Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، با حضور ارزیاب و کارشناس سازمان جهانی یونسکو در منطقه گردشگری بالارود بخش مرکزی شهرستان سیاهکل مراحل و اقدامات در راستای ثبت اثر تاریخی تی تی کاوانسرا در فهرست میراث جهانی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

این بازدید روز گذشته (پنج شنبه ۲۲ مهر ماه) با همراهی محمدحسین طالبیان؛ مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مصطفی پورعلی؛ مدیرکل دفتر ثبت آثار این وزارتخانه، مسعود حلاج‌پور؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان، رسول فرخی؛ نماینده مردم شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی، رحمت حیدری‌نژاد؛ فرماندار شهرستان سیاهکل، معاونین سیاسی و برنامه ریزی فرماندار، بخشدار بخش مرکزی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان در سطح بین‌المللی

مسعود حلاج‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت: نماینده سازمان جهانی یونسکو از کاروانسرای تاریخی تی تی شهرستان سیاهکل به منظور ثبت جهانی کاروانسرا‌های جاده ابریشم که توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دست اقدام است، بازدید کرد.

او افزود: ثبت جهانی مجموعه کاروانسرا‌های کشور فرصت ارزشمندی در مسیر احیای برند جاده ابریشم و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی استان گیلان در سطح بین‌المللی است.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به جایگاه این کاروانسرا در مبادلات تجاری قرون گذشته اظهار داشت: این کاروانسرا از قدیمی‌ترین بنا‌های شهرستان سیاهکل محسوب می‌شود و در مسیرش راه کاروانی دیلمان به لاهیجان قرار داشت که به عنوان مسیر تجاری منطقه شرق گیلان به بخش مرکزی ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت.

حلاج‌پور ادامه داد: بنا بر پژوهش‌های انجام شده این کاروانسرا به دستور تی‌تی خانم، همسر احمد دوم، آخرین پادشاه کیائی گیلان در ۱۲ کیلومتری شهر سیاهکل با نقشه‌ای مربعی شکل احداث شد که از جمله ویژگی‌های معماری این اثر تاریخی می‌توان به ویژگی درونگرا بودن اثر به منظور جلوگیری از حمله سارقین اشاره کرد.

او با اشاره به اهمیت فرهنگی و تاریخی این بنا گفت: در سال‌های اخیر و پس از خریداری این بنا توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از مالک خصوصی، این اثر فاخر و ارزشمند مورد اقدامات حفاظتی و مرمتی قرار گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان تصریح کرد: امیدواریم با ثبت جهانی این کاروانسرا به عنوان یکی از کاروانسرا‌های مجموعه راه ابریشم شاهد رقم خوردن افتخاری دیگر برای این استان باشیم.

کاروانسرای تی‌تی شهرستان سیاهکل با شماره ۱۷۸۴ در سال ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاروانسرای تی تی ثبت جهانی سازمان جهانی یونسکو گردشگری و صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی شهرستان سیاهکل ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو با اشاره به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حمایت‌های معاون صنایع‌دستی کشور مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، اظهار کرد: با همکاری دولت سیزدهم، حمایت‌های دکتر ایمانیه استاندار فارس، بیمه ۵۶۱ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس تائید شده است.

وی افزود: طی روزهای آینده این هنرمندان برای تکمیل مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس مراجعه خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان اینکه ملاک تائید بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان، دارا بودن مدرک مرتبط با رشته فعالیت و مجوز فنی‌وحرفه‌ای است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام‌شده پس از ۱۵ سال بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس به نتیجه رسید.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه اقدامات اولیه این مهم از سال گذشته در معاونت صنایع‌دستی استان فارس انجام شده بود، ابراز امیدواری کرد: این موضوع نوید بخش روزهای خوب هنرهای سنتی و صنایع‌دستی این مرز و بوم باشد.

وی تاکید کرد: فارس بیشترین تعداد شهرها و روستاهای جهانی و ملی صنایع‌دستی در سطح کشور را به خود اختصاص داده است و هم اکنون صنایع دستی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی آباده، شیراز و فیروزآباد در نمایشگاه ایران اکسپو در معرض دید عموم علاقه مندان قرارگرفته است و در این نمایشگاه ۲۶ هنرمند بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی را در این معرفی و عرضه می کنند.

کد خبر 749496

دیگر خبرها

  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد