Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@20:41:00 GMT

عوامل موثر در ایجاد سرطان ریه کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۹۴۸۰

عوامل موثر در ایجاد سرطان ریه کدامند؟

فوق تخصص ریه گفت: عوامل زیادی در ایجاد سرطان ریه نقش دارند که از بین آن‌ها می‌توان به استعمال دخانیات، هوای آلوده، رژیم غذایی نامناسب اشاره کرد. مهدی یدالله زاده فوق تخصص ریه درباره عوامل ایجادکننده سرطان ریه اظهار داشت: عوامل زیادی در ایجاد این سرطان نقش دارند که مهمترین آن‌ها استعمال دخانیات است و مهمترین روش جلوگیری از این بیماری، پرهیز از استعمال دخانیات و دور بودن از مکان‌هایی است که در آن دخانیات مصرف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تاثیر استعمال دخانیات در بروز سرطان به ویژه سرطان ریه را بیش از ۸۰ درصد عنوان کرد و درباره ترک سیگار گفت: ترک سیگار علم خودش را دارد. در بسیاری موارد سیگار موجب اعتیاد فرد می‌شود و ترک آن مجموعه‌ای از عوامل مختلف را می‌طلبد که رعایت عوامل روانشناختی از جمله آن‌ها است تا فرد بتواند فعالیت‌هایی را جایگزین مصرف سیگار کند. برخی دارو‌ها برای ترک سیگار ساخته شده‌اند که می‌توان به برچسب‌ها و آدامس‌های حاوی نیکوتین و برخی دارو‌های خوراکی اشاره کرد، ولی از همه این‌ها مهمتر اراده فردی است که می‌خواهد سیگار را کنار بگذارد.

فوق تخصص ریه کشرمان در توضیح استفاده از سیگار‌های الکتریکی گفت: هدف اولیه ساخت سیگار‌های الکتریکی جایگزین کردن آن‌ها با سیگار و ترک آن است، چون غلظت‌های قابل تنظیم دارد، اما متاسفانه برخی افراد ازسیگار‌های الکتریکی به جای سیگار معمولی استفاده می‌کنند که اگرچه عوارض کمتری نسبت به سیگار دارد، اما می‌تواند عاملی برای ایجاد سرطان ریه باشد.

یدالله زاده توضیح داد: سرطان ریه در مراحل اولیه هیچ مشکلی برای فرد پیش نمی‌آورد و ممکن است فرد اصلا متوجه بیماری خود نشود، اما سرفه‌های مداوم، کاهش وزن و تنگی نفس و درد در قفسه سینه، تب‌های شبانه و بی اشتهایی از علائم اصلی این بیماری است که در مراحل پیشرفته‌تر می‌تواند با خلط خونی همراه شود و یا اینکه این توده با اسکن ریه‌ها مشاهده گردد.

وی تاکید کرد تمام این علامت‌ها نشانه سرطان ریه نیست اگرچه تغییر در عادات تنفسی بسیار مهم است. این علائم در موارد خاص می‌تواند نشان دهنده سرطان ریه باشد. بهتر است بیماران با بروز این علائم به پزشک مراجعه کنند.

این فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه سرطان پایان زندگی نیست اظهار داشت: سرطان ریه اگر به موقع تشخیص داده شود، درمان‌های موثری دارد و با جراحی و شیمی درمانی می‌توان درمان‌های موثری را انجام داد.

وی در ارتباط با راه‌های پیشگیری از این بیماری به آلودگی هوا اشاره کرد و توضیح داد: به غیر از استعمال دخانیات، آلودگی هوا هم یکی از عوامل موثر در ایجاد سرطان ریه است. بهتر است افراد در هنگام آلودگی هوا از خانه خارج نشوند. از مصرف مواد غذایی حاوی نیتریت مثل کنسرو‌ها وفست فود‌ها باید اجتناب کرد. مصرف قلیان روشی برای همدلی و ابراز شادی نیست و برای ریه‌ها بسیار مضر است و باید از آن دوری کرد. مصرف مناسب میوه و سبزیجات و لبنیات در پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سرطان سرطان سینه سرطان پوست سرطان معده استعمال دخانیات ایجاد سرطان ریه فوق تخصص ریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟

 استان سیستان وبلوچستان با اختلاف بسیار بالایی، محروم‌ترین استان ایران شناخته شده است.   به گزارش روزنامه اعتماد، مرکز پژوهش‌های مجلس تصویری از محرومیت در استان‌های کشور را ترسیم کرده است.     در بخشی از این گزارش می‌خوانید؛  مرکز پژوهش‌های مجلس با استفاده از شاخص فقر چندبعدی جهانی و با استفاده از داده‌های پرسشنامه درآمد و هزینه خانوار در سال 1401 تصویری از وضعیت موجود محرومیت در کشور ارایه کرده که بر مبنای آن، استان سیستان وبلوچستان با اختلاف بسیار بالایی، محروم‌ترین استان ایران شناخته شده است.   پس از سیستان و بلوچستان، استان‌های کرمان و خراسان جنوبی بیشترین درصد محرومیت را داشته‌اند و سمنان، اصفهان و قزوین کمترین درصد محرومیت در بین خانوارها را دارا هستند.   مطابق این رتبه‌بندی از وضعیت محرومیت در کشور نزدیک به 30 درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان در محرومیت به سر می‌برند که در مقایسه با سایر استان‌ها، عدد بسیار بالایی است. چرا که مثلا اختلاف سطح محرومیت سیستان و بلوچستان با استانی مانند تهران 28 درصد است!  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟