Web Analytics Made Easy - Statcounter

بابک مجیدی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، درباره مستند قصه‌های همیشگی که به بخش مسابقه سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، راه یافته، گفت: قصه‌های همیشگی یک مستند ۳۰ دقیقه‌ای با موضوعی اجتماعی در بستری زیست محیطی است. سوژه فیلم درباره دریاچه‌ای در آستارا است که قبلا مجموعه مستندی را درباره آن منطقه کار کرده بودم و شناخت کافی از آنجا داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستارا یک گروه زیست محیطی به نام زیست‌بان وجود دارد که اطلاع دادند شهرداری آستارا به‌صورت پنهانی جاده‌ای را از وسط دریاچه کشیده است و می‌خواهد قسمتی از دریاچه را برای طرح‌های گردشگری و راه‌اندازی پیست دوچرخه‌سواری استفاده کند. 

وی ادامه داد: ما به منطقه رفتیم و با فیلمبرداری از اتفاقات، کلیپی ساختیم. آن کلیپ تبدیل به شروع یک ماجرای مطالبه‌گرایانه و همه جا پخش شد و بچه‌های زیست‌بان هم خیلی فعال عمل کردند و در روزنامه‌ها و شبکه‌های استانی این مطالبه منعکس شد. همه مردم آستارا و فعالان محیط زیست و حتی بومیان آن منطقه که دغدغه زیست محیطی نداشتند و بیشتر دغدغه کشاورزی داشتند هم با ما همراه شدند. همه دست به دست هم دادند تا خوشبختانه از طریق قانونی جلوی احداث این جاده گرفته شود.

مجیدی در ادامه توضیح داد: در سال ۹۶ بود که ما کلیپ را ساختیم و پخش کردیم. همزمان همان روزها ساخت مستند را هم آغاز کردم. یک سری صحنه‌ها را بازسازی و برخی نماها را هم ثبت کردیم. یک سالی طول کشید و در تابستان ۹۷ بود که ساخت فیلم تمام شد. 

این مستندساز درباره دغدغه زیست‌ محیطی مستند خود گفت: متأسفانه مسئولان ما نه آن زمان دست بردار بودند و نه امروز نسبت به این مسائل دغدغه دارند. به تعبیری این اتفاقات برای‌شان تبدیل به تجربه نمی‌شود. یکسال بعد از آنکه این جاده برداشته شد،‌ عده دیگری آمدند خانه‌هایی چوبی را درست کردند با متراژ ۵۰،‌ ۶۰ متر و به‌عنوان طرح پایلوت خانه‌های شناور به همین دریاچه انداختند.

وی ادامه داد: قرار بود در سرتاسر استان گیلان در دریاچه‌ها و تالاب‌ها از این خانه‌ها به عنوان یک طرح گردشگری استفاده شود. اگر این اتفاق رخ می‌داد، واقعا شاهد یک فاجعه تمام عیار می‌بودیم. با همراهی همان گروه، کلیپ دیگری تولید و در برنامه سرزمین ما از شبکه یک آن را منعکس کردیم. اسم مستند قصه‌های همیشگی را هم برای همین انتخاب کردیم که بگوییم این قصه‌ها همیشگی است و همه جا اتفاق می‌افتد.

این مستندساز درباره انتخاب جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به‌عنوان یکی از دروازه‌های رسمی معرفی آثار به جشن سالانه آکادمی اسکار هم، گفت: این سومین‌بار است که من در جشنواره فیلم کوتاه تهران شرکت می‌کنم و آن را رویداد معتبری می‌دانم. هر بار که فیلمی در این جشنواره داشته‌ام خوشحال بودم اما اعتراف می‌کنم که این بار خوشحالی‌ام چند برابر است. باعث سربلندی است که یکی از جشنواره‌های کشور ما به عنوان ورودی مراسم اسکار انتخاب شده است. همه ما هنرمندان باید به این دستاورد افتخار کنیم.

سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) برگزار می‌شود. این رویداد برای اولین‌بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آکادمی اسکار شناخته و معرفی شده است.

برچسب‌ها جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران سینمای ایران آکادمی اسکار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران سینمای ایران آکادمی اسکار جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران سینمای ایران آکادمی اسکار جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد

به گزارش ایسنا، فیلم کوتاه «چمدان» ساخته سامان حسین پور و آکو زند کریمی جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بین المللی دریای سرخ عربستان را دریافت کرد.

امسال جایزه بهترین فیلم سینمایی بخش رقابتی به «در شعله ها» ساخته ضرار کهن محصول پاکستان و کانادا رسید که نماینده سینمای پاکستان در اسکار فیلم بین المللی است.

در سایر بخش‌ها، جایزه دوم بهترین فیلم به «جاسی عزیز» ساخته ترسم سینگ محصول مشترک هند/کانادا/آمریکا اعطا شد و فیلم «معلم» ساخته فرح نابولسی فلسطینی جایزه داوران و جایزه بهترین بازیگر مرد را برای صالح بکری دریافت کرد.

جایزه بهترین کارگردانی جشنواره هم به نصیب شوکیر خولیموف ازبکستانی برای فیلم «یکشنبه» رسید و مونا هوا جایزه بهترین بازیگر زن را برای فیلم «انشاالله پسر» ساخته امجد ال رشید اردنی به خود اختصاص داد.

امسال فیلم سینمایی «رکسانا» ساخته جدید پرویز شهبازی نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی بود و «تایتانیک، نسخه مناسب خانواده های ایرانی» ساخته فرنوش صمدی و «چمدان» ساخته سامان حسین پور و آکو زند کریمی در بخش مسابقه فیلم های کوتاه حضور داشت.

همچنین فیلم سینمایی «کاپیتان» ساخته محمد حمزه ای و انیمیشن «سه بزغاله کونگپو» ساخته فرزاد دالوند و کیانوش دالوند محصول مشترک ایران و چین در بخش خانواده و کودکان و سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی هم در بخش سریال‌های این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته شد. 

همچنین فیلم «آخرین برف» به کارگرانی امیرحسین عسگری نیز در بخش فیلم‌های محبوب جشنواره دریای سرخ به روی پرده رفت.

دیگر خبرها

  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • اعلام اسامی راه یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است