بهره برداری کند در حالی که خبری از جمعیت بومی در آن نیست.  پاتروشف ادعا می کند که حفظ اوکراین به عنوان یک کشور مستقل در برنامه های آمریکا نیست.

 این تصویری از جهان است که پاتروشف به پوتین ارائه می کند. نیکلای پتروف، جامعه شناس سیاسی برجسته روسی، استدلال می کند که این مشاور "چارچوبی" برای دیدگاه رئیس جمهور روسیه فراهم می کند.

پاتروشف در ماه مه گذشته گفت که سرویس های ویژه غربی تروریست ها و خرابکاران را برای "ارتکاب جنایت در خاک کشورمان" آموزش می دهند. غیرنظامیان روسیه به دلیل این دیدگاه آسیب دیده اند. هفته‌ها قبل از حمله تروریست‌های داعش به یک سالن موسیقی در حومه مسکو در اواخر ماه گذشته، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده به دولت روسیه در مورد تهدیدی برای محل برگزاری مراسم اطلاع رسانی کردند. پوتین هشدار ایالات متحده را رد کرد و آن را "باج‌خواهی آشکار" و "توطئه ای برای ترساندن و بی ثبات کردن جامعه ما" خواند.

در عرصه سیاست خارجی هم کار اصلی در سیاست گذاری را پاتروشف انجام می دهد و جایگاه سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه را به وظایف تشریفاتی و امضای معاهدات بی معنی تقلیل می دهد. همانطور که ماکسیم گلیکین، روزنامه‌نگار تبعیدی روسی اشاره کرده است، پاتروشف همان نقطه ای است که میدان و دیپلماسی به هم می رسند و  این پیوند به طور اجتناب ناپذیری گسترش می یابد.

 او برای دیدار با نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا و دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه، به آمریکای لاتین سفر کرده است. پاتروشف با رئیس جمهور کوبا، درباره «انقلاب های رنگی سازماندهی شده توسط آمریکا»، «فعالیت های مخرب» سازمان های غیردولتی، و اعزام نیروهای کوبایی به بلاروس «برای آموزش» بحث کرد.

پاتروشف بر روی سیاست‌های تاریک تر پوتین نیز کار می‌کند. او احتمالاً در سال 2006 در مسمومیت الکساندر لیتویننکو، جدا شده از FSB در لندن دست داشت. پاتروشف همچنین مظنون به دخالت مستقیم در قتل یوگنی پریگوژین، فرمانده شورشی گروه مزدور واگنر در آگوست گذشته است. قتل قضایی مخالف برجسته رژیم، الکسی ناوالنی نیز بدون تأیید پاتروشف ممکن نبود. در واقع، همان طور که الکساندر رایکلین مقاله نویس روسی اپوزیسیون اشاره کرده است، تنها مقاماتی که می توانستند اجازه اعدام آهسته ناوالنی را صادر کنند، پوتین و پاتروشف بودند.

شاید جالب‌تر از همه، پاتروشف بر استراتژی هسته‌ای روسیه تأثیر داشته باشد. در اکتبر 2009، او در مصاحبه ای با روزنامه ملی ایزوستیا اعلام کرد که سلاح های هسته ای روسیه فقط برای استفاده در یک جنگ "در مقیاس بزرگ" نیست. برخلاف محدودیتی که در نسخه 2000 دکترین نظامی روسیه بیان شد، پاتروشف پیشنهاد کرد که تسلیحات هسته‌ای روسیه می‌تواند در یک درگیری منطقه‌ای متعارف یا حتی محلی هم در آستانه استفاده شدن قرار بگیرد.   او همچنین فکر می‌کرد که در یک «وضعیت بحرانی»، حمله پیشگیرانه علیه یک متجاوز «ممکن است منتفی نباشد». چهار ماه بعد، پوتین بازنگری در این دکترین را امضا کرد. همانطور که پاتروشف پیشنهاد کرده بود، برای روسیه برای دستیابی به بمب‌های اتمی و موشک‌های خود، دیگر لازم نیست درگیری «در مقیاس بزرگ» باشد. (تحریک پاتروشف برای حملات پیشگیرانه اتمی هنوز به متن دکترین تبدیل نشده است، اما باج گیری هسته ای صریح پوتین در دو سال گذشته نشان می دهد که پاتروشف ممکن است در نهایت به خواسته خود برسد.)

ایالات متحده در تلاش برای درک مقاصد روسیه، سعی کرده است پاتروشف را بهتر بشناسد. اولین تماس جیک سالیوان مشاور امنیت ملی با پاتروشف در 25 ژانویه 2021، پنج روز پس از تحلیف جو بایدن بود. سالیوان و پاتروشف علاوه بر ملاقات در ماه می همان سال، پنج بار دیگر تلفنی صحبت کردند. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، پاتروشف پس از گفتگوی آنها در ماه نوامبر، در مورد راه‌های "بهبود فضای روابط روسیه و آمریکا" بحث کرده است. یک بیانیه مشترک نشان داد که سالیوان و پاتروشف درباره "افزایش اعتماد بین دو کشور" گفتگو کرده اند.

سیزده هفته بعد روسیه به اوکراین حمله کرد. پاتروشف یکی از تعداد انگشت شماری از مقاماتی که از طرح پوتین اطلاع داشتند و بنا بر گزارش ها نیروی محرکه آن هم بود.

از نظر پاتروشف، غرب کم کم در حال منقضی شدن است. او گفته است که تمدن اروپایی آینده ای ندارد. سیاست آن در "عمیق ترین انحطاط اخلاقی و فکری" است و  به سمت "عمیق ترین بحران اقتصادی و سیاسی" پیش می رود. سقوط آمریکا نیز نزدیک است و براساس ایده پاتروشف آمریکا مانند لحاف چهل تکه ای است که دوخت های آن به راحتی قابل باز شدن هستند.

از این جهت و بسیاری دیگر، جهان بینی پاتروشف برای اکثر آمریکایی ها کاملاً بیگانه به نظر می رسد. آونگ تاریخ روسیه عموماً بین رژیم‌های وحشیانه و جنگ طلب و حکومت‌های خودکامه نرم‌تر و کمتر سرکوبگر که از رویارویی با غرب عقب‌نشینی می‌کنند، در نوسان بوده است. اما این الگو ممکن است برای آینده پس از پوتین صادق نباشد. پس از ربع قرن تحت حکومت پوتین، سرویس‌های مخفی روسیه، که پایه و اساس رژیم او بود، تمام نهادهای دیگر را تنزل داده و قدرت را در انحصار خود درآورده‌اند. پاتروشف که در ماه جولای 73 ساله می شود، یک سال از رئیس جمهور بزرگتر است. با این حال، اگر پاتروشف از برنامه های پوتین جان سالم به در ببرد، مطمئناً  ارتش مخفی خود را برای کمک انتقال قدرت در روز موعود در اختیار دارد.

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست