Web Analytics Made Easy - Statcounter

 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تفاوت‌های کوچک در ترکیب ژنتیکی افراد ممکن است به توضیح این امر که چرا برخی از افراد دفاع طبیعی قوی در برابر عفونت کووید ایجاد می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به شدت بیمار می‌شوند، کمک کند.

محققان مرکز تحقیقات ویروس‌های دانشگاه گلاسکو پروتئین خاصی به نام OAS۱ را شناسایی کرده اند که تصور می‌شود نقش اساسی در شکل گیری مراحل اولیه واکنش فرد به Sars-CoV-۲ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که یک سلول انسانی آلوده می‌شود، پروتئین OAS۱ با دعوت از پاسخ ایمنی پس از تشخیص SARS-CoV-۲ با سیگنالینگ اینترفرون در تعامل است و به سلول اجازه می‌دهد حمله به مواد ژنتیکی ویروس را آغاز کند. مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که این سیگنال‌ها می‌توانند از تکثیر SARS-CoV-۲ جلوگیری کنند.

این مطالعه، که در Science منتشر شده است، گزارش می‌دهد که برخی از افراد نسخه محافظ تری از OAS۱ را در خود دارند که با استفاده از یک گروه پرنیل، به عنوان بخشی از فرآیند سیگنال دهی به غشاها متصل می‌شوند که شامل افزودن یک مولکول لیپیدی به پروتئین کد شده توسط ژن OAS۱ است.

از آنجا که کروناویروس‌ها در داخل سلول‌ها متراکم می‌شوند و ژنوم آن‌ها در داخل وزیکول‌های چربی شکل می‌گیرد، pre-OAS۱ برای جستجوی Sars-CoV-۲ و هدایت سلاح‌های سلولی برای حمله به آن مناسب‌تر است.

محققان نسخه‌ای از ۵۰۰ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ را که دارای علائم وسیعی بودند، بررسی کردند و دریافتند افرادی که قبلاً در معرض OAS۱ قرار نگرفته بودند، علائم شدیدتری را تجربه کردند. اینکه چرا برخی از افراد بدون این آنزیم متولد می‌شوند هنوز یک راز است، اما تلاش این تیم می‌تواند به ایجاد انواع جدیدی از واکسن‌ها علیه "کووید -۱۹" و انواع دیگر عفونت‌ها کمک کند.

بر اساس یافته‌های آنها، محققان توجه خود را به پستاندار دیگری یعنی خفاش نعل اسبی، یکی از منابع احتمالی SARS-CoV-۲ معطوف کردند و دریافتند که این پریفرم OAS۱ را که از انسان در برابر ویروس محافظت می‌کند، ندارد. این یافته می‌تواند توضیح دهد که چرا خفاش‌ها میزبان پرقدرتی برای انواع ویروس‌ها هستند.

این بدان معناست که ویروس برای فرار از این خط دفاعی هرگز نیازی به سازگاری نداشته، اما اگر SARS-CoV-۲ جهش کند و توانایی دور زدن دفاع‌های ایجاد شده توسط آماده سازی OAS۱ را بدست آورد، ویروس به طور بالقوه می‌تواند کشنده‌تر یا قابل انتقال شود.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1563832

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۴۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • لاستیک نانویی بسیار سبک به بازار آمد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟