Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه ایرنا، تعیین ترکیب تیم اقتصادی دولت سیزدهم به مراحل پایانی خود نزدیک شده به طوری که در روزهای اخیر، رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، رییس صندوق توسعه ملی و رییس سازمان امور مالیاتی نیز انتخاب شدند. پیش از این سایر مردان اقتصادی دولت مشخص شده بودند.

پیش‌تر، «محمد مخبر» به عنوان معاون اول رییس جمهوری و مسول هماهنگی اقتصادی میان وزرا، «مسعود میرکاظمی» به عنوان رییس سازمان برنامه و بودجه،   «فرهاد رهبر» به عنوان دستیار اقتصادی رئیس جمهوری و «محسن رضایی» به عنوان معاون اقتصادی رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و دبیر ستاد اقتصادی دولت انتخاب شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین۶ روز بعد از برگزاری مراسم تحلیف نیز رییس جمهوری فهرست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد و بعد از بررسی برنامه‌های وزیران پیشنهادی در کمیسیون‌های تخصصی، جلسه رای گیری برای رای اعتماد در سوم مهرماه برگزار شد و تمام هشت وزیر پیشنهادی اقتصادی توانستند در جلسه رای اعتماد، نظر موافق مجلس را جلب کنند.

اعضای تیم اقتصادی دولت علاوه بر اینکه تجربه سال‌ها حضور در نهادهای اجرایی و سیاستگذاری اقتصادی را داشته اند، تقریبا از تعامل و یکپارچگی لازم هم برخوردار هستند که این موضوع می تواند به پیشبرد درست و هماهنگ سیاست های اقتصادی کمک کند. تجربه دولت های گذشته نشان داد که عدم هماهنگی و یکپارچگی می‌تواند مشکل‌ساز شده و باعث بلاتکلیفی و سردرگمی فعالان اقتصادی شود.

دولت سیزدهم در شرایطی مستقر شده است که معضلات و چالش های اقتصادی مانند کسری بودجه و تورم تداوم دارد. در این راستا، رییس‌جمهوری بارها بر لزوم رفع کسری بودجه، حل مشکلات معیشتی اقشار آسیب‌پذیر، خنثی سازی تحریم ها، ایجاد رونق اقتصادی، حمایت از چرخه تولید، ایجاد اشتغال و توجه به اقشار محروم و عدالت تاکید کرده است که انتظار می رود تیم اقتصادی دولت در مسیر تحقق برنامه‌های آیت الله سید ابراهیم رییسی نسبت به رفع معضلات اقتصادی اقدام کرده و بسترهای رشد و توسعه اقتصادی کشور را فراهم کند.

۸ وزیر اقتصادی کابینه دولت سیزدهم

اکنون دو ماهی می شود که «سیدرضا فاطمی امین» با مدرک دکترای مدیریت راهبردی دانش وزارت صنعت معدون و تجارت را هدایت می‌کند. از جمله سوابق اجرایی وی می‌توان به عضویت درهیات نمایندگان اتاق بازرگانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس ستاد تحول صنایع و معادن و مشاور و مدیر سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های آستان قدس رضوی اشاره کرد. آخرین سمت فاطمی امین، قائم مقام آستان قدس رضوی بود که پیش از آن مدیرعامل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی بوده است.

جوان‌ترین وزیر کابینه اقتصادی دولت نیز «حجت الله عبدالملکی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که قبل از سکانداری وزارت تعاون، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) بود. وی مدرک دکتری اقتصاد خود را از دانشگاه اصفهان گرفته و عضویت هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) را در کارنامه کاری خود دارد.

«جواد اوجی» هم دارای مدرک تحصیلی مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت اهواز است که در دولت دهم، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بود و ۲ ماهی می‌شود که سکانداری وزارت نفت را بر عهده دارد.

«عیسی زارع‌پور» نیز که توانست به عنوان وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم رای اعتماد مجلس را بگیرد، کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم‌افزار را در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده و دکتری علوم و مهندسی کامپیوتر خود را از دانشگاه نیوساوث ولز استرالیا دریافت کرده است.

«رستم قاسمی» که سابقه ۲ ساله سکانداری وزارت نفت را در دولت دهم در کارنامه کاری خود دارد اکنون دو ماه است که در ساختمان دادمان در وزارت راه و شهرسازی مشغول فعالیت است.

«علی اکبر محرابیان» که در شهریور ۱۳۸۸ به کابینه دوم احمدی نژاد با عنوان وزیر صنایع و معادن راه یافت و تا سال ۱۳۹۰ که این وزارتخانه با وزارت بازرگانی ادغام شد، عهده دار این مسئولیت بود. اکنون وزارت نیرو را بر عهده دارد.

«سید جواد ساداتی‌نژاد» وزیر جهاد کشاورزی که عضو هیات علمی دانشگاه تهران است، پیش از این ریاست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی را در مجلس یازدهم برعهده داشت.

«احسان خاندوزی» نیز انتخاب رییسی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که توانست رای اعتماد مجلس را بگیرد. وی توانست به عنوان یکی از مهم ترین مردان اقتصادی دولت به وزارت اقتصاد و دارایی راه پیدا کند.

میرکاظمی در پی اصلاح ساختار بودجه

آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی رییس‌جمهوری قبل از تقدیم فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس، با صدور حکمی سید مسعود میرکاظمی را به سمت معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب کرد تا دخل و خرج دولت را به وی سپرده باشد.

سید مسعود میرکاظمی، متولد ۱۳۳۹ تهران دارای مدرک تحصیلی دکتری مهندسی صنایع است و پیش از این مسئولیت‌هایی همچون وزیر نفت در دولت نهم و رئیس سازمان اوپک(۲۰۱۱)، وزیر بازرگانی در دولت دهم، نماینده تهران در مجلس نهم و رئیس کمیسیون انرژی مجلس، عضو هیات امنای بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی، عضو و رئیس هیات مدیره سازمان اقتصادی رضوی، رئیس مرکز مطالعات بنیادی انقلاب اسلامی، رئیس دانشگاه شاهد، رئیس مرکز مطالعات لجستیک و مدیرعامل سازمان اتکا را برعهده داشته است.

صالح آبادی در راه اصلاح نظام بانکی

رئیس‌جمهوری همچنین نیمه اول مهرماه به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران، «علی صالح‌آبادی» را به سمت رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد. رئیس جمهوری پس از انتخاب رئیس کل جدید بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نقش بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم بسیار اساسی است، از رئیس جدید خواست تا به صورت جدی بر عملکرد بانک‌ها نظارت دقیق و نه نظارت توصیه‌ای داشته باشد.

آیت الله رییسی از آنجایی که امکانات و پول زیادی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد از سکاندار جدید بانک مرکزی نیز خواست با نظارت جدی و دقیق بر نظام بانکی کشور، حفظ منافع ملت را اساس کار خود قرار دهد و به خاطر هیچ منفعتی در مقابل منفعت ملت، کشور، ارزش پول ملی و منافع اساسی کوتاه نیایید.

آچشم امید سهامداران بورس به رییس جدید سازمان بورس

روز چهارشنبه «مجید عشقی» رییس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان آخرین نفرات اقتصادی دولت سیزدهم انتخاب و وارد تیم اقتصادی دولت سیزدهم شد. وی دانش آموخته رشته مدیریت از دانشگاه امام صادق است و طی چند سال قائم مقام مدیرعامل شرکت بورس کالا بوده است و سوابق مختلفی را در کارنامه فعالیت خود به ثبت رسانده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز اعلام کرد که مطالبه ما در شورای عالی بورس این است که برنامه‌ها به شکل زمان‌بندی‌شده انجام شود.

وی ماموریت رئیس جدید سازمان بورس را تلاش برای حرکت کردن تمام تنظیم‌گری‌ها و مقررات داخل بازار به سمت عادلانه شدن و پاسخگو شدن کل بازار اعلام کرد.

اعضای جدید صندوق توسعه ملی و سازمان امور مالیاتی

هئیت وزیران همچنین در جلسه صبح روز چهارشنبه «داود منظور» را به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیئت وزیران به عنوان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تعیین کرد. داود منظور ۵۷ ساله، متولد تهران و دارای مدرک تحصیلی دکتری علوم اقتصادی، گرایش اقتصاد سنجی و اقتصاد بخش عمومی از دانشگاه تهران (۱۳۷۹) است.

سید ابراهیم رئیسی هم چنین در حکمی «مهدی غضنفری» را به مدت ۵ سال‌ به سمت مدیرعاملی صندوق توسعه ملی منصوب کرد. تبدیل بخشی از دارایی‌های حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی و گازی به ثروت‌های ماندگار مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز صیانت از سهم نسل‌های آینده از جمله انتظارات مدنظر رییس دولت سیزدهم از غضنفری است.

۱۳۵۲

برچسب‌ها شرکت ملی گاز ایران مجلس شورای اسلامی علی صالح آبادی وزارت نفت سازمان برنامه و بودجه فرهاد رهبر مسعود میرکاظمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهران سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت ملی گاز ایران مجلس شورای اسلامی علی صالح آبادی شرکت ملی گاز ایران مجلس شورای اسلامی علی صالح آبادی وزارت نفت سازمان برنامه و بودجه فرهاد رهبر مسعود میرکاظمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهران شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا امور اقتصادی و دارایی تیم اقتصادی دولت مسعود میرکاظمی آستان قدس رضوی دولت سیزدهم رئیس جمهوری رییس سازمان رییس جمهوری رای اعتماد بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید هدایت عصر روز چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت بازارچه‌های مرزی چیلات و چنگوله و هلاله شمالی که در سالن شهید رجایی استانداری ایلام برگزار شد با تاکید بر حمایت دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌ها، گفت: فعال شدن بازارچه‌ها به ویژه بازارچه‌های مرزی در رونق و توسعه اقتصادی هر منطقه بسیار اثرگذار است.

وی مشوق‌های اقتصادی را از مهم‌ترین دلایل رغبت هر کشور برای فعال شدن بازارچه ذکر کرد و گفت: زیرساخت‌ها بازارچه چیلات از طرف کشور ایران آماده است.

هدایت بیان داشت: فعال شدن بازارچه فراهم کننده رشد اقتصادی و توسعه‌ای است و برای فعال شدن یک بازارچه مرزی عزم دو طرف بسیار مهم است.

وی گفت: هر بازارچه مشترک یک فرصت بسیار خوب برای هر استان و منطقه است و می‌تواند علاوه بر ارتقا معیشت مرزنشینان بسترساز رشد اقتصادی باشد.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف اصلی وزارت کشور اشتغال مرزنشینان است که در راستا مجموعه وزارت کشور همه تلاش خود را به کار گرفته است.

کد خبر 6088137

دیگر خبرها

  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان بختگان
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد
  • آغاز عملیات تکمیل مونوریل قم همزمان با دور دوم سفر رییس جمهور
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد