Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، یوسفی رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی از آغاز سرشماری تعداد پستانداران شاخص زیستگاه‌های حیات وحش آذربایجان‌غربی خبر داد و اظهار داشت: این اقدام با هدف برآورد تعداد پستانداران شاخص استان و میزان کاهش و افزایش آنان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این سرشماری در ۱۰ منطقه برگزار می‌شود، تصریح کرد: این مناطق تعیین شده برای سرشماری، مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و مناطق آزاد و مناطق شکار ممنوع است.

رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی با اشاره به آمار سرشماری انجام شده طی سال گذشته، عنوان کرد: سال گذشته در سرشماری گونه‌های شاخص تعداد قوچ و میش ارمنی، کل و بز وحشی، گوزن زرد ایرانی حدود ۴ هزار و ۵۰۰ راس برآورد شد.

یوسفی یادآورشد: مهمترین هدف از سرشماری پستانداران، سرشماری کل و بز، قوچ و میش و گوزن زرد ایرانی به عنوان حیات وحش شاخص استان است.

این مقام مسوول اضافه کرد: در این سرشماری سایر پستانداران از جمله خرس قهوه ای، انواع خانواده گربه سانان، شغال و گرگ و سایر جانداران نیز در این سرشماری شناسایی می‌شوند.

یوسفی با اشاره به اینکه وسعت عرصه‌های سرشماری حدود ۱۷۰ هزار هکتار است، افزود: در حدود ۷۰ نفر از محیط بانان، کارشناسان و افراد علاقمند و صاحب نظر در برنامه شرکت خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه، منطقه حفاظت شده مراکان، منطقه شکار ممنوع فیض اله بهی بوکان، دره شهیدان ارومیه، منطقه شکار ممنوع آغگل پاک، مناطق آزاد و شکار ممنوع مرزی در شهرستان‌های اشنویه، سردشت و پیرانشهر، منطقه شکار ممنوع بیان شاهین‌دژ، منطقه آزاد ارتفاعات میدان مهاباد جز مناطقی هستند که سرشماری در آن‌ها انجام خواهد شد.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پستانداران محیط زیست حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی شکار ممنوع حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۳۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس

به گزارش خبرآنلاین، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: محیط بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع «کلیلاق » این شهرستان کشف کردند.

مهدی اله پور روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

وی اظهار کرد: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت جام قرار دارد.

حضور گونه های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی ازدرختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیلهای غنی درمنطقه است که محلی برای زیست ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به شمار می رود این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی واقع شده است.

کوه کلیلاق با ارتفاع ۲۹۴۲ متر از قلل مرتفع منطقه و بلدنترین نقطه منطقه شکار ممنوع کلیلاق به حساب می آید و در این منطقه درختچه های زیربار (زرک کوهی) به وفور قابل مشاهده است.

منطقه 'کلیلاق' از تنوع زیستی غنی برخوردار است به طوری که حیواناتی مانند قوچ و میش وحشی، کل و بز، پلنگ و کفتار و انواع پرندگان، خزندگان و حشرات گوناگون را می توان در این منطقه مشاهده کرد.

هم اکنون ۲۱ درصد مساحت معادل دو و نیم میلیون هکتار استان خراسان رضوی که ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع است در قالب ۴۲ منطقه تحت پوشش حفاظتی محیط زیست است.

در حال حاضر ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۷ گونه پرنده، دو گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در خراسان رضوی زیست می کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902094

دیگر خبرها

  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد