Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهانی شدن جدید با پارادایم تازه که جوهر آن را اخلاق و عدالت تشکیل می‌دهد با موانع جدی‌ای از سوی نظام سرمایه‌داری روبروست اما نسبت به سایر رویکردها برتری قابل ملاحظه‌ای دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ صبح امروز (22 مهرماه 1400)، "همایش ملی کرونا، دانشجویان و سلامت روانی، اجتماعی و معنوی" به همت دانشکده رفاه دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام رضا غلامی که برای سخنرانی در کمیسیون تخصصی کرونا، فرهنگ، رسانه و آموزش مجازی به این همایش دعوت شده بود، پس از توصیف مختصری از خسارت‌های عظیم ناشی از کرونا و مواجهه کلان ملت‌های جهان برای خنثی سازی آن، از ناامیدی دنیا از مکانیزم‌های حاکم بر پدیده جهانی شدن صحبت کرد و به برخی جایگزین‌هایی که عملاً ملت‌ها به سمت آن طی دو سال اخیر گرایشاتی نشان داده‌اند پرداخت.

حجت الاسلام غلامی گفت: زنده شدن نظم سیاسی ملت- دولت، تقویت مرزهای فیزیکی و نیز تمایل به  ناسیونالیسم پدیده‌ای است که  طی دو سال اخیر قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: امروز برخی از نظریه‌پرداران مانند فوکویاما نگرانی خود را تضعیف دموکراسی و بسط اقتدارگرایی در جهان ابراز می‌کنند این در حالی است که پررنگ شدن نظم سیاسی ملت- دولت الزاماً به منزله تضعیف دموکراسی و روی کارآمدن اقتدارگرایی نیست.

وی افزود: وقتی مکانیزم‌های جهانی شدن کارایی خود را از دست می‌دهد، طبیعی است که ملت‌ها با عطف نظر به ظرفیت‌های درونی، به سمت محافظت از خود در برابر مخاطرات حرکت می‌کنند و این محافظت هرچند در مواردی با محدود سازی موقت برخی آزادی‌های فردی و اجتماعی روبروست اما مولود اقتدارگرایی نیست.

رئیس مرکز پژوهش‌های صدرا گفت: متفکران برجسته‌ای همچون نوام چامسکی به درستی معتقدند که در شرایط وخیم فعلی، دنیا باید منتظر پدیده‌هایی مانند کرونا و حتی به مراتب بدتر و مخرب‌تر از کرونا مانند ویروس‌های کشنده‌تر از کرونا، گرمای زمین، به کارگیری سلاح‌های هسته‌ای از سوی برخی کشورها و غیره، باشد که البته شرط مواجهه موفق وجود دموکراسی‌ای است که از آن دلقکی مانند ترامپ روی کار نیاید.

وی ادامه داد: با این وصف، طبیعی است که نخبگان در پی یافتن مکانیزم‌های جدیدی باشند که ضمن تعهد به دموکراسی و حقوق عمومی و منزوی سازی اقتدارگرایی، تکرار کننده رفتارهای غیرمسئولانه مجامع جهانی و برخی کشورها در برابر پدیده‌ای مانند کرونا نباشد.

 دکتر غلامی در ادامه و به عنوان نقطه کانونی بحث خود، به رویکردهای چهارگانه برای غلبه بر موقعیت کنونی جهان پرداخت و ضمن شرح هر رویکرد، به معایب و مزایای آن‌ها اشاره کرد؛ این رویکردها عبارت بودند از: اصلاح جهانی شدن با پارادایم فعلی، عینیت بخشی به چند جهانی شدن، تقویت ناسیونالیسم معتدل و روابط بین‌الملل سنتی و نیز شکل‌گیری جهانی شدن جدید با پارادایم تازه.

عضو هیات علمی دانشگاه شاهد در پایان با مناسب‌تر معرفی کردن رویکرد چهارم نسبت به رویکردهای دیگر، تاکید کرد: جهانی شدن جدید با پارادایم تازه که جوهر آن را اخلاق و عدالت تشکیل می‌دهد با موانع جدی‌ای از سوی نظام سرمایه‌داری روبروست اما نسبت به سایر رویکردها برای حل معضلات عظیمی که هم اکنون و یا در آینده بشر با آن روبرو خواهد بود برتری قابل ملاحظه‌ای دارد.

                                       

دکتر محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره و عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما، دیگر سخنران این نشست بود که پیرامون "ارتباطات سلامت در عصر کرونا" سخن گفت.

وی با مهم خواندن توجه به مسائلی غیر از حوزه سلامت جسمانی در ارتباط با کرونا، تصریح کرد: اگر از مدافعان مدرنیته در مورد عمده‌ترین دستاوردهای مدرنیزاسیون سوال شود، به طور حتم به حوزه بهداشت و درمان و تحولاتی نظیر بالا رفتن امید به زندگی و مهار بیماری‌های فراگیر اشاره خواهند کرد اما ظاهر شدن پاندمی کرونا در جهان، رویکرد مدرن به پزشکی را به چالش کشید و انگاره‌های مدافعان مدرنیته را زیر سوال برد.

ساعی با بیان اینکه در وضعیت‌هایی شبیه به وضعیت کنونی، عمدتاً 3 رکن اساسی درگیر هستند، یادآور شد: سلامت و دانش‌های مرتبط با آن، نظام حکمرانی کشور و مدیریت اجتماعی و سلامت روان جمعی، این 3 رکن اساسی هستند و از همین جاست که اهمیت جدی گرفتن حوزه "ارتباطات سلامت" در کشور خودش را نشان می‌دهد.

وی افزود: در موضوع "سواد سلامت" مولفه‌های متعددی دخیل هستند که همین امروز هم در اروپا و آمریکا محل بحث جدی هستند و ضرورت دارد که در کشور ما هم به آن‌ها توجه شود؛ مولفه‌هایی چون قابلیت درک خطر و درک معنی آن و آماده‌سازی زیرساخت‌های حکمرانی و رسانه‌ای از مهم‌ترین آنهاست.

ساعی همچنین خاطرنشان کرد: اگر رسانه‌ها نبودند خدمات و زحمات کادر درمان را هم نمی‌توانستیم به جامعه انعکاس دهیم. این رسانه‌ها بودند که توانستند جامعه را نسبت به خطرات و تبعات این بیماری فراگیر آگاه کنند اما به نظر می‌رسد، نحوه مواجهه آنها با خطر و بازنمایی تصویر آن در رسانه‌ها خالی از اشکال هم نبوده و یکی از مهم‌ترین این اشکالات استفاده گسترده از عامل ترس برای هشدار دادن به مخاطبان باشد که عملاً دیگر به ضدّ خودش تبدیل شده است.

وی در پایان با تأکید بر اینکه ارتباطات سلامت یعنی پیوند میان سلامت و رسانه که در آینده یکی از حوزه‌هایی است که بیشترین تحقیقات و پایان نامه‌ها در این حوزه انجام می‌شود، گفت: همین امروز هم قریب به یک سوم مقاله‌های انگلیسی زبان در حوزه ارتباطات به نحوی از انحاء با این موضوع مرتبط است از این رو ضرورت توجه و اهتمام جدی‌تر به حوزه ارتباطات سلامت در ایران بیشتر از قبل احساس می‌شود.

روایت دکتر گلشنی از "دسیسه نفوذی‌های غرب" برای پا نگرفتن ایران پیشرفته/ مقام آمریکایی صراحتاً گفت "نمی‌گذاریم یک ژاپن اسلامی به پا شود"کرونا و چالش‌های فکری-معنایی بشر/ "کرونا و علوم عقلی" منتشر شد"همراهی با انقلاب اسلامی و تجلیل از مقام معظم رهبری" از ویژگی‌های علامه حسن‌زاده آملی بود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فلسفه ویروس کرونا فلسفه ویروس کرونا ارتباطات سلامت جهانی شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۵۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان لحظه‌ای، رگبار و رعدوبرق آسمان اصفهان را فرامی‌گیرد / کاهش ۶ درجه‌ای دما

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به صدور هشدار زرد با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی از ظهر امروز تا اواخر هفته همراه با طوفان لحظه‌ای، گاهی رگبار و رعدوبرق، احتمال تگرگ در مناطق مستعد خبر داد.

لیلا امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی خروجی مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد که از امروز بعدازظهر تا پایان هفته جاری به تدریج شاهد ناپایداری بر روی استان خواهیم بود.

وی افزود: بر این اساس اوج فعالیت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه در بیشتر مناطق استان است، از این‌رو فعالیت سامانه به صورت ابرناکی، گاهی مه‌آلوده، وزش تندباد لحظه‌ای و در برخی مناطق طوفان لحظه‌ای و بارش باران، گاهی رگبار و رعدوبرق، احتمال تگرگ در مناطق مستعد و نوسانات دمایی مورد انتظار است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: این سامانه با مخاطرات آبگرفتگی معابر و مسیرهای داخل و بین شهری و استانی، جاری شدن روان آب، سیل در مکان‌های سیل‌گیر و مسیل‌ها، خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال سقوط از ارتفاع و احتمال پرت شدن اشیا از ارتفاع، تنش دمایی و خسارت ناشی از تگرگ همراه است.

وی درباره صدور هشدار سطح نارنجی با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی و محلی در استان، گفت: فعالیت این سامانه از اوایل روز پنجشنبه آغاز شده و تا اوایل وقت جمعه چهاردهم اردیبهشت با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در مناطق مستعد بارش تگرگ همراه است.

امینی اظهار کرد: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، فریدونشهر، گلپایگان، شاهین‌شهر و میمه، نائین، نطنز، اسلام‌آباد موگویی و اردستان، تحت تأثیر این سامانه است.

وی افزود: احتمال جاری شدن رواناب و اختلال در تردد، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌ها و گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از مخاطرات این سامانه است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: احتیاط در سفرهای برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی، توصیه می‌شود.

وی درباره صدور هشدار زرد با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی از ظهر امروز تا اواخر وقت جمعه هفته جاری در استان، تصریح کرد: این سامانه با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت در نقاط مستعد بارش تگرگ همراه است.

امینی اضافه کرد: فعالیت سامانه مذکور طی روز چهارشنبه در مناطق غرب و جنوب استان به ویژه شهرستان‌های بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، فریدن (داران)، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر و گلپایگان مورد انتظار است.

وی با بیان اینکه شدت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت، پیش‌بینی شده است، گفت: در این مدت تمام مناطق استان به ویژه آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بادرود، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، چوپانان، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، زواره، شهرضا، فریدونشهر، کاشان، کبوترآباد، کوهپایه، گلپایگان، لنجان (زرین‌شهر)، مبارکه، مهاباد، مورچه خورت، شاهین‌شهر و میمه، نائین، نجف‌آباد، نطنز، ورزنه تحت تأثیر این سامانه است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان دمای بیشنیه طی ۲۴ ساعت در بیشتر مناطق چهار تا شش درجه کاهش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۴ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۳ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: خوروبیابانک و چوپانان با دمای ۳۱ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای هفت درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 749765

دیگر خبرها

  • تمدن ایرانی-اسلامی از عرصه جهانی حذف‌شدنی نیست
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • سخنگوی دولت: همانطور که در حوزه زیر ساخت، نظامی و سلامت از متوسط جهانی بیشتر رشد کرده ایم در سایر حوزه ها هم می توانیم (فیلم)
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • اعتراف تازه رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی درباره حمله ایران
  • طوفان لحظه‌ای، رگبار و رعدوبرق آسمان اصفهان را فرامی‌گیرد / کاهش ۶ درجه‌ای دما
  • بررسی ادعاهای تازه بی‌بی‌سی در مورد پرونده نیکا شاکرمی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند