Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:09:17 GMT

۸۰ درصد علت نابینایی قابل پیشگیری و درمان است

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۰۰۵۱

۸۰ درصد علت نابینایی قابل پیشگیری و درمان است

«سیاوش رهبر» روز جمعه به مناسبت روز جهانی نابینایان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه زمینه‌های لازم اجرای طرح‌های بهداشتی به نحو قابل قبول در استان پایه ریزی شده است، افزود: سازمان بهزیستی با انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و اجرای همه ساله طرح غربالگری و  سنجش بینایی با مداخله به هنگام از ایجاد اختلال نابینایی و کم‌بینایی آنها جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در راستای پیشگیری و شناسایی بیماری های منجر به معلولیت سال گذشته ۲ هزار نفر مشاوره ژنتیک دریافت کرده اند، اظهار داشت: طرح غربالگری بینایی (تنبلی چشم) کودکان سه تا ۶ سال با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در ۹ پایگاه دائمی شهرستان ها و ۴۶ مرکز مثبت زندگی اجرا می شود.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: از مهم ترین ضایعات بینایی که باعث ایجاد ناتوانی و معلولیت در فرد مبتلا می شود می توان ضایعات ارثی و مادرزادی، سوء تغذیه، آب سیاه، آب مروارید، بیماری قند یا دیابت، آسیب دیدگی چشم بر اثر ضربه در حوادث و سوانح را نام برد.

رهبر یادآور شد: براساس نتایج بررسی‌ عوامل مادرزادی، بیماری‌های ارثی و ژنتیکی ۲۰ درصد از علل نابینایی را تشکیل می‌دهند.

به گفته وی، استان همدان با پنج هزار و ۱۰۰ فرد دارای اختلال بینایی رتبه ۱۷ کشور را به خود اختصاص داده که از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۹ نفر زیر پوشش بهزیستی هستند و خدمات دریافت می‌کنند.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان عنوان کرد: افراد دارای اختلال بینایی در استان شامل ۲۹ درصد اختلال خفیف، ۳۱ درصد متوسط، ۳۵ درصد شدید و ۴.۲ درصد خیلی شدید است که ۶۵ درصد آنها مرد و ۳۳ درصد روستایی، ۵۷ درصد متاهل، ۴۷ درصد شاغل و ۴۷ درصد دارای مسکن هستند.

رهبر با بیان اینکه جامعه معلولان و نابینایان از توانمندی های زیادی برخوردار هستند و باید مانند دیگر اقشار جامعه از آموزش و مهارت های کافی و مورد علاقه خود بهره مند شوند، افزود: برای برگزاری دوره های مهارتی  ویژه این قشر با اداره کل فنی و حرفه ای تفاهمنامه منعقد شده است.

وی اظهار داشت: بهزیستی ضمن تشکیل پرونده برای افراد نابینا و کم بینای واجد شرایط خدمات متعددی از جمله تهیه وسایل و ملزومات توانبخشی رایگان، پرداخت هزینه های مستمر، پرداخت هزینه دانشجویی، پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب به دانش آموزان، مساعدت در زمینه مسکن و اشتغال را ارائه می دهد.

سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان ادامه داد: افراد دارای اختلالات بینایی به رغم تمام مشکلاتشان تحصیل کرده ترین قشر بین جامعه معلولان به شمار می‌روند و استعدادها و ظرفیت‌های فراوانی در این گروه وجود دارد.

رهبر با اشاره به خدمات بهزیستی در مورد اشتغال افراد دارای اختلال بینایی گفت: این خدمات شامل اعطای تسهیلات و وام های خود اشتغالی، معرفی افراد معلول به کارفرمایان جهت به کارگیری آنها در مشاغل متناسب با سطح توانمندی آنها و معرفی توان‌یابان جویای کار به مراکز پشتیبانی شغلی جهت آماده سازی توان‌یاب جهت حضور در محیط کار است.

وی با اشاره به اینکه حضور فعال و مستقل افراد با اختلال بینایی در سطح جامعه نیازمند طراحی محیط و مبلمان شهری متناسب با نیازهای این افراد است عنوان کرد: مناسب سازی از طریق مکاتبه و برگزاری کمیته ‌های فصلی در استانداری پیگیری می شود که رسیدن به نقطه مطلوب در این امر همکاری همه دستگاه های اجرایی به ویژه شهرداری ها و آگاهی عموم مردم نسبت به موضوع را می طلبد.

۱۵ اکتبر مصاف با ۲۳ مهر ماه روز جهانی نابینایان (عصای سفید) نام‌گذاری شده است.

حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.

استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

برچسب‌ها اداره کل بهزیستی استان همدان همدان نابینایان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: همدان نابینایان همدان نابینایان سازمان بهزیستی کشور بهزیستی استان همدان دارای اختلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۰۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس، تصریح کرد: شکل گیری کمیته تجاری سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه ای است که می تواند در شکل گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه هایی است که مورد تایید کمیته تجاری سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت ‌اپ قرار می گیرند.

رئيس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد، را مسئول همکاری های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد .

 مصطفی زمانیان عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه های اجتماعی مشارکت کنند افزود : صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل ها می‌تواند انگیزه ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رئيس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل دهی برنامه هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهادهای مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد. 

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل دهی زیست بوم پیشگیری و شخصی سازی درمان و شبکه سازی در ان اقدام شود. 

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از 2 تا 4 آبان ماه 1403 در تهران برگزار می شود. 

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه مندان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده