Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@02:24:10 GMT

دوازدهمین شماره فصلنامه «نمایش‌شناخت» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۹۸۸۴

دوازدهمین شماره فصلنامه «نمایش‌شناخت» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فصلنامه تخصصی «نمایش‌شناخت» که یکی از معدود نشریات غیردولتی حوزه تئاتر کشور محسوب می‌شود از سال ۱۳۹۷ به سردبیری نظر احمدی و با مشاوره علمی فرهاد ناظرزاده‌کرمانی، سعید فرهودی، مسعود دلخواه و حسین اسماعیلی به شکل مرتب انتشار یافته که شماره دوازدهم این نشریه نیز چون نوبت‌های گذشته به یک موضوع خاص اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع «تئاتر ایرانی در برون‌مرز» که این‌بار «نمایش‌شناخت» به آن پرداخته در واقع برای نخستین‌بار است که در یک نشریه تئاتری و در قالب یک ویژه‌نامه مطرح می‌شود. از مطالب مهم این شماره می‌توان به گفتگو با بسیاری از کارورزان مهم حوزه تئاتر خارج از کشور همچون محمد یعقوبی، بهرخ بابایی و ... اشاره کرد.

«پژوهش‌نامه» عنوان یکی از پرونده‌های این شماره است که در خلال آن، چندین تن از محققان حوزه ادبیات نمایشی در جستارهایی به موضوع «تئاتر ایرانی در برون‌مرز» پرداخته‌اند که از آن جمله می‌توان به جستار «تئاتر و دایاسپورا» به قلم فرشته وزیری نسب دانش‌آموخته دانشگاه گوته آلمان اشاره کرد. همچنین رسول نظرزاده نویسنده مجموعه چندجلدی «زنان نمایشنامه‌نویس» در مقاله خود نگاهی به چند متن و اجرای تئاتری در خارج از کشور داشته یا مهرنوش هاشم‌بابادی هنرمند ساکن ایتالیا که تحصیلاتش را در دانشگاه ساپینزای رم به پایان رسانده در پژوهشی مفصل تحت عنوان «در خلال پرونده‌ تئاتر بین‌الملل» ضمن گفتگو با بسیاری از مهمترین هنرمندان تئاتر داخل ایران که تجارب متعددی در زمینه اجرای تئاتر در اقصی نقاط جهان داشته‌اند، به تجزیه و تحلیل این جریان تئاتری پرداخته است.

پرونده دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد «جام‌جهان‌نما» است که از چهارده گفتار مختلف پیرامون تئاتر ایرانی در صحنه جهانی تشکیل شده است. گفتارهایی که بیشترشان توسط مهمترین کارورزان و پژوهشگران حوزه تئاتر بین‌الملل نوشته شده است که از جمله می‌توان به تجربه‌های مسعود دلخواه از آموزش تئاتر در خارج از ایران اشاره کرد، دلخواه در مطلبی تطبیقی به تفاوت‌های آموزش تئاتر در ایران و آمریکا پرداخته و همچنین در ضمن این رویکرد بسیاری از تجارب خود را با مخاطب تئاتری به اشتراک گذاشته است.

رحمت امینی مدرس و مدیرگروه رشته تئاتر دانشگاه تهران نیز در گفتاری به دستاوردهای تئاتری دانشجویان ایرانی در برون‌مرز پرداخته و به طور کلی تئاتر دانشگاهی ایران را در خارج از کشور به زیر ذره‌بین برده و همچنین به آسیب ها و فرصت‌های این جریان نظر داشته است. مجید موثقی فارغ‌التحصیل رشته سینما از دانشگاه مسکو که تجربه داوری در چندین جشنواره مهم بین‌المللی را برعهده داشته و همچنین عضو اتحادیه خبرنگاران و منتقدین سینمایی فیپرشی در سوئیس است نیز گفتاری را با عنوان «از تهران تا زوریخ» به رشته تحریر درآورده و از تجارب تئاتری خود در حوزه بین‌المللی سخن گفته است.

از دیگر پرونده‌های این شماره «نمایش‌شناخت» نیز می‌توان به «فستیوال» و «نیم‌نگاه» اشاره کرد. در پرونده «فستیوال» جشنواره‌های تئاتر ایرانی در برون‌مرز مورد توجه قرار گرفته و با مدیران برخی از این فستیوال‌ها گفتگو شده است. در چند دهه گذشته تعداد زیادی جشنواره ایرانی خاصه در اروپا و به‌ویژه در کشور آلمان تاسیس شده که از مهمترین آنها می‌توان به «فستیوال تئاتر کلن» اشاره کرد که تا چند هفته دیگر بیست و هفتمین دوره این جشنواره با مدیریت بهرخ بابایی برگزار خواهد شد.

در پرونده «نیم‌نگاه» نیز چندین برگردان در رابطه با تئاتر مهاجرت منتشر شده است که از طریق این مجموعه ترجمه‌ها می‌توان نسبت به چندوچون و تجربه‌های تئاتر مهاجرت نیز در دیگر کشورها شناختی کلی به دست آورد.

شماره دوازدهم فصلنامه «نمایش‌شناخت» در ۲۲۴ صفحه و به قیمت ۶۰۰۰۰ تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته و در بسیاری از کتابفروشی‌های معتبر پایتخت همچون پارت، چشمه کریمخان، ثالث، مولی و ... و همچنین در مراکز استان‌ها همچون مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، اراک، کرمان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه و ... موجود است.

کد خبر 5327886 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: فصلنامه فصلنامه نمایش شناخت تئاتر ایران هنرمندان تئاتر جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان تئاتر ایران سریال ایرانی موسیقی ایرانی حضور هنر ایران در جهان فیلم کوتاه اصغر کفشچیان مقدم عکاسی فیلم سینمایی جشنواره فیلم کوتاه تهران دفتر موسیقی وزارت ارشاد شبکه مستند سیما سازمان صداوسیما فیلم قهرمان ایرانی در برون مرز تئاتر ایرانی نمایش شناخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۹۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ویدئویی از مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی که این شب‌ها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد.

قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور بوده است.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز  محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

فروش بلیت این نمایش در سایت تیوال از طریق لینک tiwall.com/s/galilei۳  و همچنین فروش بلیت ردیف هفت نیز در سایت گیشه تئاتر در دسترس علاقه‌مندان است.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • از بازیگوشی در رشد کودک تا بیزبیز فراموش‌کار در رشد نوآموز
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران