Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصطفی قانعی» عضو کمیته ملی واکسن کرونا درباره واکسیناسیون کودکان گفت: هنوز در مورد واکسیناسیون کودکان و نوجوانان مباحث علمی در جریان است و به این شکل نیست که بدون شواهد منتشر شده علمی این کار انجام بگیرد.

او افزود: الان تازه پنج یا شش ماه است که دنیا وارد این مرحله شده است که در مورد واکسن کرونای کودکان و نوجوانان باید چه کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله اول واکسن سازها اصلا این نبود و قصد هم این نبود که اول برروی این گروه سنی تست کنند. به خاطر اینکه مرگ و میر ما بیش از نود درصد بالای ۵۰ سال بود. بنابراین ضرورتی نبود که به صورت فوری برروی کودکان و نوجوانان که مرگ و میر بسیار کمی دارند، متمرکز شویم.

قانعی گفت: الان که بحث بازگشایی مدارس مطرح است، بحث واکسیناسیون کودکان در اولویت قرار گرفته، اما نه از لحاظ مرگ و میر بلکه براساس ظرفیتی که این گروه سنی برای توزیع ویروس در سطح جامعه دارند. اگر کسی از این نظر اظهارنظر قطعی می‌خواهد باید صبر کند. ما در فرهنگستان علوم جلسه‌ای برای این موضوع گذاشته‌ایم که ببینیم کل مستندات علمی تا به امروز چه بوده است. بنابراین پاسخ‌هایی که داده می‌شود به طور قطعی نیست.

او درپاسخ به این سوال که کدام واکسن‌های ایرانی به غیر از واکسن موسسه پاستور روی گروه سنی کودکان مطالعه کرده اند؟ گفت: تنها واکسن سازی که درخواستش را رسما تحویل داده است، واکسن نورا بوده است. واکسن‌های کودکان بهتر است که پروتئینی باشند. واکسن اسپایکوژن، رازی، پاستوکووک و نورا هم پروتئینی هستند. پاستوکووک در کوبا تست شده است و در این سنین می‌تواند براساس مستندات کوبا استفاده شود. واکسن نورا هم درخواست کرده است که می‌خواهد در ایران تست را انجام بدهد. بعد از اینکه انجام داد، برای کودکان کاندیدا خواهد شد. بقیه واکسن‌های ایرانی در این گروه سنی اصلا تست نشده اند.

او افزود: گروه سنی که واکسن‌های ایرانی در آن‌ها مطالعه شده است، مدارکش موجود است و استفاده هم می‌شود. چنانچه بخواهند در گروه‌های سنی دیگری استفاده شود باید روی آن تحقیق شود. یعنی مجوز بگیرد و تست انجام دهد تا نتایجش را اعلام کند و بعد سازمان غذا و دارو مجوز را صادر می‌کند. در مورد واکسن پاستوکووک، این واکسن در کوبا تست شده و نتایجش منتشر شد.

او درارتباط با آخرین وضعیت واکسن ایرانی اکتوور گفت: پرونده این واکسن باید در سازمان غذا و دارو باز شود که بشود از آن اطلاعات کسب کرد. اما فعلا تاجایی که من اطلاع دارم هنوز پرونده مشخصی ارائه نکردند که بشود برمبنای آن اطلاعات به دست آورد. براساس یک انتقال تکنولوژی و به صورت قراردادی قرار بوده تولیدی که در روسیه صورت گرفته در ایران هم صورت بگیرد اما اینکه پرونده تولیدی‌اش چه قدر پیش رفته است، سازمان غذا و دارو باید اعلام کند که اصلا پرونده‌ای هست یا خیر و اگر هست تا چند درصد پیش رفته است.

قانعی درپاسخ به این سوال که علت محدود بودن واکسن برکت در مراکز واکسیناسیون چیست و این شرکت چندمیلیون دوز تحویل داده یا قرار است تحویل بدهد، گفت: وعده‌ای داده شده بود که این وعده با تاخیر درحال انجام است؛ یعنی بالاخره این واکسن چیزی نبود که صنعتش موجود باشد. صنعتش را آوردند و نصب و راه اندازی کردند و باید تولیدش شکل بگیرد. منتها تولید در زمان پیش بینی شده انجام نشد و با تاخیر درحال انجام است. بنابراین باید صبر کرد که خط دو و سه این واکسن به ظرفیتی که اعلام شده بود برسد و پس از آن دیگر کمبودی نخواهد داشت. بهتر است وعده‌ای داده نشود تا زمانی که محقق شود.

او درپاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست برای کسب اعتماد بیشتر عموم مردم، نتایج فازهای مطالعاتی واکسن‌ها از جمله برکت منتشر شود، گفت: تا سازمان غذا و دارو مدارک و مستندات را نبیند که مجوز را صادر نمی‌کند. اما آن مستندات در قالب گزارش چندصد صفحه‌ای است. منظور از انتشار، در قالب مقالات علمی است و نتایج آن نیز باید منتشر شود.

قانعی در پاسخ به این سوال که چند پروژه واکسن MRNA در ایران وجود دارد، گفت: ما به عنوان ستاد توسعه زیست فناوری، از دو پروژه تولیدی حمایت می‌کنیم. یکی از پروژه‌ها پرونده‌اش تحویل سازمان غذا و دارو شده و چنانچه مجوزش صادر شود وارد فاز بالینی می‌شود. بنابراین فاز تحقیقاتی آن تمام شده و به تولیدی رسیده است، یعنی پروژه واکسن رناپ.

او افزود: شرکت دیگری نیز حمایت شده که این پروژه هنوز به مرحله تحویل پرونده به سازمان غذا و دارو نرسیده است. به علاوه یک مورد هم در زیرمجموعه برکت درحال انجام است که در آن مورد کار تحقیقاتی صورت گرفته و من هنوز از اینکه تا چه اندازه در تولید پیش رفته است خبر ندارم.

قانعی درپاسخ به این سوال که با توجه به درخواست برخی از اعضای جامعه پزشکی برای تزریق واکسن MRNA مانند فایزر به عنوان دوز سوم کادر درمان، آیا این فناوری در ایمنی‌زایی مزیتی نسبت به دیگر تکنولوژی‌های ساخت واکسن دارد، گفت: MRNA قابلیت این را دارد که برمبنای سویه در گردش خودش را تغییر بدهد. به هرحال واکسن MRNA که در ایران ساخته می‌شود، در تلاش است که این موضوع را حل کند.

او درارتباط با واکسن فایزر گفت: سازندگان واکسن فایزر هنوز سندی دال بر اینکه برروی زنان باردار تست کرده و نتیجه‌اش موفقیت‌آمیز بوده ارائه نکرده است. به همین دلیل تحقیقی هم که از سوی فایزر برروی خانم‌های باردار شروع شده بود، به دلیل اینکه داوطلبان از مطالعه خارج شدند، ناتمام ماند. فعلا تحقیق پایان یافته متقنی را مبنی بر بی‌ضرر بودن یا اثربخشی این واکسن در دست نداریم.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1563786

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسیناسیون سازمان غذا و دارو گروه سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رجب زاده: بازیکن لالیگایی، نقطه ضعف تیم ما بود

به گزارش ورزش سه، مهدی رجب زاده سرمربی تیم فجر شهید سپاسی پس از شکست تیمش مقابل گلگهر در جام حذفی در نشست خبری حاضر شد و گفت: هواداران با حضورشان ما را شرمنده کردند و متاسفم که نتوانستیم آن‌ها را شاد کنیم. برای ما باعث غرور است که تیممان این‌همه تماشاگر دارد و امیدوارم در بازی هفته آینده نیز ورزشگاه را پر کنند.

او ادامه داد: شاید اگر کسی بازی را ندیده باشد، با دیدن این نتیجه فکر کند تیم ما ضعیف عمل کرده است اما فکر می‌کنم مقابل تیم قدرتمند گل گهر نمایش بسیار خوبی داشتیم و اگر گل اول را نمی‌خوردیم، چنین نتیجه‌ای ثبت نمی‌شد. به بازیکنانم هشدار داده بودم که باید مواظب بازیکن لالیگایی حریف باشند اما تورس توانست در این بازی تاثیرگذار باشد و نتیجه را او رقم زد.

رجب‌زاده خاطرنشان کرد: گل گهر از ۴ موقعیت به ۳ گل رسید اما ما هم موقعیت‌هایی داشتیم که هیچ یک تبدیل به گل نشد. با این حال دیگر این بازی را فراموش می‌کنیم و تمرکز را روی بازی‌های لیگ می‌گذاریم. توقع داریم تماشاگران در آن بازی هم حافظیه را پر کنند، چون آن بازی نه تنها در صعود بلکه در قهرمانی لیگ هم تعیین کننده است. البته از مسئولان شهر و استان هم توقع داریم در آن مسابقه کنار ما باشند.

رجب‌زاده در خصوص رای کمیته انضباطی برای بازی این تیم مقابل استقلال ملاثانی نیز گفت: قرار است روز یکشنبه(۹ اردیبهشت) نماینده باشگاه ما برای ارائه توضیحات در خصوص آن مسابقه به کمیته انضباطی برود و می‌دانم که این کمیته هم به دنبال برقراری عدالت است. فکر می‌کنم همه چیز در خصوص دیدار با ملاثانی واضح است و بازی باید سه بر صفر به سود ما اعلام شود.

دیگر خبرها

  • نتیجه بررسی ادامه روند پرداخت طرح فجرانه به زودی اعلام می شود
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • رجب زاده: بازیکن لالیگایی، نقطه ضعف تیم ما بود
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • کشف پیکر کودکان و زنان در گورهای جمعی بیمارستان ناصر
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد