Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مسئول انجمن نابینایان کاشمر گفت: متأسفانه حتی یک درصد قوانین مرتبط با عصای سفید هم در کاشمر اجرا نمی‌شود و این جای انتقاد دارد.

حسین طلعتی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۵۰ نفر نابینا و کم‌بینای شدید از کاشمر و روستاهای اطراف تحت پوشش انجمن هستند که ۶۰ تا ۷۰ نفر این افراد از خود شهر کاشمر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در شهرستان از کودک ۶ ماهه تا پیرمرد ۸۰ ساله نابینا داریم، اظهار کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد نابینایان تحت پوشش انجمن را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰ درصد از نابینایان در شهرستان باشند که تمایلی به تشکیل پرونده در بهزیستی ندارند.

وی که از کودکی کم‌بینای شدید است، عنوان کرد: مشکل اصلی نابینایان ندیدن نیست بلکه دیده نشدن از سوی مسئولان و مردم است.

طلعتی تصریح کرد: مشکلات فقط در مسائل مالی خلاصه نمی‌شوند، بلکه صمیمیتی است که باید بین نابینایان و مردم و مسئولان برقرار شود.

۴۰ درصد نابینایان بیکار هستند

وی مهمترین مشکل نابینایان شهرستان کاشمر را موضوع اشتغال دانست و افزود: متأسفانه نابینایان در انزوا به سر می‌برند و از حمایت اجتماعی برخوردار نیستند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر تصریح کرد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد نابینایان به دلیل مسائل اقتصادی سال‌های اخیر مشکل معیشتی دارند طی دو سال اخیر پنج مرتبه سبد کالا بین این افراد توزیع شد.

وی بیان کرد: هر چند بر اساس قانون مصوب مجلس نهادها و ادارات باید ۳درصد استخدامی‌هایشان از معلولان باشد، اما تاکنون فقط یک یا دو نفر از نابینایان کاشمر آن هم به عنوان اپراتور استخدام شده‌اند.

طلعتی مطرح کرد: به رغم اینکه برخی از نابینایان مدارک تحصیلی عالی از جمله دکترا دارند ولی در مشاغل آزاد مشغول به کار هستند، متأسفانه عرف غلط اجتماعی اجازه نداده که بتوانند به خوبی استعدادهای خود را نشان دهند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۴۰ درصد نابینایان بیکار هستند، گفت: امیدواریم قانون ۳ درصد استخدامی بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

استفاده نابینایان از شبکه شاد ممکن شد

مسئول انجمن نابینایان کاشمر در ادامه به مشکلات دانش آموزان نابینا اشاره کرد و گفت: باوجود اینکه به دلیل کرونا ادامه تحصیل دانش آموزان عادی از طریق نرم‌افزار شاد فراهم شده، اما در این فضا فکری برای نابینایان نشده است.

وی افزود: به دلیل تصور غلطی که مردم دارند فکر می‌کنند نابینایان نمی‌توانند با گوشی همراه و یا کامپیوتر کار کنند در صورتی که این تجهیزات برای نابینایان مجهز به سیستم گویا است.

طلعتی مطرح کرد: در وضعیت فعلی چون تعداد دانش آموزان نابینا محدود است معلمان به صورت تلفنی با دانش آموزان در ارتباط هستند اما از نظر تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای تحصیل بسیار ضعیف هستیم.

وی یکی از اقلام مورد نیاز دانش آموزان را کاغذهای بریل دانست و افزود: بهزیستی به ندرت این کاغذها را در اختیار قرار می‌دهد و باید از بیرون خریداری کنند که هزینه زیادی باید متقبل شوند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر از محدود بودن دستگاه ماشین تایپ نابینایان در شهرستان خبر داد و گفت: به دلیل هزینه بسیاری که این دستگاه دارد امکان خرید برای نابینایان وجود ندارد.

وی گفت: در حال حاضر نابینایان از روش سنتی ۲۰ سال قبل و همان کاغذ بریل استفاده می‌کنند که همان هم کم است، هر چند هر نابینا به خصوص محصلان باید یک دستگاه تایپ داشته باشند اما در کل شهرستان حدود سه دستگاه بیشتر نیست.

موزاییک‌های حادثه‌ساز

طلعتی در ادامه نحوه رفتار جامعه با نابینایان را قابل پذیرش ندانست و افزود: دلیل منزوی بودن اکثر نابینایان به دلیل نوع برخورد جامعه با این افراد است، اینکه در جامعه حضور ندارند نه اینکه نیستند به دلیل این است که قدرت خوداتکایی را ندارند تا مستقل بتوانند بیرون بیایند.

وی با انتقاد از رفتارهای ترحم‌آمیز جامعه نسبت به نابینایان و عدم مناسب‌سازی محیط تصریح کرد: وقتی اغلب افراد عادی به خاطر عدم مناسب‌سازی مطلوب از محیط و ادارات نمی‌توانند به خوبی استفاده کنند چگونه می‌توان انتظار داشت که نابینایان از این اماکن استفاده کنند.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر مطرح کرد: متأسفانه مسئولان به ظاهر کارهایی مانند نصب سطوح شیب‌دار را انجام می‌دهند اما واقعاً قابل استفاده نیست، همزمان با فرا رسیدن روز نابینا و معلولان مسئولان کارهای ظاهری و دکوری بسیاری انجام می‌دهند، اما تا سال بعد به فراموشی سپرده می‌شویم.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۹۰ درصد معابر برای نابینایان مناسب‌سازی نشده باشد، گفت: هر چند شهرداری برای نابینایان موزاییک‌های مخصوصی را در معابر نصب نموده اما در همین مسیرها موانعی وجود دارد که مشکلات جدی به وجود می‌آورد، حتی آخر خط برخی از این موزاییک‌های زرد رنگ به کانال آب ختم می‌شود و هیچ نشانه و هشداری نصب نشده است.

طلعتی تصریح کرد: این موزاییک‌های زرد رنگ فقط در معابر اصلی نصب شده و باقی مسیرها مناسب سازی نشده است که می‌طلبد در این خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود.

مسئولان توجهی به نابینایان ندارند

وی با اظهار تأسف از اینکه مسئولان توجهی به نابینایان ندارند و تنها در یک روز مناسبتی خاص سراغی از این قشر جامعه می‌گیرند، ریشه تمامی مشکلات را در نداشتن دغدغه و دلسوزی نسبت به جامعه نابینایان دانست.

مسئول انجمن نابینایان کاشمر گفت: مسئولان برای اینکه بخواهند یک سری گزارش‌ها و آمارهای ظاهری به مسئولان بالادست خود ارائه دهند برنامه‌هایی را برگزار می‌کنند که خروجی و خاصیت چندانی هم ندارد.

وی افزود: حتی یک درصد قوانین مرتبط با عصای سفید هم در کاشمر اجرا نمی‌شود و این نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، هنوز حمل و نقل عمومی وظایف خود را در برخورد با یک نابینا به درستی نمی‌داند.

طلعتی در پایان گفت: هر چند در سطح جامعه امکاناتی برای رفاه و تفریح حال عموم فراهم می‌شود، اما در کاشمر نابینایان از ۵ درصد این امکانات فقط می‌توانند استفاده کنند هیچ مکانی برای استفاده معلولان تاکنون فراهم نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها عصای سفید نابینایان کاشمر خبرهای شهرستان کاشمر درصد نابینایان برای نابینایان دانش آموزان مناسب سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۵۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب چهار مدال مسابقات شنای نابینایان و کم‌بینایان کشور توسط شناگر کردستانی

عبدالباسط فلاحی شناگر کردستانی، مدال‌های رنگارنگ رقابت‌های قهرمانی نابینایان و کم بینایان کشور در رده جوانان را درو و یک رکورد ملی را به نام خود ثبت کرد.

 وی موفق شد ضمن کسب مدال طلا در ماده‌ی ۵۰ متر قورباغه، رکورد جدیدی را در این ماده که پیش‌تر نیز در اختیار خودش بود، با زمان ۴۳.۱۳ ثبت کند.

این شناگر توانمند کردستانی، موفق شد در ماده ۵۰ متر پروانه مدال نقره و در مواد ۵۰ متر و ۱۰۰ متر شنای آزاد نیز دو مدال برنز را بدست آورد.

 رقابت‌های شنای قهرمانی نابینایان و کم بینایان کشور طی روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت ماه با حضور ۱۷ تیم در استخر مجموعه آزادی تهران برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • (ویدئو) در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • کسب چهار مدال مسابقات شنای نابینایان و کم‌بینایان کشور توسط شناگر کردستانی
  • شناگر کردستانی در مسابقات شنای نابینایان و کم بینایان کشور درخشید
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • صعود مناطق نفت خیز جنوب به لیگ برتر گلبال کشور
  • نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در کاشمر
  • اجرای طرح تشدید برخورد با تخلفات رانندگی در کاشمر آغاز شد
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند